Witam. Mam kilka dni na wybór studiów i chciałabym zasięgnąć rady. Co lepiej wybrać ??Po gospodarce mam tytuł inżyniera, trwa krócej i kosztuje mniej, ale jest zaoczna. Architektura wnętrz zawsze była moim marzeniem niestety nie dostałam się na politechnikę i troszkę się zniechęciłam. Jednak mam możliwość studiować prywatnie, dziennie. Słyszałam również, ze gospodarka jest dość nudna i średnio z pracą po studiach.
Ja bym chyba wybrała architekturę wnętrz... A orientujesz się co można robić po gospodarce przestrzennej?
Zależy jaką specjalizację wybierzesz. Ale raczej byłabym za nieruchomościami. Masz szansę na jakąkolwiek pracę i może uda się dostać do jakiegoś biura projektowego, a nie tylko do urzędu.
Ja się teraz zastanawiam by iść na Gospodarke przestrzenna. Wcześniej byłam uparta na Architekture wnętrz, ale nie lubię już rysować, a bez tego sie nie da, a sam talent nie wystarczy. Zawsze mozna pojść potem na kurs aranżacji. . .
Tylko czy trudno jest sie dostać na te studia?
Ja się teraz zastanawiam by iść na Gospodarke przestrzenna. Wcześniej byłam uparta na Architekture wnętrz, ale nie lubię już rysować, a bez tego sie nie da, a sam talent nie wystarczy. Zawsze mozna pojść potem na kurs aranżacji. . .
Tylko czy trudno jest sie dostać na te studia?
Architektura wnętrz, to nie tylko rysowanie. Brakuje na rynku architektów z polotem i nowym spojrzeniem. Akurat w przypadku studiów, kurs aranżacji nie da tobie tego co dadzą tobie studia. Zarządzanie gospodarką przestrzenną to cenny kierunek, ale musisz mieć kogoś, kto pracuje dla urzędów, dużych firm itp itd. Czasami zlecam takim firmom różne rzeczy. Jednak jak dla mnie, wnętrza zwyciężają.
6 2014-11-08 20:06:32 Ostatnio edytowany przez monisia130995 (2014-11-08 20:09:04)
monisia130995 napisał/a:Ja się teraz zastanawiam by iść na Gospodarke przestrzenna. Wcześniej byłam uparta na Architekture wnętrz, ale nie lubię już rysować, a bez tego sie nie da, a sam talent nie wystarczy. Zawsze mozna pojść potem na kurs aranżacji. . .
Tylko czy trudno jest sie dostać na te studia?Architektura wnętrz, to nie tylko rysowanie. Brakuje na rynku architektów z polotem i nowym spojrzeniem. Akurat w przypadku studiów, kurs aranżacji nie da tobie tego co dadzą tobie studia. Zarządzanie gospodarką przestrzenną to cenny kierunek, ale musisz mieć kogoś, kto pracuje dla urzędów, dużych firm itp itd. Czasami zlecam takim firmom różne rzeczy. Jednak jak dla mnie, wnętrza zwyciężają.
A studia podyplomowe - aranzacja wnetrz?
Po Gospodarce przestrzennej mozna pracowac w biurze projektowym?
I na Architekture duzo trudniej jest sie dostac, bo licza sie umiejetnosci sprawdzane na egzaminie wstepnym. A zawsze mozna zaczac studiowac drugi kierunek.
adikami napisał/a:monisia130995 napisał/a:Ja się teraz zastanawiam by iść na Gospodarke przestrzenna. Wcześniej byłam uparta na Architekture wnętrz, ale nie lubię już rysować, a bez tego sie nie da, a sam talent nie wystarczy. Zawsze mozna pojść potem na kurs aranżacji. . .
Tylko czy trudno jest sie dostać na te studia?Architektura wnętrz, to nie tylko rysowanie. Brakuje na rynku architektów z polotem i nowym spojrzeniem. Akurat w przypadku studiów, kurs aranżacji nie da tobie tego co dadzą tobie studia. Zarządzanie gospodarką przestrzenną to cenny kierunek, ale musisz mieć kogoś, kto pracuje dla urzędów, dużych firm itp itd. Czasami zlecam takim firmom różne rzeczy. Jednak jak dla mnie, wnętrza zwyciężają.
I na Architekture duzo trudniej jest sie dostac, bo licza sie umiejetnosci sprawdzane na egzaminie wstepnym. A zawsze mozna zaczac studiowac drugi kierunek.
Otóż to, trudniej się dostać, to oznacza ze praca pozwoli na godne życie.
monisia130995 napisał/a:adikami napisał/a:Architektura wnętrz, to nie tylko rysowanie. Brakuje na rynku architektów z polotem i nowym spojrzeniem. Akurat w przypadku studiów, kurs aranżacji nie da tobie tego co dadzą tobie studia. Zarządzanie gospodarką przestrzenną to cenny kierunek, ale musisz mieć kogoś, kto pracuje dla urzędów, dużych firm itp itd. Czasami zlecam takim firmom różne rzeczy. Jednak jak dla mnie, wnętrza zwyciężają.
I na Architekture duzo trudniej jest sie dostac, bo licza sie umiejetnosci sprawdzane na egzaminie wstepnym. A zawsze mozna zaczac studiowac drugi kierunek.Otóż to, trudniej się dostać, to oznacza ze praca pozwoli na godne życie.
Ale chodzi ci o Architekture i Urbanistyke, a potem specjalizacje -arch. Wnetrz czy studia Architektura wnetrz(wiem, ze sa takie w Warszawie)?
Warto np. pojsc na Gospodarke Przestrzenna na dzienne, a w weekendy robic policealnie aranzacje wnetrz(to trwa rok) czy lepsza podyplomowka po skonczeniu studiow pierwszego stopnia?
Czytalam, ze jest cos takiego jak rekrutacja miedzysemestralna. Czy moge rekrutowac na Gospodarke Przestrzenna w styczniu/lutym zamiast czekac rok? Wbazesniej nie moglam zdecydowac sie na studia, ale teraz wiem na co chce isc.
Nie wiem jak Ci się tam potoczyło, ale studiuję gospodarkę przestrzenną i mogę co nieco na ten temat powiedzieć ![]()