Hej,
mam troszke dziwne może ale jakże mnie nurtujące pytanie...dlaczego "my" kobiety tak bardzo potrzebujemy swojego miejsca w przestrzeni życia codziennego jakim jest te forum?Czy w zyciu wirtualnym prościej jest "się spotkać" i pogadać?Bo wydaje mi się, że wygenerowłysmy sobie takie miejsce tylko dla siebie gdzie każda każdą zrozumie, pocieszy i przytuli do serduszka..czy uważacie że ograniczony dostęp mężczyzn i ich małe zainteresowanie babskim forum wynika z naszego zamknięcia się w swojej prywatnej niszy???Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi:)
Kobieta kobiete zrozumie- dlatgeo do kogo sie nei zwrocic o pomoc jak do innych kobiet.
na forum mozna byc anonimowym i powiedziec wprost wsyztsko- stad forum internetowe to swietny pomysl.
poza tym faceci maja swoje fora komputerowe itd- o rzeczach dla nas obcych. A my mamy swoje kobiece forum:)
ja na przykład przestałam zagladac na jedno forum jak zauważylam że bardzo dużo miejsca zajmuja tam wypowiedzi mężczyzn. Wiem że moze to źle zabrzmi ale nie interesuje mnie co myslą obcy faceci , jak chce o czymś pogadac z mężczyzna to mam męża kolegów, ale na forum to jak na ploteczkach przy kawie z przyjaciólkami;)niestety nie mam możliwości spotykania sie z nimi tak czesto jak bym "potrzebowala" czyli codziennie;) a tutaj moge zajzec jak tylko mam ochote:)
Buźka i pozdrawiam wszystkie babeczki;)
Bardziej można was Kobiety zrozumieć wasze zachcianki i fochy
Jak się pytałem swojej kobiety czego jej brakuje zawsze było ok
Najwyraźniej czegoś jej brakowało ze odeszła w ramiona dobrego kolegi
Hej,
mam troszke dziwne może ale jakże mnie nurtujące pytanie...dlaczego "my" kobiety tak bardzo potrzebujemy swojego miejsca w przestrzeni życia codziennego jakim jest te forum?Czy w zyciu wirtualnym prościej jest "się spotkać" i pogadać?Bo wydaje mi się, że wygenerowłysmy sobie takie miejsce tylko dla siebie gdzie każda każdą zrozumie, pocieszy i przytuli do serduszka..czy uważacie że ograniczony dostęp mężczyzn i ich małe zainteresowanie babskim forum wynika z naszego zamknięcia się w swojej prywatnej niszy???Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi:)
Dlaczego Forum? Bezpiecznie,anonimowo. Można szczerze pisać to co w realu z różnych powodów przemilczam. Faceci w dużej większości interesuje coś innego niż forum dyskusyjne.
Netbabeczki (no i oczywiście netmężczyźni nasi) wielka buźka za odpowiedzi!:)
Czasem jest tak, że lepiej nam się wyżalić przed anonimowymi, nieznanymi nam osobami niż przed kimś bliskim. Takie są w życiu sytuacje, w których wolimy same zostać anonimowe, prosząć o poradę. A dlaczego kobiety? Bo kobieta kobietę zrozumie. Chociaż męska opinia też może być wartościowa. Ale generalnie w świecie, w którym dominują mężczyźni (tak mnie się wydaje) my kobiety chcemy mieć kawałek świata tylko dla siebie.
hmmm...dlaczego forum dla kobiet?
Ja jestem jeszcze w forum dla zwierzaków - ze względu na moją kicie, która sprawia nam czasem sporo problemów - tam mogę pogadać o jej dziwnych zachowaniach, chorobach...ludzie, którzy tworzą to forum pomagają mi w tym...
Z forum dla kobiet jest podobnie, bo tutaj my kobiety poprzez swoje doświadczenie możemy komuś doradzić, możemy się dowiedzieć różnych ciekawych rzeczy, pośmiać..czasem wyżalić gdy mamy swoje problemy...
ze znajomymi bywa tak, że czasem wstydzimy się mówić im o tych najskrytszych problemach, rozsterkach...a czasami mówiąc im to oni nie są obiektywni...chcą nas tylko pocieszyć, wysłuchają, ale nie chcą nami potrząsnąć, boją się w pewnym stopniu...
czasami lepiej powiedzieć, napisać to obcej osobie, która bez emocji nam doradzi, z dystansem do tego podejdzie, no i z własnym doświadczeniem ![]()
no bo kto jak nie inna kobieta mająca ten sam problem nie doradzi nam najlepiej!
Doświadczenie życiowe innych to ogromny skarb...
Każda kobieta potrzebuje ciszy,wyciszenia.Lubimy być wysłuchane,ale także umiemy słuchać.
Dobre pytanie.
Chyba wszystko po trochu: anonimowość, różnorodność tematów, nieograniczone miejsce- internet przecież się nie kończy
(czas znajomych i nasz- tak
Knajpy też w końcu zamykają), poza tym zabiera to mniej czasu niż spotkania na żywo,
ale.... też nie wyklucza tych spotkań ![]()
11 2013-01-08 12:42:42 Ostatnio edytowany przez lena812 (2013-01-08 12:42:57)
anonimowość,mogę tu zajrzeć kiedy chcę a na spotkanie ze znajomymi w realu nie zawsze jest czas
mi obecność facetów na tym forum wcale nie przeszkadza ![]()
TO po prostu fajne miejsce
cytując reklamę: możliwość bycia TU - "BEZCENNE"
Ja wstaję przed kurami i tylko wtedy mam troszkę czasu dla siebie. Szlafrok, kawusia i czytanie korespondencji - znaczy forum. Pojawiają się nowe tematy, kontynuuje się stare dyskusje - czasem aż iskry lecą... tym wartościowsze. A jednocześnie NIKT więcej nie musi być obecny w tym samym momencie - nie trzeba się stroić ani malować i przebijać się przez korki
Zawsze można się zapytać o radę, wyjaśnić dylematy i wątpliwości...
Ponadto dzięki forum poznałam w realu parę niesamowitych dziewczyn - NOWA przyjaźń na stare lata ![]()
BEZCENNE? BEZCENNE!!! ![]()
Podzielam zdanie Anhedonii w całej rozciągłości ![]()
Ja z racji zawodu (informatyk) jestem niejako skazana na kontakt z mężczyznami. Cały mój zespół do faceci. Podobnie z klientami - gdy się odzywają z problemami to zawsze mam kontakt z ich działem IT, czyli znów mężczyźni. Na studiach nie było lepiej - z 3 dziewczyny na ponad 100 osób.
Nie mam siostry, tylko brata. On tez jest informatykiem. Trzymamy się dość dobrze razem, ale nasi wspólni znajomi to cóż.. głownie informatycy, ponieważ u nas obojga to duża pasja.
I zwyczajnie brakuje mi kontaktu z kobietami.
Odczuwam zauważalną różnicę w poziomie bezpośredności. Czuję się dużo swobodniej gdy mogę porozmawiać o modzie, o tym, że mnie piersi bolą albo mam doła i czuję brzydka ![]()
Między kobietami często powstaje pewna więź, niemalże automatycznie i to jest wyjątkowe ![]()