Czas nie leczy ran?? w ogóle się nie rozumiem :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czas nie leczy ran?? w ogóle się nie rozumiem :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Czas nie leczy ran?? w ogóle się nie rozumiem :(

Cześć wpadłam ostatnio w mała depresję, zerwałam z chłopakiem 2 miesiące temu byliśmy 2 lata ale od jakiś 8 miesięcy mieliśmy ciągły kryzys, wieczne kłótnie i godzenie się. W czerwcu po wielu przemyśleniach, zdecydowałam się zerwać ( to 4 rozstanie w ciągu tych kryzysowych 8 miesięcy) Jestem zadowolona z decyzji bo sprawiał że byłam nieszczęśliwa i zwyczajnie nie widziałam z nim przyszłości. Tylko, że kilka dni temu pierwszy raz od czerwca zaczęłam płakać i tęsknić, wspominać, chwilami żałować. Przestaje pamiętać złe rzeczy dla których zerwałam a pamiętam dobre. Nawet karta którą napisałam przed zerwaniem dlaczego t robie,jak sie czuje kiedy mnie ranił, co robił... juz nie pomaga sad Bo pamiętam fakty i sytuacje  a nie towarzyszący im uczucia.

Dlaczego tak się dzieje i jak mam temu zaradzić?? Podobno czas leczy rany a ja co po 2 miesiącach zaczyna opłakiwać rozpad swojego nieudanego związku?? Wiem że dobrze zrobiłam, tak mi podpowiada rozum ale serce zaczęło mi krwawić, tęsknie i bardzo chce do niego wrócić ( choć wiem że po kilku tyg. bym żałowała) wrrrrrrrrrrrrrrrrr ktoś był w takie sytuacji,proszę o "konsultację, diagnozę i opis leczenia"  ;D

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czas nie leczy ran?? w ogóle się nie rozumiem :(

Wyjdź do ludzi i poznaj kogoś. To pomaga.

Wychodzę, praca, siłownia, impreza, spotkania rodzinne, ze znajomymi, w wakacje byłam na 3 weselach i 3 panieńskich i wakacjach więc działam hehe ale co z tego że idę na spinning naładuje się endorfinami jestem zadowolona a po kilku godz. znowu przychodzi ten smutek. Jeszcze miesiąc temu byłam szczęśliwa że już z nim nie jestem i myślałam o nim raz na kilka dni kiedy sam przypomniał o swoim istnieniu a teraz jest mi ciągle źle i myślę co robi,czy myśli jeszcze o mnie, że teraz to bym robiła to i to z nim ... sad

4

byliście 2 lata razem i to takie burzliwe z tego co mówisz, dwa lata to nie jest też mały dystans, dwa miesiące to za mało musisz być silna i jeszcze troszkę uzbroić się w cierpliwość, czas naprawdę leczy rany, pokasuj wszystkie gg itd. żebyś nie miała w ogóle kontaktu z Nim i żeby Ci się nie rzucał. Musisz troszeczkę jeszcze pocierpieć, ale nie pękaj, uwierz, że wyjdzie Ci to na dobre, a potem urośnie Ci duma i mega satysfakcja jak poznasz kogoś i przejdziesz koło Twojego byłego z nowym, ukochanym chłopakiem, tego Ci życzę:)

5

przeminęłozwiatrem często jest tak że z początku po rozstaniu nie płaczemy, cieszymy się, czuje my że skończyło się coś co powinno było się skończyć a smutek przychodzi wtedy kiedy siedzimy same i brakuje nam typowych zachowań z przed miesięcy, gdy jadło się czekoladę i dzieliło się ją na dwoje, gdy leciał smutny film i zamiast płakać w poduszkę płakało się z rękaw ukochanej osoby, takie błahe ale to przyzwyczajenia, i jednak uczucia, boli przez jakiś czas, wychodzi w najmniej oczekiwanych momentach, dlatego teraz Cię to boli, nie chcę Ci martwić ale to może potrwać jeszcze trochę czasu. Ja rozstałam się z chłopakiem bo powiedział ze mnie nie kocha, wtedy nie zwlekałam powiedziałam że to koniec, płakałam wtedy półtora roku. Z przerwami ale płakałam, w najmniej oczekiwanych momentach to wracało. A teraz wiem że to była głupota że płakałam za kimś kto nadal próbuje mi niszczyć życie. Potrzebujesz oswoić się z zaistniałą sytuacją i nic innego. Wychodzenie jest dobre, ale jednak czasem jesteś sama, śpisz sama to wraca, daj sobie więcej czasu. I pamiętaj zawsze wierz w siebie, to że jesteś wartościową kobietą. To najważniejsze, bo dzięki temu nie wpadniesz w depresje.

Ja dopiero po 1,5 roku odżyłam gdy zrozumiałam wszystko, gdy zaczęłam spotkać się z kimś, na początku tylko na randki, gdy zrobiłam coś na co zawsze miałam ochotę a w związku nie mogłam tego zrobić. A teraz jestem w innym związku, z osobą która zawsze mi towarzyszyła przez te wszystkie lata, i wiem ze te łzy były po coś, tęsknota też, ale że i skoro tamto się skończyło to znaczy że nie było mnie warte.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czas nie leczy ran?? w ogóle się nie rozumiem :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024