Randka bez cdn. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Randka bez cdn.

Witajcie! W jednym z babskich czasopism ukazał się artykuł pt. "Randka bez cdn.". O pierwszych spotkaniach, pozornie bardzo udanych (wg. kobiet), po których mężczyzna znika a kobieta zastanawia się co się stało. Postanowiono sprawdzić co tak naprawdę przyczyniło się do takiej sytuacji, przepytano ponad tysiąc mężczyzn, którzy nie odezwali się więcej do kobiet, z którymi byli na pierwszej randce. Podobno ani razu (hmmm?!) przyczyną zerwania kontaktu nie był wygląd kobiety, choć one uważały, że po prostu przestały się wydawać tym mężczyznom atrakcyjne. W 98% przypadków obie strony podawały odmienne powody zakończenia znajomości (a kobiety nie miały pojęcia co poszło nie tak). Psychoterapeutka prowadząca badanie ustaliła kilka typów zachowań kobiet, które ponoć były powodem tego, że ciąg dalszy nie nastąpił i panowie, mówiąc potocznie, zmywali się. Poniżej są wymienione typy, ciężko powiedzieć, czy bohaterki podczas randki cały czas takie zachowania przejawiały, czy na chwilę je "poniosło" ale to już wystarczyło, by mężczyzna się wystraszył. Jestem ciekawa, co o tym sądzicie (streszczę, skrócę te opisy, by tekst nie był zbyt długi):
1 typ zachowania - "Kierowniczka" - kobieta sukcesu w życiu zawodowym, na randce ostro reaguje na każdą sugestię, uwagę czy przejaw troski mężczyzny, taka Zosia Samosia ("ja sama wybieram sobie dania, nie jestem dzieckiem, nie musisz mnie pouczać itd"), przenosi zachowania z biura na grunt prywatny, wydaje polecenia, próbuje cały czas udowodnić podczas rozmowy, że ma rację, spiera się i twardo polemizuje, uznana przez mężczyznę za mało kobiecą, kontrolującą, zbyt ostrą i rywalizującą.
2 typ zachowania - "Miła dziewczyna" - kobieta "bardzo miła", randka ok, ani dobra ani zła, ale mężczyzna nie odczuł "tego czegoś". Kobieta pozbawiona entuzjazmu, życzliwa ale nudna, nie wnosiła nic nowego do rozmowy, zazwyczaj nie wyraziła żadnej kontrowersyjnej opinii, w ogóle rzadko podejmowała jakiś temat, była uprzejma i ...starała się nie sprawiać kłopotu.
3 typ zachowania - "Kumpela" - nie wzbudzająca romantycznych uczuć, można z nią pogadać o piłce nożnej, wybrać się na rower, trening, można podziwiać ją np. za zalety charakteru czy sprawność fizyczną. Jest taka sama jak...kolega mężczyzny. Zero szans na męsko-damskie zaiskrzenie. Często nie nosi sukienek.
4 typ zachowania - "Fałszywka" - kobieta, która stworzyła fałszywy obraz swojej osoby chcąc wywrzeć jak najlepsze wrażenie, a rzeczywistość brutalnie ten obraz zweryfikowała. Np. kobieta przedstawia się jako doskonała pływaczka a na basenie ledwo co daje radę utrzymać się na wodzie. Do innych fałszywek należy np. podawanie nieprawdziwego wieku, udawanie podzielania pasji nowo poznanego mężczyzny. Mężczyźni są podobno wrażliwi na wszelkie rozbieżności między obrazem prezentowanym a rzeczywistością.
5 typ zachowania - "Księżniczka" - to może być zarówno "rozpieszczona córeczka tatusia", zamożna biznesmenka jak i dziewczyna z aspiracjami (chcąca żyć na tzw. poziomie, wysokim standardzie). Najczęściej atrakcyjna kobieta chcąca poślubić nie tyle konkretnego mężczyznę ile wygodny styl życia. Pyta mężczyznę wprost o pracę, zarobki,lub subtelniej - gdzie spędza wakacje, jakiego sprzętu sportowego używa, w jakiej okolicy mieszka. Mężczyzna ma wrażenie że mało co ją zadowoli, poza tym, że będzie "zbyt droga w utrzymaniu".
6 typ zachowania - "Kobieta z misją" - kobieta narzucająca zbyt szybkie tempo nowej znajomości, ta misja to - znalezienie chłopaka, męża, urodzenie dziecka. Kobieta wpadająca zbyt szybko w zachwyt nad facetem. Wyznaje jemu, że zrobił na niej wielkie wrażenie. Jest rozczarowana, gdy na jej pytanie co będzie robił w następny weekend, on odpowiada, że wyjeżdża z przyjaciółmi. Po kolacji pożycza od niego rękawiczki i zapowiada, że zwróci je jak zobaczą się ponownie...ale ponowne spotkanie nigdy nie następuje.

Pewnie niejedną z nas to spotkało, fajna pierwsza randka a mężczyzna już się nigdy do nas nie odzywa. Czy sądzicie, że powyższych zachowań, takich czy innych, wynikających z naszej osobowości, można sobie nie uświadamiać i przez to stracić szansę na ciąg dalszy? Czy zdarzyło się Wam, że ktoś się z Wami powtórnie nie umówił i czy wtedy wiedzieliście z jakiego powodu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Randka bez cdn.

jasne, ja sie moge nawet podpisac pod etykietka - kumpela .........
natomiast co do randek ludzi po 30 stce, to samo udane spotkanie nie wystarczy, jesli nic nie zaiskrzy albo gdy nie ma woli kontynuowania
mile spotkanie to za malo dla wielu ludzi

3

Ja w sumie nigdy sie nad tym nie zastanawialam co poszło nie tak. Uważam , ze kobieta najprościej tłumaczyć to sobie w ten właśnie sposób , ze nie są wystarczająco atrakcyjne. Przeważnie te z niższa samoocena. Generalnie u mnie nigdy nie kończyło sie na pierwszej randce, raczej bywało ich kilka, ale to jest nowa taktyka podrywaczy, szybko przebrnąć przez kilka randek, żeby w końcu zaliczyć wink

4

Oczywiście że były randki bez ciągu dalszego. A śmiesznie, że w kilku przypadkach taki znikający po latach (!) sobie przypominał i chciał kontaktu. Oczywiście wtedy dostawał po łapach. Nie miałam litości.

5

u mnie była jedna taka, chłopak z portalu randkowego, gadało się super, trwało to już z 2 miesiące przez gg, w końcu zaprosił mnie na randkę, na fotkach strasznie mi się podobał wizualnie i do tego te rozmowy na wiele interesujących tematów, cały czas zastanawiałam się nad tym czemu taki facet nie ma nikogo. Wszystko wyjaśniło się na spotkaniu, po pierwsze wyglądał całkiem inaczej niż na przerobionych fotkach (pomyślałam, no trudno ale ma inne zalety), do tego jakoś nawet wypicie 5 browarków nie spowodowało żadnej chemii, kompletnie nic. Tzn. nic z mojej strony. Z jego jak najbardziej tak, gdyż do tej pory się odzywa (a randka miała miejsce z 7 miesięcy temu) i ciagle proponuje spotkania a ja odmawiam. Wczoraj mu napisałam że jestem juz zaręczona i mam nadzieję że to w końcu odniesie skutek big_smile

6

Libra dzięki za ten artykuł. A ja przez tyle lat miałam wątpliwości czemu niektóre moje randki nie wypalały.

7

Heh Wydaje mi się, że każda z nas podczas randek przejawiała jakieś cechy ze wszystkich zaprezentowanych tu modeli zachowań.

Jednak z drugiej strony pewnie również posiadamy jakieś stałe cechy, które prezentujemy zawsze i czy bliżej nam do kumpeli, czy kobiety sukcesu itp., to już same wiemy gdzie byśmy się ulokowały.

Ja w swoich zachowaniach na randkach jestem dość sprzeczna, z jednej strony nieśmiała i niezdecydowana, z drugiej chcę rządzić. Na pewno nie jestem słodka... Raczej nie pomagam facetowi, nie jestem jakaś kusząca itp. Przyjmuje często chyba postawę kumpeli. Czasem zgadzam się z wypowiedziami faceta, jednak kiedy porusza dla mnie istotne kwestie potrafię bronić swojego stanowiska.

Bardzo rzadko się zdarzało aby facet po randce się nie odezwał, chyba, że samo spotkanie w sobie było nijakie, nic nie zaiskrzyło, od razu było wyczuwalne, że jesteśmy z różnych bajek.

Ale jeśli już tak się zdarzyło to myślę, że to bardziej wynikało z faktu, że mógł moje zachowanie odebrać jako, że nie jestem nim zainteresowana, bo jak pisałam ja niczego facetom nie ułatwiam. Natomiast raczej nigdy nie pomyslałam, że mu się wizualnie nie spodobałam, a jeśli już to, że nie przypadł mu do gustu mój charakter.

Artukł ciekawy! Jednak powinni w nim napisać jakich zachowań facet oczekuje od kobiety na pierwszej randce. Jaka według nich powinna być ta idealna pierwsza randka w odniesieniu do zachowań kobiety!?
Może nasi mężczyźni z forum nam odpowiedźą!?

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024