SZCZĘSCIE W MIŁOŚCI CZY SZCZĘŚCIE W PIENIĄŻKACH ?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » SZCZĘSCIE W MIŁOŚCI CZY SZCZĘŚCIE W PIENIĄŻKACH ??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42 ]

Temat: SZCZĘSCIE W MIŁOŚCI CZY SZCZĘŚCIE W PIENIĄŻKACH ??

wiem że znaczna większość forumowiczek to młode kobiety które mieszkają z rodzicami albo od niedawna ze swoimi partnerami, ale nurtuje mnie pytanie. Wolicie mieć szczęście w miłości czy szczęście w pieniądzach ?? Każdy wie jak ważne są pieniądze i jak bardzo uzależniony jest od nich świat, ale czy można cieszyć się nimi w samotności ?? hmm no to czekam na wasze zdanie na ten temat big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: SZCZĘSCIE W MIŁOŚCI CZY SZCZĘŚCIE W PIENIĄŻKACH ??

jak mówi stare przysłowie pieniądze szczescia nie daja... (niektorzy dopowiadaja ze dopiero zakupy:P) ale tak serio osobiscie uwazam ze ten kto ma pieniadze a nie ma milosci jest cholernie nieszczesliwym czlowiekiem. wszyscy wiemy że za żadne pieniądze nie kupimy prawdziwej milosci ani szczescia.
owszem swiat jest uzalezniony od pieniedzy i bez nich rzeczywiscie trudne jest zycie ale jak to mawia moja mama jak jest sie we dwoje to zawsze jakos to bedzie, zawsze jedno drugiego bedzie wspierac, bo milosc jest w stanie pokonac kazdy problem
pieniadze nie przytula nie powiedza Kocham Cie....

3

moim zdaniem najważniejsza jest rodzina,reszta to tylko miły dodatek do pełni szczęścia.Pieniądze nie daja tyle szczęścia co widok usmiechniętego dziecka,jego pierwsze słowo czy bezgraniczne zaufanie.Ważna jest również szczera miłość męża czy partnera,wtedy człowiek ma spokój ducha i potrafi góry przenosić,a pieniążki...........rzecz nabyta,raz są raz ich nie ma-rodzina-rzecz bezcenna.

4 Ostatnio edytowany przez noelle87 (2009-03-18 11:34:40)

to jest tak że bez miłości nie da się żyć.. ale bez pieniędzy też nie.. myślę że pięniędzy powinno być mało ale wystarczająco, za to miłości powinna być fortuna wink i może zakrzyczycie mnie za to ale sądzę że pieniądze są bardzo ważne-zwłaszcza w tych czasach i czasem myślę że nie chciałabym żeby moje dziecko "klepało biedę" więc myślę że mimo skutków samotności wolałabym być sama..

5

Zgodzę się z Noell87  niestety bez pieniędzy nie da się  żyć i powinno to być zrównoważone bo niestety miłości się nie je.

6

W 100% się zgadzam noelle87.Nie oszukujmy się,że miłość jest najważniejsza.A co się dzieje,gdy pieniędzy brak na najpotrzebniejsze rzeczy? Nawet w najlepszych związkach zaczyna się kryzys,jedno drugie obwinia,zaczynają się kłótnie o byle co itp.Wiele takich sytuacji widziałam i pewnie wiele jeszcze zobaczę.Nie mówię tu o parach,które ze sobą "chodzą" ,ale o parach,które tworzą dom,rodzinę.Niestety taka jest szara rzeczywistość.
Pieniądze szczęścia nie dają...zwłaszcza tym co ich nie mają.

7

Uwazam,ze faktycznie milosc jest najwazniejsza,bo to cos naprawde pieknego,
a pieniadze? Niby szczescia nie daja,ale sprobuj ich nie miec;/

8

w miłości, zdecydowanie.
mogę klepac biedę, byleby z nim.

9

kiedys bylo powiedzenie . ,,ze kto nioe ma szczescia w milosci ,ten ma szczescie w kartach ,, a jezeli chodzi o twoje szczescie w pieniazkach to chyba musisz sobie na nie zapracowac ,chyba ze szukasz milosci razem z pieniedzmi

10

No to u mnie jest tak że mam szczęście do pieniędzy ( dobra praca ) a do miłości już nie bardzo.....

11

a moim zdaniem pieniązki sa bardzo ważne...bo tuląc sie i mówiąc sobie ,,kocham'' nie nakarmi się dziecka czy nie zapłaca sie same rachunki... często powodem rozstań jest własnie sytuacja finansowa partnerów... bo jeden np. musi wyjechac za pieniedzmi, kłóca sie bo nie ma za co popłacic za np. czynsz... ale z drugiej strony będąc z kims ławtiej sobie idzie poradzić z problemami... bo tak samemu spać na kasie ehh... sadze, że nie jednoznacznej odpowiedzi czy kasa czy miłość... i to i to jest ważne w róznych aspektach życia bo kasa jest potrzebna do egzystencji, żeby bylo co jesć, gdzie mieszkać, a miłosc zas potrzebujemy do poczucia bezpieczeństwa,bliskosci z drugą osobą, czucia sie potrzebnym, kochającym...

12

JaCzyliOna napisał/a:

jak mówi stare przysłowie pieniądze szczescia nie daja...

... ale bez pieniędzy szczęścia też nie ma....

jak często ich brak jest powodem rozpadu związków, ludzkich nieszczęść...

nie ma jednoznacznej odpowiedzi... i nie chodzi tu o duże pieniądze, ale o takie, które dają bezpieczeństwo i stabilność /dla każdego ten poziom jest inny/
Uważam, że jak we wszystkim potrzebna jest równowaga... braki w jednym z tych dwóch czynników nie dadzą pełni szczęścia

13 Ostatnio edytowany przez Rebeca1982 (2012-02-06 16:41:39)

Pieniądze na pewno szczęścia nie dają, mogą być jedynie dodatkiem do życia. Fakt ciężko żyć bez pieniędzy nie da się tego ukryć ale pieniądze nie dadzą ci szczęścia. Na pewno nic nie będzie z takiego związku jeśli np. kobieta zwiąże się z kimś dla pieniędzy, będzie szczęśliwa bo będzie miała pieniądze, będzie mogła spełniać swoje zachcianki itp. ale często pojęcie "miłość do partnera" jest tak naprawę miłością do pieniędzy.

Podam jeden przykład:

Jest związek, jest para ludzi - żyją ze sobą, nie mają kłopotów finansowych nie są też bogaczami, żyją przeciętnie i starcza im na bieżące wydatki. Nagle mąż czy żona traci pracę - zaczynają się problemy finansowe, zaczynają się kłótnie a co gorsza wypominanie (ty nie pracujesz, co z Ciebie za facet itp...) To, że żyje się ciężko nie jest żadnym usprawiedliwieniem aby się kłócić czy wypominać. Opiszę wam jedną historię z życia wzięta....

Mam koleżankę, jest ze swoim partnerem już od kilkunastu lat. Po dwóch latach spotykania się zamieszkali ze sobą, on pracował ona pracowała nie było kokosów ale było ok... Po jakimś czasie zaczęły się problemy, on stracił pracę potem ona - nie mieli nikogo kto mógłby im pomóc. Ona miała rodziców do których zawsze mogła wrócić ale sama (jej rodzice byli od początku nastawieni negatywnie do tego związku) Stracili mieszkanie bo nie mieli pieniędzy na jego opłacenie. Zostali bez dachu nad głową.... Było lato, (został im jeszcze samochód) spali w samochodzie, ich posiłek w ciągu dnia to kefir i bułka (na cały dzień)... Ich znajomy w jakiejś tam mieścinie miał opuszczoną starą przyczepę (było tam łóżko i nic po za tym). Koleżanka ze swoim facetem zbierała poziomki, jagody czy grzyby a potem sprzedawali je przy drodze - nóż widelec się ktoś zatrzyma.

To tylko mała część tej historii, naprawdę było im ciężko, przetrwali te trudne chwile i są razem do dziś. Jak usłyszałam tą historię od nich to aż łzy mi popłynęły. Podziwiam ich za tą wytrwałość, za siłę a przede wszystkim za miłość. Bo ja nie mam co do tego wątpliwości, że była to prawdziwa miłość i przetrwała do dziś....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teraz trochę z innej beczki....

Są też ludzie którzy pod wpływem nagłego przypływu pieniędzy głupieją zmieniają się. Wcześniej żyli średnio i nagle "Wow" to co nie było osiągalne wcześniej, jest teraz na wyciągnięcie ręki... Niektórzy mówią, że to pieniądze zmieniają ludzi - Co o tym myślicie?
Ja myślę, że pieniądze nie zmieniają ludzi a jedynie uzewnętrzniają charakter człowieka. Wcześniej nie można było tego zauważyć bo taka osoba tych pieniędzy nie miała więc była tak jakby "uśpiona" a gdy nagle jej życie się zmieniło wszystko to co tkwiło w jej wnętrzu pokazało swoje prawdziwe oblicze. Myślę, że coś w tym jest (może nie jest to reguła ale takie przypadki są)...

14

miłość daje szczescie a pieniądze podnoszą jakośc życia, to i to jest  ważne założe się że każda zależnie od sytuacji życiowej odpowie inaczej, wydaje mi się że nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale razem zawsze łatwiej pokonywac przeciwności losu niż siedzieć bo pięknym domu jeżdzić często na zagraniczne wycieczki samej

15

Lekko odbiegnę od tematu, ale nadal jest związany z pieniędzmi.

Pytam głównie kobiet - jak to z Wami jest?
Np. pożyczacie pieniądze od faceta, który jest kolegą, znajomym czy przyjacielem. Niekoniecznie duża suma, taka średnia. Z miejsca liczycie na to, że nie będziecie musiały oddawać, ponieważ facet będzie miał honor i nie przypomni Wam o długu, a im dłużej nie będziecie oddawały, tym łatwiej puści to w niepamięć? A gdyby przypomniał, to czy miałybyście do niego żal, czy obraziłybyście się na niego, że miał czelność upomnieć się?
Często odnoszę wrażenie, że pożyczyć kobiecie = dać jej bezzwrotnie. Jak sobie przypominam szkolne czasy, to koledzy zawsze oddawali mi pożyczone drobne, natomiast koleżanki - nigdy. Sam też nigdy się nie upominałem, uważałem to za pewnego rodzaju dyshonor, aby chcieć czegoś od kobiety. I tak to się ciągnie do dzisiaj, że mało która kobieta oddaje mi pożyczone pieniądze. Nie jestem frajerem, który rozdaje na prawo i lewo z byle powodu. Ale gdy słyszę, że jest nagła potrzeba - pożyczam. Nie chodzi o to, że uważam kobiety za naciągaczki, ale czy Wy tak łatwo tracicie pamięć, czy traktujecie te pożyczki jako bezzwrotne?

16 Ostatnio edytowany przez Pamc (2012-02-06 18:27:09)

Austerlitz napisał/a:

Lekko odbiegnę od tematu, ale nadal jest związany z pieniędzmi.

Pytam głównie kobiet - jak to z Wami jest?
Np. pożyczacie pieniądze od faceta, który jest kolegą, znajomym czy przyjacielem. Niekoniecznie duża suma, taka średnia. Z miejsca liczycie na to, że nie będziecie musiały oddawać, ponieważ facet będzie miał honor i nie przypomni Wam o długu, a im dłużej nie będziecie oddawały, tym łatwiej puści to w niepamięć? A gdyby przypomniał, to czy miałybyście do niego żal, czy obraziłybyście się na niego, że miał czelność upomnieć się?
Często odnoszę wrażenie, że pożyczyć kobiecie = dać jej bezzwrotnie. Jak sobie przypominam szkolne czasy, to koledzy zawsze oddawali mi pożyczone drobne, natomiast koleżanki - nigdy. Sam też nigdy się nie upominałem, uważałem to za pewnego rodzaju dyshonor, aby chcieć czegoś od kobiety. I tak to się ciągnie do dzisiaj, że mało która kobieta oddaje mi pożyczone pieniądze. Nie jestem frajerem, który rozdaje na prawo i lewo z byle powodu. Ale gdy słyszę, że jest nagła potrzeba - pożyczam. Nie chodzi o to, że uważam kobiety za naciągaczki, ale czy Wy tak łatwo tracicie pamięć, czy traktujecie te pożyczki jako bezzwrotne?

Kurcze, ja Ci powiem, że kiedy pożyczam od swojego faceta jakąś kwotę - zwykle drobną, to pamiętam, żeby oddać. Tyle, że to on często nalega, że mi dawał, a nie pożyczał. I tak wychodzi śmieszna sprzeczka (w zasadzie ciężko nazwać tę dyskusję sprzeczką) na temat tego, że ja chciałam tylko pożyczyć, a on mi te pieniążki dał i z powrotem ich nie chce. Dlatego albo wygrywa on i wkłada mi te pieniądze w kieszeń, dłoń, czy portfel, albo to ja mu na siłę wpycham skromną pożyczkę "gdzieśtam". A co do czasów gimnazjalnych - w większości oddawałam koledze, który pożyczał mi to na bułkę, to na chipsy, czy co tam jeszcze, a w mniejszości faktycznie - zapominałam... tongue

17

Pozyczone pieniądze zawsze oddaję.Nie ma znaczenia czy to jest przyjaciel kolega czy też partner.

18 Ostatnio edytowany przez Tendre77 (2012-02-07 10:06:10)

Zawsze pamietam o pozyczonych pieniadzach i oddaje w pierwszej kolejności... nie ma znaczenia od kogo pożyczam...
albo twoja postawa przy pożyczaniu jest tak lekka, że pozwala drugiej stronie traktować to jako darowiznę nie pożyczkę, albo masz styczność z pasożytami... a mężczyznom nie masz obiekcji przypomnieć o zwrocie długu? czy płeć ma dla Ciebie znaczenie?
Zasadniczo sama mam taki problem z moimi partnerami, że pożyczają a później zapominają... powiem, że jestem sporo lżejsza po tych doświadczeniach i powiedzenie "dobry zwyczaj - nie pożyczaj"

19 Ostatnio edytowany przez LapkaPandy (2012-02-07 10:31:14)

Z dwóch wybrałabym miłość bo to jest prawdziwe szczęście smile
Pieniądze są ważne ale je się rzadko znajduje na ulicy czy wygrywa w lotka (szczęście).
Pieniądze=praca.
A jak człowiek kocha to uwielbia pracować żeby było Nam lepiej!!!

Nie lubię słowa pieniążki...już wole siano $..

20

Ale ściemniacie. Szczęście w miłości jest ważniejsze niż pieniądze? Hahahaha musiałbym kobiet nie znać, żeby w to uwierzyć. Ilu się na to dało nabrać?
Chyba tylko jakieś niemoty smile.

21

mathey napisał/a:

Ale ściemniacie. Szczęście w miłości jest ważniejsze niż pieniądze? Hahahaha musiałbym kobiet nie znać, żeby w to uwierzyć. Ilu się na to dało nabrać?

No to chyba nie znasz kobiet, albo któraś Cię w tym źle doświadczyła. Na dobrą sprawę wolałabym przykładowo wynajmować malutki pokoik i mieć u boku swojego faceta, niżeli mieć chałupę jak niejedna gwiazda i być bez drugiej połówki. I z pewnością większość z tego forum, jak i nie tylko stąd w tym momencie obraziłeś pisząc "niemoty".

22

moim zdaniem najwazniejsze jest szczęście to w środku, które mamy. jeśli je mamy, nie będziemy widzieć pustego portfela, nie będzie też nam stale doskwierać brak drugiej połówki.

23

mathey napisał/a:

tak gadacie, a częściej to wy naciągacie kobiety i chcecie być utrzymankami pod płaszczykiem równouprawnienia i związków "parnerskich"

24

Tendre77 napisał/a:
mathey napisał/a:

tak gadacie, a częściej to wy naciągacie kobiety i chcecie być utrzymankami pod płaszczykiem równouprawnienia i związków "parnerskich"

No proszę Cię haha- Kobiety są łase na siano, a nie my. Jesteście w tym mistrzyniami, tylko niektóre się z tym kryją, a inne nie. Chociaż dla mnie to bez różnicy. Szkoda mi tylko tych, którzy zapieprzają jak Beduini, a laska i tak oskubie takiego bez żadnych skrupułów i jeszcze powie, że jej się należy big_smile.

25

jak głupi, niedowartościowany , z kompleksami, to da się oskubać:)

26

mathey napisał/a:
Tendre77 napisał/a:
mathey napisał/a:

No proszę Cię haha- Kobiety są łase na siano, a nie my. Jesteście w tym mistrzyniami, tylko niektóre się z tym kryją, a inne nie. Chociaż dla mnie to bez różnicy. Szkoda mi tylko tych, którzy zapieprzają jak Beduini, a laska i tak oskubie takiego bez żadnych skrupułów i jeszcze powie, że jej się należy big_smile.

Wytłumacz mi skąd Twoje wnioski? Bo jeżeli są tylko na podstawie Twoich doświadczeń, to nie ma nic bardziej mylnego. A Twoje zdanie jest czysto subiektywne. to, że któraś tak postąpiła, nie znaczy, że tak robią wszystkie kobiety na świecie.

27

Tendre77 napisał/a:

albo twoja postawa przy pożyczaniu jest tak lekka, że pozwala drugiej stronie traktować to jako darowiznę nie pożyczkę, albo masz styczność z pasożytami... a mężczyznom nie masz obiekcji przypomnieć o zwrocie długu? czy płeć ma dla Ciebie znaczenie?

Właśnie w tym problem, że faceci oddają mi bez przypominania. Ale ja już wiem z czego to wynika, byłem zbyt uległy i miękki dla kobiet w dawnych czasach. Nie ważne, bezsensowny wątek. big_smile

28

może ustalmy jedno:  co TOBIE (kazdej tu osobie) daje szczęście? tak osobiście.

29

No mnie szczęście daje poczucie bezpieczeństwa, wspaniałe samopoczucie każdego dnia, wiarę w to, że w życiu miłość jest najważniejsza, daje mi uśmiech, zrozumienie, podporę w trudne dni, ogromnie dużo niezapomnianych chwil, ach mogłabym wypisywać godzinami. Dzięki niemu czuję się po prostu - szczęśliwa. Bo moim Szczęściem jest mój facet.

30

Dla mnie z kolei szczęściem jest moja samoświadomość (siebie, możliwości, otaczającego świata), moje doświadczenia, na których zbudowałam obecne życie, moja wdzięczność, moja wiara. ..i chyba: moja wdzięczność wink

31

mathey napisał/a:

Daruj sobie pisanie o swoich doświadczeniach.... To, że Ty trafiałeś na takie Kobiety nie jest regułą, że każda z Kobiet musi tak być. Choć przyznać muszę szczerze niestety, że jednak jest więcej Kobiet niż mężczyzn którym zależy na kasie i pod tym względem szukają dla siebie partnera. Nie na miejscu jednak jest abyś wszystkie Kobiety "szufladkował razem" i wkładał do jednego worka - zastanów się zanim następnym razem napiszesz taką głupotę.  Przykro mi, że Kobiety które miałeś "leciały" tylko na kasę ale uwierz, że swoją wypowiedzią uraziłeś wiele z nas...

Wyobraź sobie, że teraz na forum napisałaby dziewczyna taki tekst "Wszyscy Faceci to świnie (zaznaczam również tak dla jasności, że ja tak nie myślę - niektórzy owszem ale nie wszyscy). Napisałaby taka osoba, że wszyscy Faceci widzą czubek własnego nosa, zależy im tylko na jednym itp...."

Co byś pomyślał czytając taki post? Uraziłoby Cię to? Wiedział byś, że ty taki nie jesteś i znasz facetów którzy są normalni, więc dlaczego taka osoba pisze o wszystkich???? Nie jest to chyba na miejscu prawda???

Chyba, że nie zgadzasz się z moim zdaniem? Napisz - chętnie przeczytam:)

Pozdrawiam.

32

Austerlitz napisał/a:
Tendre77 napisał/a:

Właśnie w tym problem, że faceci oddają mi bez przypominania. Ale ja już wiem z czego to wynika, byłem zbyt uległy i miękki dla kobiet w dawnych czasach. Nie ważne, bezsensowny wątek. big_smile

Ja to samo smile Nie ma znaczenia pleć - tylko indywidualne podejście...

a co do kobiet łasych na siano... mathey - nie będę sie z Tobą licytowala bo sama sobie wystawię laurkę - w końcu faceci wykorzystywali mnie finansowo dokładnie tak jak ciebie kobiety... chyba, że twoje opinie to stereotypy, a nie własne doświadczenia - to jeszcze gorzej...

33

Rebeca1982 napisał/a:

Daruj sobie pisanie o swoich doświadczeniach.... To, że Ty trafiałeś na takie Kobiety nie jest regułą, że każda z Kobiet musi tak być. Choć przyznać muszę szczerze niestety, że jednak jest więcej Kobiet niż mężczyzn którym zależy na kasie i pod tym względem szukają dla siebie partnera. Nie na miejscu jednak jest abyś wszystkie Kobiety "szufladkował razem" i wkładał do jednego worka - zastanów się zanim następnym razem napiszesz taką głupotę.  Przykro mi, że Kobiety które miałeś "leciały" tylko na kasę ale uwierz, że swoją wypowiedzią uraziłeś wiele z nas..

Trafiłem na taką jedną, ale na szczęście zakończyłem to. Trochę późno fakt, ale lepiej późno niż później. A teraz po prostu obserwuję i widzę, jak to wszystko wygląda. Tego typu kobietę, wyczuję na kilometr. Poza tym mam sporo kumpli w pracy, na uczelni i często przewija się ten temat. W małżeństwach jest to samo- Żona powie mężowi, że widziała jakiegoś ślicznego ciucha w sklepie- Mąż oczywiście zadowolony nie jest. Więc ona mówi, że jeśli jej to kupi, to wieczorem nie pożałuje. Oczywiście to jest manipulacja, bo kobiety to idealnie potrafią, a mąż się cieszy, bo może wreszcie będzie coś nowego lub w ogóle będzie COŚ. Oczywiście kobieta nie powie wprost: ''Kup mi spodnie, to zrobię Ci loda'', bo jak to brzmi! Ona, taka porządna! Takie właśnie są kobiety.

Rebeca1982 napisał/a:

Wyobraź sobie, że teraz na forum napisałaby dziewczyna taki tekst "Wszyscy Faceci to świnie (zaznaczam również tak dla jasności, że ja tak nie myślę - niektórzy owszem ale nie wszyscy). Napisałaby taka osoba, że wszyscy Faceci widzą czubek własnego nosa, zależy im tylko na jednym itp...."

Co byś pomyślał czytając taki post? Uraziłoby Cię to? Wiedział byś, że ty taki nie jesteś i znasz facetów którzy są normalni, więc dlaczego taka osoba pisze o wszystkich???? Nie jest to chyba na miejscu prawda???.

Mnie by to nie uraziło, nie obchodzi mnie to, co sobie ludzie o mnie myślą lub o innych facetach. Każdy może wyrażać własne opinie na bazie doświadczenia, obserwacji itd. Więc ja mam takie zdanie o kobietach i jego nie zmienię, bo musiałbym być chory.

Tendre, jeśli faceci Cię wykorzystywali finansowo, to znaczy, że sobie na to pozwalałaś. Facet musi być przede wszystkim niezależny finansowo, więc radzę Ci takich wybierać, a nie nierobów.

34

mathey napisał/a:
Rebeca1982 napisał/a:

Daruj sobie pisanie o swoich doświadczeniach.... To, że Ty trafiałeś na takie Kobiety nie jest regułą, że każda z Kobiet musi tak być. Choć przyznać muszę szczerze niestety, że jednak jest więcej Kobiet niż mężczyzn którym zależy na kasie i pod tym względem szukają dla siebie partnera. Nie na miejscu jednak jest abyś wszystkie Kobiety "szufladkował razem" i wkładał do jednego worka - zastanów się zanim następnym razem napiszesz taką głupotę.  Przykro mi, że Kobiety które miałeś "leciały" tylko na kasę ale uwierz, że swoją wypowiedzią uraziłeś wiele z nas..

Trafiłem na taką jedną, ale na szczęście zakończyłem to. Trochę późno fakt, ale lepiej późno niż później. A teraz po prostu obserwuję i widzę, jak to wszystko wygląda. Tego typu kobietę, wyczuję na kilometr. Poza tym mam sporo kumpli w pracy, na uczelni i często przewija się ten temat. W małżeństwach jest to samo- Żona powie mężowi, że widziała jakiegoś ślicznego ciucha w sklepie- Mąż oczywiście zadowolony nie jest. Więc ona mówi, że jeśli jej to kupi, to wieczorem nie pożałuje. Oczywiście to jest manipulacja, bo kobiety to idealnie potrafią, a mąż się cieszy, bo może wreszcie będzie coś nowego lub w ogóle będzie COŚ. Oczywiście kobieta nie powie wprost: ''Kup mi spodnie, to zrobię Ci loda'', bo jak to brzmi! Ona, taka porządna! Takie właśnie są kobiety.

Rebeca1982 napisał/a:

Co byś pomyślał czytając taki post? Uraziłoby Cię to? Wiedział byś, że ty taki nie jesteś i znasz facetów którzy są normalni, więc dlaczego taka osoba pisze o wszystkich???? Nie jest to chyba na miejscu prawda???.

Mnie by to nie uraziło, nie obchodzi mnie to, co sobie ludzie o mnie myślą lub o innych facetach. Każdy może wyrażać własne opinie na bazie doświadczenia, obserwacji itd. Więc ja mam takie zdanie o kobietach i jego nie zmienię, bo musiałbym być chory.

Tendre, jeśli faceci Cię wykorzystywali finansowo, to znaczy, że sobie na to pozwalałaś. Facet musi być przede wszystkim niezależny finansowo, więc radzę Ci takich wybierać, a nie nierobów.

Może by Cię to nie uraziło bo może święty też nie jesteś??? Owszem masz prawo do własnego zdania ale nie masz prawa oceniać wszystkich Kobiet - bo znasz tylko takie które lecą na kasę... Nie jest to dobre podejście - uwierz.

35 Ostatnio edytowany przez Tendre77 (2012-02-07 15:34:29)

mathey napisał/a:

A Tobie radzę wybierać porządne kobiety a nie pijawki smile ... jesteśmy kwita?

teraz sobie na to nie pozwalam... tak jak u ciebie ... doświadczenie smile

A co do sexu za ciuchy - no sorry - ja sex lubię i nie muszę się do niego zmuszać, nie muszę za niego płacić, ani facet nie musi go sobie u mnie kupować... do tego ciuchy kupuje sobie sama i nigdy żaden facet nie musiał mi niczego kupować... nie licząc prezentów z róznych okazji - ale to obustronne jest - a przynajmniej być powinno...

niestety świat jest pełen pasożytów, którzy chcą życ na koszt innych - i dotyczy to i kobiet i mężczyzn... a kupczą towarami chodliwymi, sex, dobra materialne, odrobina uwagi...

36

Tendre77 napisał/a:

niestety świat jest pełen pasożytów, którzy chcą życ na koszt innych - i dotyczy to i kobiet i mężczyzn.

Kobiet jest zdecydowanie więcej i każdy facet Ci to powie wink.

37

mathey napisał/a:
Tendre77 napisał/a:

niestety świat jest pełen pasożytów, którzy chcą życ na koszt innych - i dotyczy to i kobiet i mężczyzn.

Kobiet jest zdecydowanie więcej i każdy facet Ci to powie wink.

no no KAŻDY... mocne słowa... jak mogłabym polemizować z tak silnym argumentem... wink

38

ach przepraszam - nie doczytałam - KAŻDY FACET!! ... to ja Cię powalę... KAŻDA kobieta powie Ci, że to nie jest prawdą smile

39

Ja osobiście wybrałbym miłość. Pieniądze zawsze można zarobić, tak aby w miarę dobrze żyć a prawdziwej miłości kupić się nie da.

Warto tu jeszcze napisać jak to wygląda z punktu widzenia nauki.  Osoby które są w szczęśliwych związkach na pewno będą żyć dłużej, co wynika z tego że są bardziej zadowolone z życia, aktywniejsze fizycznie i zdrowsze. Singlowanie na dłuższą metę tylko dlatego że ważniejsza jest kariera, pieniądze, niczemu dobremu nie służy. Prowadzi natomiast do depresji, problemów związanych z samym sobą itp. Natury nie oszukamy smile

Szczęście w pieniądzach tzn. więcej pieniędzy niż potrzebujemy? To rodzi chory kapitalizm, układ kiedy z nadmiaru pieniędzy nie wiemy co z nimi robić. Możemy się stać rozkapryszeni, wybredni, ujawni się wiele negatywnych cech związanych z poczuciem władzy i sukcesu. Możemy przestać szanować zwykłych ludzi którzy nie są tak majętni. Oczywiście to tylko dość prawdopodobny wariant, w życiu różnie to bywa, pieniądze nie muszą każdego psuć.

40

Jeśli jest miłość to wszystko inne się jakoś ułoży. Dlatego oczywiście wybieram szczęście w miłości. Po co nam pieniądze jeśli nie ma się z kim nimi dzielić.

41

WeselneZaplecze napisał/a:

Jeśli jest miłość to wszystko inne się jakoś ułoży. Dlatego oczywiście wybieram szczęście w miłości. Po co nam pieniądze jeśli nie ma się z kim nimi dzielić.

Miłością się nie najesz- Znasz takie powiedzenie? A pieniądze nie są po to, żeby mieć się z kim nimi dzielić, tylko żeby godnie żyć. Chociaż jeśli ktoś ma taką potrzebę dzielenia się, to koniecznie z kobietami, bo im jest wiecznie mało smile.

Posty [ 42 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » SZCZĘSCIE W MIŁOŚCI CZY SZCZĘŚCIE W PIENIĄŻKACH ??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024