Kocham pracę.......... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Kocham pracę..........

Wiecie,moja kolezanka powiedziała dzis mi w pracy ,ze trzeba chodzić do pracy ktorą sie kocha.Powiedzcie czy Wy macie taką pracę ,co ja bardzo kochacie i lubicie chodzic.
Ja niestety chodzę do mojej pracy bo musze  nie pajam do jej zachwytem ,ale takie czasy....    sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kocham pracę..........

jJa niestety jeszcze nie pracuje...ale się ucze:)
i może to dziwne lecz ja kocham swoje studia. Pewnie dlatego że kierunek był przemyślany i taki o którym marzyłam całe liceum,, także jeżeli pracowałabym w zawodzie to też pewnie kochałabym ta prace wink

3

Myślę,że mało jest osób które kochają swoją pracę i się w niej spełniają i do tego zarabiają tyle że innej nie chcą.Myślę,że nawet bardzo mało..każdy o takiej pracy marzy...badania pokazują że coraz szybsze tempo życia współczesnych społeczeństw powoduje,że w ciągu naszego całego życia zawodowego będziemy zmianiać pracę przeciętnie 8 razy..już to sobie wyobrażam!:)

4

Ja uwielbiam to co robię i myślę, że się w tym realizuję. Jak na razie nie widzę się w innej pracy choć czasem łapię się na tym, że ta obecna jest bardzo wyczerpująca i stopniowo może doprowadzić do wypalenia. Owszem zdarzały się mi też sytuacje zwątpienia jednakże zawsze były one spowodowane przez samą firmę, ludzi, zarząd a nie specyfikę pracy.

5

Rzeczywiście niewiele teraz spotyka się osób, które robią w życiu to co naprawdę lubią. Zazwyczaj jest to praca z konieczności. Powodem są realia czy może strach przed zmianami?
Sama jeszcze studiuję, ale już tutaj doświadczyłam robienia czegoś co mnie męczyło. Dlatego zmieniłam kierunek. Mam nadzieję, że przyszła praca będzie sprawiała mi przyjemność.

6

Ja lubię swoją pracę,ale atmosfera w niej jest nie do zniesienia.Praca z samymi kobietami,to koszmar.Dobra praca,to samorealizacja.

7

Uwielbiam swoją pracę smile
Robię to, co sprawia mi przyjemność. Mam też świetną atmosferę w pracy i niezastąpioną szefową. Ania jest bardzo otwarta na wszelkie nowości, innowacje, nowe programy, a ja mam poczucie, że mogę się tu rozwijać i spełniać. Nie mam problemu z urlopami czy wrednymi koleżankami, pracujemy w tej firmie we 4, dobrze się znamy i jak na razie zawsze mogłam na nie liczyć smile
Często siedzę po godzinach, chociaż nikt mnie do tego nie zmusza, po prostu to lubię.

Miałam zawsze szczęście do pracy - nie mam w swoim życiorysie naprawdę paskudnej pracy, która by mnie wykańczała, chociaż nie wszystkie miejsca pracy wspominam tak anielsko wink

8

ja też uważam, że swoją pracę trzeba... no, może nie kochać, ale bardzo lubić. ja się strasznie męczyłam gdy robiłam to co musiałam a nie do końca było przeze mnie akceptowane. teraz lubię wstawać rano bo wiem że mogę iść do mojego ulubionego zespołu pracowników:-)

9

Cześć netbobietki:)

Ja również mam to szczęście, że robię to co kocham i kocham to to robię.

Uczestniczyłam kiedyś w szkoleniu na którym ktoś podał taki przepis na odpowiednią pracę.

Odpowiednia praca to praca w której:

1. Masz możliwość realizowania swojego zawodowego i życiowego powołania.
2. Masz możliwość realizować swoje wartości.
3. Co najmniej przez 70% czasu masz możliwość wykorzystywania swoich mocnych stron.
4. Właściwie zdobywasz środki do życia (nie musisz kłamać, oszukiwać innych itd.)
5. Tworzysz coś duchowego lub materialnego z czego inni mogą korzystać.
6. Praca która pozwala zachować równowagę w innych ważnych obszarach ludzkiej aktywności.

A co Wy o tym myślicie?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024