Chlopak mowil ze spi a poszedl na impreze - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chlopak mowil ze spi a poszedl na impreze

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Chlopak mowil ze spi a poszedl na impreze

Hej

Zasatnawiam sie co zrobic dalej. Jestesmy razem dopiero 2 miesiace, ale praktycznie codziennie sie widywalismy.

Przyszedl piatek. Mialam zly dzien, okres, chlopak skonczyl prace mielismy sie spotkac. Napisalam sms nie mam czasu jednak dzis. Po prostu mialam humorki male. Nie odzywalam sie do 21. On pisal, dzwonil. O 21 napisalam ze moge sie spotkac ok 23tej. Nie odezwalam sie do 23.30 - on tez nie dzownil ani nic, wiem ze byl wtedy z kolega bo powiedzial. O tej 23.30 napisal :  ide spac, jestem  w domu - czulam ze to klamstwo ale ok uwierzylam.

Sobota rano - mialam problem z samochodem, nie moglam sie dodzwonic do niego, wiec zadzwonilam do Jego taty zeby go obudzil, tata siwterdzil ze go nie ma i nie bylo na noc.
Po pol godzinie odebral telefon i mowi ze jest u kolegi, pewnie tata mu powiedzial.Powiedzialam ze koniec itd. On wyslal zaraz sms ze kocha, dzwonil 4 razy  ale nie odbieralam. To bylo w sobote rano.
Dzis niedziela wieczor, ciszaa. Ma wylaczony telefon, nie wrocil jeszcze do domu. Pewnie telefon mu padl.
Widze w tym troche swojej winy na poczatku, ale oklamal mnie, czy mozna ufac ? Co ja mam teraz zrobic? Powinnam byc obojetna jakis czas ? Nie wiem kompletnie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chlopak mowil ze spi a poszedl na impreze
czerwonepazurki napisał/a:

Hej
Przyszedl piatek. Mialam zly dzien, okres, chlopak skonczyl prace mielismy sie spotkac. Napisalam sms nie mam czasu jednak dzis. Po prostu mialam humorki male. Nie odzywalam sie do 21. On pisal, dzwonil. O 21 napisalam ze moge sie spotkac ok 23tej. Nie odezwalam sie do 23.30 - on tez nie dzownil ani nic, wiem ze byl wtedy z kolega bo powiedzial.

Sobota rano - mialam problem z samochodem, nie moglam sie dodzwonic do niego, wiec zadzwonilam do Jego taty zeby go obudzil, tata siwterdzil ze go nie ma i nie bylo na noc.
Po pol godzinie odebral telefon i mowi ze jest u kolegi, pewnie tata mu powiedzial.Powiedzialam ze koniec itd. On wyslal zaraz sms ze kocha, dzwonil 4 razy  ale nie odbieralam. To bylo w sobote rano.

Ja też nie chciałabym być z taką dziewczyną jak Ty.
Masz humory i kaprysy jak małe dziecko.
Rada? Ogarnij się dziewczyno. Ludzie to nie zabawki. Każdy ma swoje uczucia.

3

Gdybyś odebrała telefon w sobotę rano, gdy chciał wyjaśnić sytuacje, prawdopodobnie nie musiałabyś pisać tu na forum.

Osoby, które nie umieją rozmawiać, a zamiast tego się obrażają, nie są jeszcze gotowe do związku.

No to moze teraz zebym nie zrobila glupstwa podpowiecie co robic dalej jesli sie odezwie.

5

Odrzuciłaś pierwsza probe rozmowy, to teraz Twoja kolej sięgnąć po telefon. Przeproś za swoje fochy, zaznaczając zapobiegawczo, ze to jednak nie usprawiedliwia jego kłamstwa i ze powinniście sobie to wyjaśnić. Na przyszłość: Skoncz z takimi fochami.

6 Ostatnio edytowany przez Lidka_87 (2012-09-02 18:09:48)

Co robić? Przede wszystkim nie myśleć tylko o sobie... Z tego, co napisałaś wynika, że masz humory i prawdopodobnie próbujesz chłopaka sobie podporządkować. Teraz wyobraź sobie całą sytuację z Jego punktu widzenia: jest piątek i mieliście się spotkać, ale On otrzymuje wiadomość, że nie masz czasu. Próbuje się dodzwonić i cisza, nie odbierasz (po prostu masz humor, i to wcale nie mały), więc chłopak postanawia zmienić plany i wyjść z kumplami na imprezę. O 21 wreszcie się odzywasz z propozycją spotkania, bo nagle zmieniłaś zdanie - ale on zdążył już ustawić swoje plany z kolegami i niezbyt chciał to teraz odkręcać, bo byłoby to po prostu niepoważne. A potem, o 23.30 skłamał, że idzie spać, bo na pewno gdyby powiedział prawdę, że właśnie dobrze się bawi z kolegami i nie przyjdzie się spotkać, Ty strzeliłabyś focha jak stąd na Księżyc... Może dlatego profilaktycznie skłamał, żebyś (znowu?) nie robiła scen. Co z resztą i tak zrobiłaś w sobotę rano...
Pytasz, co powinnaś zrobić... Przede wszystkim uważam, że to Ty nabroiłaś, dlatego powinnaś odezwać się jako pierwsza i go przeprosić. Ale przeprosić tak prawdziwie, a nie w stylu: "przepraszam, że strzeliłam focha, ale to Ty mnie okłamałeś".
Faceci często okłamują, aby nie znaleźc się w konfrontacji z fochami kobiet o byle co... Nie robią tego, bo są draniami, a jedynie dla świętego spokoju.
Na przyszłość postaraj się zachować z większą empatią.

Edit: odniosę się do najnowszego wpisu Kobry, dotyczącego tego kłamstwa. Nie uważam, że jest to sprawiedliwe ze strony Twojego chłopaka (i wszystkich facetów, którzy tak postępują), ale wyjaśniam powód takiego postępowania. Więc po tym, jak przeprosisz i pogadacie o zajściu (spróbuj wyczuć jak on postrzegał całą sytuację), zapytaj go po prostu dlaczego okłamał. Jego wyjaśnienie może Wam pomóc rozwiązać wiszący w powietrzu problem w relacjach i wspólnym zaufaniu.

7

Po co ma przepraszać, on też barankiem bez winy nie jest.
Dziewczyny dajcie spokój z tymi ciagłymi przeprosinami- kazdy ma prawo do ekspresji emocji, nie trzeba zaraz posypywac główki popiołem i kajac sie- wystarczy konkretna rzeczowa rozmowa.
Gdy emocje juz opadły porozmawiaj z nim, wytłumacz swój stan emocjonalny w jaki byłas i co czułaś i zapytaj dlaczego nie był z toba szczery.

8

Lidka_87 napisał/a:

Co robić? Przede wszystkim nie myśleć tylko o sobie... Z tego, co napisałaś wynika, że masz humory i prawdopodobnie próbujesz chłopaka sobie podporządkować. Teraz wyobraź sobie całą sytuację z Jego punktu widzenia: jest piątek i mieliście się spotkać, ale On otrzymuje wiadomość, że nie masz czasu. Próbuje się dodzwonić i cisza, nie odbierasz (po prostu masz humor, i to wcale nie mały), więc chłopak postanawia zmienić plany i wyjść z kumplami na imprezę. O 21 wreszcie się odzywasz z propozycją spotkania, bo nagle zmieniłaś zdanie - ale on zdążył już ustawić swoje plany z kolegami i niezbyt chciał to teraz odkręcać, bo byłoby to po prostu niepoważne. A potem, o 23.30 skłamał, że idzie spać, bo na pewno gdyby powiedział prawdę, że właśnie dobrze się bawi z kolegami i nie przyjdzie się spotkać, Ty strzeliłabyś focha jak stąd na Księżyc... Może dlatego profilaktycznie skłamał, żebyś (znowu?) nie robiła scen. Co z resztą i tak zrobiłaś w sobotę rano...
Pytasz, co powinnaś zrobić... Przede wszystkim uważam, że to Ty nabroiłaś, dlatego powinnaś odezwać się jako pierwsza i go przeprosić. Ale przeprosić tak prawdziwie, a nie w stylu: "przepraszam, że strzeliłam focha, ale to Ty mnie okłamałeś".
Faceci często okłamują, aby nie znaleźc się w konfrontacji z fochami kobiet o byle co... Nie robią tego, bo są draniami, a jedynie dla świętego spokoju.
Na przyszłość postaraj się zachować z większą empatią.

Edit: odniosę się do najnowszego wpisu Kobry, dotyczącego tego kłamstwa. Nie uważam, że jest to sprawiedliwe ze strony Twojego chłopaka (i wszystkich facetów, którzy tak postępują), ale wyjaśniam powód takiego postępowania. Więc po tym, jak przeprosisz i pogadacie o zajściu (spróbuj wyczuć jak on postrzegał całą sytuację), zapytaj go po prostu dlaczego okłamał. Jego wyjaśnienie może Wam pomóc rozwiązać wiszący w powietrzu problem w relacjach i wspólnym zaufaniu.

Popieram. Często chłopacy kłamią ze względu na to,że wiedzą,że jakby powiedzieli prawdę mogło by się rozpętać piekło,bo jak on może mieć inne plany i spędzić czas z kimś innym. Tylko,że autorka najpierw się nie chciała spotkać potem jednak zmieniła zdanie gdzie chłopak pewnie miał już swoje plany. Szczera rozmowa powinna pomóc wink

porozmawiajcie- a potem Ty obiecaj zmianę w postaci braku rozkapryszonych humorków a on-prawdomówność i wprowadźcie to w życie wink

10

No dobre rady tu dostałaś ;-)
Co prawda to prawda nie zachowuj się jak mała dziewczynka z humorkami.
Każda z nas przechodzi okres,ale gdyby każda miała odrazu swoje nerwy odbijać na swoim partnerze to by nieciekawie na świecie było.
Ja mu się nie dziwię,że wyszedł... Poprostu chciał odreagować,wyluzować się?.
Faktycznie z kłamstwem źle postąpił. Musicie sobie to wyjaśnić,ale ty też zachowuj się jakoś wmiare. wink
Pozdrawiam.

11

Dziecinne zachowanie. Nad humorkami trzeba jakoś zapanować, nie ukrywajmy Twojej winy też jest nie mało, nie zmienia się zdania co chwile, albo się chcesz z nim spotkać albo nie, jak nie to on ma prawo wyjść z kumplami chyba nie robi nic złego? Co prawda nie powinien Cię okłamywać. Porozmawiajcie o tym.

12

Chłopak chciał się z Tobą spotkać, ale Ty nie chciałaś bo miałaś humorki, a później zmieniasz zdanie i liczysz na to, że on będzie do dyspozycji zawsze, kiedy sobie zażyczysz. Nie powinien Cie okłamywać, ale Ty zachowujesz się jak rozkapryszona księżniczka. Coś mi się wydaje, że Cie okłamał bo bał sie Twojej reakcji na jego wyjście z kolegą. Oczywiscie to nie usprawiedliwia jego klamstwa i musicie to sobie wyjaśnić.
Ale tak na przyszłość - najpierw myśl, a później rób. Kontroluj swoje humorki. Po co wrzeszczysz mu przez telefon że to koniec?

13

Szczerze mówiąc jestem w lekkim szoku. Odkąd się tutaj udzielam pierwszy raz główne pretensje (raczej nieodpowiednie słowo, ale brak mi lepszego) idą w stronę kobiety i to od innych kobiet...

No cóż...ale taka jest prawda. Humorzaste, księżniczkujące panienki to nie jest to, co faceci lubią. Zapewne i stąd jego kłamstwo - wolał sobie oszczędzić marudzenia, a odreagować jakoś przecież musiał. Źle zrobił, ale to właśnie ty, czerwonepazurki, nakręciłaś całą sytuację.

14 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2012-09-03 11:27:29)

Nie często mi się to zdarza ale tym razem tak się stanie... "Cierp ciało co chciało" Ty pierwsza go okłamałaś, i udawałaś nie wiadomo kogo, na smsa nie odpiszesz, nie odbierasz... I nie mów że okres jest powodem do tego bo każda z nas ma okres i nastroje ale jakoś z nimi sobie radzi. Ja ostnio przechodzę duży kryzys emocjonalny i zamiast robić sceny facetowi i zachowywać się jak księżniczka, to zwyczajnie mówię mu że mam problemy i ze boje się o nasz związek, a on nie ucieka tylko pomaga... Można nie chcieć się spotkać , źle się czuć, ale nie pisze się krótkiego smsa wtedy tylko wyjaśnia się... bo to jest związek, a nie jakaś gra.
Co teraz masz zrobić. Na rozładowany telefon nic nie poradzisz. Ale na Twoim miejscu to bym go przeprosiła i poprosiła żebyście na nowo zaczynali bez kłamstw, trochę zaufania i nie żadnych dziwnych akcji, bo tak się związku nie buduje. Nie mówię że on nie jest winny całej sytuacji bo mógł np Cię odwiedzić a nie jechać do kupla, ale z drugiej, jak go wkurzyłaś to co się dziwić.

15

Proponuje na spokojnie porozmawiać.. Miałaś humorki i nie zachowałaś się tak jak należy, ale on też nie zrobił najlepiej okłamując cie.
Wiem że ciężko jest mieć dobry humor w trakcie okresu.. Kami90 "każda z nas ma okres i nastroje ale jakoś z nimi sobie radzi." no tak nie do końca, zwłasza że różne osoby różnie go przechodzą... ja gdzieś do 25roku życia musiałam przez pierwsze dwa dni okresu praktycznie leżeć... bardzo krwawiłam, zdarzało się że traciłam przytomność, bolało mnie podbrzusze i niemiłosiernie rwały kolana... jednak w takim wypadku zawsze tłumaczyłam to chłopkowi... "przepraszam, ale ledwo żyję, nie dam rady"... wiem, że niektórym trudno o tym mówić na początku związku, ale lepsze to niż ukrywanie przyczyny złego nastroju. Jeśli o mnie chodzi to obecnie mieszkam z chłopakiem, ale i tak zawsze gdy źle się czuję albo mówię mu o tym spokojnie, albo ze zmarszczonym czołem rzucam słowa "nie odzywaj się ty mężczyzno" to oczywiście żart na który on odpowiada nazywając mnie "jędzą" czy "samicą". Humorki nie są ok, ale wszyscy je miewają, więc jeśli porozmawiacie to powinien to zrozumieć ^^

Wiadomo, że noc spędzona poza domem nasuwa od razu złe skojarzenia... nie mniej jednak masz trzy wyjścia:
1. Rozstaliście się, to koniec, papa, nie wracamy do tego.
2. Rozmawiacie ze sobą, okazało się że spędził noc z dziewczyną - to młody związek więc w takim wypadku proponuje go jednak zakończyć.
3. Rozmawiacie ze sobą, bawił się z kolegami, może trochę popił ale do niczego złego nie doszło - wyjaśniacie sobie sytuacje, powinnaś przeprosić za humorki a on za kłamstwo. Wyjaśnij mu że cieszysz się że do niczego nie doszło, ale kłamstwa bardzo cie martwię. Postaraj się być dla niego trochę milsza, jeśli za często będziesz mieć zły humor z niewiadomego powodu to prędzej czy później z tobą zerwie.

16 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2012-09-03 13:26:45)

Mikkami można przechodzić okres bardzo ciężko, ale chcąc być w związku już od początku rozmawia się o pewnych rzeczach gdy ż związek nie spisuje się od razu na straty mówiąc sobie za jakiś czas będzie inny, tylko potencjalnie to ten jedyny, więc informuje się partnera że raz w miesiącu w czasie okresu jest się nie do życia, PMS jest potwory bóle straszne i się np mdleje.
Ja jestem ze swoim partnerem 10 miesięcy, ale od początku wiedział jakie mam problemy z okresem, a także z tym że gdy się skaleczę lub spadnie mi ciśnie nie to mdleje, dzięki temu na wakacjach kiedy zemdlałam w sklepie bo skaleczyła mnie potłuczona butelka to nikt nie robił paniki nie wzywał karetki bo mój partner wytłumaczył co mi jest,  przez 30 sekund trzymali mi nogi w górze poczekali i było okej. I to jest dokładnie to samo. Nie twórzmy sobie już na początku pewnych tabu, bo robią się z tego tylko same problemy. Wiedząc że zdarzają nam się nastroje, nie czekajmy na nie by je manifestować, tylko mówmy wcześniej, że tak bywa. To ułatwia stosunki.

17

Różni ludzie, różne humorki. Moim zdaniem nawet jeśli masz humorki, bo masz okres czy coś w tym stylu, to nie jest usprawiedliwienie dla neigo. No sory, ale czy to, że napisałaś do niego, że nie masz ochoty czy czasu żeby się spotkać robi z Ciebie złą dziewczynę? Moim zdaniem nie. Ja myślę, że to on zachował się nie fair, bo to nie Ty skłamałaś ale on. Jednak to i tak nie usprawiedliwia Ciebie. Rozmowa to ważna rzecz w każdym związku. Nie ma rozmowy-nie ma porozumienia. Przede wszystkim pogadaj znim i zobacz co ma do powiedzenia. Wszystko będzie okej, wystarczy spróbować rozmowy. wink

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chlopak mowil ze spi a poszedl na impreze

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024