Kontrowersyjne ubrania / dodatki - nasze doświadczenia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Kontrowersyjne ubrania / dodatki - nasze doświadczenia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Kontrowersyjne ubrania / dodatki - nasze doświadczenia

Nie wiem czy istnieje podobny temat do tego ale jeżeli tak to niech mi szanowne moderatorki wybaczą, czasami szukajka forumowa działa jak chce. smile

Wracając do meritum - czy miałyście jakieś pozytywne lub negatywne przygody dotyczące waszych ubrań / butów etc? Temat jakby docelowo skierowany do obecnych lub byłych członków subkultur (metale, punki i tym podobne) oraz tych którzy ubierają się nieco inaczej niż spora część społeczeństwa.

"Wicie rozumiecie ..."

Glany, ćwieki, skóry, ciuchy z wojskowego demobilu ( choćby popularny w naszym kraju demobil niemiecki z zapasów Bundeswehry ), ubrania z motywami narodowymi i wiele wiele innych ( flagi - w tym naszych 'odwiecznych wrogów' - Rosjan i Niemców ) - swoją drogą ciekawostka - co sądzicie o np: koszulkach z motywem sierpa i młota? Luzackie podejście do tematu komunizmu czy grube nadużycie które się powinno tępić?

Ja swego czasu nosiłem się w glanach ( i nosiłbym dłużej gdybym nie trafił na coś podobnego ale o wiele bardziej wygodnego smile) ale sentyment pozostał, raczej nie spotykałem się z niezrozumieniem ze strony innych osób co ze swego rodzaju dziwnymi gadkami że to niby takie ciężkie, niewygodne, niemodne (lol!) albo że tak się ubierają skinheadzi. Innych podobnych akcji sobie w tym momencie nie przypominam. A wy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kontrowersyjne ubrania / dodatki - nasze doświadczenia

Taaak. Kiedyś w gimnazjum jeszcze miałam taką "metalową fazę". Chodziłam z koszulkami z różnymi zespołami, zawsze na czarno, glany. ; )
Na szczęście pojawił się mój facet, który zrobił ze mnie prawdziwą kobietę, za co jestem mu ogromnie wdzięczna! smile Teraz hmm ubieram się kobieco i dość kolorowo, rzecz którą lubię się wyróżniać to buty smile

3

Nikt tu nie nosi się w military style? wink

4

ale wiecie, jakiś czas temu w glanach chodzili prawie wszyscy. ja też tak się ubierałam i wielu moich znajomych i to wcale nie było oryginalne. owszem, teraz już rzadziej widzę ludzi w powyciąganych swetrach, bundeswerach i glanach. styl rockowy się zmienił - kiedyś był po prostu brzydki i nikt się nie przejmował, a teraz nawer ubrane na rockowo nastolatki chcą wyglądać modnie.

5

Ja tam lubię tego typu ubrania ze względu na ich praktyczność, wytrzymałość i często bardzo fajny wygląd. Dodatek to subkultury metalowej / rockowej to insza inszość. wink No i przede wszystkim dobrze się w nich czuję. smile

6

Hehe, ja tam zawsze lubiłam się wyróżniać smile Pamiętam, że w gimnazjum chodziłam w takich szerokich spodniach jak do kendo. Mam kilka par spodni w kwiaty, zawsze wybieram jakieś dzikie wzory i mam świra na punkcie wielkich, kolorowych kolczyków. I nie rozumiem czemu niektórzy ludzie się tego boją. Oczywiście mam też dni, że ubieram się na szaro i zwyczajnie, ale przez większość czasu towarzyszy mi przynajmniej jeden widoczny dodatek. Zdarzało mi się wiele razy, że ludzie się gapili. Np. na moją tiulową fioletową spódniczkę, która sterczy niemalże jak baletowa smile Albo na sukienkę w zieloną panterę, czy kwiaciaste pumpy. Zazwyczaj mi to nie przeszkadza.

7

Ja niestety nie mam wiele takich ciuszków, w pracy mamy okreslony styl ubierania - ma być elegancko i bez szału...., ale przynajmniej torebki wybieram w żywych kolorach, bedąc w pracy nie mam jej gdzieś na widoku, a w drodze do pracy nie wygladam tak biurowo.

8

Jestem jeszcze w stanie zrozumieć koszulkę z sierpem i młotem- sprawa czy ZSRR było fajne czy nie wciąż jest kontrowersyjna.
Ja na przykład wspominam świetnie wyjazdy do pionierskiego obozu Artjek nad Morzem Czarnym.To były wypasione wakacje.Pamiętam też dzieciaki,które tam poznałam.Raczej nie wyglądały na nieszczęśliwe.Do tego poznałam dużo dzieciaków z malutkich,odległych republik,które miały zabawki o których mogłam pomarzyć.

Ale koszulki z sfastyką lub- bardzo teraz popularne z podobizną Che Guevary są dla mnie nie do przyjęcia i mam wrażenie,że  swiadczą o kompletnym braku wiedzy na temat tych co je noszą.

9

gojka102 napisał/a:

Jestem jeszcze w stanie zrozumieć koszulkę z sierpem i młotem- sprawa czy ZSRR było fajne czy nie wciąż jest kontrowersyjna.
Ja na przykład wspominam świetnie wyjazdy do pionierskiego obozu Artjek nad Morzem Czarnym.To były wypasione wakacje.Pamiętam też dzieciaki,które tam poznałam.Raczej nie wyglądały na nieszczęśliwe.Do tego poznałam dużo dzieciaków z malutkich,odległych republik,które miały zabawki o których mogłam pomarzyć.

Ale koszulki z sfastyką lub- bardzo teraz popularne z podobizną Che Guevary są dla mnie nie do przyjęcia i mam wrażenie,że  swiadczą o kompletnym braku wiedzy na temat tych co je noszą.

Gojka, święta racja. O ile swastyka rzadko pojawia się na ciuchach (za wyjątkiem tych wygolonych kretynów, krórzy ja noszą), to już Che Guevara na koszulkach bywa często, no cóż tak się dzieje, gdy rozum śpi...

10

ja nsoze wszystko, rozowe spodnie, spodnie w kwiatki, cwieki, skory, koszylki z sepolamy, srebrne spodnie, jaskrawe koszulki big_smile wyjatkowe buty i torebki smile) ale wszystkio w dobrym stylu smile

11

DodoMashallah napisał/a:

ja nsoze wszystko, rozowe spodnie, spodnie w kwiatki, cwieki, skory, koszylki z sepolamy, srebrne spodnie, jaskrawe koszulki big_smile wyjatkowe buty i torebki smile) ale wszystkio w dobrym stylu smile

a co to są "koszylki z sepolamy"?

12

Glany to podstawa była, ćwieki i styl military też przechodziłam ale koszulek z komunistycznymi znakami nie znoszę.

13

Nie należę do żadnej subkultury, ale uwielbiam czarne ubrania, gotyckie suknie, glany, ćwieki, koszulki z zespołami. Spotykałam się z krytyką, głównie od durnych dzieciaków pragnących się dowartościować czyimś kosztem. Nawet starsze panie przyglądają się na mnie z niepokojem, jakbym miała im coś zaraz zrobić. wink Podchodzę do tego z dystansem, nie liczę się z opinią innych, więc taka nieuzasadniona krytyka mnie nie rusza, raczej bawi. smile Co do glanów... Baaaardzo wygodne i praktyczne buty.

14

Miyoshi, szkoda że tak ubierających się dziewczyn jak Ty nie ma więcej, świat byłby piękniejszy. wink

15

Ciemnooki napisał/a:

Miyoshi, szkoda że tak ubierających się dziewczyn jak Ty nie ma więcej, świat byłby piękniejszy. wink

zalezy jak na to patrzec;) znam dziewczyny, ktore naprawde bardzo fajnie potrafia laczyc ubrania gotyckie z normalnymi, badz militarne z normalnymi* , a sa takie co na sile staraja sie byc mroczne i orginalne, to juz wprawia w niesmak...

*normalne ubrania- nazwalam tak ubrania noszone przez 90%kobiet;)

ja osobiscie mialam czas metalomanii, w sumie dalej mam, muzyka bedzie we mnie zawsze, ubior wiadomo, z wiekiem sie zmienia. nie ma chyba nic wygodniejszego niz bojowki i trampeczki;) mimo, ze ubieram sie bardziej kobieco od jakiegos czasu, w mojej garderobie dalej jest kilka koszulek ukochanej Metalliki czy tez Comy, sa tez glany. glanow raczej juz nie zakladam, bo sie zrazilam. nosilam 12miesiecy w roku i strasznie poniszczyly mi stopy. wole trampki(ktorych praktycznie nie sciagam z nog wiosna), badz tez vansy.

16

Ja strasznie się wyróżniałam, w szkole. Miałam styl przypominający ten młodej Courtney Love.
A kolor włosów zmieniałam bez przerwy.
Ale ja miałam też ten pech, że jeśli ja idę po ulicy to i tak się wyróżniam, nawet jak mam zwykłe spodnie i t-shirt i nie jestem pomalowana.
Doświadczenie miałam z tym takie, że byłam bita i torturowana, nawet gówniarze wybudowali stos żeby mnie na nim spalić, ale uciekłam.

17

Dodatki militarne? Czemu nie!:) Jeśli są dobrze dopasowane do reszty i jest to jedynie jakiś element, to na pewno mogą ożywić cały strój.

Ja np. kupiłam ostatnio po namowach koleżanki pasek, w dość rzucającym się w oczy kolorze pomarańczowym http://photos03.istore.pl/14275/photos/midi/13887914.jpg . Nie byłam przekonana do niego, ale teraz jest nieodłącznym elementem kilku stylizacji. Nie ma, więc co bać się kolorów i mocnych dodatków - czasem decydują o całej stylizacji:)

Dla przykładu - znaleziona w sieci stylizacja:
http://www.kristenaldridge.com/wp-content/uploads/2011/05/PC_Red_dress_belt.jpg

18

Dokładnie. Tego typu dodatki potrafią naprawdę bardzo fajnie podkręcić strój. Świetny kolor paska! smile

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Kontrowersyjne ubrania / dodatki - nasze doświadczenia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024