Chorobliwie zazdrosny chłopak ? Czy ze mną cos nie tak ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chorobliwie zazdrosny chłopak ? Czy ze mną cos nie tak ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez wanilja (2012-06-20 23:35:12)

Temat: Chorobliwie zazdrosny chłopak ? Czy ze mną cos nie tak ?

Witam
Jesteśmy razem od kilku miesięcy, ogólnie wszystko jest  dobrze, nawet bardzo, niestety mój chłopak jest o mnie strasznie zazdrosny,
czasem ma takie pomysły i wyobraźnie  że ja zupełnie tego nie rozumiem i jestem w szoku że tak mi nie ufa. Myślaąłm że to np jakis uraz z poprzedneigo związku że może był zdradzany ale nie.
Między nami jest cudownie, a tu on nagle zobaczy samochod z mezczyzna w srodku podjerzdzajacy omyłkowo pod mój dom albo spotkam kolege na mieście i chwile z nim pogadam, po takim wydarzeniu mój chłopak obraza sie i chodzi naburmuszony, potem mi mówi że kiedy go ze mna nie ma to myśli że jestem z jakimś facetem albo coś takiego i nic na to nie poradzi że jest taki zazdrosny.
Wiem że zazdrość w związku jest normalna i nawet potrzebna, ja tez jestem zazdrosna, ale ufam mu. Jest mi przykro jak przez ta zazdrość on oddala sie ode mnie.

Nie wiem już co robić , nie tłumacze się  bo nie robie nawet nic takiego z czego bym mogła, po prostu on sobie wyobraza ze ja sie z kims spotykam kiedy np siedze w domu lub jestem u koleżanki, wiem że teraz dużo ludzi sie zdradza ale czy to podstawa do takiego myślenia ?
Kocha mnie, ja go też, ale już nie wiem jak mu to udowodnić, co robić żeby nie czuł sie zagrożony, żeby nie miał podstaw do takich myśli, nie chce żeby nasz związek rozpadł się przez zazdrość a wiem że ona może go zniszczyć. Co zrobić żeby mi ufał ? czy to przychodzi z czasem ?

Co robić ? Poradzcie proszę

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chorobliwie zazdrosny chłopak ? Czy ze mną cos nie tak ?

Czesc.Przede wszystkim powinnas z nim szczerze i spokojnie porozmawiac.Jezeli otworzy sie na ta rozmowe,to juz bardzo duzo.Postaraj sie mu uswiadomic,ze nie ma podstaw byc zazdrosny,i ze nie moze w to brnac,gdyz moze sie to skonczyc patologiczna zazdroscia.Mam nadzieje,ze to poskutkuje.Z tego co piszesz,wnioskuje,ze wszystko potoczy sie dobrze.Powodzenia!

3

Własnie sprawa jest taka , że my zawsze szczerze z sobą rozmawiamy, nie mamy raczej tematów tabu, wszystko wyjaśniamy, rozmawialiśmy o tym tłuamczyłam , mówiłam ale on mówi że nic na to nie poradzi że brdzo mnie kocha ale boi sie że mnie straci i dlatego jest taki zazdrosny

4

nic na to nie poradzi że jest taki zazdrosny.

No...pewnie. Jak się nie chce to się nie poradzi. On przede wszystkim musi chcieć się zmienić. Musisz z nim porozmawiać, ale nie na zasadzie "przestań być zazdrosny, bo to niepoważne i nie masz podstaw". Tylko powiedz wprost do czego taka chorobliwa zazdrość doprowadzi w końcu. Trochę go postrasz - czasem to dobrze robi. Ale jednocześnie zapewnij go, że takiego złego scenariusza chcesz uniknąć, bo go kochasz i rani cię scenami zazdrości...

5

Spróbuje porozmawiać z nim w ten sposób chodz to będzie dla mnie trudne, sama nie chce dopuszczać do siebei myśli że ten związek może się skończyć ale wiem że jak będe musiała to to się stanie.
Dziękuje

6

Chłopakowi brak pewności siebie, boi się, że Cię straci. Musisz mu pomóc, bo sam z siebie się nie zmieni.

7

mar_fil napisał/a:

Chłopakowi brak pewności siebie, boi się, że Cię straci. Musisz mu pomóc, bo sam z siebie się nie zmieni.

Wiem że to jest powodem, on mi często mówi że boi się że mnei straci i mówi tak jakby myślał że każdemu się podobam.
Nie ukrywam że czasem mnie to dołuje bo on kompletnie mi nie ufa, nie wie skąd to sie bierze bo nigdy się nie mnie nie zawiódł, nigdy nie byłam takim typem imprezowiczki itp żeby mógł się obawiać że np flirtuje z facetami na imprezach, po prostu mi sie ufa i już i stwierdzi że nic na to bei poradzi.

A ja na prawde chce mu pomóc ale nie wiem jak, staram się go ciągle utwierdzać w tym że go kocham, że tylko on, że bardzo mi sie podoba itp ale to chyba wciąż zbyt mało , nie wiem co jeszcze moge zrobić

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chorobliwie zazdrosny chłopak ? Czy ze mną cos nie tak ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024