Jaki typ figury? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Jaki typ figury?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Jaki typ figury?

Jestem dosyć niska (162 cm). Mam duży biust (80D), rozbudowane ramiona, wyraźnie zarysowaną talię. Niestety jednak masywne uda i łydki i dużą pupę.
Jak podkreślić swoje atuty i zatuszować "ubytki" ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaki typ figury?

Moim zdaniem jesteś klepsydrą.

Klepsydra uważana jest za najbardziej kobiecy typ figury. Charakteryzuje ją obfity biust, szerokie, proporcjonalne do ramion biodra oraz wąska talia. Stąd też nazwa "klepsydra". Symbolicznie figura ta, oznaczana jest literą X.  Najsłynniejszą "klepsydrą" jest bez wątpienia Marylin Monroe. Obfity biust, zaokrąglone biodra i szczupła talia, obok blond czupryny i zadziornego pieprzyka stanowią jej znak rozpoznawaczy.
Jakie ubrania powinny nosić panie spod znaku klepsydry?

Bluzki : najlepiej jednolite, duże geometryczne wzory, źle prezentują się przy krągłym biuście. Najpewniejszy fason, to tak zwane bluzki kopertowe. Korzystnie wygląda dekolt w "serek", kiepskim rozwiązaniem są golfy, które sprawiają, że ramiona wyglądają na bardziej masywne, oraz okragłe dekolty.

Spódnice : w zależności od kształtu ud i pośladków- wąskie lub rozkoloszowane. Wąskie spódnice opinają się na biodrach, co je eksponuje, szerokie - podkreślają wąską talię.

Spodnie: tutaj panuje  dowolność. Zasadą jest, że lepiej wyglądają na klepsydrach spodnie z obniżonym stanem (biodrówki). Kobiety o tym typie figury powinny unikać spodni z podwyższonym stanem oraz rurek.

Marynarki i kurtki powinny mieć wcięcie w talii i być zapinane nieco niżej (inne spłaszczają biust)

3

Ja też tak ciągle nie moge dojść do tego jaką mam figurę, bo też jestem raczej niewyska- 160cm. biust 75b. a moim problemem są grube masywne uda natomiast łydki mam raczej szczupłe no i wcięcie w talii też jakieś jest, może nie aż tak widoczne no i mam dosyć masywne ręce może to dlatego że mam grube kości bo dłonie też szerokie a zawsze chciałam mieć ładne i smukłe. Sprawdzałam te wszystkie typy figur i żadna z nich do mnie nie pasuje, chłopczycą raczej nie jestem ze względu na krótkie nogi i niski wzrost, wiolonczelą również bo nie mam wydatnych bioder i pupy, która jest dosyć nisko położona. W każdym razie zastanawiam się co zrobić by zatuszować swoje uda i ręce przez co w lecie nie lubie chodzić w bluzkach z krótkim rękawkiem czy krótkich szortach które w połączeniu z moimi nogami wyglądają dosyć śmiesznie. Staram się w lecie dużo jeżdzić na rowerze, bo słyszałam że to wysmukla uda, ale niewiele mi to dało pozostaje mi więc pewnie zapisać się gdzieś na siłownie może wtedy chociaż po części mi sie wyszczuplą.

4

mi sie wydaje ze chyba bardziej jestes gruszka ?

5

zonia7 napisał/a:

mi sie wydaje ze chyba bardziej jestes gruszka ?

No właśnie nie, bo mam raczej normalne biodra nie wydatne i ramion nie mam wąskich, a u gruszki muszą być ramiona węższe od bioder i smukłe ręce

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Jaki typ figury?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024