Wysokie tętno...ciśnienie w normie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Wysokie tętno...ciśnienie w normie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Wysokie tętno...ciśnienie w normie

Hej,dzisiaj rano postanowiłam zmierzyć sobie ciśnienie,wyszło ,116/58 ale niestety mój puls wynosi 112...... mimo iż jestem w spoczynku,mierze go co jakiś czas i raz mam 100,raz mam 108,raz mam 112... nie wiem czym to jest spowodowane.. tym,że są upały może?? wpływa to jakoś na człowieka??jestem też nerwową osoba.. a obecnie mam miesiączkę,więc może dlatego??? martwi mnie to bo mój puls zawsze wynosi 74,80,88,czasami 90,dzisiaj mnie tak złapało... aczkolwiek rok temu miałam takie dni,ze miałam nawet 130 !!! dwa lata temu,miałam 2 razy robione badania serca,wszystko wyszło książkowo... leczę się też hormonalnie ,sama już nie wiem co ma na to wpływ...ale jak się położę,poczekam 10 min,to mój puls wynosi 88,a jak tylko usiądę to w momencie się podnosi.... co to może być????

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wysokie tętno...ciśnienie w normie

moj chlopak ma to samo. cisnienie w normie a puls ostatnio byl kolo 200! i nikt nie wie co to .

3

Tylko widzisz,ja jak się położyłam wczoraj wieczorem do łóżka spać,poczekałam chwilę,zmierzyłam i miałam puls 72...teraz rano to samo,potem wstałam,ubrałam się,zmierzyłam i mam 112 ! więc o co chodzi ??hehe... masakra big_smile

4

Niektórzy lekarze genialnie orzekają, że zbyt wysoki puls jest wrodzony i kropka. A raczej nie ma czegoś takiego, jak schorzenie polegające na zbyt wysokim pulsie. To inne schorzenia powodują zbyt wysoki puls.

5

Leczenie hormonalne ma wplyw na wiele roznych rzeczy w organizmie. Zaden organizm nie reaguje na nie tak samo.

Nie doszukuj sie niczego tylo porozmawiaj z lekarzem. Moze masz malo potasu/magnezu. Powodow moze byc wiele a podstawowym leczenie hormonalne.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Wysokie tętno...ciśnienie w normie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024