kiedy niezbędny podpis zgoda żony?proszę o poradę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » kiedy niezbędny podpis zgoda żony?proszę o poradę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: kiedy niezbędny podpis zgoda żony?proszę o poradę

Witam Was serdecznie!!! Może pomożecie mi od 2 miesiecy nie jestem z mężem nie odzywa się itd ale ne w tym sęk. Podobno mąż chce przepisać dom oraz ziemię na swoją siostrę( posiadał wszystko przed slubem i jest 1 właścicielem) Chciałabym wiedziec czy jest mu do tego potrzebna moja zgoda mamy jedno dziecko więc czy to cos zmienia???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kiedy niezbędny podpis zgoda żony?proszę o poradę

w takim przypadku tylko porada u prawnika !
chyba że tu ktoś znajdzie się na tyle kompetentny.

3

Majątek posiadany przez małżonka przed ślubem stanowi jego majątek odrębny, zatem Twój mąż obecnie może nim w pełni dowolnie dysponować. Nieważne, że macie wspólnotę majątkową (bo zakładam, że taką macie). Jeśli jednak Ty z własnego majątku wniosłaś jakiś wkład w ten majątek, na przykład w podniesienie standardu domu, to możesz domagać się jego zwrotu. Niestety nie czuję się kompetentna, aby udzielać bardziej szczegółowych informacji.

4

No właśnie to wiem to oczywiste tylko zastanawia mnie czy jesli w małżeństwie jest dziecko czy to czegoś nie zmienia?

5

Chyba jednak nie takie oczywiste skoro wprost zadałaś pytanie czy potrzebna jest Twoja zgoda smile.

Z tego co się orientuję w tej sytuacji niczego to nie zmienia. Posiadanie dziecka jest istotne w kwestii dziedziczenia, nie zaś darowizn. Ale tak jak mówię - dobrze byłoby, aby wypowiedział się ktoś, kto w tych zagadnieniach naprawdę dobrze się porusza, ja niestety tylko pobieżnie.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » kiedy niezbędny podpis zgoda żony?proszę o poradę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024