Witam..nie wiem czy to problem czy to to jest normalne .Mam coreczke co ma prawie 3 latka prawie od poltora roku nie spi popoludniami....ale od jakiegos czasu sama sie kladzie lezy oglada bajki i sie usypia albo poprostu sie kładzie i uspia sie nie wiem czy mam sie martwic czy nie...mial ktos podobny przypadek...pozdrawiam
A czym Ty się martwisz? Tym,że nie śpi czy tym,że nagle sama zaczęła zasypiać?
To chyba świetnie,że organizm dziecka sygnalizuje,że jest zmęczony a dziecko się temu nie sprzeciwia.Skoro nie miała potrzeby spania po poludniu to nie spała- teraz być może już ma.Nie ma się czym martwić,w przedszkolach jest dużo dzieci w wieku Twej córki,które nie korzystają z poobiedniej drzemki i nikt nie robi z tego problemu.
Póki nie wpływa to na zasypianie w nocy, to bym się nie martwiła. No chyba, że dziecko faktycznie przesypia pół dnia - wtedy takie chroniczne zmęczenie może być sygnałem jakiejś choroby. Ale jeśli to tylko popołudniowa drzemka malucha, nie ma powodów do zmartwień.
Witam. powiem to tak zasypia o 20 i spi w nocy budzi sie jak cos jej sie smi..albo na mleko lub piciu....ale np.dzisiaj wstala o 6 teraz wlasnie spi.....zdziwilam sie ze zasnela ....ona ma wogole teraz ospe wietrzna juz 8 dzien....nie wiem czy to poprostu ze jest zmeczona....nie ma z kims sie bawic nie ma rodzenstwa,,,i moze jej sie nudzi. pozdrawiam.
Moze masz racje...ale ja sie poprostu onia boje....moj maz mowi to samo ze bym sie nie martwila...ale ja juz chyba jestm przewrazliwiona,
Może się nudzi, tak jak napisałaś. Albo przesypia chorobę. Poczekaj, aż wyzdrowieje, potem zorganizuj jej bardziej aktywne dni. Jeśli nic się nie zmieni, to na wszelki wypadek zbadaj jej krew pod kątem anemii i cukrzycy. I nie przejmuj się, że jesteś przewrażliwiona - lepiej wszystko sprawdzić i mieć spokój, niż kiedyś pluć sobie w brodę.
heheh nie po piwo....tylko chyba po papierosy hehehe
martwie sie bo kurde ona ponad poltora roku nie spala....ale moze poprostu jest takie pare dni ze sie nudzi albo pogoda teraz wlasnie tez na chwile mi zasnela ale ja obudzilam...
Mała pewnie śpi przez to, że jest chora na ospę, ma osłabiony organizm. Moja córcia nie śpi w południe odkąd skończyła 2 latka. Teraz ma pięć lat i jak jest zmęczona lub pobiera ją choroba to potrafi zasnąć w południe. Mojej znajomej mała 5 lat śpi jeszcze popołudniami jak wraca z przedszkola. Więc nie martw się.