Witam was Serdecznie.
Chciałam usłyszeć waszą opinie na temat,tego co dzieje się w mojej rodzinie,więc chodzi tutaj o mojego ojca...
Przez wiele lat,pracował ..w duże firmie transportowej..na poważnym stanowisku,zarabiał sporo,więc nie mogliśmy na nic narzekać, wszystko co było nam potrzebne,zawsze było w domu.
Aż do momentu,gdy firma mojego ojca,splajtowała ,i został bez pracy..zaczęły się problemy finansowe..dość poważne,moja mama też nie pracowała..ojciec utrzymywał rodzinę..
Z tych właśnie powodów ,postanowił wyjechać..za granicę..do Holandii,ze względu na prace.
Przebywa , już tam prawie 5 lat.. i od tego momentu..ja wraz z 2 rodzeństwa..i mamą mieszkamy w Polsce,ojciec zarazem..sam za granicą..
Moja mama wiele,razy.. próbowała rozmawiać z tatą na temat..naszego przyjazdu ,do niego.. w końcu, rodzina powinna być razem prawda?
I tu zaczynają się schody,on wciąż twierdzi,że nie ma warunków,abyśmy mieszkali razem,brak mieszkania.. raz twierdzi,że jest 40 na liście, raz 28.. że wpłacił na mieszkanie i wciąż na nie czeka..
Że moje młodsze rodzeństwo,nie umie języka,wraz z moją mamą.. ale wydaje mi się,że gdybyśmy wyjechali..na pewno ,język Holenderski.. z czasem nie byłby dla nas problemem..
zawsze przyjeżdżał .. 3 razy..do roku.. ale ,teraz będzie przyjeżdżał tylko dwa razy.. bo szkoda pieniędzy na bilet..
Nawet , moja mama chciała jechać ,tam do pracy.. to on twierdzi,ze tam jest ciężko..no i problem to ten język właśnie..
On ,wgl.. bardzo dziwnie reaguje na to,aby ściągnąć własną rodzinę..czy to nie dziwne?
I jest jeszcze coś istotnego, przeglądając kiedyś ..telefon mojego ojca..(wiem nie powinnam )znalazłam sms.. typu, przepraszam ,spotkajmy się.,.kocham Cię..itp.
Pokazałam to mamie, ojciec najpierw mówił że nie zna tej kobiety,a potem ze wypisuje do niego jakaś namolna baba,i tylko odpisywał ,żeby ją zbyć..Oczywiście mama mu uwierzyła i nie było sprawy
Czy ja to wszystko wyolbrzymiam?
Czy to nie jest dziwne,że przez tyle lat..mój ojciec ,niczego się nie dorobił?
przecież gdyby chciał byc z rodziną,zrobiłby wszystko aby tak było?
Proszę was o opinie.