Wierność jest sexy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wierność jest sexy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

Temat: Wierność jest sexy

Witajcie,

Całkiem niedawno przeczytałam o.....nowej akcji katolickiej pt."Wierność jest sexy", którą promuje m.in.aktorka Dominika Figurska.
Co sądzicie na temat takich "akcji", czy są potrzebne? Czy coś dzięki nim ma szanse się zmienić i jak zapatrujecie się na kwestię wierności w stałym związku- trudne czy oczywiste?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wierność jest sexy

a ja powiem "wiernosc jest nudna....tego niechce przyznac zadne z nas":P
w kazdym zwiazku an poczatku jest goraco a z czasem temperatura spada, ludzie nawet jesli probuja cos zmienic, rozpalic na nowo ognisko to albo trzeba duuuuzo sily do tego, albo nie ma szans.
momotonia i lata bycia razem zabija zwiazek, choc wiem ze sa tacy co potrafia ciagle utrzymac temperature w zwiazku.
a zdrada...ona zawsze ma temperature i jest ciekawa, atrakcyjna, pomocn ai budujaca...przynajmniej kazdy tak mysli na poczatku, dopuki nie dojdzie do glosu sumienie i inne problemy.
mysle ze ta akcja ma na celu pokazac ze wiernosc jest atrakcyjna, wystarczy otworzyc gazete i za kazdym razem widac ze ten zdradzil ta, lub ta poszla z tamtum...stalo sie to normalne, chyba nawte nie budzi juz emocji a wiernosc stala sie jakby przezytkiem...wydaje mi sie ze kazda proba zmiany takiego wizerunku jest potrzebna

choc poprawne postepowanie(takie jak nalezy) nigdy nie jest atrakcyjne choc 100% najmadrzejsze

3

Akcji jest wiele.
Tyle, że ludzie zaganiani, tempo zycia i inne czynniki nie zawsze umożliwiają na zatrzymanie się i zagłębienie w daną kwestię. Oczywiście tez chęci są bardzo ważne:)
Kwestia wierności w związku?
Jak dla mnie jest oczywista.
Nie ma żadnych usprawiedliwień, dyspensy, zwolnień wink
Uważam, ze gdyby związek był UDANY, satysfakcjonujący /na to należy poświęcić wiele pracy, wspólnej pracy/to nie byłoby takich problemów.

4

Jeśli chociaż jedna osoba dzięki tej akcji podejmie refleksję i zmieni albo doceni coś w swoim życiu, to akcja ma sens smile
A jeśli chodzi o wierność, to jest ona wartością samą w sobie! To prawda, że utrzymanie temperatury w związku i namiętności nie jest łatwe, ale... dlaczego miałoby być? Chodzi przecież o wyzwanie, o pokonywanie przeszkód, o pracę nad swoim charakterem i nad niezniszczalnością naszego uczucia...

5

pig-headed
z tym ze ludzie stali sie leniwi, ida prosta droga, a jesli podnosic temperature to ciezka praca, to po co? przeciez kochanke mozna znalesc tuz za rogiem, ba, nie bedzie nic wymagac. same przyjemnosci...

6

A jak dla mnie takie akcje nic nie dają, bo każdy ma swoje podejście i jakoś nie sądzę, żeby jakiś nałogowy "zdradzacz" na wieść o takiej akcji przejął się czymkolwiek. W głowie takiej osoby pojawi się co najwyżej myśl "wierność jest sexy... Pfffff"
A wg w związku jest to rzecz oczywista. jak chcemy posuwać na prawo i lewo, to po co się z kimś wiązać?

7

Leila01 napisał/a:

Akcji jest wiele.
Tyle, że ludzie zaganiani, tempo zycia i inne czynniki nie zawsze umożliwiają na zatrzymanie się i zagłębienie w daną kwestię. Oczywiście tez chęci są bardzo ważne:)
Kwestia wierności w związku?
Jak dla mnie jest oczywista.
Nie ma żadnych usprawiedliwień, dyspensy, zwolnień wink
Uważam, ze gdyby związek był UDANY, satysfakcjonujący /na to należy poświęcić wiele pracy, wspólnej pracy/to nie byłoby takich problemów.

syla "wierność jest nudna ..." smile na szczęście w życiu nuda nie jest najważniejszym czynnikiem decydującym o losach ludzkich związków, choć są tacy co twierdzą, że kot z przy jednej dziurze przecież nie wyżyje smile

Leila, zakładam, że pisząc o problemach - o takich problemach - masz na myśli zdradę. Myślę, że zdrada to efekt, a nie przyczyna. Wierność - jej promowanie jasno wskazuje na problematykę akcji, tyle, że zdrada jest przyczyną kłpotów, rozpadu związków, następstwem tego, o czym pisałaś czyli braku wspólnej pracy partnerów nad związkiem.
Dla tego uważam, że akcja pt. "wierność jest sexy" to BZDURA - puste hasło, na tyle, by zaklejało uszy, cieszyło, ale w gruncie rzeczy bezproduktywne dmuchanie w kolorowy żagiel, dla utrzymania swej zywotności. Przekaz jest jasny, choć w haśle reklamowym go nie ma wprost - ponieważ z mojego punktu widzenia to sposób na przyciągnięcie "klienta" - liczy się to , co się dokładnie pod nią kryje - a kryje się zdrada. Patrząc od strony warsztatu postawienie słowa "wieność" obok "sexy" - jest naprawdę dobrym pomysłem - widać w tym rzetelną pracę twórczą, bo to ciekawa kombinacja, ale jednak pozostaje strzałem w pustkę. Bo ja tu widzę nacisk na rozmowie o efekcie, a nie o przyczynie i znacznie bardziej potrzebnej profilaktyce. Chyba że pod tym wszystkim - kryje się coś więcej niż rozpatrywanie kwestii wierności.

8

Syla:
jasne, że tak! wszystko w dzisiejszych czasach musi być "instant", od obiadu począwszy, przez dobry wygląd (redukcja zmarszczek, chudnięcie), po namiętność, zadowolenie! Ale to nie znaczy, że trzeba się z tym zgadzać, ze nie można kultywować tradycyjnych wartości, przynajmniej w tych fundamentalnych sprawach.

Red:
W haśle "wierność jest sexy" nie chodzi raczej o nawracanie jakiegokolwiek Casanovy, ile o ukazanie wierności w innym niż zwykle świetle - czyli nie jako czegoś wymuszonego, czy "nudnego", tylko jako coś, co dodaje naszemu życiu (również erotycznemu) smaku (bo np. trzeba się bardziej starać, nie będą działały wciąż te same "Sztuczki", trzeba wymyślać coś nowego, zaskakiwać partnera)

9

Wierność jest ok., ale ma swoją cenę, którą nie wszyscy chcą płacić. Co do tzw. zdrad to dla mnie są dwie: akcydentalna i letalna. Ta pierwsza to w sumie nic strasznego jeśli komuś się przytrafi jednorazowo rozłożyć nogi albo znaleźć się między nimi poza swoim związkiem. Jest to naganne ale może wyniknąć coś dobrego na przyszłość. Druga zdrada to mogiła dla związku bo emocjonalna więź poza związkiem niszczy go bezpowrotnie w moich oczach - tu qrva nie ma przebacz, klik, klak, Glock i wypie.....j!!!

10

Myślę że takie akcje nic nie zienią w naszym społeczeństwie. Ci co mają zdradzać będą to robić tak czy tak. Nie którym jest łatwiej zdradzać niż pracować nad związkiem bo to równa się z trudem,wyzwaniem,pracą której poprostu się nie chce podjąć bo zdradzać jest prościej(niestety).

11

Ja jak słyszę o takich akcjach, to sobie myślę, że świat się kończy.

Co to w ogóle za określenie i zbitka słowna. Po co to niby komu?
Ktoś miał chyba za dużo kasy i puścił kampanię społeczną.

Zastanawiam się, do kogo to hasło jest kierowane? Do tych, co to jeszcze przed związkiem, w trakcie czy może po tongue

Każdy ma swój związek i swoje wartości, zasady i priorytety. Co tak na prawdę świadomych i mądrych ludzi obchodzi jakaś tam aktorka czy inna gadająca twarz?

12

Akcja mi wisi... ale powiedzenie ze ktos mysli ze wiernosc jest nudna  to mnie zastanowilo ...
Jest nudna? prawdomownosci  jest  przezyciem ?  podejscie  do innego czlowieka na plaszczyznie szczerosci, porozumienia i zrozumienia  jest   nie modne ?

Mnie jest  wszystko jedno ile czlek ma partnerow i jak czesto ich zmienia  - kazdy sobie wybiera swoje zycie wedlug swego gustu  ale  ci  ktorzy nie sa wierni  i chca miec urozmiacenie zycia ( czy jak to nazwac) po przez zdrade stalego partnera  to po prostu badziewie  dla mnie - takiego czlowieka nie chcialabym miec  w  kregu swoich znajomych - bo klamliwosci  i oszustwo  moze on stosowac do wszystkich  dookola siebie  nie tylko swojego partnera .. nie nawidze ludzi  ktorzy klamia  i boja sie konsekwencji swojego postepowania ....a kazdy ktory po ciuchu - za plecami i bez wiedzy i aprobaty partnera  rogi mu przystawia  jest tchurzem i klamca ...a to "walory" ktorych ja nie akceptuje w moim otoczeniu ...

13

Hm. z jednej strony: niby fajna akcja, ale nieco sztuczna, bo nie wierzę, że ktoś pod wpływem niej dostanie kuksańca w bok, który da mu do myślenia i dzięki temu grzecznie wróci do stałego partnera chociaż planował zdradę- fizyczną czy emocjonalną (o ile to się planuje). Pod wpływem akcji [i to powtarzających się lub permanentnych] można zacząc się zabezpieczać prezerwatywą by uniknąć HIV, albo przemyśleć kwestię badań cytologicznych, ale czy zdrady.....nie wiem.

z drugiej: najczęstszą przyczyną rozwodów w czasach obecnych nie jest już zdrada-jak to było kiedyś. Jest "niezgodność charakterów", coś w stylu odkochania się.
Mnie trochę denerwuje to, że KK znów skupia sie na seksie; chociaż O.K., może to być tylko symbol, na słowo "zdrada" każdy z ludzi pomyśli to, co na ten temat uważa, co jemu jest bliskie.

Jak na razie.... potraktuję to chyba jako osobiste oczyszczenie Dominiki Figurskiej.

14

i tak sądzę....że może słowo "wierność" zastąpić słowem "odpowiedzialność"...

15

Jeśli mam być szczera to facet , który jest wierny i nie widzi świata poza jedną kobietą jest o wiele bardziej sexy niż ten,który poleci na każdą...
Akcja fajna i mam nadzieję,że efekty będą smile

16

Wprawdzie nie jestem w długim związku, ale dla mnie dobra akcja smile. Choć wiadomo, notorycznego zdrajcy w aniołka nie zmieni. No, ale kto wie, może niektórym ludziom uświadomi pewne sprawy?
Nie będę wypowiadać się jako znawca w sprawie długoletnich związków, bo w takim nie jestem, więc nie mam wiedzy praktycznej.. ale zdecydowanie warto walczyć o związek, stale podtrzymywać w nim temperaturę, a nie iść na skróty. Oczywiście, to wszystko z odpowiednią osobą, bo wiadomo, że jeżeli źle wybraliśmy i nie da się nic naprawić, to nie ma sensu.

17 Ostatnio edytowany przez Pan Lewski (2012-07-06 00:33:04)

Powiem tyle: Nawet liceum katolickie które mijam codziennie jadąc autobusem, reklamuje się bannerem z niezłą laską. Związek tego z tą i innymi akcjami ,a nawet teledyskami sobie dośpiewajcie.

18

pig-headed napisał/a:

Jeśli chociaż jedna osoba dzięki tej akcji podejmie refleksję i zmieni albo doceni coś w swoim życiu, to akcja ma sens :)

No i to jest bardzo ważne.

A wierność jest sexy i tyle:)

19

Ja jeszcze nawiążę do hasła przewodniego- wydaje mi się, że jest jakby odpowiedzią na hasło piosenki "Wiernośc jest nudna.." -tyle że piosenka pochodzi z konkretnego filmu o konkretnym zabarwieniu czyli główny bohater o ile się nie mylę (film Oh, Karol") jest singlem-bawidamkiem smile
I jeśli faktycznie tak jest a najprawdopodobniej tak bo czytałam, że ten co wymyslił ta akcję miał dośc przedstawiania w filmach zdrady jako atrakcyjnej, to nie jest to strzał w dychę-pod tym kątem,
poniewaz nijak to się ma : życie singla do życia osoby zamężnej. Oczywiście, bohaterki-wielbicielki Karola z pewnością się wkurzają, że trafiły na tak niewierny egzemplarz, jednak z tego co mi wiadomo, Karol nie jest z nikim związany na stałe, a tym bardziej niczyim mężem.
Promuje się tu oczywiście jednocześnie małżeństwo, jako największe zagrożenie dla wierności.

20

Pan Lewski napisał/a:

Powiem tyle: Nawet liceum katolickie które mijam codziennie jadąc autobusem, reklamuje się bannerem z niezłą laską. Związek tego z tą i innymi akcjami ,a nawet teledyskami sobie dośpiewajcie.

Przepraszam, a co w tym złego, że laska, nawet gdyby była w toples - nie miała reklamować liceum KATOLICKIEGo. Tam, jak i w służbie kościoła są tylko ludzi zludzkimi potrzebami i ułomnościami. Tyle, że niektórym we łbach się poprzewracało i po to by dać obraz bycia lepszym od pospólstwa - co w zasadzie jest hipokryzją - biorąc pod uwage jak zyją czarni, chowają się za bzdurą zwaną celibatem. Ksiądz jak pójdzie puknąć laskę - to rozgrzeszony zostaje przez spowiedź - o ile źle się z tym poczuje i nic więcej sie nie dziej. A celibat - tak opiewany - nie polega na odżegnania się od seksu bynajmniej nie ma z tym nic wspólnego - celibat to zobowiązanie do NIE WCHODZENIA W ZWIĄZEK MAŁŻEŃŚKi - a został wprowadzony jako obowiązkowy, choć wcześniej był dobrowolny, by wykluczyć dziedziczenie majątku duchownych, bo zgodnie z prawem dzieci z legalnych związków, jak się przyjmuje za święte prawo - dziedziczyły niejednokrotnie ogromne majątki  duchownych, w tym prywatne, na które kościół miał chrapkę. A tak - będkarta możesz sobie mieć, - ale od majątku wara. To się nazywa zabezpiecznie własnego interesu.
Na studiach miałem kolegę, co skończył liceum w Wadowicach -  4 lataka w klasztorze - inteligentny facet - bardzo sympatyczny, z powodzeniem - po otrzymaniu swobody - nie umiał przstać z niej korzystać - ledwo przeszedł pierwszy semestr z warunkiem - imprezowy chłopak - choć nie zapijał się ale bawił na całego, nie wspominając o dziewczynach. Roku dziennych nie zaliczły. Mała rada, zamiast omijać to katolickie liceum, może warto się nim z powyższego powodu bliżej zainterresować smile

21

Słowo "sexy" do wierności niekoniecznie pasuje i nie bardzo podoba mi się do takiej akcji. Ja nikogo nie zdradziłam przez całe swoje życie, ale ja jestem osobą starszej daty. Po prostu dla mnie zdrada nigdy nie wchodziła w grę.

22

W dzisiejszych czasach ludzie sa tak malo uduchowieni ,ze sex wydaje im sie najwyzszym stopniem przyjemnosci.
Zwiazek moze byc fascynujacy ,wiernosc jest nieodlczna forma milosci ,tylko kto potrafi kochac?
Dzisiaj ludzie myla pozadanie z miloscia i to najczestszy powod rozstan zdrad.
Nikt niema czasu na budowanie glebokich relacji ,dlatego wszystko sprowadzaja do seksualnosci.
Media promuja zdrady itp,ale nikt nie musi z tego korzystac ,odpowiedz jest prosta rodzina przestala byc modna - czyli swiat zmierza ku jednemu kierunkowi.

23 Ostatnio edytowany przez pati31 (2012-07-06 10:28:52)

ananaasowa_ napisał/a:

Jeśli mam być szczera to facet , który jest wierny i nie widzi świata poza jedną kobietą jest o wiele bardziej sexy niż ten,który poleci na każdą...

Zgadzam sie ,latwy egzemplarz nie jest tak interesujacy,ale niestety fajni faceci wpadaja w zarzucone sidla ,wlasnie dlatego ze potrafia byc mezami:) i smile
a nie czarujmy sie jest bardzo duzo zlych kobiet ,ktorym zegar tyka i najlepszy taki sprawdzony hhehe

24

tak w ogóle zainspirował mnie ten temat do tego stopnia, że .....zapraszam:)
http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=1094915#p1094915

25

pati31 napisał/a:
ananaasowa_ napisał/a:

Zgadzam sie ,latwy egzemplarz nie jest tak interesujacy,ale niestety fajni faceci wpadaja w zarzucone sidla ,wlasnie dlatego ze potrafia byc mezami:) i smile
a nie czarujmy sie jest bardzo duzo zlych kobiet ,ktorym zegar tyka i najlepszy taki sprawdzony hhehe

Ci faceci co wpadają w te sieci , to naprawdę mają przerąbane. Na szczęście to ich chroni przed złymi kobietami, nie mylę się prawda?

26

Dunkis napisał/a:
pati31 napisał/a:
ananaasowa_ napisał/a:

Ci faceci co wpadają w te sieci , to naprawdę mają przerąbane. Na szczęście to ich chroni przed złymi kobietami, nie mylę się prawda?

Przed zlymi ludzmi ,chroni zdrowy rozsadek !

27

Pan Lewski napisał/a:

A jak inaczej w dzisiejszych czasach można zwrócić na siebie skutecznie uwagę? Dlatego właśnie promuje się wierność w taki sam sposób, w jaki sprzedaje się inne rzeczy, stąd hasło "Wierność jest sexy".

28

Wiernosc to wybor kazdego czlowieka i jak dla mnie tyle w temacie.
Mnie nie potrzebna jest jakas akcja spoleczna zebym wiedziala jak chce zyc.

29

pati31 napisał/a:
Dunkis napisał/a:
pati31 napisał/a:

Pati, ale wiesz, że miałem na myśli to, że związek chroni mężczyzn przed złymi kobietami. Albo inaczej - dobre kobiety, w łapska których wpadli Ci najlepsi mężczyźni, bronią ich z dobroci serca przed tymi złymi. Tak tłukę trzy po trzy bo widzisz, gdyby się tak głębiej zastanowić to:

Z d r o w y    r o z s ą d e k  nie pozwoliłby wiązać się nikomu z nikim na stałe. Bo biorąc pod uwagę ilość zagrożeń czyhających na związek mogących sprawić, że będzie nieudany, to wiązanie się z kimkolwiek jest w sposób oczywisty nierozsądne smile

>To chyba najlepsze co dziś mi przyszło do głowy<

Jeśli zaprzeczysz powyższemu to będzie oznaczało - że te wszystkie osoby - łącznie ze mną, co tutaj piszą, a mają , mieli lub mieć będą kłopoty poważne w związku, staną się obarczone ciężarem świadomości, iż pozbawione są zdrowego rozsądku!

30

Dunkis napisał/a:
pati31 napisał/a:
Dunkis napisał/a:

Pati, ale wiesz, że miałem na myśli to, że związek chroni mężczyzn przed złymi kobietami. Albo inaczej - dobre kobiety, w łapska których wpadli Ci najlepsi mężczyźni, bronią ich z dobroci serca przed tymi złymi. Tak tłukę trzy po trzy bo widzisz, gdyby się tak głębiej zastanowić to:

Z d r o w y    r o z s ą d e k  nie pozwoliłby wiązać się nikomu z nikim na stałe. Bo biorąc pod uwagę ilość zagrożeń czyhających na związek mogących sprawić, że będzie nieudany, to wiązanie się z kimkolwiek jest w sposób oczywisty nierozsądne smile

>To chyba najlepsze co dziś mi przyszło do głowy<

Jeśli zaprzeczysz powyższemu to będzie oznaczało - że te wszystkie osoby - łącznie ze mną, co tutaj piszą, a mają , mieli lub mieć będą kłopoty poważne w związku, staną się obarczone ciężarem świadomości, iż pozbawione są zdrowego rozsądku!

Zgadzam sie absolutnie ,kazdy zwiazek ma swoje zagrozenia ,jak najbardziej uwazam ze Ci prawdziwi faceci wlasnie w zwiazkach sa o wiele bardziej narazni na zarzucanie sieci przez zle kobiety ,heh coz wiele w tym prawdy.
Zwiazek nie chorni wlasnie ,ktos kto jest w zwiazku a nie jest wporzadku wobec partnera nie jest tak atrakcyjnym jak ten wporzadku ,cos o to mi chodzilo .

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wierność jest sexy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024