dlaczego???????????????? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » dlaczego????????????????

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

Temat: dlaczego????????????????

????? nie wiem jak moj post zostanie przez was odebrany ale SKUSILAM SIE NA MAPISANIE go poniewaz zauwazylam ze kazdy pisze tylko o swoich problemach.uzalamy sie nad soba.napewno jest nam to potrzebne i wieu pomocne ale dlaczego nikt nie pisze o swoich malych codziennych sukcesach i radosciach.??????????dobrze jest rowniez podzielic sie tymi milymi rzeczami.moze zaczne ja a wiec, jestem 25 letnia mama dwojki dzieci przeslicznych dzieci o ktorych moglabym pisac w nieskonczonosc mam dobrego meza ktory w oguke nie pije alkoholu,nie jest agresywny,mam prace niestety w niemczech z dala od mojej rodziny ale oni codziennie dzwonia do mnie gadamy godzinami ze soba choc to nie zastapi kontaktu na codzien.dzieciaki mam zdrowe,maja co jesc w czym chodzic ubrane nie brakuje im zabawek ani nic co im jest niezbedne do zycia no moze obojga rodzicow na codzien.nie maja ubran czy zabawek markowych firm ale czy to takie wazne???dziewczyny cieszmy sie tym co mamy i doceniajmy to,bo niektorzy nawet tego nie maja.cieszmy sie  z tego ze mamy rodziny,co do garczka wlozyc na codzien to juz duzo.wiecej optymizmu kobietki.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dlaczego????????????????

wlasnie rozmawialam z moimi dziecmi przez telefon one to dopiero umia sie cieszyc z zycia powinnismy z nich brac przyklad

3

to gratulacje.

4 Ostatnio edytowany przez Kobra99 (2012-08-23 16:47:14)

Myślę, ze dlatego, ze osoby wypowiadające się tutaj oczekują jakiejś rady, wsparcia, wyjścia z trudnej sytuacji, lub wygadania się obcym ludziom, bo z jakiś powodów nie chcą o tym rozmawiać z najbliższymi. W sumie to najbliższych zazwyczaj te watki dotyczą. Jeżeli ludzie pisali by tutaj ciągle o dobrych chwilach, to co mielibyśmy im radzić? chyba tylko to, co napisała moja przedmówczyni smile. Obawiam się, ze sukcesy obcych ludzi, niewiele innych obchodzą wink.

A co do Twojej propozycji by napisać o rzeczach, które doceniamy w swoim życiu... Jestem zdrowa, ja i moi najbliżsi. Czyli myślę, ze mam to, co najważniejsze.

5

Myślę , że taka natura naszego narodu. Po prostu rozbiory , wojny. Wszystko zostaje w mentalności człowieka, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Więcej marudzimy niż to warte , niestety. Widzę np. na własne oczy ,że np. w  Ameryce pytasz osobę co u niej , odpowiada ze Dorze, ze super mimo ,że ich życie nie jest tez usłane różami , widzimy uśmiech na twarzach i radość ,ze śniegu w maju . U nas robimy z tego katastrofę , lament i płacz.
A najczęstsza odpowiedzią na pytanie co u ciebie jest  - STARA BIDA

6

szanties napisał/a:

Myślę , że taka natura naszego narodu. Po prostu rozbiory , wojny. Wszystko zostaje w mentalności człowieka, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Więcej marudzimy niż to warte , niestety. Widzę np. na własne oczy ,że np. w  Ameryce pytasz osobę co u niej , odpowiada ze Dorze, ze super mimo ,że ich życie nie jest tez usłane różami , widzimy uśmiech na twarzach i radość ,ze śniegu w maju . U nas robimy z tego katastrofę , lament i płacz.
A najczęstsza odpowiedzią na pytanie co u ciebie jest  - STARA BIDA

Szanties,   polecam lekturę książki Teresy Hołówki p.t. "Delicje Ciotki Dee"- wspominki z kilkuletniego pobytu w Stanach...
Niemniej, Amerykanie mają wdrukowane "keep smiling", a tych którzy mają jako-takie dochody co chwilę coś goni do "shrinka" i tak rozwiązują swoje problemy...

Aganieta, gratuluję Ci takiej sytuacji i fajnie że w momencie kiedy jest dobrze zajrzałaś tu i podzieliłaś się tym... Sądzę, że tak jak napisała Kobra99   zazwyczaj dołączają do forum osoby z problemami z którymi sobie nie radzą... A my mamy taką tendencję, że kiedy jest dobrze, to nie rozglądamy się za bardzo, dopiero gdy jest źle, szukamy odpowiedzi...

7

ja nie napisalam ze nie mam problemow,tez mam problemy dnia codziennego.tylko wydaje mi sie ze warto tez dojrzec te male sukcesy i podzielic nimi.nie umiemy sie dostrzec tego co mamy.ja tez mam problemy,jestem 1400km od moich bkiskich moje dzieci placza beze mnie po oddaniu  czesci dlugow zostaje mi kasy co i nic ale staram sie nie zalamywac zawsze moze byc gorzej

8

a to ze nie bede miec za chwile kasy na ktara musze pracowac 2 miesiace z dala od domu to naprawde jest dobijajace ale coz zrobisz takie jest zycie

9

Od kiedy tylko pamiętam byłam optymistycznie nastawiona do życia. Mimo że w życiu nie miałam kolorowo to zawsze pocieszałam sie tym, że jestem zdrowa, mam wspaniałe dziecko, że inni mają gorzej. Nigdy nie myślałam o tym że ktoś ma lepiej ode mnie tylko że są ludzie niepełnosprawni a ja jestem zdrowa, że są ludzie którzy nie widzą, nie słyszą  a ja każdego dnia moge wstac i pójśc do pracy a ktoś inny nie może, że w swoim życiu widziałam morze i piękne góry a komuś innemu nie było to dane. Z takim podjeściem łatwiej życ, łatwiej zmagac sie z trudnościami bo ja potrafie cieszyc sie ze zwykłych rzeczy, z tego czego ktoś inny nie potrafi docenic. Staram sie nie narzekac i życ z myślą że zawsze mogłoby byc gorzej.

10

dokkladnie kropeczko !!!!!!!!a w jakim wieku dzieciak?ja tez sie staram i choc nie widzialam ani morza ani gor to wybiore sie kiedys i tu i tu jak tylko  finanse na to pozwola.najwazniejsze ze jestesmy  zdrowi.ja mialam praktyki w domu starcow i wolontariat i tyle co sie tam napatrzylam na chorych ludi to naprawde dziekuje bogu z calych sil za to co mam.

11

kobra zdrowie jest najwazniejsze,ale gdybys dobrze sie zastanowila to pewnie bys cos jeszcze napisala,

12

Alez oczywiście, ze tak. Nawet nie muszę się długo zastanawiać. Powiedziałam o tym, co jest najważniejsze, reszta w ogromnym stopniu zależy tylko od nas samych smile

13

no pewnie zalezy ale nie zawsze wychodzi tak jakbysmy chcieli

14

Prawda. Wymieniłam zdrowie, bo na nie nie mamy wpływu, na resztę w jakimś stopniu tak. Napisałam w jakimś stopniu bo ogromna role na nasze szczęście odgrywają ludzie, których często przypadkiem spotykamy na swojej drodze. Jedni sprawiają, ze jesteśmy szczęśliwi, inni-odwrotnie hmm. Mam to szczęście, ze ja na swojej drodze spotkałam osoby (faceta, przyjaciół), którzy nadają mojemu życiu sens i dodają sil, by walczyć z przeciwnościami dnia codziennego o których wspomniałaś w wątku smile

15

ja również byłam optymistką, dopóki nie zaczęły się moje problemy.
dopóki dla mnie zawalił się świat.

i wtedy wcześniej nie potrzebowałam forum, nie szukałam, bo po co?

czasami naprawdę trudno "cieszyc się malymi rzeczami" uwierz mi...

16

wydaje mi sie ze nawet jak ma sie problem<y to warto czasem usiasc i pomyslec o tych pozytywnych aspektach zycia a chcesz pogadac o swoich problemach?

17

kobra fajnie ze dostrzegasz te pozytywne rzeczy czasem jedna osoba przypadkowo poznana a rozpromienia cale nasze zycie

18

agnieta1987 napisał/a:

wydaje mi sie ze nawet jak ma sie problem<y to warto czasem usiasc i pomyslec o tych pozytywnych aspektach zycia a chcesz pogadac o swoich problemach?

nie wiem jak znaleźc tu pozytywne aspekty mojego życia, gdzie mąż najpierw mnie zostawił po latach, później przyznał się że zakochał się w innej, a 6 sierpnia zginął w wypadku.

19

przepraszam sadzilam ze masz handre poprostu....nie wiem co ci napisac,moze warto sie wygadac to pomaga,moze tu na forum?

20

Dobrze jest dostrzegać radości dnia codziennego, chociaż na nie nie trzeba energii- energii trzeba na problemy, stąd też różne napięcia.
Osoby tu jak pewnie każdy zauważył, są na zupełnie różnych etapach w zyciu; jedni zmagają się z całkowicie nową dla nich sytuacją, inni mogą wreszcie trochę odetchnąć.
Optymizm, wiara, nadzieja pomaga na pewno:)

To, jakim jestem człowiekiem, jest nieskończenie ważniejsze od tego, co posiadam
Phil Bosmans

21

dobrze,byc moze wroce kilka dni wczesniej do domu i choc zarobie troszke mniej to bardzo sie ciesze bo zobacze moich bliskich w koncu,a tesknie jak nie wiem co.i wlasnie takie drobnostki dnia codziennego mnie troszke pocieszaja kilkaset km od domu.w polsce tez raczej nie widze tych pozytywnych rzeczy tylko raczej w czarnyh barwach wszystko ale tutaj mam sporo czasu na refleksje i przemyslenia czasem warto usiasc i na spokojnie bez emocji spojrzec na swoje zycie.

22

A nie wolałabys tam zostać i tam ściągnąć rodzinę?:)

23

trudne pytanie.ja dopiero zaczynam moja prace tutaj wiec jeszcze nie wiem a poza tym ja mam tesciowa z niepelnosprawnym synem i ona nie bardzo sobie radzi z nim jak nie ma mojego meza lub mnie tam przez kilka dni i choc ma jeszcze 4 dzieci to nie bardzo moze liczyc na ich pomoc.moze ty cos napiszesz o sobie

24

Nie bardzo mam taką tu potrzebę, jednak doświadczyłam i obserwuję, że nie ma niczego niemożliwego:) Jeśli człowiek naprawde czegoś pragnie-ale NAPRAWDĘ to wszystko jest możliwe.

25

no mozna tutaj poczytac pare ciekawych historii.niektore az nie mieszcza sie w glowie,ale to tez uswiadamia nam ze nie mamy tak zle jednak e tym zyciu.moze kiedys sie zdecydujemy tu przeprowadzic,choc to tez nie jest takie proste jak sie wydaje bedac w polsce.jeszcze 4 tygodnie i bede z moimi dziciaczkami i mezem zaj......

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » dlaczego????????????????

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024