jak go znowu rozkręcić ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak go znowu rozkręcić ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: jak go znowu rozkręcić ?

Jestem z moim chłopakiem od roku, obecnie on zmiania pracę i ma przy tym wiele stresów,ale niestety zapomina o mnie.
Kochamy się, ja jestem emocjonalna, czuła, on troskliwy i dobry, ale mało wylewny. Rzadko dostaję kwiaty, czy propozycje pójścia na kolację,jak idziemy do kina to raczej nie na to co ja bym chciała. Raz poszliśmy na polską romantyczna komedię - nie zasmiał się ani razu !Cały film okazywał znudzenie, za co zebrał ochrzan. Ale nie chodzi o ochrzan - ochrzan psuje atmosferę.
Co MĄDRZE zrobić by on trochę się bardziej wczuł ? Wczoraj pytał jakie mam plany na weekend - ja ? To on powinien wymyślić coś ciekawego.Trochę tłumaczę go tym zamieszaniem z pracą,ale może coś poradzicie jak go rozkręcić?
Jak poudawać niedostępną by to zadziałało mobilizująco na niego ???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak go znowu rozkręcić ?

Mam wrażenie, że podchodzisz do tematu zupełnie od d... strony. Jeśli naprawdę chcesz MĄDRZE zadziałać, to przede wszystkim:

- przestań uważać, że on powinien zapewniać Ci atrakcje i rozrywkę, a Ty - księżniczka - możesz tylko siedzieć i oczekiwać rozmaitych jego zachowań
- przestań ochrzaniać go za byle co - ochrzan za to, że film mu się nie podobał? No litości!
- zacznij proponować to, co lubisz robić, zamiast oczekiwać, że się biedak domyśli (a Ty umiesz czytać w czyichś myślach?)
- zacznij uczestniczyć w wybieraniu filmu, na który idziecie, zamiast tylko mieć pretensje, że nie jest taki, jak chciałaś.

Daj mu trochę luzu, bo ja szczerze mówiąc po przeczytaniu Twojego posta zastanowiłam się, jak on z Tobą jeszcze wytrzymuje...

3

hmm ja często wychodzę z inicjatywą - każdy ciekawszy weekend, urlop, wyjście - to były moje działania.
Rozumiem,że nei mogę siedzieć i czekać aż on się domyśli, ale chcę żeby choć próbował coś wykminić !
Ja się umiem domyślić co może go interesować i zwykle dobrze trafiam. Tamta komedia miała być czymś dla mnie.A ochrzan zebrał za manifestowanie że się nudzi - co 5minut pytał ktora godzina, czy iśc po colę, popcorn etc. W trakcie filmu wciąż coś ode mnie chciał!
Chcę żeby on się bardziej starał,ale nie wiem jak to uzyskać.
A to co piszesz-luzem to ja go już rozpuściłam. Dałam mu luz to się skupia na sobie i myśli, że wszyscy zadowoleni.
Bezczynność to dla mnie nie rozwiązanie.

4

Po prostu powiedz mu, czego oczekujesz. Innej rady nie widzę, przecież go nie zmusisz. A jak rozmowa nie pomoże - zajmij się sobą i sama zadbaj o to, by Twój dzień czy weekend wyglądał tak, jak tego chcesz, rób to, co lubisz robić i nie przejmuj się nim. W końcu pewnie zapyta, dlaczego już nie uwzględniasz go w swoich planach wink

5

Dzięki - spróbuję  - dziś na spokojnie z nim pogadam. Może problemem też jest ,że on nie ma doświadczenia w związkach i stąd brak wprawy....
Dzięki smile

6

anecznik napisał/a:

Dzięki - spróbuję  - dziś na spokojnie z nim pogadam.

Z naciskiem na "na spokojnie" wink

A tak właściwie to co byś chciała, by się zmieniło? Jak według Ciebie powinien się zachowywać, co powinien robić, a czego nie robi teraz?

7

Przykład : Ja jak jestem u niego (nie mieszkamy razem) to ukrywam mu w mieszkaniu różne rzeczy - a to kupię mu książkę i wkładam między koszule, a to wpycham jego ulubioną chałwę do puszki z herbatą, albo w teczkę wrzucam nową parę rękawiczek, tak żeby niedługo to coś znalazł.
Chciałabym małych niespodzianek - żeby częściej pomyślał :zrobię to bo ona to lubi.
Niedawno go olśniło i zamiast iść na kolację do miasta ,on uszykował ją sam - moje ulubione jedzenie za którym on nie przepada.No,ale tak jest raz na 2miesiące.
Kiedyś z nim rozmawiałam o tym, uznał,że on po prostu nie jest taki romantyczny jak ja (że to kobieca cecha!) ale zapewniał,że też bardzo mu na mnei zależy i mnie kocha.
Na spokojnie - na spokojnie ... wiesz pomyślałam,że może jutro wyciągnę go na tańce -mam ochotę na takie wyjście,a on zwykle nie jest zdecydowany.
A Twój jest bardziej ...pomysłowy /romantyczny czy jak to zwać...?

8

Obawiam się, że Twój facet ma rację - ta "romantyczność" (nie lubię tego słowa, ale użyję go z braku innego) jest typowo kobiecą cechą. Faceci okazują uczucie często w inny sposób: np. robiąc za nas coś, czego nie umiemy zrobić, ale z obserwacji można stwierdzić, że raczej nieczęsto zdarzają się tacy, którzy zaskakują nieustannie swoją kobietę drobiazgami. Skoro o to pytasz - mój nigdy nie był taki i chyba nie umie, jak byłam nastolatką to też chciałam tego co Ty, ale szybko zeszłam na ziemię. Sama też poskromiłam swoje "typowo kobiece" zapędy i teraz żadne z nas nie robi drugiemu jakichś wyszukanych niespodzianek. Nie mam jednak wątpliwości co do jego uczuć wobec mnie, bo okazuje mi je na inne sposoby. Dla facetów to, co opisałaś, często nawet nie ma nic wspólnego z uczuciami - a to, co dla Ciebie jest oczywiste, jemu może nawet nie przyjść do głowy. Więc na początek obowiązkowo rozmowa! smile

9

Dzięki Ci Anemonne - to pomaga słyszeć, że on nie jest dziwadłem. W moim środowisku same romantyczne baby i one jak doradzą to normalnie Kijem go i Marchewką - jak osła - a takie rady to na nic.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak go znowu rozkręcić ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024