brak wiary w siebie, podlugim związku. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » brak wiary w siebie, podlugim związku.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: brak wiary w siebie, podlugim związku.

Witam kochane net kobiety, postanowilam napisać na forum o moim problemie, bo wy jak nikt inny potraficie doradzić, pomóc, spojrzeć na problem z boku.

Jakiś czas temu po dość długim i burzliwym związku, rozstałam sie z facetem. A właściwie to on mnie zostawil, obarczając mnie winą za wszytsko co złe, tym sposobem wpędził mnie w kompleksy, sprawił że moja samoocena jest bliska zeru jak nie niżej.
Zawsze byłam nieśmiała, ale jakoś potrafiłam przełamać ta swoją "niesmiałosć"  w nawiązywaniu kontaktów damsko męskich. A teraz nazjwyczajniej nie potrafię, mam jakąs blokade. Przez cały mój związek zamknełam sie na ludzi, nie miałam potrzeby nawiązywania nowych znajomości i w tym chyba mój problem twki.

Poznałam interesującego faceta, na jego prośbę wymieniliśmy sie tel oraz fb i tak mamy kontakt ze sobą od tygodnia, tyle się znamy. Wszytsko fajnie, tylko ja czuje jakąs wewnętrzną bolakde, uważam że nie jestem na tyle interesującym człowiekiem, żeby ktos w jakis sposób sie mna zainteresował. Nie wydaje mi się, że mam coś ciekawego do powiedzenia. Czasami ogarnia mnie totalna pustka i nie wiem co mam odpisać, a jak już mam napisac coś głupiego i sie skompromitować, to wole to przemilczeć. Nie chciałabym już na starcie spalic nowej znajomości, ale tez nie wystrzele od razu do niego z moim problemem. I tak z dnia na dzień nakręcam się bardziej.. i bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, że jestem do niczego... baaa bo nawet z ludźmi nie potrafie rozmawiać. Wiem, że może mój problem wydawac sie banalny, a nawet śmieśzny.. ale czuje że mój problem sie pogłębia.. a jeszcze troche całkiem zamknę cie w czterech ścianach.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: brak wiary w siebie, podlugim związku.

Twój problem nie jest banalny, każdy ma kompleksy.
Twój były przyczynił się do niskiej samooceny , ale jesteś fajną kobietą, i na pewno "wtopy" nie zaliczysz wink

Trzymam za Ciebie kciuki i wierzę w Ciebie kochana, tylko Ty uwierz również w siebie :*

3

Nie warto zamykać się w sobie,blokować itp. Przez jakiegoś faceta który obwinił cie za wszystko:/ Napewno jesteś interesującą osobą,a z nieśmiałością można sobie poradzić. Ja jestem też nieśmiała i mam straszne problemy z nawiązywaniem rozmów z innymi bo zawsze mam pustke w głowie jak mam coś powiedzieć i podobno sprawiam wrażenie wywyższającej sie itp. Więc ludzie też nie za bardzo chca ze mną nawiązywać znajomość. Ale wiem że dużo tracę na tej mojej nieśmiałości itp. Wiec staram sie z tym walczyć np. Jak jestem wsród znajomych to probuje włączyć się do rozmowy,fakt czasem gadam głupoty ale chociaż śmiesznie jest:) uwież w siebie naprawde warto:) przecież nic nie stracisz,możesz tylko zyskać:) Trzymam za Ciebie kciuki:) napewno dasz rade.

4

Łatwo się mówi: uwierz w siebie, jesteś jedyna i wyjątkowa, itp, bla bla bla. Jak się tego nie czuje, to choćby się wytapetowało pokój napisami 'jestem miss świata' to to będą tylko puste słowa. Żeby uwierzyć w siebie trzeba dużo czasu i jeszcze więcej pracy nad sobą. Zwykle poczucie wartości podnosi zajęcie, w którym jest się dobrym (choć nie trzeba być od razu jakimś guru) i, które daje satysfakcję. No, i parę pochwał od ludzi jest jak łycha miodu. Spróbuj się czymś zająć, co sprawia Ci frajdę. Wałkowanie cały czas swoich złych stron działa jak autosugestia - umacnia poczucie niskiej wartości. To jak karmienie duszy zepsutym jedzeniem. Powodzenia w wysiłkach!

5

Na pewno Jesteś fajna kobietką która ma wiele do powiedzenia.
Myślę że potrzebujesz czasu by dojśc do siebie po rozstaniu i do tego by nabrać pewności siebie.
Nie bierz sobie do serca słów byłego partnera bo w złości czasem mówi sie różne rzeczy. Daj sobie czas a sama zobaczysz że wszystko wróci do normy i znów poczujesz sie madrą i wartościową kobietą.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » brak wiary w siebie, podlugim związku.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024