Co mam zrobić, żeby dostać drugą szansę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co mam zrobić, żeby dostać drugą szansę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

1

Temat: Co mam zrobić, żeby dostać drugą szansę?

Witam

Drogie Panie i Panowie (jeżeli też sie udzielają). Chciałbym was prosić o poradę, sugestie co zrobić, jak dostać drugą szansę.
Z moją byłą partnerką wcześniej znaliśmy sie pare lat jak przyjaciele... każdy z nas miał swoje związki, w zeszłym roku stwierdziliśmy że chcemy być razem. Było nam razem cudownie aż do momentu gdy straciłem prace, popadłem w depresje, i spotykałem sie kolegami na alkohol. Popełniłem błąd bo rozeszliśmy sie gdyż zacząłem stawiać kolegów nad nią, były o to kłótnie ale ja byłem ślepy . I rozeszliśmy sie 2 miesiące temu, stwierdziła że już tak nie może i nie ma ochoty dalej tego ciągnąć. Prosiłem błagałem, obiecywałem że sie zmienię... nic to nie dało... zacząłem wypytywać znajomych i ale sie zdenerwowała i przestała sie do mnie odzywać i mnie unika i jakiego kol wiek kontaktu ... powiedziała mi że sobie ulżyła życie, ja też mam i że nie była ze mną szczęśliwa tak jak jest teraz. Dziewczyny wierzcie mi lub nie, ale znalazłem dobrą prace, po zakańczałem te złe znajomości, zrozumiałem i naprawdę wiem gdzie popełniłem błąd i to zmieniam.  Kocham tą kobietę nad życie, jest perełką w śród ziaren piasku, jedyną tak mocno świecącą gwiazdką na niebie , jestem zacięty i chce o nią walczyć, jestem w stanie zrobić wszystko aby móc pokazać że ten zły okres z mojego życia zakończyłem, zrozumiałem popełnione błędy i nie chce ich powtórzyć...kocham ją nad życie. Drogie Panie doradźcie mi proszę, co moge zrobić, w jaki sposób mogę odbudować stracone zaufanie (wiem że to długa i ciężka droga ale warto !!!!!), od czego zacząć. Tylko proszę was nie radźcie mi żeby o niej zapomnieć i szukać innej, bo jak mówiłem jestem zacięty, a moje życie bez niej wygląda jak jedna wielka pustka.
Dziękuje wam za wszystkie szczere i pomocne wskazówki

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co mam zrobić, żeby dostać drugą szansę?

ciezka sprawa... widzac, ze ma dosc, ale wydaje mi się, ze nie jest wszystko stracone:)

a czemu stawiałeś kolegów ponad nią skoro tak ją kochasz?:)

3

wiem że ciężka... rozchodziliśmy sie tydzień ... bo sama nie była tego pewna... ale jednak zdecydowała ( myślę że nie uwierzyła że sie zmienię)

Koledzy... koledzy byli wynikiem depresji, po stracie pracy i braków efektów z szukania nowej, złamałem sie bo mieliśmy dużo wspólnych planów wakcje, zamieszkanie razem... i dopadła mnie depresja nic mi sie nie chciało , 0 życia we mnie, ochoty do czego kolwiek, tylko alkohol bo na chwile było fajnie zapominało sie o problemach , a tam gdzie koledzy tam był alkohol( nie odbierajcie tego tak że mam problem z alkoholem )

4

no wiesz, ale jak wybrałeś kolegów niż jej towarzystwo to ona mogła pomyśleć ze już do niej nic nie czujesz, bo skoro tak olałeś...

skoro nie była pewna od razu, ze chce sie rozstac (i to pomimo tego ze poszla w odstawke:)) to znaczy ze cos do Ciebie czuje

a jesli cos czuje to znaczy ze da sie wszystko jakos naprawic:)

Tylko jak? hmm w sumie nie wiem jaka jest...

Dobrze, ze sie nie poddajesz:)

5

Jak ona jest:
-uparciuch (ale kochany)
-z zewnątrz niby twarda ale wewnątrz ją wszystkie problemy gniotą
- samowystarczalna (tzn że ze wszystkim jest wstanie poradzić sobie sama nie potrzebuje i nie lubi łaski innych ani sie prosić )
-uczuciowa jak kocha to naprawde kocha... i tym właśnie ją zraniłem straciłem jej zaufanie bo ufała mi bezgranicznie
- potrzebująca czułości
-ufna innym
-pełna energii, wszędzie jej pełno w domu nie usiedzi

To tak z grubsza mógł bym więcej ale to chyba powinno dać zarys jej osoby.

Tylko jak działać jak nie chce ze mną mieć kontaktu ?

6

Hmm wiesz pewnie troche sie bedziesz musiał starac:)

Moze kwiaty jej do domu wyslij, razem z romantycznym listem, w którym obiecasz poprawe, powiesz ze jej to udowodnisz, ze to nie puste slowa i zapowiesz ze i tak bedziesz o nia walczyl:)

musisz zrobić cos co ją naprawde "ruszy":) cos takiego, że pokażesz ze Ci bardzo zalezy:)

7 Ostatnio edytowany przez lover (2012-07-06 17:57:51)

Powiem Ci tak kwiaty i wiersz były zaraz 2 dni po rozstaniu wiec chyba za wcześnie było i próbowałem ją na konie zabrać podstępem to tez już na miejscu jak byliśmy i sie dowiedziała że na konie to zrezygnowała , ale coś jest w tym co mówisz smile ... teoretycznie 2 tyg. temu  powiedziała mi to że jest jej lepiej samej i nie chce mieć ze mną kontaktu i że mam se ułożyć życie (tak jak pisałem wcześniej ) więc jak myślisz odczekać jeszcze 3 tyg. żeby ochłonęła żeby ten list z przeprosinami nie podarła zaraz jak zobaczy ze to ode mnie ?

8

Nie stawia się jednych ponad drugimi. Kobiety są super tyle tylko, że uwielbiają zmieniać zdanie pod wpływem hormonów, kumple nie. Jednych i drugich trzeba zawsze mieć pod ręką - zgodnie z zasadą "Przyjaciół trzymaj blisko, wrogów jeszcze bliżej"
Zależy ci na niej to powalcz ale nie proś, nie błagaj, nie poniżaj się. Kobiet jest więcej niż nas więc zawsze kogoś znajdziesz.

9

Powiem Ci tak ale mnie sie zdarzyło postawić, a to był błąd przyjaciół prawdziwych to ja mam teraz... to oni mnie wspierają w ciężkich chwilach a nie Ci co sie wypieli, bo kolega był tylko to butelki!! Mam zamiar walczyć ale jak już powiedziałem szukać kogoś nie chce bo już znalazłem i mam nadzieje że ją odzyskam tylko potrzebuje waszej pomocy jak walczyć o nią

10

no jeśli już tak robiłes to odczekaj:) zeby jej nie irytowac:)

i nie wiersz... tylko napisz jakis fajny list, taki od serca:) o swoich uczuciach, obietnicy poprawy, zapewnieniach ze juz bedzie dobrze:) a nie jakis wierszyk z neta sciagniety bo to sztuczne;/ ja bym na to nie poleciala;p ale na cos takiego szczerego od serca:)

a potem spróbuj zaproponowac spotkanie, powiedz ze chcesz z nia o czyms porozmawiac, wybierz jakies fajne miejsce, moze gdzies gdzie lubi chodzi i wtedy tez powiedz jej ze Ty naprawde sie zmieniles, chcesz z nia byc i bedziesz o nia walczyl, ze kochasz ją nad życie:) i pokaz to jakos zeby to nie byly puste slowa:) powiedz, ze teraz bez niej dopiero widzisz jak Ci ciezko, ze kazdy zasluguje na drugą szansę itd:)

11

Dziękuje cytrynce za szczere i mądre rady, jeżeli jakieś Panie mają jeszcze jakieś sugestie i rady bardzo chętnie poczytam, bo zależy mi na tej kobicie i zrobię wszystko aby ją odzyskać

12

Rób jak radzi Cytrynka. Tak sobie myślę tylko że rób to spokojnie. Nie narzucaj się, nie błagaj, nie rób tak żeby myślała że ją osaczasz. Mocno zraniłeś jej miłość i musi zobaczyć w Tobie kogoś odpowiedzialnego, wiedzącego co chce i jak coś robić. Bądź trochę tajemniczy i zaskakujacy. Pisałeś że z niej takie samowystarczalne sreberko w domu. To pomyśl co lubi robić, w czym jest dobra i może kup jej jakiś drobny prezent. Jak lubi robić dziury w ścianach to może poziomica i zestaw wierteł smile Coś w tym stylu. Żeby wywołało uśmiech i jednocześnie ciepło pomyślała o ofiarodawcy. No i oczywiście propozycje spotkań jak sugeruje Cynrynka.

13

Cześć wam

Napisałem wczoraj list taki od serca, opisałem co czuje, jak bardzo ją kocham i bardo mi jej brakuje, że zrozumiałem swoje błędy, dostałem lekcje od życia i sie zmieniłem. I jeżeli w niej też jeszcze iskrzy uczucie do mnie to żeby sie odezwała, a ja będe czekać tak długo jak będzie chciała na nią.

Ehh mam nadzieje że to wywrze na niej raczej pozytywne uczucie niż negatywne. A co wy o tym sądzicie?

14

Ehh powiem wam moje drogie Panie, i Panowie... że w moim życiu było pare kobiet... ale jeszcze nigdy mi nie zależało tak jak na tej, nie wycierpiałem tak jak teraz .... czy to jest miłość ta prawdziwa i jedyna w życiu?

15

klarek napisał/a:

i może kup jej jakiś drobny prezent. Jak lubi robić dziury w ścianach to może poziomica i zestaw wierteł

Ten pomysł mnie rzeczywiście rozbawił! Super. Osobę z poczuciem humoru rozbroiłby zupełnie.
Mój facet kupił mi ostatnio (jestem molem książkowym) książkę - nowe wydanie średniowiecznego "Młot na czarownice".

16

Ehhh powiem wam tak, prezenty w takiej sytuacji to chyba nie jest jak narazie dobre rozwiązanie... bo nie jesteśmy razem:(... tak mnie sie wydaje...

17

Wiesz nie to ze nie rozumiem twojej sytuacji i nie wierze w to zes sie zmienil ale ciezko jest raz sprofanowany ogrodek ponownie uswietnic...wasz zwiazek zostal...zbeszczeszczony twoim piciem, problemami...ciezko teraz bedzie wam to odbudowac.
Nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki....

18

cytrynka1985 napisał/a:

musisz zrobić cos co ją naprawde "ruszy":) cos takiego, że pokażesz ze Ci bardzo zalezy:)

Oświadcz się jej big_smile

Wszystko zależy od tego, co ona do Ciebie czuje. Jeśli kocha, to już połowa sukcesu. Powodzenia życzę wink

Napisałeś list i musisz czekać .. Jeśli uda się i zgodzi się na spotkanie spróbuj jej wyjaśnić wszystko.. Rozmowa jest najważniejsza.
Trzymam kciuki, bo widze, że zrozumiałeś swój błąd a chwile słabości, upadki mogą każdego dopaść.. Powodzenia ! wink

20

Drogie Panie... list poszedł, czekam na jakiś ruch.. ale ponoć nie będzie jej przez tydzień wiec jeszcze troche poczekam ..... Ale mam pytanie co myślicie o tym żebym nie wiem raz w tyg. lub raz na dwa tyg. zrobił coś z origami np tulipanka albo kotka i zostawiał jej za wycieraczką samochodu ?.... przeszedł mi też pomysł żeby poprosić jakąś sexy koleżankę żeby poszła ze mną na imprezę i żeby do niej ta informacja dotarła (próbować troche zazdrość wywołać )? chociaż chyba to nie najlepszy pomysł....? Proszę o rady... jeszcze  jakieś wskazówki sad Drogie Panie kto jak nie wy same wiecie jak można was wzbudzić uczucie sad

21

Drogie Panie proszę was o wasze życiowe opinie i wskazówki ...

22

Drogie Panie, dostałem odpowiedź na list... napisała że nie chce mieć ze mną kontkatu, nie chce ze mną być, nie kocha mnie i wniej wszystko wygasło... napisała też że żyje z kimś innym(wydaje mi sie że to kłamstewko jest)... i że jak ma mnie kochać po tym złym, .... jak mam mi ufać. Ze z mojej strony nie było szczerości i że ona nie chciała tak żyć i że nie będzie! I mam do niej nie pisać nie dzwonić itp...
Po 7 latach znajomości tak urawać kontakt ... bradzo mnie to boli ...

Macie jeszcze jakieś pomocne rady?
Zostawić ją w spokoju?

23

lover napisał/a:

Drogie Panie, dostałem odpowiedź na list... napisała że nie chce mieć ze mną kontkatu, nie chce ze mną być, nie kocha mnie i wniej wszystko wygasło... napisała też że żyje z kimś innym(wydaje mi sie że to kłamstewko jest)... i że jak ma mnie kochać po tym złym, .... jak mam mi ufać. Ze z mojej strony nie było szczerości i że ona nie chciała tak żyć i że nie będzie! I mam do niej nie pisać nie dzwonić itp...
Po 7 latach znajomości tak urawać kontakt ... bradzo mnie to boli ...

Macie jeszcze jakieś pomocne rady?
Zostawić ją w spokoju?

Więc nie pozostaje Ci nic innego tylko zacząć żyć na nowo..
Nie masz wyboru - ona Ci go nie dała.

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co mam zrobić, żeby dostać drugą szansę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024