Nagle przestał kochać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nagle przestał kochać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Nagle przestał kochać?

Byliśmy ze sobą krótko, bo zaledwie 3 miesiące. Strasznie był we mnie zakochany, swiata poza mną nie widział, chciał się widywać codziennie, miał plany dalekie na przyszłość, powtarzał mi że jestem ta jedyną, że mnie kocha. na początku podchodziłam do niego z dystansem, bo jest ode mnie młodszy ( 3 lata) chociaż jak na swój wiek bardzo dojrzały (taki mi się przynajmniej wydawał), ale w momencie gdy zaczęło mi zależeć coś się wypaliło. Mieliśmy kilka gorszych dni, po czym stwierdził, że się zmienił, że to co do mnie czuje jest za słabe, żeby ze mną być i nie może stwierdzić że mnie kocha. Powiedział, że przeprasza ale powinnam być z kimś innym kto mnie uszczęśliwi, bo on się o mnie postarać nie potrafi. wiem, że byliśmy razem bardzo krótko, ale ja zdążyłam się zaangażować i naprawdę już w zasadzie byłam pewna, że to ten właściwy, on mnie w tym zresztą cały czas utwierdzał aż do pewnego momentu. Powiedzcie mi jak można się tak nagle odkochać? Jednego dnia przekonywać o miłości a kilka dni później stwierdzić że to nie to? Już minęło trochę czasu a ja się wciąż zastanawiam co zrobiłam źle, być może wogóle nie powinnam mu okazywać ze mi zależy, ale skoro widziałam, że mnie kocha (i naprawdę to czułam!) to po prostu to uczucie odwzajemniałam.

Dlatego chciałam zapytać jak Wy to widzicie? bo ja już sama nie wiem jak sobie to wytłumaczyć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nagle przestał kochać?

Jak sama piszesz facet był młodszy .
Może nie był aż tak dojrzały jak Ci się wydawało, możliwe że chciał po porostu "spróbować" ze starszą dziewczyną.
A gdy zrobiło sie poważne koleś się po prostu wycofał . Jak widać zbyt szybkie planowanie i wyznawanie miłości nie przynosi zbyt wiele korzysci i szczęścia.
Nie zaśmiecaj sobie tym głowy. Widocznie koleś nie zasługiwał na coś poważnego.
wink

3

Dziwna sytuacja, zazwyczaj coś takiego dzieje się po dłuższym czasie. 3 miesiące razem to bardzo krótko. Może faktycznie nie dojrzał do tego związku. Wygląda na to, że będziesz musiała mu to wybaczyć i zapomnieć o nim. Na pewno kogoś spotkasz, to zależy od Ciebie. Im dłużej będziesz o nim myśleć tym później kogoś poznasz.

4

podobną miłość przeżyłam ;p kilka lat temu on szalał ja z dystansem kiedy on powiedział że już koniec ja się zorientowałam że się zaangażowałam, ale nie kochałam tak mocno na szczęście, choć cierpiałam 2 lata po nim ;/ i każdy inny był beee bo Marek był wspaniały. Jedyne co mogę Ci powiedzieć że z perspektywy czasu myślę że ta nasza i moja i Twoja przygoda była piękna ale to tylko przygoda bo 3 miesiące to za mało aby kogoś poznać by się odkochać. Zakochać można się w kilka dni nawet bo nie ma definicji miłości. Nie znałaś go zbyt dobrze nie wiesz czy byłoby Ci z nim dobrze czy za 2 czy 3 miesiące nie zacząłby Cię tak wkurzac tymi zmiennymi nastrojami że sama byś go poszarpała. Ja już kilka miesięcy po zerwaniu słyszałam ze miał takich jak ja ze 3. Bajerant i ciesze się że się z nim nie przespałam. Przystojny romantyczny kulturalny na stanowisku itd., jedyne za co mu jestem wdzięczna to to że po rozstaniu z nim wzięłam się za siebie i teraz ja jestem zadbana, na stanowisku liczę sukcesy zawodowe. To była przygoda nie miłość jeśli miłość to on się pierwszy odezwie tylko ty nie odrazu skacz mu w ramiona. (nie czekaj na niego)

5

Ja się w takich chwilach zastanawiam czy faceci wogóle myślą. Bo jak można tak bardzo chcieć z kimś być i tak szaleć na czyimś punkcie, a potem nagle przestać i cześć, to nie było to, bądź szczęśliwa z kimś innym. Zero liczenia się z uczuciami drugiej osoby. Teraz ciągle o nim myślę, mimo że bywają lepsze dni to jednak zawsze on siedzi w mojej głowie i jak sobie przypominam jak było dobrze, to jest naprawdę ciężko:/  I nie wyobrażam sobie, żebym miała tak 2 lata to przeżywać... chciałabym żeby już się to skończyło. A wszystko miało się ku lepszemu do momentu jak wymieniłam z nim parę smsów, napisałam mu, że ja mogłabym się z nim spotkać na jakąś kawę, piwo (jak z kolegą), bo naprawdę czułam że mogłabym, byłam już silna, a on stwierdził, że dla niego jest za wcześnie, że jeszcze nie potrafi, jeszcze nie teraz... No to ja pytam dlaczego nie potrafi skoro nic do mnie nie czuje? Skoro tak totalnie jestem mu obojętna? Ja mam wrażenie, że on oddala od siebie to uczucie i próbuje je zabić wręcz, bo się zwyczajnie tego boi. A wystarczyła by odrobina odwagi i chęci, by było naprawdę super. hmm

6

Współćzuję Ci tej sytuacji. ;/ Tez mam chłopaka 3 lata młodszego. I to ja bardziej sie obawiałam naszego związku.On raczej podszedł do tego co będzie to będzie. Nie wyznawaliśmy sobie szybko miłośći. Dopiero po pół roku związku, a 14 miesiącach od poznania. I to było wspaniałe. Jesteśmy już dobry rok ze sobą. I wiem, że On się już nie boi,bo napewno się bał. A mi strach też minął. Warto poczekać z wyznaniem miłośći. Trzeb abyć pewnym, by kogoś nie zranić. A Ty ritta trzmaj się. Zasługujesz na kogoś kto dojrzeje do miłośći. I nie chodzi tu o wiek często. POWODZENIA smile

7

Miałam taką samą sytuacji z moim byłym tylko że my byliśmy ponad miesiąc tylko.Ale zdąrzyłam się zaangażować w ten związek i niestety zle na tym wyszłam sad

8

Ja spotykam sie z chłopakiem 5 lat młodszym prawie rok. Nie wiem czy to ma sens. Nie jesteśmy razem, ale chcielibyśmy spróbować. Ja sie boję i on też. Nie wiem co mam robić? Raz chcę z nim być, a raz nie. Cały czas mam wątpliwości. Boję się, że on znajdzie sobie kogoś młodszego ode mnie, bo podoba się dziewczynom.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nagle przestał kochać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024