przemoc fizyczna i psychiczna w domu- co zrobić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » przemoc fizyczna i psychiczna w domu- co zrobić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: przemoc fizyczna i psychiczna w domu- co zrobić?

witam.
mam 17 lat, a już od 13tego roku myślę o śmierci. próbowałam się dusić ale zawsze wygrywał strach w końcu byłam tylko dzieckiem... ale teraz już nie ma żadnego pieprzonego strachu ani żadnej chęci i miłości do życia, które każdy powinien cenić i je kochać, szanować. jak mam kochać życie skoro od pierwszej klasy podstawówki słyszę " do niczego się nie nadajesz , jesteś nikim... " . kiedyś były tylko krzyki, pamiętam za dzieciaka pierwsze zadanie domowe, nie umiałam, jak to dzieciak. pamiętam treść zadania słowo w słowo tak utkwiło mi to w pamięci.. nie umiałam czasów przeszły , przyszły , teraźniejszy.. błahostka ale dzieciak nie musi jeszcze umieć, zrobiłam źle i się zaczęło.. mama zaczęła się wydzierać, a jak płakałam to było jeszcze gorzej, bo książki będą mokre.. po tym wieczorze przez długi czas bałam się przynosić prace domowe do domu i mówiłam, że nic nie ma. panicznie się jej bałam.. i tak jest do dzisiaj. tylko parę lat temu doszło do bicia.   za byle co.. kubek który stoi nie tu. pamiętam, że chyba w 4 klasie podstawówki stłukła mnie za to, że brakowało czystego zeszytu, który sama wzięła. pamiętam jak leżałam na podłodze i tak żałośnie płakałam a ta mnie tłukła, wyzywała.. gdyby był ojciec, tylko on był dla mnie dobrym rodzicem, ale co z tego skoro miałam go raz na parę miesięcy bo matka go wyrzucała, w końcu wyrzuciła go i umarł. zwyczajnie dostał zawału. miałam osiem lat. pamiętam, siedziałam przy oknie i czekałam aż do mnie przyjedzie i mnie zabierze. ale nie przyjeżdżał a ona w między czasie znalazła sobie jakiegoś fagasa tylko od bzykania. mnie już nie było. pamiętam jak sama sobie nie wynalazłam czegoś do jedzenia to mogłam nie jeść w ogóle. pamiętam jak tłukła mojego brata , potem mnie. od 1 gimnazjum ewoluowała. od wtedy byłam dla niej dzi*ką, szmatą, su*ą. kiedy miałam się spóźnić 5 minut do szkoły na religię wpadła do domu, najpierw krzyczała, potem rzucała o ściabę, tłukła gdzie popadnie. zaczęła mnie kopać w okolicach piszczeli a kiedy upadłam kopała dalej, rzucała we mnie torbą do szkoły, cholernie ciężką. pamiętam jak jej wtedy nienawidziłam. chciałam się zabić. w tym samym dniu poszła do szkoły zapytać czy byłam na religiach. kiedy dowiedziała się że nie opuszczam lekcji ani nic zaczęła gadać, że rano zrobiłam jej awanturę o to, że nie pójdę.. mówiła że wyśle mnie do psychologa bo jestem nienormalna. nie chciałam wracać do domu. szwendałam się po mieście, po ławkach. zadzwoniła żebym przyszła no to przyszłam.. i znowu " co ty mi za sceny w szkole odpie*** , ty suko itd. " a kiedy się odezwałam było " zamknij mordę ". teraz idę do drugiej liceum i tylko czekam aż miną te dwa lata i się wyniosę. gdyby nie mój chłopak po prostu bym się zabiła. teraz już nie ma żadnego strachu czy czegoś... jeżeli go stracę a będę musiała się z nią użerać to po prostu umrę. już dawno doszłam do wniosku że lepiej by było gdyby umarła... matce też mówiłam że się powieszę to zapytała czy mi pomóc.

mam dość, nikt o tym nie wie... jestem z tym sama. znajomych już nie mam. wstydziłam się kiedy ktoś czekał na mnie pod drzwiami a ona mnie wyzywała i się darła. wstydziłam się kiedy znajomy podniósł rękę a ja się zasłoniła swoją.. śmieli się wtedy " a co matka cie bije ? hahaha.. " . chłopak nic nie wie. nie chcę żeby wiedział... boję się , już raz dzień po świętach Bożego Narodzenia dusiła mnie poduszką.. co ja mam z tym zrobić?

P.S. przepraszam że takie długie, musiałam to wyrzucić z siebie..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: przemoc fizyczna i psychiczna w domu- co zrobić?

Mnie najbardziej dołuje to że ludzie Twojego pokroju chcą się zabić przez kogoś kto sam powinien przez innych zostać zarąbany siekierą żywcem.

Nie mam pojęcia co Ci doradzić, nie przechodziłem czegoś takiego, ale jedno jest pewne - tak długo jak się nie wyrwiesz z mieszkania tej kurwy (tzn. matki) to żaden Twój problem sie nie rozwiąże. Ona nie daje wskazówek co robić, awet nie potrafi usprawiedliwić sama siebie co wyprawia - ten typ zawsze sobie znajdzie jakiś powód do tego żeby uderzyć/poniżyć.

Może zgłoś się do jakiejś poradni dla ofiar przemocy w rodzinie albo na policję? Takie traktowanie dziecka nie jest normalne, to znęcanie się nad rodziną i na to jest paragraf za które mamuśka może pójść za kraty na łądnych parę lat jak się nie uspokoi - zastrasz j ą po prostu, a najlepiej się od niej wyprowadź jak możesz. Ta baba się nie zmieni, możesz za to spróbować ja ukrócić - nic na tym nie stracisz (bita i poniżana tak czy siak będziesz), a możesz tylko zyskać - przynajmniej spokój. Fakt że masz chłopaka który może Ci pomóc znaczy że nie jesteś sama z tym

3

Witaj,
Bardzo Ci współczuję.
Uważam jednak, że MUSISZ komuś o tym powiedzieć, inaczej NIKT Ci nie pomoże.

Pozdrawiam i życzę powodzenia,
A.

4

Słuchaj, jeżeli nie chcesz bądź nie czujesz się na siłach, by iść do psychologa, pedagoga, bądź na policję (chciał nie chciał jesteś nieletnia, z prawnego punktu widzenia jesteś nadal dzieckiem, a to co robi Twoja mama to poważne przestępstwo), wiem, że są telefony dla dzieci które są ofiarami przemocy zarówno fizycznej jak i psychicznej. Z resztą nie tylko dla dzieci, generalnie jak tam zadzwonisz specjaliści z którymi się skontaktujesz będą mieli większą władzę, żeby Ci pomóc.

Powodzenia!

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » przemoc fizyczna i psychiczna w domu- co zrobić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024