Możecie polecić jakieś ciekawe strony z grami edukacyjnymi dla dzieci? Ja zamawiam zawsze na pomyslowamama.pl, jest tam duży wybór, gry są ciekawe, rozwijają kreatywność mojego dziecka, a co najważniejsze Mały świetnie się przy nich bawi. Znacie jeszcze jakieś tego typu strony?
Polecam katalog bezpiecznych stron stworzony przez Fundacje Dzieci Niczyje. W katalogu znajduje się wiele linków do stron (również z grami edukacyjnymi). Katalog jest na bieżąco sprawdzany pod kątem bezpieczeństwa, czy nie grasują tam źli ludzie, czy nie ma szkodliwych treści.
Katalog jest dostępny na stronie Sieciaki.pl w zakładce 'Katalog BEST'.
O bezpieczeństwie dzieci w Sieci również tu: dzieckoprzedkomputerem.pl
polecam rodzicom strony takie jak:
-ciufcia.pl
-lulek.tv
-danonki.pl
-dzieci.kubus.pl
-buliba.pl
-panfu.pl (dla dzieci w wieku 7-10 lat)
-zosiaikevin.pl
-yummy.pl
na tych stronach,które ja nazywam wirtualnym przedszkolem :) dzieci nie są "atakowane" przez reklamy,których treści nie zawsze są odpowiednie dla maluchów.
na stronach takich jak:
-wyspagier
-giercownia
-poszkole
-gry.jeja i inne
dziecko ma swobodny dostęp zarówno do gier edukacyjnych,logicznych jak i również do tych mniej korzystnych dla jego rozwoju jak np.brutalne strzelanki,bijatyki czy nawet gry erotyczne.reklamy wyświetlane na takich stronach nie zawsze są na pierwszy rzut oka niewłaściwe.jeżeli jednak dziecko będzie klikać te reklamy to w pewnym momencie na pewno na trafi na treści nieodpowiednie dla dzieci poniżej 12 roku życia.
nie chce tu nikogo straszyć,po prostu wiem z doświadczenia że lepiej najpierw dokładnie przestudiować daną stronę internetową,nim dopuścimy do niej swoje pociechy.
Czuję się w obowiązku przypomnieć, że na forum podajemy wyłącznie linki do stron niekomercyjnych. Wszystkie inne będą sukcesywnie usuwane. Pozdrawiam, Mod. Olinka
minimini.pl
6 2014-01-14 23:05:48 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-01-31 22:01:33)
Ja zaglądam ostatnio często na nową stronkę spam. Mnóstwo informacji na temat zdrowego trybu życia, porady lekarzy i ciekawe gry mające pozytywny wpływ na samopoczucie. Zaproponowałam je swojemu synkowi i teraz zamiast grać w "strzelanki" gra w gry, które coś mu naprawdę dają. Bardzo mnie to cieszy.
Może sprawdź – karolczuk .edu.pl] Masz w tym sklepie sporo zabaw poprawiających przyswajanie wiedzy, więc praca z dziećmi staje się znacznie łatwiejsza i zdecydowanie milsza.
Bardzo polecam te gry o tematyce przyrodniczej slonecznypromyczek.pl/category/gry-przyrodnicze Moje dziecko nie chodzi jeszcze do szkoły, ale zawsze wybieram dla niego nowe, ciekawe gry. Wiele gier tworzymy z podręcznych przedmiotów. Nie trzeba wydawać dużych pieniędzy na rozwój dziecka. Wszystkie gry są w domu, wystarczy z nich skorzystać i włączyć wyobraźnię.