Leila01 napisał/a:Autorka dzieli się swoimi wątpliwościami, problemami więc może na tym się skupmy? 
P.S. Kobieta wychodzi za mąż, Mężczyzna się żeni 
Czemu mamy uciekać od sprawy finansowej skoro jest sprzężona z tematem? Bo co? Bo o uczuciach wolno gadać, a o kasie to niewygodne?
Ta decyzja wywoła turbulencje uczuciowo-fiansowe czy tylko uczuciowe?
Ja specjalnie to wywołałem, bo wiedziałem, że będzie zamiatanie sprawy pod dywan i nie robienie afery. Dość, że go ośmieszy, bo tak czy siak to wyjdzie. To jeszcze ma mu kasy nie zwrócić?
Mimo wszystko ośmiesz go Autorko, tylko przeproś, bo to lepsze niż jakbyś mu stan kawalerski zabrała by zmieniać zaraz na rozwodniczy i pamiętaj kasę zwróć.
Notabene jak ludzie biorą pod uwagę, że poniosą szkodę finansową to bardziej zastanawiają się nad rozwiązaniem.
Wystarczająco Ci Leila01 wytłumaczyłem zasadność mojego pytania. Zgodzisz się teraz, że wiele wnosi do tematu?
Co do P.S. Zawsze mi się to myli jak nie uważam na to. Wiem, ale równouprawnienie jest. Niemniej dziękuję za upomnienie. Po za tym w Kanadzie wychodzi mąż za męża i kobieta za kobietę. Nie mogę się doczekać, aż w Polsce wprowadzą małżeństwa jednopłciowe właśnie rozszerzając katalog małżeństwa. To jest sprawiedliwe. Zaś bez prawa adopcji, bo natura determinuje, że homogeniczne pary nie mogą mieć dzieci. Sami się na to skazują.