mąż alkoholik, ja z dwójką dzieci i chyba w depresji. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » mąż alkoholik, ja z dwójką dzieci i chyba w depresji.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: mąż alkoholik, ja z dwójką dzieci i chyba w depresji.

Witam.Mam 30 lat dwoje dzieci 9 lat syn i 4 lata córka. Mam też męza, męża, który pije jak ma tygodniówkę przepija i o nic się nie martwi.Jestesmy ze sobą 15 lat w tym 9 lat po ślubie.Między nami nie ma nic prócz nienawiści.Ja nie mogę na niego patrzeć drażni mnie jego lekkomyślność, nieodpowiedzialność i wiele innych rzeczy. Mam dość.Niszczy mi moje rzeczy ubrania , kosmetyki, karty z bankomatu, telefony a nawet dwód osobisty.Gdy przychodzr do domu od razu muszę schowac portfel bo grzebie mi w torbie.Jak jestem w pracy potrafi schlac sie do nieprzytomności i zajmowac sie dziecmi.Dziś sobota, anów pijany , znów awantura. Mam plan ale boję sie . Odezwe sie jeszcze. pa

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: mąż alkoholik, ja z dwójką dzieci i chyba w depresji.

mój mąż imbecyl!!! gdzie moje oczy były 8 lat temu?

3

Jezeli dzieci na to patrza to tylko im wspolczuje bo sama to przezylam jak bylam mala i powiem ci ze to wplywa na dzieci bardzo i pozniej moga miec traume. Ja np. Nigdy nie zapomne jak ojciec przychodzil pijany i rozwalal wszystko albo lezal pol przytomny.i tez zawsze bylo tak jak dostawal tygodniowki a potem bylo coraz gorzej. Ja ci radze odejsc od niego,jezeli rozmowy nie dzialaja. Trudno jest wyjsc z alkoholizmu. A dzieci naprawde szkoda i ciebie tez bo tylko zatruwa wam sie zycie... On powinien sie leczyc

4

autorko co mogę poradzić ,  skoro rozmowy nie pomagają  uciekaj z tego związku.
   Niestety mój brat jest alkoholikiem ,widzę jak zniszczył  i niszczy swoją żonę , ona  jest już wrakiem człowieka .  Mają dwóch dorosłych synów ,którzy zawsze staną w obronie matki , ale w tych chłopakach ile jest żalu ile nienawiści do ojca . 
Najgorsze jest to że brat nie da sobie pomóc ,wszyscy mają problem tylko nie on .Już jest w fazie codziennego picia .
Oczywiście bratowa chciała odejść  , chciała go wyrzucić  -grozi że się powiesi  lub podpali  dom . Czy mógł by to zrobić? kto wie,być może tylko straszy .

5

Renatko, może to zabrzmi zbyt banalnie, ale koniecznie zgłośc się do psychologa. Trwając w tak toksycznym zwiazku na pewno sama jesteś współuzależniona i nie wiem co jest dobre, a co złe dla Ciebie i dzieci. Musisz poprosić kompetentną osobą o rozmowę i radę. To da Ci siłę, by iść do przodu, by Twoje dzieci miały spokojne dzieciństwo. Zrób to koniecznie i nie bój się życia. Myśl o sobie i dzieciach!!! Nie jest za późno,by poczynić pewne kroki.

6

Jeśli jest tak, że boisz się męża i nawet nie masz ochoty mu pomóc, to odejście jest najelspzym wyjściem, dla Ciebie i dla dzieci. Poza tym alkoholik musi sam zrozumieć, ze ma problem i że musi się leczyć, inaczej nie ma szans na poprawę, a Ty nawet nie piszesz, że mąż takową obiecuje...

7

jesli masz mozliwosci zeby od niego odejsc to zrob to.
chociazby ze wzgledu na dzieci. Zeby mialy szczesliwe dziecinstwo.
doskonale pamietam jak moj ojciec przychodzil pijany, jak sie awanturowal ;/
wiem jak to boli... zawsze wtedy dziwilam sie mojej mamie czemu go nie zostawi, nie odejdzie..
jesli masz srodki finansowe na utrzymanie siebie, dzieci, jesli masz taka mozliwosc to go zostaw. niema sensu tkwic w takim malzenstwie

8

witam cię.wiesz, ja nigdy nie pozwoliłabym by moje dzieci ogladały pijanego ojca, wysłuchiwały awantur i były zle traktowane.musisz zawalczyc o siebie i o nie.wiem, ze łatwo sie mówi.pomyśl, co twoje dzieci będą pamietac z dzieciństwa?a uwierz mi, wiem o czym piszę.chron je i siebie.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » mąż alkoholik, ja z dwójką dzieci i chyba w depresji.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024