Kurator Sadowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Kurator Sadowy

Maz nie wywiazuje sie z godzin widzenia z dzieckiem,ani tych umowych,ani tych z postanowienia Sadu.
Grozi mi ze dzieko porwie,zachowuje sie skandalicznie przy jej odbieraniu,odwozeniu etc.
Chcialabym ustanowic kuratora sadowego na czas tych widzen.Nie wiem jednak gdzie sie o niego zwrocic.W Sadzie Okregowym tocyz sie sprawa o rozwod,w Sadzie Rejonowym mialam sprawe o alimenty i na niej maz probowal zwrocic sie do Sadu o to aby to Sad rozstrzygnal sprawe ogrnaiczenia MNIE praw rodzicielkich.Sad powiedzial mu na rozprawie o aliementy ze to lezy w gestii rozstrzygniecia Sadu Okregowego bo tam wytoczyl rozwod.

Zatem:do ktorego Sadu zwrocic sie o przyznanie Kuratora Sadowego?Obawiam sie ze Sad Rejonowy,pomimo ze jest Sadem wlasciwym ds nieletnich ta sprawe tez przekaze SO.
Prosze o rade gdzie sie udac.

Prosze tez o informacje jak z kosztami ponoszonymi na takiego kuratora?Czy to wogole jest platne jesli chce wystapic by kurator  byl tylko na czas oddawania i odbierania dziecka?Na razie wizyty sa poza miejscem zamieszkania dziecka i beze mnie bo o to sie ubiegalam.
Jestem zwolniona z kosztow sadowych w Sadzie Okręgowym czy zatem z kurtaora tez bede?....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kurator Sadowy

chce wystapic by kurator  byl tylko na czas oddawania i odbierania dziecka

Ale po co ten kurator? Dla Twojego bezpieczeństwa? To ochronę sobie wynajmij, skoro nie boisz się co mąż robi z dzieckiem, a jedynie o swoje zdrowie psychiczne przy przekazywaniu dziecka. Kuratora interesuje dobro dziecka a nie Twoje.
Co innego gdybyś miała uzasadnione obawy, że podczas widzeń dziecku się dzieje coś niedobrego.

3 Ostatnio edytowany przez oczka (2012-09-03 22:21:14)

Kuator po co?Po to by ktos obcy widzial i slyszal jak tatus sie zachowuje odbierajac dziecko od mamusi...
Po to by ktos poswiadczyl,ze oddaje ja po czasie i bez danych rzeczy np .daje mu wozek na widzenia z dzieckiem i mi go nie oddaje.Albo zabiera zasikana coreczke bo sie zdenerwowala jego krzykami.
Tu chodzi o zachowania demoralizujace ktore na nia wplywaja
Nadal prosze o rade do ktorego Sadu sie zwrocic?

4

Sprawy dotyczące dziecka załatwia się w Sądzie Rejonowym. To co powinnaś zrobić, to założyć sprawę o ograniczenie władzy rodzicielskiej oraz zmianę widzeń ze względu na złe traktowanie dziecka przez ojca  (Sąd nie będzie brał pod uwagę Waszych stosunków tylko relacji ojca z dzieckiem). Ponadto o ustanowienie kuratora na czas widzeń ojca z dzieckiem, ponieważ obawiasz się, że mąż porwie dziecko oraz zachowuje się agresywnie przy dziecku.
Tylko może być trochę na niekorzyść to, że najpierw sama zaproponowałaś sposób widzeń ojca z dzieckiem, ale to możesz się tłumaczyć, że nie chciałaś mu ograniczać spotkań, ale teraz się źle dzieje w związku z tym.

5 Ostatnio edytowany przez oczka (2012-09-05 14:34:26)

Maz walczy o przyznanie JEMU dziecka i ograniczenie MNIE wladzy rodzicielskiej,po czym po pierwszym widzeniu z dzieckiem po wydaniu postanowienia o kontaktach,ktore ma 2 razy w miesiacu,oznajmia mi ze na nastepne nie przyjdzie,bo nie moze...zenada
Mozna to tez podciagnac pod zle traktowanie dziecka?

6

W jakim wieku jest dziecko, bo to jest istotne.
Jak mąż nie przyjeżdża nawet na widzenia to opieki nie dostanie.
W dalszym ciągu do sądu rejonowego możesz wnosić o zmianę terminów i przebiegu widzeń (wnioskować o kuratora) tylko powtarzam musisz to dobrze uzasadnić przed sądem.

7

2 latka,poza tym lozyl 300 zl /mies na dziecko,nie interesujac sie za co zyjemy,zabierajac cala kase i wiedzac ze jestem bez pracy

8

oczka napisał/a:

... po wydaniu postanowienia o kontaktach,ktore ma 2 razy w miesiacu,oznajmia mi ze na nastepne nie przyjdzie,bo nie moze...zenada
Mozna to tez podciagnac pod zle traktowanie dziecka?

Nie. Każdemu może coś wypaść.
Jak źle podasz sąd to sprawa będzie między sądami przekazywana, a to potrwa "ruski rok". I po co. SR jest właściwym sądem

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024