Czy jest jakiś okres kiedy najczęściej i najchętniej podróżujecie czy to bez znaczenia?
Preferujecie jakiś miesiąc, porę roku?
Początek września chyba... Nie ma wtedy już takich tłumów, a pogoda jeszcze jest w porządku. Ale generalnie każdy moment jest dobry,byle zęby z zimna nie wypadaly. No i też zależy od rodzaju wyprawy. Np. wolę morze gdy jest gorąco.
Ja lubię podróżować w czerwcu i lipcu , dla mnie to najlepszy czas, ale podróżować można przez cały rok .
w maju oraz we wrzesniu:)
Każda pora roku jest dobra.Krajobraz zmienia się przepięknie,kolorami maluje świat.Dla mnie nie ważne jest ,kiedy tylko gdzie i z kim.
druga połowa lipca i pierwsza połowa sierpnia ^^ pogoda wtedy raczej dopisuje
chociaż najważniejsze jest towarzystwo ![]()
Zadałam takie a nie inne pytanie bowiem sama się przekonałam jakim błędem było podróżowanie tylko w jednym okresie - okresie wakacyjnym. Oczywiście największy wpływ na taki a nie inny okres miała szkoła.
Jednak gdy zaczęłam studiować geografię i jeździć na praktyki terenowe po całym kraju w różnych miesiącach, zauważyłam jaki błąd popełniałam.
Zobaczyłam początki budzenia się przyrody wczesną wiosną na pięknych, mało odwiedzanych terenach - gdzie jakby czas się zatrzymał...
"Złota jesień" w Tatrach? czemu nie
dla mnie Tatry zyskały w ten sposób jakiegoś innego wymiaru niż do tej pory...
Zyskały tyle barw, tyle niespodzianek....
Jeśli macie jakieś ulubione miejsce, które często odwiedzacie tylko w jednym okresie, spróbujcie wybrać się tam w zupełnie innym czasie - zobaczycie, że nabierze ono jeszcze innego charakteru ![]()
I macie oczywiście rację kobietki - nie ważne gdzie, nie ważne kiedy - bo najważniejsze z kim ![]()
Choć ja jestem typem samotnika i czasami lubię się wybrać gdzieś samotnie, żeby chłonąć miejsce ile się tylko da ![]()
A moim ulubionym okresem ( musiałam jednak wybrać, hehe ) jest początek wiosny i początek jesieni ![]()
W wakacje. Ciepło, słoneczko
Mmmmmm już się doczekać nie mogę. Może w tym roku też się gdzieś wyrwiemy chociaż na tydzień z Kochanym...
Dla mnie też wakacje! Zresztą ja mogę podróżować w każdej porze roku
Ale słoneczko, ciepło - najpiękniej... A tu już połowa sierpnia i najpiękniejszy czas się kończy <beczy>
W maju lub we wrześniu, chociaż i wypady od czerwca do sierpnia mają swój urok ![]()
Podróżuję wtedy, gdy jest możliwość, konkretny okres nie ma dla mnie znaczenia. Ważne dla mnie jednak jest, by w mieście było coś do zwiedzenia, raczej nudzi mnie jak jest sama plaża czy jezioro i nic więcej. Najczęściej jednak wyjeżdżam w czerwcu, lipcu czy sierpniu.
Wydaję mi się że w wakacje najchętniej podróżujemy, mamy swój wyczekiwany urlop, jest przyjemnie ciepło zawsze można pojechać nawet do naszej pięknej Polski nad morze czy na Mazury ![]()
Wiosną i jesienią.