oczyszczanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: oczyszczanie

Witam piszę, gdyż chciałabym się Was poradzić. Chodzi o to, że za dwa tygodnie biorę ślub i jak każda panna młoda chciałabym wyglądać super smile. Jednak mam pewien dylemat. Otóż chciałam iść do kosmetyczki na zabieg oczyszczania twarzy - wiem, że powinnam wybrać się wcześniej jednak z pewnych względów niestety nie mogłam, później znowu jak mi pasowało to kosmetyczce nie (i odwrotnie),  a to była na urlopie, a to coś innego itd.  Jednak w końcu udało mi się zapisać. Tyle, że nie wiem czy powinnam iść. Nie chcę z tego mieć więcej szkody jak pożytku.  Byłam już na oczyszczaniu manualnym (kiedyś) i chodziłam właśnie do niej. Tym razem chciałam jednak skorzystać z zabiegu jakim jest kawitacja (czytałam, że warto, dobre efekty i bezbolesny itp.). I tu pojawia się problem. Kiedy poszłam do kosmetyczki i powiedziałam, że chciałam zrobić porządek ze swoją cerą przed tym ślubem i czy poleca mi tą kawitację czy lepsze manualne oczyszczanie będzie. Stwierdziła, że kawitacja oczyści twarzy z kurzu, martwego naskórka, sebum zaś na zaskórniki nie pomoże. Zapytała kiedy ślub no i jak jej powiedziałam to mówi,że trzeba więc już jak najszybciej wykonać manualne jeśli chcę. Zapisałam się na piątek bo nie ma terminów wolnych wcześniej, a rano ja nie mogę:(. Tylko teraz się zastanawiam czy iść bo boję się efektu. Jeśli mi do ślubu nie zejdą, nie wygoją się te zaczerwienienia i ranki (bo będą na pewno), wyskoczą jakieś nowe pryszcze to strasznie będę wyglądała. Poza tym skóra po tym manualnym się łuszczy trochę np. na nosie czy brodzie (mi przynajmniej). Dlatego nie wiem już sama. Jakie jest wasze zdanie. Dodam, że wolę trochę drożej zapłacić niż mam mieć zmasakrowaną twarz. Choć ona na pewno nie poleciła mi manualnego ze względu na cenę bo ma takie same za kawitację i manualne. Pomóżcie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: oczyszczanie

Myślę, że dwa tygodnie to sporo czasu i twoja skóra na pewno się zregeneruje do ślubu. Moje gojenie twarzy po oczyszczaniu trwa max 4dni. Wiadomo, że każdy reaguje inaczej, ale dwa tygodnie to sporo czasu. odradziłabym nałożenie kwasów na twarz, ale oczyszczanie jak najbardziej. zresztą nie ma się co martwić kosmetyczka zrobi ci taki kamuflaż na twarzy, że nikt nie zauważy tych małych wrednych zaskórniaków smile życzę powodzenia i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia smile))

3 Ostatnio edytowany przez iloness (2012-09-19 15:40:17)

Jestem z zawodu kosmetyczką i mogę świadomie powiedzieć, że manualne oczyszczanie jest moim zdaniem najlepsze. Peeling kawitacyjny pomaga na zmniejszenie sebum i pozbycie się zrogowaciałego naskórka, ale efekt nigdy nie będzie taki, jak po manualnym oczyszczaniu. Po kawitacji twarz jest nieco jaśniejsza i gładsza jednak zaskórniki wciąż są widoczne. Mówisz, że łuszczy Ci się naskórek wokół noska po oczyszczaniu. Dobry, delikatny peeling, np. gommage, maska z alg morskich, krem nawilżający i właściwa pielęgnacji a twarzy po zabiegu powinny załatwić sprawę w przeciągu 2-4 dni. A w dwa tygodnie możesz wykonać jeszcze inne zabiegi na twarz. Peeling drobnoziarnisty. algi i masaż twarzy potrafią zdziałać cuda big_smile

Nie wiem jaki masz rodzaj cery, ale polecam również mikrodermabrazję. Zabieg jest bezbolesny i daje rewelacyjne efekty. Skóra twarzy jest gładka, oczyszczona i rozjaśniona. Jednak jeśli masz skórę wrażliwą, skłonną do pękających naczynek, niestety nie kwalifikujesz się do takiego zabiegu.

4

Witam. Dzięki za rady kobietki;). Jeśli chodzi o cerę to mam tłustą, skłonną do powstawania krostek i zaskórników. Poza tym mam na policzku szczególnie jednym pod skórą taką drobną ,,kaszkę'' mocno tego nie widać ale jak się przypatrzeć albo pod słońcem to bardzo. Nie wiem od czego to. Wyskakują mi też od czasu do czasu ropne krosty. Moja twarz zwykle się błyszczy, nie sprawdza się żaden podkład matujący sad a bez niego cera jest blada i poszarzała (nie palę). Nie zaniedbuję oczyszczania demakijaż wieczorem, żel lub żel peelingujący, tonik  i krem dwa razy dziennie. Może to wina kosmetyku jakiegoś, ale raczej nie jestem podatna na uczelnia.Nie zawsze mogę sobie pozwolić na drogie kosmetyki czy podkład (zresztą chyba jak większość z nas). Jesli możecie poradźcie coś.

P.S iloness  Jesli chodzi o pękające naczynka to nie mam. Po pierwszym zabiegu manualnego oczyszczania, którego się bałam (tzn wyglądu twarzy po)byłam zaskoczona bo wyglądała naprawdę dobrze. byłam u kosmetyczki wtedy  pierwszy raz w życiu, a o tej słyszałam, że jest dobra. Zaryzykowałam i nie  żałowałam. Pani powiedziała, że mam tłustą cerą i te oczyszczanie tak co 3 - 4 miesiące dobrze by było później bylam jeszcze 2 razy za każdym po upływie ok 4 miesięcy. No i po tamtych oczyszczaniach cera była już bardziej zaczerwieniona, czerwone plamki ranki były w tych miejscach gdzie większe wypryski miałam. Oczywiście też po zabiegu systematycznie dbałam o cerę w domu. Ale dlatego właśnie, że miałam nieciekawą twarz po tym manualnym boję się, że się nie wygoi przez te ok. 2 tyg. A może lepsza była by ta mikrodermabazja?

5

Jeśli masz cerę tłustą i skłonną do błyszczenia, oznacza to, że masz nadprodukcję sebum. Odradzam mycie twarzy żelami. To właśnie one między innymi blokują swobodne oddychanie twarzy, zatykają pory i w związku z tym sebum produkuje się ze zdwojoną siłą, w następstwie czego powstają zaskórniki otwarte (czarne kropeczki) i zamknięte (białe kropeczki - własnie ta kaszka o której wspomniałaś). Prawdopodobnie wpływ na powstawanie cery tłustej ma też jeden z kosmetyków, który używasz. Domniemam, iż jest to źle dobrany krem. Wiele kobiet jest zupełnie nieświadome (sama tak robiłam, zanim skończyłam studia kosmetyczne - a wcale nie jestem taka stara, mam zaledwie 24 smile ), że żeby pozbyć się tego okropnego błyszczenia, używałam toników, które w założeniu miały wysuszać łój (czyli np. toniki z alkoholem), a w efekcie skóra broni się przed nadmiernym wysuszeniem i dlatego produkuje podwójną ilość sebum, żeby nawilżyć twarz. Takie błędne koło. Ale wpływ na błyszczącą cerę ma również stres (zbliżający się ślub?? tongue ). Ropne krostki, o których wspomniałaś są powodem do tego, iż można podejrzewać u Ciebie cerę trądzikową, a taka wymaga szczególnej pielęgnacji. Staraj raczej sama się ich nie pozbywać, bo w związku z brakiem sterylnych warunków i nieodpowiedniego wyciskania, mogą zostać małe blizny na twarzy i istnieje ryzyko, że pozbywając się jednej krostki, bakterie znajdujące się w ropie przenosisz na zdrową część twarzy i w ten sposób powstaje nowa ropna krostka smile

Do codziennej pielęgnacji domowej do cery tłustej polecam codzienne przemywanie twarzy pianką o odczynie lekko kwaśnym (są stosunkowo niedrogie i dostępne w każdej drogerii). Kremy z wyciągiem z tymianku, szałwii, cytryny o działaniu ściągającym. Toniki z wyciągami ze skrzypu, dziurawca, pokrzywy. Wszystkie te składniki mają działanie ściągające, które spowoduje zaprzestanie nadmiernej produkcji sebum, innymi słowy, skóra przestanie się świecić big_smile Nie musisz używać drogich kosmetyków. Nikt nie powiedział, że drogie znaczy dobre. Nasz polska tania "Ziaja" potrafi zdziałać cuda. Wystarczy odpowiednio dobrać składniki.
Cera tłusta zazwyczaj jest gruba i mało wrażliwa, mniej podatna na podrażnienia i poszarzała. Jest świetną kandydatką do mikrodermabrazji i peelingu kawitacyjnego. Szczególnie polecam kawitację i ultradźwięki. Oba zabiegi są zupełnie bezbolesne, trwają kilka minut, a efekt jest widoczny w zasadzie od razu. Skóra jest przede wszystkim gładsza i jaśniejsza. Ultradźwięki dodatkowo rozjaśniają ewentualne zaczerwienienia, pozostałości po krostkach ropnych.
Eksfoliacja kwasami owocowymi jest dobrym rozwiązaniem, ale po ślubie (skora nie zdąży się zregenerować). Po każdym oczyszczaniu manualnym powinna zostać nałożona maska algowa, która poprawi dotlenienie twarzy, które zostało zablokowane m.in. przez doraźne używanie żeli oczyszczających. Algi również wybielą poszarzały kolor i cera od razu będzie wyglądać bardziej zdrowo i świeżo. Na algi możesz umawiać się częściej, nie tylko po oczyszczaniu.

Mam nadzieję, że nie napisałam tego zbyt skomplikowanie i kilka rad zastosujesz. Wiadomo, że efektów nie będzie widać po jednym dniu stosowania, ale po jakims czasie na pewno zauważysz różnicę. Mam nadzieję, że pomogłam big_smile

6

bardzo Ci dziękuję za odpowiedź napewno skorzystam z rad. Jeśli możesz to napisz jeszcze proszę czy zaryzykować te manualne przed ślubem i co jeszcze można by po manualnym oczyszczaniu w tych dwóch tyg. zrobić. Czy może tą kawitację choć kosmetyczka mówiła, że nie usunie zaskórników i lepsze manualne. Czy ta mikrodermabrazje jednak może co? w sumie o niej nie wspomniała mi, że można by wykonać. Dziękuję smile

7

Jak najbardziej możesz zrobić manualne oczyszczanie. Będziesz miała sporo czasu na zregenerowanie się twarzy. Kawitację lub mikrodermabrazję można tak naprawdę zrobić podczas jednego zabiegu. Łącznie z nałożeniem alg na koniec zabiegu powinno to zająć jakieś dwie godziny. Owszem, peeling kawitacyjny nie usunie wszystkich zaskórników, ale w połączeniu z oczyszczaniem, efekt będzie zaskakująco dobry big_smile

Po zabiegu, w przeciągu dwóch tygodni możesz stosować różnego rodzaju maski nawilżające i ściągające, by przywrócić cerze blask i odświeżyć ją. To również wspomoże regenerowanie się naskórka. Zabieg manualnego oczyszczania twarzy jest dość radykalnym zabiegiem i za bardzo nie możesz forsować cery, bo może mieć to efekt odwrotny do oczekiwanego. Dlatego ja obstawałabym przy relaksujących maseczkach. Masaż twarzy też wspomoże dokrwienie i przywróci koloryt poszarzałej cerze big_smile

8

Witajcie. Jestem już po zabiegu oczyszczania manualnego (od piątku) i jak na razie chce mi się płakać bo nie wygląda to za ciekawie. mam nadzieję, że do ślubu to zejdzie. Wybieram się jutro do kosmetyczki bo chcę się  u niej zapisać na manicure więc zapytam co ona myśli o tej mojej twarzy i na jakaś maseczkę może się zapiszę. Jak sądzisz iloness czy nie zaszkodzi przemywanie twarzy rumiankiem (nie powinno chyba) może szybciej zagoi się to.

9

Zaszkodzić nie zaszkodzi, ale wystarczy tonik z wyciągiem z rumianku. Oprócz tego ma on jeszcze inne składniki, które dodatkowo  wspomogą gojenie się twarzy, dodatkowo oczyszczają z codziennych zanieczyszczeń takich jak kurz. Maseczka jak najbardziej może pomóc. Kosmetyczka na miejscu, po wywiadzie i oględzinach na pewno dobierze odpowiednią do Twojego typu cery. Daj znać jak się goi smile

10 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-10-25 11:01:34)

kika2 napisał/a:

Witam piszę, gdyż chciałabym się Was poradzić. Chodzi o to, że za dwa tygodnie biorę ślub i jak każda panna młoda chciałabym wyglądać super smile.

powiem tak, teraz na oczyszczanie twarzy jest już duuuużo za późno - lepiej nie ryzykuj! kup sobie jakiś delikatny piling, np. z L'orinetu (powinien być w spam) - fajnie złuszcza martwy naskórek no i Cię na pewno nie uczuli smile

wszystkiego naj! na nowej drodze życia!

11

Witam, mam pytanie czy po 3m-ach po wizycie mogę się ubiegać o reklamację?? już miesiąc po wizycie moja twarz wyglądała okropnie:(( nie miałam czasu do niej jechać bo mój brat cięzko zachorował...dzwoniłam do niej po miesiącu od wizyty i przedstawiłam jej stan mojej twarzy,mówiła żeby do niej przyjechać,ale pech chciał że nałożyły się kolejne problemy osobiste.Moja twarz jest po prostu okropna;(( wyglądam 10razy gorzej niż przed wizytą,mam pryszcze jakąś kaszke na policzkach aż do szyi...po prostu okropnie. Błagam o pomoc. Mogę w tej sytuacji ubiegać się o jakąs rekompensate np. oczyszczanie ponowne twarzy,ale już za darmo??

12

Po 3 miesiącach będzie raczej trudno. Nawet jeśli twoja twarz jest w złym stanie to w jaki sposób udowodnisz kosmetyczce że to z jej winy wyglądasz jak wyglądasz. Szkoda że nie udałaś się do niej wtedy gdy cię o to prosiła bo teraz to może być już za późno.

13

Polecam peeling kawitacyjny, zupełnie nie inwazyjny, gdyż oddziałuje za pomocą ultradźwieków i nadaje się do każdego typu cery, nawet z rozszerzonymi naczynkami.

Lub może być również profesjonalne oczyszczanie takie jak np Redness NanoRelief . Wiecej mozna poczytac na masazwellnes.blogspot. com

14

Przyznam, że jestem w szoku po tym co piszecie. Ja chodzę na oczyszczanie raz w miesiącu (manualne + kawitacja) i już następnego dnia skóra wygląda normalnie, nie jest opuchnięta, czerwona ani nic z tych rzeczy. Zastanawiam się czy to kwestia kosmetyczki czy mojej skóry wink

15

Drogie Dziewczyny! Od dłuższego czasu stosuję peeleing&maseczka&scrub z garniera. Jest świetny, idealnie oczyszcza skórę, nie podrażnia jej, dodatkowo cena zachęca jest tańszy od swojej konkurencji smile

16

Czyli generalnie dobrze by było pójść na manualne i maskę z alg? Bo zastanawiałam się nad oczyszczaniem, ale jeszcze nigdy nie byłam, a mam cerę trądzikową.

17

Na trądzik i przebarwienia skóry twarzy dobry jest peeling Jadwiga ziołowy. Głęboko oczyszcza i złuszcza martwy naskórek. Nie jest z kwasami, więc można go bezpiecznie stosować, zwłaszcza jak nie ma słońca.

18 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-12-18 09:56:15)

Ja byłam kiedyś na oczyszczaniu twarzy i szczerze mówiąc jakoś specjalnie mnie to nie zadowoliło.
Przede wszystkim dlatego, że miałam poźniej czerwoną twarz i trochę mnie piekła. Po jakimś czasie zdecydowałam się jednak znów spróbować i jestem mega zadowolona.
Myślę, że w znacznej mierze zależy to od osoby, która taki zabieg wykonuje. Ze swojej strony mogę polecić gabinet kosmetyczny spam Chodzę tam od dłuższego czasu na oczyszczanie twarzy, a czasem nawet skuszę się na zabiegi spa i mikrodermabrazję :-)  Jestem bardzo zadowolona!

19

Anita szczerze Ci współczuję, jak wygląda sprawa reklamacji to niestety nie wiem, nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Myślę, że miałaś sporego pecha i trafiłaś na kiepski salon kosmetyczny. Ja chodzę od dłuższego czasu do pewnego łódzkiego salonu, sprawdzonego, gdzie oddaję się w ręce profesjonalnych kosmetyczek, którym ufam. Nie robiłam nigdy manualnego oczyszczania, u mnie świetnie sprawdza się bio peeling Neoderma, bo nie tylko oczyszcza skórę, ale pomaga też pozbyć się przebarwień. Mam bardzo tłustą cerę więc dla mnie tego typu oczyszczanie jest wskazane.

20

wiesz, to zalezy. bylas juz kiedys na oczyszczaniu manualnym? czy masz wrazliwa skore? niektorym zaczerwienienia i doczyszczanie sie cery ( w postaci krostek wyrpyskow) utrzymuje sie kilka dni innym troche dluzej. moze idz na mikrodermabrazje? wydaje mi sie ze to tez ladnie oczyszcza a na pewno nie spowoduje katastrofy na twarzy. potem maska z alg i skora ladnie sie uspokoi. pzodrawiam

21

Oczyszczanie manualne uratowało moją buzię od trądziku gdy byłam nastolatką, nawet gdy już go zaleczyłam udawałam się czasami na ten zabieg żeby pozbyć się uciążliwych zaskornikow zamkniętych i zawsze byłam bardzo zadowolona. Jedyny minus to ból - szczerze to było chyba najbardziej bolesne doświadczenie mojego życia takie manualne oczyszczanie, ale i tak uważam że warto
Od siebie wspomnę tutaj też o zabiegu lipomassage: https://wdrawskupomorskim.pl/pl/651_art … dlugo.html Który polecam wszystkim, którzy potrzebują mocnego nawilżenia oraz odżywienia skóry.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024