Maz nie wywiazuje sie z godzin widzenia z dzieckiem,ani tych umowych,ani tych z postanowienia Sadu.
Grozi mi ze dzieko porwie,zachowuje sie skandalicznie przy jej odbieraniu,odwozeniu etc.
Chcialabym ustanowic kuratora sadowego na czas tych widzen.Nie wiem jednak gdzie sie o niego zwrocic.W Sadzie Okregowym tocyz sie sprawa o rozwod,w Sadzie Rejonowym mialam sprawe o alimenty i na niej maz probowal zwrocic sie do Sadu o to aby to Sad rozstrzygnal sprawe ogrnaiczenia MNIE praw rodzicielkich.Sad powiedzial mu na rozprawie o aliementy ze to lezy w gestii rozstrzygniecia Sadu Okregowego bo tam wytoczyl rozwod.
Zatem:do ktorego Sadu zwrocic sie o przyznanie Kuratora Sadowego?Obawiam sie ze Sad Rejonowy,pomimo ze jest Sadem wlasciwym ds nieletnich ta sprawe tez przekaze SO.
Prosze o rade gdzie sie udac.
Prosze tez o informacje jak z kosztami ponoszonymi na takiego kuratora?Czy to wogole jest platne jesli chce wystapic by kurator byl tylko na czas oddawania i odbierania dziecka?Na razie wizyty sa poza miejscem zamieszkania dziecka i beze mnie bo o to sie ubiegalam.
Jestem zwolniona z kosztow sadowych w Sadzie Okręgowym czy zatem z kurtaora tez bede?....