ciąża i kochane kilogramy... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » ciąża i kochane kilogramy...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: ciąża i kochane kilogramy...

Co zrobić , aby w czasie ciąży nie przytyć za dużo . jestem w 25 tygodniu i juz przytyłam 10 kg . co robić ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ciąża i kochane kilogramy...

jeść rozsądnie smile nie za dwoje ale dla dwojga smile dużo warzyw i owoców ( owoce zawierają cukier) więc też należy nie przejadać się smile błonnik ryby i normalne jedzenie jak przed ciążą wystarczy tylko nie obrzerać się jak prosiaczek a nie utyje się do niewiadomo jakich rozmiarów smile picie wody pomaga smile tak naprawdę to więcej kalori potrzebujemy tylko w oststnim trymestrze ciąży - wtedy dziecko nabiera tkanki tłuszczowej smile

3

Jabłonko oj tak smile Dobrze napisałaś smile A i najlepiej unikać gazowanych napoi smile

4

Też uważam jak jabłonka, dużo pić, zdrowo się odżywiać no i jeśli masz taką możliwość częste spacerki ;D
Dotlenicie się oboje big_smile

5

dziś oglądałam program gdzie wypowiadał sie ginekolog na temat odżywiana w ciąży, twierdzi że nie należy odmawiać sobie przyjemności byle sie nie objadać ,no ale jeśli chchemy ograniczyć kg to tak jak radzą dziewczyny owoce, chude miesko,spacerowanie,aha mało soli uzywaj,i nie pij za nadto, bo od tego też są dodatkowe kg

6

małgosia1989 napisał/a:

dziś oglądałam program gdzie wypowiadał sie ginekolog na temat odżywiana w ciąży, twierdzi że nie należy odmawiać sobie przyjemności byle sie nie objadać ,no ale jeśli chchemy ograniczyć kg to tak jak radzą dziewczyny owoce, chude miesko,spacerowanie,aha mało soli uzywaj,i nie pij za nadto, bo od tego też są dodatkowe kg

no pic to raczej powinna smile i to najlepiej wode lubsoczki 100% bo inaczej się odwodni tongue

ciąża to nie choroba ani nie odcięcie od jedzenia czy innych przyjemności smile można dużo,ale z głową smile

7

Ja to jestem na razie na początku a też się obawiam ... przed ciążą uwielbiałam miesko ... słodycze mogły nie istnieć a teraz jest wręcz odwrotnie za słodkie to mamo a mięso śmierdzi i sama nie wiem jak jeść ale trudno jak się utyje to może uda się to zrzucić wink

8

ja 36 tydzien rozpoczelaam i 10 na plusie a ostatni miesiac podobno tyje sie najwiecej. no ale nie objadam sie jem duzo owocow wiec chyba taki moj urok. no i ostatnio zadna inna woda mi nie wchodzi jak wlansie gazowana

9

nie dajmy sie zwariować ciąża to nie choroba , tak jak dziewczyny pisały trzeba sie zdrowo odrzywiać i jeść dla dwojga a nie za dwoje i odrobinę wysiłku też nikomu nie zaszkodzi smile

10

Kobietka89 napisał/a:

ja 36 tydzien rozpoczelaam i 10 na plusie a ostatni miesiac podobno tyje sie najwiecej. no ale nie objadam sie jem duzo owocow wiec chyba taki moj urok. no i ostatnio zadna inna woda mi nie wchodzi jak wlansie gazowana

Ludzie, trochę logiki! W ostatnim miesiącu dziecko najwięcej przybiera na wadze, nie mama. A Ty, kobietko, nie przytyłaś praktycznie nic! Weź pod uwagę, że w swoim brzuchu masz jakieś 3 kg dziecka i ze 3 kg innych atrakcji (wody płodowe, łożysko, rozrośnięta macica), więc tuż po porodzie NATYCHMIAST zniknie ci 6-7 kg z tych 10, które rzekomo "przytyłaś"

11

Vinga masz racje .chodzi mi o to ze w ostatnim miesiacu przynjamniej moje kolezanki przytyły najwiecej bo im wtedy wlaczyl sie mega apetyt. jak jesz normalnie nie obzerasz sie to widomo ze nie przytyje sie nie wiadomo ile . no ale to chyba LOgiczne  smile
wiem ze przy innch kobietach ktore tyja po 20 to moje teraz 11 kilo to nic smile

12

ja przed ciążą ważyłam 67 kg,przez całą ciążę przybyło mi tylko 7 kg,2 dni po porodzie kiedy się zważyłam miałam tylko 62 kg więc straciłam te kilogramy z ciąży a do tego jeszcze 5 dodatkowych:) chociaż nie powiem w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg i po urodzeniu dziecka zostało mi 5 dodatkowych

13

lena812 napisał/a:

ja przed ciążą ważyłam 67 kg,przez całą ciążę przybyło mi tylko 7 kg,2 dni po porodzie kiedy się zważyłam miałam tylko 62 kg więc straciłam te kilogramy z ciąży a do tego jeszcze 5 dodatkowych:) chociaż nie powiem w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg i po urodzeniu dziecka zostało mi 5 dodatkowych

hmmmm ja mam nadzieje, ze schudne szybko bo tez sie zle czuje przytylam prawie 18 kg a porod mam za 2 tygodnie. Dzieciatko duze mam ale tez uwazalam co jem ale jakos mi sie przytylo. Nie wiem czy duzo to jest czy malo ale czuje sie jak wieloryb.

14 Ostatnio edytowany przez vinnga (2012-08-11 12:35:13)

Niestety na przyrost wagi w ciąży nie zawsze możemy mieć wpływ. Organizm kobiety często zachowuje się nieoczekiwanie- jedne kobiety chudną po ciąży inne jeszcze długo po urodzeniu nie mogą rozstać się ze zbędnymi kg. Całe szczęście zostały skonstruowane specjalne diety dla przyszłych mamuś smile Zerknijcie spam

15

hejka zgadzam sie z poprzedniczką, ja do szczuplutkich nie naleze waze 69 kg170, jestem w 20tyg i 1kg przytłam, nie stosuje żadnej diety nie ruszam sie zbytnio poniewaz musze lezec rozchodzi mi sie spojenie lonowe - bol nie dopopisania, wiec mysle ze to kwestia indywidualna kto i ile ma przytyc tak jak z rozstepami;-)

16

To wszystko zalezy od kobiety i od jedzonka oczywiście ja mimo ze jadlam z glową przytylam 20 kg. Także nie mamy wpływu na wszystko ale za to Zuza ma 10 miesięcy a ja waże mniej niż przed ciązą. wink

17

:)Karolala napisał/a:

To wszystko zalezy od kobiety i od jedzonka oczywiście ja mimo ze jadlam z glową przytylam 20 kg. Także nie mamy wpływu na wszystko ale za to Zuza ma 10 miesięcy a ja waże mniej niż przed ciązą. wink

no wlasnie na to licze, jeszcze mam mnostwo colostrum wiec lekarze wroza duzo pokarmu wiec bedzie jak schudnac, nie widzialam matki karmiacej piersia i szczuplej przed ciaza potem z nadwaga smile

Wieczne Miasto BG

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » ciąża i kochane kilogramy...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024