Nie wiem czy istnieje podobny temat do tego ale jeżeli tak to niech mi szanowne moderatorki wybaczą, czasami szukajka forumowa działa jak chce. ![]()
Wracając do meritum - czy miałyście jakieś pozytywne lub negatywne przygody dotyczące waszych ubrań / butów etc? Temat jakby docelowo skierowany do obecnych lub byłych członków subkultur (metale, punki i tym podobne) oraz tych którzy ubierają się nieco inaczej niż spora część społeczeństwa.
"Wicie rozumiecie ..."
Glany, ćwieki, skóry, ciuchy z wojskowego demobilu ( choćby popularny w naszym kraju demobil niemiecki z zapasów Bundeswehry ), ubrania z motywami narodowymi i wiele wiele innych ( flagi - w tym naszych 'odwiecznych wrogów' - Rosjan i Niemców ) - swoją drogą ciekawostka - co sądzicie o np: koszulkach z motywem sierpa i młota? Luzackie podejście do tematu komunizmu czy grube nadużycie które się powinno tępić?
Ja swego czasu nosiłem się w glanach ( i nosiłbym dłużej gdybym nie trafił na coś podobnego ale o wiele bardziej wygodnego
) ale sentyment pozostał, raczej nie spotykałem się z niezrozumieniem ze strony innych osób co ze swego rodzaju dziwnymi gadkami że to niby takie ciężkie, niewygodne, niemodne (lol!) albo że tak się ubierają skinheadzi. Innych podobnych akcji sobie w tym momencie nie przypominam. A wy?