ciągle zazdrosny... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: ciągle zazdrosny...

Mam 18 lat, mój chłopak 20. Jesteśmy ze sobą 2 lata. W czerwcu wyjechał za granicę do pracy. 2 lata temu skończyłam gimnazjum, ale miałam tak świetną klasę że spotykamy się do tej pory, a ze względu na wakacje prawie codziennie. Gdy M. przyjechał z pracy w tamtym roku, to mu się nie podobało że wychodzę z nimi, bo był zazdrosny o kolegów. Więc przestałam się spotykać z nimi, ale w tym roku na szczęście nasz kontakt znowu się poprawił. Więc wraz z moją byłą klasą postanowiliśmy iść na dyskotekę sie pobawić, w swoim gronie. I mój chłopak zrobił mi o to wielką awanturę. Powiedział, że gdybym była obok to już dawno bym dostała itp.. Oczywiście jeszcze w ten sam dzień dzwonił przepraszać i płakał. Wybaczyłam mu. Na 2 dzień podkusiło mnie żeby wejść na jego konto na facebooku, i zobaczyłam rozmowę z jego kolegą. Pisali o dziewczynach, mój M. pisał jakie są najlepsze i wgl. I żeby było mało, na końcu rozmowy zaczął pisać o mnie, że go wkurwiam i ogólnie pisał o mnie same negatywy. Tak mi było przykro... Oczywiście po przeprosinach i płakaniu, wybaczyłam.
Teraz jak byłam na wakacjach to wysłałam pocztówki moim koleżankom i kolegom z byłej klasy, no i oczywiście też M. I znowu jest afera, że wysłałam jakimś fagasom pocztówki...
Nie rozumiem nic juz z tego... Może naprawdę robię źle? Tylko że napewno jak M. wróci to znowu będzie zły że spotykam się z nimi, a teraz jak znowu stracę kontakt to już nie będą chcieli ze mną gadać, bo wyszło by na to że wtedy jak nie ma mojego chłopaka to się z nimi trzymam, a jak jest to mam ich gdzieś...
Za bardzo się rozpisałam, przepraszam ;P spójrzcie na to obiektywnie i powiedzcie mi, czy to ja przesadzam, czy może mój chłopak..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ciągle zazdrosny...

Nic złego nie robisz.
Dlaczego masz zrywać kontakty?
Twój chłopak powinien okazać trochę więcej zaufania...

3

Tak to jest. On jest zazdrosny to dziewczyna rezygnuje z wszystkiego. Powiem Ci tak nie zrywaj kontaktu z znajomymi. Bardzo dobrze,że ich masz. Twój chłopak ma problem i albo to zaakceptuje albo będzie mu z tym źle ale Ty nic złego nie robisz i on nie ma żadnego prawa mówić Ci co masz robić a czego nie masz robić. Co jest złego w tym,że wyślesz pocztówkę albo się spotkasz z nimi no NIC.

Ja bym się na Twoim miejscu zastanowiła nad tym związkiem. Skoro on już teraz zaczyna Ci mówić co Ty możesz czego nie. Z kim się możesz spotykać a z kim nie to mi by się zapaliła czerwona lampka. Dojdzie w końcu do tego,że on zacznie Ci wydzielać czas kiedy możesz iść na zakupy a kiedy nie,w co możesz się ubrać a w co nie. Ta relacja jest już toksyczna. Nie dopuść do tego,aby ten związek zniszczył Ciebie.

4

czekoladka7 napisał/a:

Tak to jest. On jest zazdrosny to dziewczyna rezygnuje z wszystkiego. Powiem Ci tak nie zrywaj kontaktu z znajomymi. Bardzo dobrze,że ich masz. Twój chłopak ma problem i albo to zaakceptuje albo będzie mu z tym źle ale Ty nic złego nie robisz i on nie ma żadnego prawa mówić Ci co masz robić a czego nie masz robić. Co jest złego w tym,że wyślesz pocztówkę albo się spotkasz z nimi no NIC.

Ja bym się na Twoim miejscu zastanowiła nad tym związkiem. Skoro on już teraz zaczyna Ci mówić co Ty możesz czego nie. Z kim się możesz spotykać a z kim nie to mi by się zapaliła czerwona lampka. Dojdzie w końcu do tego,że on zacznie Ci wydzielać czas kiedy możesz iść na zakupy a kiedy nie,w co możesz się ubrać a w co nie. Ta relacja jest już toksyczna. Nie dopuść do tego,aby ten związek zniszczył Ciebie.

On już mi mówi w co mam się ubierać.. Jest zły że zakładam spódniczkę kiedy nie jestem przy nim. Poza tym jak się kłucimy i czymś bardzo go zdenerwuje, to potrafi popchnąć lub poszarpać, ale oczywiście później przeprasza i płacze... Wiem że raczej nie powinnam być z nim, ale nie wiem czemu nie umiem z nim skończyć. Ostatnio przed jego wyjazdem chciałam to zrobić, to pół godziny staliśmy pod moja klatką, bo nie chciał mnie wpuścić do puki z nim nie porozmawiam.

5

nic zlego nie robisz, to on zle robi neguhac o Tobie koledze a pozniej wybaczasz jak Cie przeprosi i poudaje w sluchawce ze placze.

6

Więc jesteś w toksycznym związku,który należy jak najszybciej zakończyć,bo się wykończysz. Ty masz normalne podejście do związku on nie. Dla niego jest ważna kontrola. Myślę,że on nie kocha CIEBIE tylko kocha mieć KONTROLĘ NAD TOBĄ.

Gdyby chłopak zaczął mi mówić co mogę czego nie itp to zaśmiałabym mu się w twarz i powiedziała,że jak coś mu nie pasuje,może szukać innej. Nie daj się tak omotać,że on Ci jest potrzebny do szczęścia. Jest wiele fajnych wartościowych facetów. Jesteś młodziutka. Ja też przeżyłam zawód miłosny ale teraz mam złotego chłopaka. Wiem,że on mnie kocha a ja go kocham. Nie kontrolujemy się wzajemnie tylko informujemy,że wychodzimy tam i tam i tyle. Teraz jest za granicą i nie myślę o tym,że może mnie zdradzić. Owszem są czasem chwile tęsknoty ale to mija i nie wyobrażam sobie Bóg wie czego. Twój chłopak ewidentnie Ci nie ufa. Pomyśl czy chcesz takiej przyszłości gdzie będziesz wiecznie kontrolowana.

7

Z tego co tutaj napisałaś to radzę się poważnie zastanowić nad tym związkiem. Znajomi, ciuchy to tylko preteksty, które wymyśla ciągle na nowo żeby cię gnębić, potem może być tylko gorzej, a tym płaczem i przepraszaniem tylko tobą manipuluje, wiem co mówię bo znam takie relacje z bliska, ktoś mi bliski też tkwi i takim związku i niestety nie może z tym skończyć... w końcu zacznie się też bicie. Przemyśl to sobie, młoda jesteś, szkoda marnować sobie życie na samym starcie...

8

Pisałaś że nawet tobą poszarpie czy popchnie za niedługo skończy się tym że cię uderzy w twarz a ty mu znowu wybaczysz... Na twoim miejscu uciekałabym tam gdzie pieprz rośnie....

9

Racja, dziewczyny dobrze mówią - skończ to jak najszybciej. Wiem, że to nie jest takie łatwe, ale jednak musisz się przemóc i zakończyć związek, zanim za daleko zabrniecie. Coś takiego do niczego dobrego nie doprowadzi. Sama byłam w podobnym związku, ale jednak nie miał AŻ takiej kontroli nade mną. Jednak fochy o wyjście z moimi znajomymi były na porządku dziennym. Skończyłam z tym i więcej nie dam się tak zdominować. Moim zdaniem tacy faceci są niedowartościowani i nadrabiają to sobie właśnie takim podporządkowaniem sobie kobiet.

Teraz jestem z innym facetem, poznałam go na mydwoje, jest jakby przeciwieństwem tamtego, dojrzały emocjonalnie, pewny siebie, uprzejmy, kulturalny. No i przede wszystkim jest pewny mnie, wie, że wychodząc ze znajomymi, nie zrobię niczego głupiego, bo przecież jestem z nim. Ma do mnie zaufanie, a zaufanie w związku to podstawa. A jeśli o to chodzi, to moim zdaniem w Twojej sytuacji jest jasne, że to chłopak jest winny, jednak ja nie akceptuję czegoś takiego, jak kontrolowanie chłopaka, sprawdzanie jego komórki czy facebooka. Moim zdaniem źle zrobiłaś, że wchodziłaś na jego konto. Mimo, że wyczytałaś coś takiego. W normalnym związku to nie powinna być Twoja sprawa. Przynajmniej z takiego założenia wychodzę. Ale Wasz związek jest inny. Powodzenia!

10

Też myślę, że nic dobrego z tego nie wyniknie. Jeśli na tym etapie dochodzi do takich sytuacji, co byłoby później? Nie mogłabyś wyjść nawet z koleżankami na miasto, bo Twój przyjaciel robiłby awantury. Facet widocznie ma niskie mniemanie o sobie, skoro jest taki zazdrosny. "Stać" Cię zapewne na partnera, który ma większe go i nie marnuje go na bezsensowne uwagi o krótkich spódniczkach.

11

Dziewczyno!
Uciekaj, gdzie pieprz rośnie, tym bardziej, jeżeli on używa jakiejś fizycznej przemocy!
Nie powinnaś się nawet zastanawiać. Trzymaj się i powodzenia.

12

Co to za facet co płacze i używa przemocy? Uciekaj!

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024