Jaką fryzurę wybrać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Jaką fryzurę wybrać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2012-09-18 11:46:54)

Temat: Jaką fryzurę wybrać?

2 września skończyłam 18 lat. Wiem, że to trochę głupio brzmi, ale nigdy nie obcinałam wlosów ( nawet końcówek) bo wszyscy mówili że są piękne i pozatym trochę brakowało mi odwagi. mam włosy które się za mną ciągnął . Wkurzają mnie i chce je obciąć. Tylko nie wiem jak ? błagam o pomoc !!!!!

Proszę, staraj się nadawać wątkom konkretne tytuły, mówiące coś o ich treści. Zmieniłam.
Moderatorka Anemonne

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaką fryzurę wybrać?

chyba najlepiej u fryzjera big_smile
Może nie ścinaj całych, ale chociaż tak, żebyś się czuła dobrze i nie odczuła szoku w długości.

3

Ale ja szczerze mówiąc chce taki szok odczuć, myślałam żeby ogolić się na łyso.

4

Wrzuć swoje zdjęcie to może będzie można coś podpowiedzieć

5

zabaykova napisał/a:

Ale ja szczerze mówiąc chce taki szok odczuć, myślałam żeby ogolić się na łyso.

Njagorsze co może być, to gadanie innych 'nie ścinaj'... i tak przez całe życie... Znam dziewczynę, która w dzieciństwie miała piękne włosy, najpiękniejsze jakie z życiu widziałam... długie o kolorze nasyconego brązu i do tego kręcone przy końcach. Marzenie! Wszyscy jej mówili, aby nigdy nie ścinała, matka zazwyczaj czesała ją w dwa warkocze i utwierdzała ją w przekonaniu, że włosy to jej atut (i tak rzeczywiście było). Teraz... minęło tyle lat, a ona ma włosy ścięte 'na chłopaka'. Mówi, że wszyscy obrzydzili jej długie włosy i postanowiła coś zmienić. myśli, że tak jej lepiej, a tak naprawdę wszyscy na nią patrzą i mówią 'a miała takie piękne włosy'. Szzczerze podejrzewam, że żałuje ścięcia włosów, ale cóż... Już za późno.
I dlaczego to wszystko piszę? Aby pokazać, że pod wpływem właśnie takiego wiecznego gadania typu 'nie ścianaj', dostaje się obrzydzenia. Od początku to są tylko i wyłacznie Twoje włosy i to Ty powinnaś ustalać kiedy i jak je ścinasz.
Sądzę, że poprzez taką wieloletnią presję chcesz się teraz ściąć na łyso, aby pokazać swoje prawdziwe ja, aby była zmiana, ogromna zmiana.
Powiem Ci tak: nie rób tego! Nie ścinaj tak drastycznie! Zetnij do ramion albo jak to mówię: do paska od stanika i lekko pocieniuj. Taka 'niby' mała zmiana, a cieszy. Już przy czymś takim będziesz słyszała 'wow, ile ścięłaś! a jakie są zdrowe!'

Napisz, co postanowiłaś. Pozdrawiam smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Jaką fryzurę wybrać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024