Jak się pozbierać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Jak się pozbierać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Jak się pozbierać?

Nie wiem od czego zacząć...Leczę moją cholerną depresję szósty rok ze zmiennym szczęściem. Sześć lat temu pochowałam Mamę, równolegle rozwiodłam się z miłością mojego życia. Nie był to mój pierwszy związek, ale był najwspanialszy, najintensywniejszy, rozumieliśmy się bez słów, wiedzieliśmy nawzajem, co drugie myśli...Do dzisiaj nie mogę odżałować tego związku...W tym roku, dwa miesiące temu młodszy syn wyjechał do Irlandii. Zostałam praktycznie sama, za całe towarzystwo mam psy, koty i węże...

Całe życie byłam twarda, dawałam sobie radę ze wszystkim, ale już wymiękam. Nie daję rady...Wykańczaja mnie kłopoty finansowe, obrzydło mi życie z dnia na dzień, praca daje mi satysfakcję, ale nie daje kasy na normalne życie. Problemy zdrowotne dobijają. Chciałabym zapaść się pod ziemię...

Mam dzisiaj wyjątkowo zły dzień...chciałam się wyżalić, przepraszam...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak się pozbierać?

Sprzedaj/oddaj część zwierzaków to zaoszczędzisz na żarciu i weterynarzu. Skoro masz kłopoty finansowe to poproś syna, aby ci niewielkie kwoty podsyłał. To zawsze jakiś pieniądz - nawet jakby było to głupie 50-100zł w miesiącu. 

Co do reszty - uszy do góry. Jeszcze będzie dobrze.

3

Dzięki, ale tu trafiłeś kulą w płot. Gdybym miała siedmioro dzieci, to też mi zaproponujesz, żebym połowę oddała? Wszak zaoszczędziłabym na żarciu, ubraniach, podręcznikach...

4

Nie uważasz że koty a dzieci to jednak różnica? yoghurt ma trochę racji

5

diana45 napisał/a:

Nie uważasz że koty a dzieci to jednak różnica? yoghurt ma trochę racji

Dla mnie niewielka, sa ze mną od 13stu i 12stu lat i nie potrafiłabym ich oddać. Kociarze i psiarze to rozumieją.

6

Jak wolisz zwierzaki nad zapłacone rachunki, to nie płacz na kłopoty finansowe. Jak się nie ma pieniędzy to trzeba myśleć racjonalnie, a nie sentymentalnie.

7

Uparłeś się, że głownym moim problemem są niezapłacone rachunki, gdy tymczasem największym problemem jest depresja i osamotnienie.Gdyby nie obecność zwierząt i obowiązki z tym związane, to już dawno, mówiąc kolokwialnie, gryzłabym ziemię. W taką pogodę, jak była wczoraj, nikt nie zmusiłby mnie do wyjścia z domu. Dzięki moim kundlom musiałam wstać z łóżka, co było baaardzo trudne i wyjść na spacer. Nie chrzań mi proszę o oddawaniu czegokolwiek gdziekolwiek, bo zwierzęta były ze mną, kiedy stałam dobrze finansowo i psychicznie i będą, dopóki nie przejdą za Tęczowy Most. Radość tych istot np. z mojego powrotu do domu jest absolutnie szczera, prawdziwa i dla mnie bezcenna. To one trzymają mnie przy życiu.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Jak się pozbierać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024