Czy facet 21-go wieku jest normalny ???????????????? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy facet 21-go wieku jest normalny ????????????????

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

Temat: Czy facet 21-go wieku jest normalny ????????????????

Proszę,aby Panowie nie oburzali się na moje stwierdzenie...ale to co wyczyniacie to jakaś żenada............Zdradzacie,kłamiecie,zostawiacie rodziny,pompujecie sobie ego,macie problemy emocjonlane,robicie długi.....to jest jakaś masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie zasługujecie na miłość KOMPLETNIE.Wiem że to róznica płci....znam mechanizmy......ale zamiast budować związki i wychodzić z kryzysu zachowujecie się jak małe niedojrzałe dzieciaki.
Nigdy do końca nie przerabiacie pewnych rzeczy w zwiazku i cap nowa laseczka : o )))  ależ to żałosne.Czy takie słowo jak empatia,odpowiedzialność to wogóle jakoś do was dociera ?????????????Uwaga ,wiem ze kobiety tez odchodzą....ale powiem tak...........te które odchodzą albo maja same  ze sobą problem, albo juz maja was dosyć.Kobieta która jest prawdziwa kobietą chce mieć dom,poczucie bezpieczeństwa i nie odchodzi od faceta którego kocha....i czy jest kryzys czy nie,bedzie sie starała nie rozwalać rodziny czy zwiazku.Wy macie inaczej............szkoda............a wiecie czemu ?????????? Bo wiele tracicie.....sami zabieracie sobie szanse na fajny zwiazek,super sex,oddana kobietę ..........i na zdobycie świata.Buzka dla zbulwersowanych Panów......którzy pewnie zechcą mnie tuta zaatakować............ale na mnie to nie zadziała.Mogę podjąc jedynie kulturalną dyskusję.Pozdrawiam.Magda

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy facet 21-go wieku jest normalny ????????????????

Nawet nie przeczytałam całej wypowiedzi, ale myślę, że w pytanie moglibyśmy wstawić słowo "kobieta", a odpowiedzi będę takie same.

3

Magda,
Masz rację faceci w dzisiejszych czasach są kompletnie powaleni (nie wszyscy), tak zdradzamy, tak idziemy na skróty, tak nie szanujemy tego co mamy, tak w zdecydowanej większosci przypadków nie mamy kontaktu z samymi sobą, własnymi emocjami, tak traktujemy życie powierzchownie. Tak krzywdzimy, tak ranimy, tak błądzimy...

Ale podobnie też czynią kobiety (nie wszystkie)...

Powodów jest całe multum, w wielu sytuacjach można jes sprowadzić do niedojrzałości, braku perspektywicznego myślenia, braku zasad...
Zarówno u jednej, jak i u drugiej płci...

Pozdrawiam

4 Ostatnio edytowany przez anetqueen (2012-08-16 18:04:07)

To co robia kobiety to tak samo zenada - zdradzaja, oszukuja, kombinuja, nie chca rodzic dzieci, musza miec idealna figure, i czesto jelenia ktory da im na to pieniadze. Jak maja dobrego kochajacego meza/faceta to zle bo za nudny, one potrzebuja emocji. Facet sie spodoba, to co z tego, ze zajety? Odbijanie jest w modzie, w koncu kazdy moze byc szczesliwy prawda? Co z tego, ze kosztem innych. Facet cZy kobieta - jaka to roznica? Ktos ma taki a nie inny charakter bycia wiecznym egoista to nim bedzie.
Uogolnilas, wrzucialas wszystkich jednego kotla i jestes zadowolona smile
Poza tym kazdy ocenia po sobie tak wiec... wspolczuje partnerowi smile

5

mmagduszka napisał/a:

...Mogę podjąc jedynie kulturalną dyskusję.Pozdrawiam.Magda

Ja również Cię pozdrawiam smile

6 Ostatnio edytowany przez kowaledlo (2012-08-16 18:32:13)

http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=1147436#p1147436
http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=1147460#p1147460

Dwie wypowiedz z ostatnich dwóch godzin z jednego wątku.

Ja właśnie co innego obserwuję, tj. że dziś trudno spotkać normalną kobietę (która nie wyzbywa się swojej kobiecości!), ale pytania "Czy kobieta 21-go wieku jest normalna ????????????????" nie zamierzam stawiać, bo kilka znam normalnych, w tym tą jedną najważniejszą i to mi wystarcza smile

Masz na dniach jakieś przykre doświadczenia, stąd pewnie ta frustracja. Nie zapominaj, że to Wy wybieracie sobie facetów, którzy Was wybierają, więc jesteś w 100% sama sobie winna (i najłatwiej usprawiedliwić się "ale on się zmienił"... taaa, srutu-tutu majtki z drutu tongue)

7

Taaak.
Zdrada to wynalazek XXI wieku. Wcześniej zupełnie nieznana.
I faktycznie, zdradzają wyłącznie mężczyźni. Zdrada jest uwarunkowana płcią. Kobietom jest obca.

8

Mówcie co chcecie, ale zdecydowanie więcej jest porządnych kobiet niż facetów smile. Cóż...... życie.

Kurcze ale duzo tutaj facetow skomentowalo wiecej niz kobiet smile
Powiem tak w dzisiejszych czasach wszystko jest obrocone do gory nogi terazniejsze zwiazki sa calkiem inne do zwiazkow naszych rodzicow czy babci dziadka to jest calkiem co innego. Wtedy czlowiek szanowal druga osobe wtedy czlowiek kochal to co ma i to docenial. Nie tylko faceci tego nie doceniaja ale rowniez  kobiety . Ludzie sa teraz zaklamani na serio, moj byly strasznie sie ukrywal ze jest mega dobry ale wyszlo wszystko klamstwa, pewnie zdrada i oszukiwanie mnie ze mnie strasznie kocha. Po co mowic takie slowa skoro wogole sie ich nie czuje??
Mezczyzni a wy naprawde sami burzycie sobei wszystko macie super babki przy sobie sa wam oddane i w pewnym momencie brakuej wam kumpli imprezek panienek na jedna noc, odchodzicie i ranicie sama kobiete . Ale takie imprezki sa dobre na kilka miesiecy pozniej sie nudza. Nie ma szacunku do drugiej osoby nie ma na tym swiecie wartosci mozna robic wszystko co si eludzia zywnie podoba, a to nie tedy droga. Nie wolno klamac, zdradzac oszukiwac bo jesli tak dalej bedzie to sie pozabijamy wszyscy nawzajem . To nie tylko faceci, ale powiem tak ze czesciej zostawiaja swoje dziewczyny, zony, rodziny to jest przykre ale taka jest prawda . pozniej sie budzicie ze nie bylo warto ale zadna kobieta nie powinna cierpiec przez faceta ! a teraz na tym forum wiele  znich przechodzi meke zeby tylko o was zapomniec, moze jestesmy bardziej wrazliwe ale to nie znaczy ze wolno nas ranic, zostawiac lub nie szanowac.

Moim zdaniem ciezko o dobrego kochanego faceta jest trudno mialam juz dwa przypadki po kilka  lat i za kazdym razem skonczylo sie tak samo niestety. Zycie jest teraz bardzo dziwne...

10

slepo zakochana napisał/a:

Kurcze ale duzo tutaj facetow skomentowalo wiecej niz kobiet smile(...)

Do Twego postu: 3 kobiety i 4 mężczyzn. Faktycznie, znacząca różnica. tongue
Licząc Twój post wynik jest 4:4.

11

Wielokropek napisał/a:

Kurcze ale duzo tutaj facetow skomentowalo wiecej niz kobiet smile(...)

Do Twego postu: 3 kobiety i 4 mężczyzn. Faktycznie, znacząca różnica. tongue
Licząc Twój post wynik jest 4:4.

Hehe, zawody czy jakiś mecz z tego tongue

To nie tylko faceci, ale powiem tak ze czesciej zostawiaja swoje dziewczyny, zony, rodziny to jest przykre ale taka jest prawda .

Wszczynacie większe larum, co nie znaczy, że częściej Wy jesteście ofiarami.

12 Ostatnio edytowany przez kosmiczny nick (2012-08-16 19:00:12)

...wszystko klamstwa, pewnie zdrada i oszukiwanie mnie ze mnie strasznie kocha. Po co mowic takie slowa skoro wogole sie ich nie czuje??
Mezczyzni a wy naprawde sami burzycie sobei wszystko macie super babki przy sobie sa wam oddane i w pewnym momencie brakuej wam kumpli imprezek panienek na jedna noc, odchodzicie i ranicie sama kobiete . Ale takie imprezki sa dobre na kilka miesiecy pozniej sie nudza. Nie ma szacunku do drugiej osoby nie ma na tym swiecie wartosci mozna robic wszystko co si eludzia zywnie podoba, a to nie tedy droga. Nie wolno klamac, zdradzac oszukiwac bo jesli tak dalej bedzie to sie pozabijamy wszyscy nawzajem . To nie tylko faceci, ale powiem tak ze czesciej zostawiaja swoje dziewczyny, zony, rodziny to jest przykre ale taka jest prawda . pozniej sie budzicie ze nie bylo warto ale zadna kobieta nie powinna cierpiec przez faceta !...to nie znaczy ze wolno nas ranic, zostawiac lub nie szanowac...

Owszem, dziwne. Tym bardziej, że nawet Ty sama nie dostrzegasz tego, iż to, co przypisujesz nam - facetom, często, częściej? z taką samą częstotliwością, jest dziełem Was, Szanownych Pań...

13

Proponuję, by zakończyć te zawody. Uogólnienia (niepoparte rzetelnymi badaniami) również. I jedne, i drugie nie mają żadnego sensu.

14 Ostatnio edytowany przez kosmiczny nick (2012-08-16 20:48:42)

Wielokropek napisał/a:

Proponuję, by zakończyć te zawody. Uogólnienia (niepoparte rzetelnymi badaniami) również. I jedne, i drugie nie mają żadnego sensu.

Popieram... Autorka wątku napisała coś, co jest najnormalniejszym "kijem w mrowisko".
Czyżbym i ja był mrówą? wink

15

No i wątek założony zapewne pod wpływem emocji związanych z rozczarowaniem płcią facetową smile

Ale proponuję by autorka przewertowała forum. Jak na mój gust, to kobietom się w d*** poprzewracało i to porządnie. Co po niektórym oczywiście. Tak jak co poniektórzy faceci to świnie., wink

16 Ostatnio edytowany przez Lena (2012-08-17 08:14:35)

ale macie zajawkę jedna usunięte którą chłopak rzucił wylewa żale na nas facetów a od dawna wiadome jest że obie strony i faceci i kobiety (oczywiście nie wszystkie kobiety i faceci). Kiedy ktoś kocha jest och ah losie jaka piękna jest nasza miłość a potem się rozstają bo się sobą znudzili a potem wracają dodać do tego zdrady i wszystkie inne czynniki. Ludzie takie jest życie, inne zasady, nie ma już tego co wcześniej trzeba to sobie uświadomić tacy idealni faceci/kobiety są na wyginięciu. Sami wybieramy sobie partnerów/rki i sami budujemy relacje między sobą, sami tworzymy te związki z powodzeniem lub nie. Takie życie. Też zostałem zdradzony/okłamany,oszukany...przez pewną Magdę i co mam wypisywać takie formułki jak autorka tego posta, uważać np że nie być z panna Magdą, Kaśką itd? hahahahha żal.pl żyje się dalej mimo że się kochało, walczyło takie życie ludziska:) koleżanko szanuje twoje wypowiedzi ale niestety sama nie prezentujesz tutaj podanych według ciebie cech partnera"idealnego" Troszeczkę uderz się sama w pierś bo wrzucasz wszystkich facetów do jednego worka a tak naprawdę nie wiesz że są faceci którzy są naprawdę zajebiści ale niestety nie doceniłabyś tego na pewno smile
Pozdrawiam:)

17

No swięta racja marios34 Takie życie:) Wchodząc w związek, zawsze ponosimy wielkie ryzyko:)

18

Catwoman napisał/a:

Jak na mój gust, to kobietom się w d*** poprzewracało i to porządnie. Co po niektórym oczywiście. Tak jak co poniektórzy faceci to świnie., wink

Noooo, to myślę że temat został wyczerpany big_smile

19

Wyczerpany i nie ma co pisać o tym smile Tak się składa, że przeczytałam wszystkie posty Autorki- powteirdziło się moje przypuszczenie co do odwetu płci.

20

W dzisiejszych czasach jest ogólne przyzwolenie na oszukiwanie i zdradzanie partnera/partnerki. Tutejsze komentarze "Takie życie", "Tak już jest" tylko mnie w tym utwierdzają.
Faceci,którzy zdradzają są kimś w oczach kumpli. Kobieta,która ma kochanka może liczyć na alibi od swojej przyjaciółki.
No, ale to takie "normalne"..

21

Radomianka a kto twierdzi, że to NORMALNE? słowo: Norma a Normalnośc to dwie rózne sprawy smile

22

Podłączając się do dyskusji dodam tylko, że niestety słowa w dzisiejszych czasach są gooowno warte!!

23

Droga założycielko Magdo
Dlaczego nie powiesz tego swojemu/swoim partnerom,którzy Cię do takiego stanu doprowadzili?

24

Magdo (zakładam że tak masz na imię ). Pojadę trochę szczerze , i mam nadzieje że regulamin forum jest ulgowy . Zebrałaś facetów do jednego worka i jesteś zadowolona, w D***E masz zainteresowanie się problemami innych facetów, którzy to nie raz opisali coś na tym forum. Czy kobieta zachowuje się tak jak opisałaś ? nie koniecznie a ja jestem tego idealnym przykładem ! więc mi tu nie uogólniaj bo powiem ci że G***O wiesz co tak naprawdę się dzieje w związkach gdzie kobieta odchodzi

25

zmeczony25latek  ale to już zostało ustalone smile
Uważam, że ten wątek jest trochę bezcelowy, napisanie tego w osobistym pamiętniku przyniosłoby więcej korzyści.

26

Ale jakoś nie mogłem się powstrzymać jak czytam takie brednie

27 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2012-08-16 23:02:07)

Zauważ/cie jednak że Autorka czyli mmagduszka wypowiedziała się tu tylko jeden raz-na samym początku:) Rzuciła bezsensowny temat, ktory nie wnosi niczego i zniknęła.Czy więc warto go ciągnąć?.... Odesłałabym ją raczej do tych długaśnych wątków o Pokrzywdzonych Przez Mężczyzn Kobietach smile

28

Saligia napisał/a:

Nawet nie przeczytałam całej wypowiedzi, ale myślę, że w pytanie moglibyśmy wstawić słowo "kobieta", a odpowiedzi będę takie same.

Też tak myśle. Tym bardziej że codziennie jak tu wchodzę, to czytam tematy: "Pomóżcie, zdradziłam chłopaka i on nie chce mnie znać", "Chce mieć romans z kolega z pracy (żona z dwójką dzieci)", a "rekordzistka" zdradziła swojego chłopaka Oskara z jego własnym ojcem i użala się nad sobą, że w zasadzie to ma wyrzuty sumienia. To nie mężczyzna 21 go wieku jest zerem, to cały świat schodzi na psy, a słowo empatia będzie niedługo nic nie znaczącym frazesem.

29

Kobiety sie wyzwolily ,a faceci poprostu korzystaja z tej wolnosci smile))
Fakt jest faktem ,ze to facetom odbija czesciej po nastu latach zwiazku ,
Przegrywa strona ktora poprostu widzi dalej.............
Dzisiejszy swiat schodzi na psy .
Facetom pomylilo sie pozadanie z miloscia ,a kobietom tym co jeszcze moga oczywiscie w doooopach .
Taka prawda
Kult mlodosci i media , dlatego tv nie ogladam ..............hehhe smile i smile

30

Ludzie ogarnijcie się, to że macie za sobą nieudany związek nie oznacza, że musicie wypisywać wszędzie, że wszyscy faceci są powaleni albo nie ma już normalnych kobiet.

31

Zawsze byli ludzie (bez względu na płeć) niemoralni, oszuści, itd. tak jest i tak będzie!

32

tommy88 napisał/a:

Mówcie co chcecie, ale zdecydowanie więcej jest porządnych kobiet niż facetów smile. Cóż...... życie.

Co takiego? Gdzie Ty masz porządne kobiety ja widzę same zołzy i takie co życia nie szanują tylko szkoda , że taka kobieta ma jeszcze dzieci i rodzinę ech...

33

W 21 wieku chyba uczucia, troska o związek, drugą osobę i większość podobnych rzeczy zostało zepchnięte na dalszy plan. Łatwo jest stwierdzić od razu, że większość facetów zdradza, kłamie itd. jeżeli się trafiało jedynie na takich. Ale kobiety przecież tak samo jak mężczyźni zdradzają, kłamią, wykorzystują, porzucają. Nie dzieliłabym świata na zasadzie większość mężczyzn do niczego, większość kobiet dobra, a jeżeli nie to z winy facetów. Chyba więcej zależy od charakteru, wychowania , przecież płeć nie jest wyznacznikiem tego czy ktoś jest dobry czy zły.

34

Milette napisał/a:

Chyba więcej zależy od charakteru, wychowania , przecież płeć nie jest wyznacznikiem tego czy ktoś jest dobry czy zły.

No i bingo! Jedyny mądry konsensus.

35

flores18261 napisał/a:
tommy88 napisał/a:

Co takiego? Gdzie Ty masz porządne kobiety ja widzę same zołzy i takie co życia nie szanują tylko szkoda , że taka kobieta ma jeszcze dzieci i rodzinę ech...

Porządne kobiety są wszędzie, znam ich mnóstwo w pracy, na studiach, wśród znajomych. A jeśi chodzi o facetów, to wręcz przeciwnie. Zaczynając od mojego dyrektora w pracy tongue. Nie twierdzę, że sam jestem porządny, bo aniołkiem nie jestem, ale widzę co potrafią i co wyczyniają faceci, a co kobiety.
Różnica zacna i widoczna.

36

Catwoman napisał/a:
Milette napisał/a:

Chyba więcej zależy od charakteru, wychowania , przecież płeć nie jest wyznacznikiem tego czy ktoś jest dobry czy zły.

No i bingo! Jedyny mądry konsensus.

I z tym się zgadzam.

A co do wierności i dbania o związek... Werter na swoim romantyzmie dobrze nie wyszedł. Niestety, tak jak autorka tematu ewidentnie oberwała od faceta i zaczęła się wściekać na całą płeć, tak wielu z nas ma podobne doświadczenia vice versa. I odpuszczamy sobie ideały.

37

Pan Lewski napisał/a:

A co do wierności i dbania o związek... Werter na swoim romantyzmie dobrze nie wyszedł. Niestety, tak jak autorka tematu ewidentnie oberwała od faceta i zaczęła się wściekać na całą płeć, tak wielu z nas ma podobne doświadczenia vice versa. I odpuszczamy sobie ideały.

I tym pozytywnym akcentem ta dyskusja, w której Autorka nie bierze udziału już od początku, powinna zostać zakończona.

38

A mi sie wydaje, ze kobiety i mezczyzni sa rownie seksualnymi istotami i np "zdradzaja" w takim samym stopniu.

Zapominamy chyba, ze w glebi nas siedza pierwotne instynkty, ktore kieruja nami w ogromnym stopniu a ktore staramy sie ujazmic wychowaniem, kultura, zdrowym rozsadkiem i innymi wysoce rozwinietymi technikami.

Te same instynky nakazuja kobietom szukac najlepszego materialu na potomkow jej dzieci, ktory nie musi byc ta sama osoba, co najlepszy material na zaspokojenie jej potrzeby bezpieczenstwa (materialnego np). Czytaj, nie bez powodu podobno 20% mezczyzn wychowuje nieswoje dzieci w malzenstwie, nie zdajac sobie z tego sprawy...
Mezczyzni z kolei chca jak najwiecej zasiac i dlatego potrafia zdradzac partnerki, z ktorymi sa.

Czemu np tu sie tak czesto czyta, "zdradzilam chlopaka/narzeczonego/meza, ktorego kocham". I wszyscy sie tak burza, ze skoro kocha, to czemu zdradzil/zdradzila? Ano bo instynkt byl silniejszy i tyle...

Co do bycia normalnym, to jak patrze na zdjecia zniewiescialych gosci, czy emo, czy innych stworkow ktorzy sa na nk, to stwierdzam, ze niektorym na prawde odbija. Z kolei jak widze rownie wiele dziewczyn, ktore pokazuja swoje dupy i cycki na tych samych portalach, tez stwierdzam, ze zarowno niektorym panom i paniom sie w glowach poprzewracalo.

Zreszta nie wiem czy zauwazyliscie, ale jest teraz tendencja do "niewiescienia" mezczyzn, a kobiety z kolei staja sie bardziej "meskie". Mezczyzni niektorzy robia z siebie jakies nieporadne, zniewiesciale, przesadnie zadbane a wrecz umalowane stwory. Tymczasem kobiety, bedac bardziej niezalezne, goniac za kariera i innymi rzeczami, staja sie bardziej meskie i czesto potrafia miec wieksze przyslowiowe jajka, niz mezczyzni te namacalne...

Smutne jest to, ze jedni traca swoja meskosc, a inni kobiecosc.

Rownie smutne moze byc to, ze niektorzy potrafia z siebie zbyt latwo zrezygnowac, za malo walczyc. Ta cecha przewaznie jest widoczna u ludzi mlodszych, niecierpliwych. Z wiekiem przychodzi doswiadczenie, cierpliwosc, wyrozumialosc i zdawanie sobie sprawy, ze bez kompromisu czesto sie nic nie osiagnie.

Z kolei jest cienka bariera pomiedzy walka o cos, co jest z gory stracone a o cos, co mozna naprawic i jest do odratowania.

Pamietajcie, ze teoretycznie jest nas miliardy na swiecie, a zycie mamy dosyc krotkie. Po co tracic czas na odratowanie czegos, co sie zepsulo, skoro za rogiem moze byc ktos, z kim bedziemy o wiele bardziej szczesliwi i nie bedziemy musieli sie tak uzerac?

Moze wlasnie tak na prawde to jest "problemem" naszych czasow?

Mentalnosc, ze szkoda czasu i nerwow na odratowanie czegos, skoro mozemy zaczac z kims od nowa, majac czyste konto?

Ja niestety przez ostatnie dwa zwiazki walczylem o to, co sie rozpadalo... Do ostatniej chwili... Nic z tego nie mam oprocz zmarnowanego czasu, nerwow i zdrowia.

Moze nie warto? A moze wlasnie zle ocenialem i walczylem o cos, co bylo nie do odratowania.

Zreszta coraz mniej wierze w to, ze jest mozliwy szczesliwy zwiazek, bez zdrady i klamstw. Troche mnie to przeraza i powoli dochodze do wniosku, ze po co mi to..

39

Jeżeli autorka mówiąc "co się z wami faceci stało?" odwołuj się do tego jak było kiedyś, to zapomina o pewnych charakterystycznych cechach dawniejszych czasów jeżeli chodzi o relacje damsko-męskie.

Kiedyś rzeczywiście kobiety były skrajnie ubóstwiane, a przewinienia facetów względem kobiet były surowo traktowane. Ale to dlatego ponieważ istniały pewne niepisane prawa w społeczeństwie które to regulowały. Kiedyś w Anglii jeżeli mężczyzna zerwał zaręczyny z kobietą to nie miał prawa pokazywać się publicznie. Takich zasad było o wiele więcej, ale istniały też odpowiedniki DLA KOBIET (autorka najwyraźniej o tym zapomniała). Kiedyś kobiety miały był piękne, pachnące i gotowe do rodzenia dzieci... i uogólniając to wszystko co tak na prawdę robiły.

Czy faceci nasi się różnią od tych z przeszłości? Oczywiście. A kobiety? Jak najbardziej. Kobiety uzyskały swoją "wolność" ale kosztem tego że faceci również zostali zwolnieni z obowiązku trzymania się pewnych zasad. Więc jeżeli jakaś Pani narzeka na naszych dzisiejszych panów, to proszę pamiętać że kiedyś kobiety też były inne. I tutaj mógłbym zacząć dyskusję na temat tego jak to by niektóre kobiety chciały mieć profity zarówno dawniejszych czasów jak i dzisiejszych... ale to rozmowa na inny czas.

Teraz to co się dzieje z facetami i kobietami to wielki eksperyment. Od początku istnienia naszego gatunku nigdy nie było tak że regulowało nasze życie w społeczeństwie tak mało praw. Możemy praktycznie wszystko, pod warunkiem że nie naruszymy kodeksu karnego. I teraz wychodzi z nas cała natura... niektórzy są na tyle zsocjalizowani że znają granice i mają jakieś znaczące konflikty wewnętrzne... a jest też i sporo przeciwnych temu stanowi ludzi.

Ale wracając do tematyki "złych facetów" to nie jest tak źle. Znam przynajmniej jednego faceta który szuka w życiu miłości, szacunku i stabilności, i jest gotów odpłacić się tym samym (a nawet może dopłacić)

40

To, co napisało dwóch moich przedmówców to wiele racji,
dorzucę jeszcze od siebie, że moim zdaniem, mamy dziś zguptaczone społeczeństwo żeńsko-męskie.
Każdy jakby nie wiedział już kim ma być, jakie swoje cechy okazać a jakich nie.

Znam przykład kobiety, która gdy zajęła "męskie" stanowisko, inaczej: zaczęła być kierownikiem a kilkunastu mężczyzn zaczęło jej podlegać, przyjęła postawę arogancką, bo chciała pokazać, że jest twarda, poradzi sobie, przestała szanować ludzi, dzięki czemu z pracowników zrobiła sobie najgorszych wrogów.
Jej poprzednik- mężczyzna był osobą szanującą swoich ludzi, brał więcej na barki, współpracował z zespołem, nie był arogancki, dążył do jak najlepszego rozwiązania problemu, podczas gdy ona dąży do najszybszego rozwiązania problemu.

Tak ze nie płeć!! A osobliwe cechy, znanie swej wartości, posiadanie kręgosłupa moralnego po prostu swych własnych zasad, które mają nie tylko na celu robienie dobrze samemu sobie, ale i wsłuchiwanie się w potrzeby innych.

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy facet 21-go wieku jest normalny ????????????????

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024