kłamstwo zawsze wyjdzie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » kłamstwo zawsze wyjdzie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37 ]

Temat: kłamstwo zawsze wyjdzie

Witam... wczoraj rozsypał się mój świat i to z mojej winy:( nie mam z kim pogadać więc piszę tutaj nie szukam współczucia, bo i tak wiem, że go dla mnie nie powinno być zdradziłam i to jest fakt, ale od początku.  Jeszcze za min się zaręczyłam i wyszłam za maż to pisałam z pewnym chłopakiem, a co gorsza to teraz był przyjacielem mojego męża. Przespaliśmy się ze sobą jeden jedyny raz, chciałam zobaczyć jak to jest z kimś innym, ale niestety nie było to udane i bardzo tego żałowałam. Chciałam o tym powiedzieć mojemu chłopakowi wtedy( teraz obecnemu mężowi), ale się bałam, że mnie zostawi. I żałuję, że tego nie zrobiłam. Teraz mnie nie na widzi choć powiedział mi, że da mi szansę, ale wiem że go to boli, i długo mi nie zaufa. Nie mogę jeść, ani spać nic nie jest już tak jak dawniej. Co ja mam robić. Nie narzucać się mu dać mu przemyśleć. Nie chcę go stracić bo bardzo go kocham... mamy wspaniałą córeczkę. Dla nich muszę zrobić wszystko, żeby mój mąż mi wybaczył tylko jak????

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kłamstwo zawsze wyjdzie
buziaczki_86 napisał/a:

...Przespaliśmy się ze sobą jeden jedyny raz, chciałam zobaczyć jak to jest z kimś innym, ale niestety nie było to udane i bardzo tego żałowałam.

Zaiste, znakomity powód, żeby pójść z kimś do łóżka!
A gdyby "byłoby to udane" to też zareczyłabyś się i wyszła za mąż?

Trzeba było powiedzieć od razu i się rozstać z kandydatem na męża. Nie byłoby teraz tego kłopotu, nie byłoby dziecka. Twój mąż mógłby sobie poszukac kogoś, kto go naprawdę pokocha....
No i Ty mogłabyś "zobaczyć jak to jest z jeszcze  kimś innym". Moze byś trafiła na kogoś z kim byłoby dobrze, lepiej...

3

ale mi jest z nim dobrze i to była wielka pomyłka.

4

A jak dowiedział sie Twój mąż (domyślam sie że od "przyjaciela")? I co mu wtedy powiedziałaś?
Czy on jest nadal "przyjacielem" Twojego męża?

5

tak od niego. nie już nie jest jego przyjacielem

6

No to kolega zrobił ci numer. Najpierw się z tobą" przespał" a potem opowiedział o tym twojemu mężowi.
A teraz twój mąż zrobi z tobą co będzie chciał bo jak nie będziesz go słuchać to wspomni o zdradzie i żegnaj.

7 Ostatnio edytowany przez buziaczki_86 (2012-06-08 14:39:06)

Xelfi pewnie i tak będzie, ale zgodzę się na wszystko byle mi wybaczył. za błędy młodości teraz płacę wysoką cenę. zrobił ale jego żona też o wszystkim wie i też ma nie ciekawie

8

masakra, zrobiłaś to nawet jakbyś chciała cofnąć czas nie uda Ci się, musisz czekać...mój mi by na pewno nie wybaczył może wmówiłby sobie chciałby spróbbować ale zniszczyłby mnie wtedy.Mam nadzieję, że się wam uda

9

I nad czym tu płaczesz?
Twoja głupota, a mąż dobry bo jeszcze Cię nie wypierniczył z domu.

Nawet gdyby pił i cię bił, to zanim poszłabyś do wyrka z innym powinnaś z nim - mężem skończyć.

Jesteś jak małpka.2 rękoma trzyma 2 gałęzie a ogonem chwyta trzecią. Z żadnej nie chce zrezygnować. A jak spadnie to strasznie kwili.

10

przepraszam nie zgadzam się nie osądzaj kogoś jak Jej nie znasz może masz rację , a może nie każdy z nas popełnia błędy

11

witam
jestem po rozmowie z mężem na razie idzie wszystko w dobrym kierunku.

a jeśli chodzi o twoją wypowiedz to się z nią nie zgadzam Kyntia nie zdradziłam swojego męża tylko wtedy  chłopaka, a dowiedział się teraz i było mu przykro. A jeśli chodzi o tego chłopaka to było tylko jeden raz kilka lat temu więc całkiem się z tobą nie zgadzam. nie mam kochanka i nie "trzymam 2 srok za ogon"

12

Ciekawa jestem,czy Wasi mężowie są Wam dziewczyny wierni. Wiadomo nie od dziś,że panom się wybacza tzw. skoki w bok. Tak niewinnie brzmi,prawda? Im wolno więcej? Na pewno nie mają tak wielkich wyrzutów sumienia,albo wcale. Kiedyś spytałam swego partnera,czy powiedziałby mi o swej zdradzie. Odpowiedział mi,że wiedząc,iż by mnie to bolało-przemilczałby ten "fakt". Przy okazji powiedział mi w jaki sposób faceci postrzegają zdradę z męskiego punktu widzenia. Ale chyba zatrzymam to dla siebie,bo byście mnie zjadły smile

13

tak czy siak,to za Tobą się będzie ciągnęło,i przy każdej awanturze będzie wypominana zdrada

14

wuzetka napisał/a:

Przy okazji powiedział mi w jaki sposób faceci postrzegają zdradę z męskiego punktu widzenia. Ale chyba zatrzymam to dla siebie,bo byście mnie zjadły smile

Eeee... Dlaczego? Ja tam chętnie posłucham i obiecuję Cię nie zjeść smile.

15

wuzetka ja tez chętnie bym przeczytała.  Ja sama bym chciała wiedzieć czy mój mąż jest mi wierny??

16

Oj dziewczęta...:) No dobra. Ale zaznaczam,że to z punktu widzenia faceta. Powiedział mi,że są przede wszystkim wzrokowcami i za kobietami będą się oglądać zawsze. Widząc kobietę (zwłaszcza latem,bo więcej widać),wyobrażają sobie patrząc na figurę kobiety -jak by to było z nią. I co mnie zdziwiło,nie jest istotny jakiś wiek. Obecny mój chłopina,wyznał mi,że kiedy jeszcze nie znaliśmy się,był z młodszą od siebie o 20 lat kobietą i się spotykali. Coś na zasadzie chyba sponsoringu to było. Ale odeszła od niego,bo ktoś powiedział z jego kumpli,że wygląda jak jej ojciec. A kolegi słowo "święte". Jest ze mną,ale wiem,że myślami krąży gdzieś tam,kiedyś złapałam go na pisaniu z ta byłą młodą na GG. Spytałam czy ma zamiar wrócić do niej,czy co,bo nie za bardzo chcę być tą drugą na boku. Odpowiedział mi,że on nic nie poradzi,że o niej myśli,ale ona go nie zechce raczej. Kiedy spytałam go o co biega,bo już zgłupiałam,odpowiedział mi,że praktycznie wszyscy jego koledzy kogoś mają na boku. Chodziło o kochanki. Jego najlepszy przyjaciel też ma. Podobno potrzebna mu w sprawach zawodowych...Koparka mi opadła. Żona kolegi niezła,zadbana,mają dom,dzieci,na pieniążki nie narzekają. Spytałam go dlaczego tak postępują. On mi na to,że to nie jest kwestia rozumu (tu mu przytaknęłam),tylko-ROZRYWKI. Cóż...na wyjazdach podobno odwiedzają agencje,bądź do hotelu zamawiają. Stwierdził,że facet MUSI sprawdzać się co jakiś czas,czy daje radę w tych sprawach z inną kobietą i że często to MY ROBIMY BŁĄD I PCHAMY ICH W RAMIONA INNYCH,bo zapewniamy,że są wspaniali,więc - sprawdzają to-,a kiedy mówimy,że są do niczego,to szukają pocieszenia u innych. Czyli tak źle i tak niedobrze. I coś jeszcze. ŻONATY FACET NIE ROZWIEDZIE SIĘ DLA KOCHANKI. Ma żonę,którą wie jak ułagodzić,ma zaplecze w postaci domu,do którego zawsze może wrócić. A żeby się z kobietą przespać,obieca jej nawet ślub!!! Zauważcie jak pięknie do Nas mówią podczas intymnych chwil. Szkoda,że wtedy tylko jesteśmy Naj. smile ALE UWAGA !!! KOBIETKI! Te kochanki,są dla nich przygodą,nie traktują ich poważnie,dlatego podobno nie mówią Nam o nich. Skoro określił mężczyzn jako samców... To co przytoczyłam,to JEGO słowa. P.S. może coś jeszcze od niego wyciągnę,to przemycę. smile Pozdrawiam smile

17

Wuzetka
To prawda co mówił twój mąż na temat zdradzania. Byłam świadkiem kiedy kolega mówił koleżance że z żoną łączy ich tylko dziecko i mają wspólne konto i nic więcej. Ona połknęła tą wiadomość jak jakieś cudo .Nie wiem czy rozum wysiada w takich momentach. Nie rozumiem dlaczego oni tak kłamią ale wiem że tak jest, że to dla nich normalne. Takie igranie z losem.

Tylko że tą drugą kobietę też można skrzywdzić? Dlaczego ich to nie obchodzi. Nie wiem. A może poprostu zakazany owoc lepiej smakuje. Nie mam pojęcia.

Znam również dziewczynę która była kochanką żonatego faceta i wierzyła mu, zakochała się w nim a gdy on ją zostawił to chciała popełnić samobójstwo . Musieliśmy się dużo napracować żeby dziewczyna zaczęła  przestać o nim myśleć.

18

wuzetka napisał/a:

Ale zaznaczam,że to z punktu widzenia faceta.  . To co przytoczyłam,to JEGO słowa. P.S. może coś jeszcze od niego wyciągnę,to przemycę. smile Pozdrawiam smile

Twojego faceta, nie każdego...
"Powiedział mi,że są przede wszystkim wzrokowcami i za kobietami będą się oglądać zawsze. "   - prawda
"Widząc kobietę (zwłaszcza latem,bo więcej widać),wyobrażają sobie patrząc na figurę kobiety -jak by to było z nią." - nieprawda
"I co mnie zdziwiło,nie jest istotny jakiś wiek." - nieprawda
"A kolegi słowo "święte" - oj, chyba prawda
"praktycznie wszyscy jego koledzy kogoś mają na boku. Chodziło o kochanki." - jego koledzy może tak. Nie uogólniałbym na wszystkich facetów
"na wyjazdach podobno odwiedzają agencje,bądź do hotelu zamawiają." - A cóż to za facet, który za "to" musi płacić?
"ŻONATY FACET NIE ROZWIEDZIE SIĘ DLA KOCHANKI." - Są tacy, co się rozwiodą.
"A żeby się z kobietą przespać,obieca jej nawet ślub!!! " - No, to akurat jest WIELKA prawda
"Zauważcie jak pięknie do Nas mówią podczas intymnych chwil. " - Ja myślę, że to akurat sie wam podoba.
" Te kochanki,są dla nich przygodą,nie traktują ich poważnie,dlatego podobno nie mówią Nam o nich." -  To myślisz, że gdyby kochanka była traktowana poważnie to mąż powiedziałby o tym żonie?
"określił mężczyzn jako samców." - No bo mężczyzna to samiec.

A teraz trochę inaczej (będzie o kobietach):
"Za mężczyznami będą oglądać się zawsze". - I bardzo dobrze, Zależy czy skończy się tylko na oglądaniu...
"Widząc mężczyznę (zwłaszcza latem,bo więcej widać),wyobrażają sobie patrząc na figurę faceta -jak by to było z nim." - Nieprawda?
"..nie jest istotny jakiś wiek." - kobiety chyba też tak mają...
"A koleżanki słowo "święte" - PRAWDA!
"praktycznie wszystkie koleżanki kogoś mają na boku. Chodziło o kochanków." - czy to brzmi równie fałszywie?
"na wyjazdach podobno do hotelu wpuszczają innych facetów" - zresztą są już agencje dla kobiet..
""MĘŻATKA NIE ROZWIEDZIE SIĘ DLA KOCHANKA." - Są takie, co się rozwiodą.
" kiedy uwierzą w obietnicę ślubu i wiecznej miłości - pójdą z nim do łóżka!!! " - prawda?
"Zauważcie jak pięknie do Nas mówią podczas intymnych chwil. " - w tym akurat nie ma nic złego
" Kochankowie są dla nich przygodą,nie traktują ich poważnie,dlatego podobno nie mówią Nam o nich." -  gdyby kochanek był traktowany jak przygoda to mężowi przecież nie powie o tym żadna kobieta

19

dziewczyny macie racje a wuzetka pewnie i nie tylko twój mąż ma takie zdanie, znajdzie się wielu mężczyzn którzy tak myślą, ale pewnie boją się powiedzieć, albo po prostu przyznać do tego, że tacy już są. zazwyczaj to zależy im tylko na sexie, obiecują złote góry, a potem jak się znudzimy to szukają gdzie indziej (wracają do swoich żon), a my potem płaczemy, nie możemy spać, jeść.....

20

muszę wam coś powiedzieć mój mąż powiedział mi, że mnie kocha mimo tego co się kiedyś stało.
Na pewno teraz go nie zawiodę

21

Twoj maz nie mial przyjaciela tez niestety,kto probuje zburzyc zwiazek przyjacielowi.Nie tragizowal bym az tak bardzo na Twoim miejscu,to bledy mlodosci,moga sie zdarzyc i je sie wybacza,teraz macie trwaly zwiazek,dziecko slubowaliscie sobie wiele w tym tez wiernosc i zaczela sie nowa epoka waszego zycia. bledem byla nie tylko ta zdrada ale Twoje tchorzostwo ze nie dowiedzial sie tego od Ciebie we wlasciwym czasie ale sie stalo.A zachowywac sie jak?Normalnie dajac do zrozumienia swoja postawa ze jestes za nim,nie upokarzac sie,nie przepraszac ponownie,nie wracac do tego nigdy a meza przypomnienia ewentualne ucinac"wyjasnilismy sobie,przeprosilam' i zajac sie czymkolwiek zawziecie,zobaczy ze nie sprowokuje Cie,nie pognebi w jakiejs sprzeczce,ze akurat tego nie wykorzysta i przestanie o tym i myslec i wracac do tego bo po co.Gdy bedzie monotematyczny to po prostu postawic sprawe na'ostrzu noza' pytajac czy ty mnie chcesz stracic gnebiac mnie wciaz,ostudzi to Go,bedzie mial teraz najwierniejsza zone na swiecie,nikt takiego bledu raczej nie popelnia powtornie.

22

mayk222 dziękuję Ci za piękne słowa, i na pewno się do nich dostosuję:)

23

Badz szalenie konsekwentna i ambitna,slabosc tu bedzie Twoim bledem kolejnym,tworzysz Jemu i sobie nowy etap zycia ale juz z bezwgledna doza lojalnosci,aby poczuc sie w tym lepiej pomysl jak On zagospodarowal swoj wieczor kawalerski,ale nie rozstrzasaj tego i nigdy tez nie rozkminiaj,moze jest remis,ale teraz nowy etap.Napisz kiedys do mnie jak sobie z tym dalas rade sie uporac,a przede wszystkim z sama soba.Powodzenia.

24

na pewno napiszę na razie idzie wszystko w dobrym kierunku. Zobaczymy co przyniesie czas, podobno leczy rany

25

Już wybacz samej sobie smile Jesteśmy ludźmi tylko. O równouprawnieniu nie wspomnę.:) Powodzenia I nie zadręczaj się tak.

26

dzięki, ale tak szybko to chyba nie wróci normalność, wczoraj znowu się kłóciliśmy, myślałam, że już wszystko sobie wyjaśniliśmy, ale chyba się myliłam:(

27

Wiecie co faceta Boli bardzo ? Urażona duma to boli najbardziej. Nie ważne czy to było rok dwa czy trzy lata temu. Dowiedział się o tym teraz tak ? I teraz będzie przeżywał. Dla faceta honor bardzo się liczy, przynajmniej tego prawdziwego. To że zdradziłaś go z jego kumplem musiało do dotknąć. Zastanawia się co ten drugi miał w sobie czego on nie miał. Równie ważne są same okoliczności. Wiem, zdrada to zdrada nic jej nie usprawiedliwia. Czym jest właściwie patrzenie na inne? To mnie bardzo ciekawi jak Wy to postrzegacie.
Może po prostu patrzył przed siebie lub w to samo miejsce gdzie stała ta inna? Jestem po drugiej stronie tego frontu i wiem że nieraz oskarżacie nas o to niesłusznie.

28

Napisz z jakiego powodu dalas sie sprowokowac do klotni,jezeli tak emocjonalnie reagujesz to klotnie beda 2 razy dziennie przez 7 dni w tygodniu,stonuj i wygas to,postaw sie raz ale dobitnie,jak stracisz to trudno.Faceci szanuja kobiety z charakterem i nie rajcuje ich to ze myja i szoruja gary po obiedzie,Badz ambitna,wydarzylo sie,stalo sie ale teraz przyszlosc corki jest najistotniejsza,polaczmy sie w tym staraniu a przy okazji okaze sie ze jestesmy za soba tez wzajemnie obustronnie.Nie obraz sie ale tez w tym wszystkim badz kobieta dla meza,to rozbraja wszelkie bomby domowe,mieknie sie naprawde wtedy to raz a dwa daje poczucie oddania.Tak wiem ze w takiej atmosferze to raczej deko trudne.Sprobuj moze zle Ci doradzam ale mnie to by  TO rozbroillo,ale mnie.

29 Ostatnio edytowany przez Olinka (2012-06-15 22:52:48)

mayk222 poszło o to, że mój mąż powiedział, że narozrabiałam i przez to teraz nie ma przyjaciela i tak od słowa do słowa i się zaczęło. Nie chciałam tego , ale już nie mogłam milczeć. A tak ogólnie było juz dobrze kochaliśmy się jak zawsze.

Beznadziejny masz racje boli i to jeszcze jak. Nie wiem właśnie co miał w sobie po prostu chcieliśmy zobaczyć jak to jest, ale niestety nie wspominam tego bardzo dobrze, z moim mężem jest mi na prawdę dobrze, super jest nam w łóżku i dobrze się teraz dogadywaliśmy w sprawach sexu. Wtedy byłam młoda może chęć pokazania się koleżankom, że mój mąż był tym jednym i jedynym do tamtego czasu kiedy przespałam się z jego kolegą.

30

"Wtedy byłam młoda może chęć pokazania się koleżankom, że mój mąż był tym jednym i jedynym do tamtego czasu kiedy przespałam się z jego kolegą."

Ulalala, Pokazania się koleżankom ? . Smutne. Mam nadzieje że było warto. Cóż za nasze błędy musimy odpowiadać. Zraniłaś go najbardziej jak mogłaś. Sama wiesz co robić.

31

Problem w tym, że mąż Autorki został zdradzony podwójnie, więc to go również podwójnie boli. Z jednej strony w jednej chwili stracił przyjaciela, a z drugiej zaufanie do ukochanej kobiety. To zdarzyło się co prawda jakiś czas temu, ale słusznie Beznadziejny zauważył, że skoro on dowiedział się zaledwie kilka dni temu, to sprawa jest dla niego teraźniejsza i świeża, bo przecież to właśnie teraz musi się z nią zmierzyć.

Buziaczki_86, to jeszcze jakiś czas potrwa, mąż musi się z tego otrząsnąć, a Ty musisz dać mu na to czas, dokładnie tyle czasu, ile on będzie potrzebował. Kiedyś jednak powinien nastąpić taki moment (ale równie dobrze może się to nigdy nie zdarzyć), że on powie, że Ci wybaczył. Wtedy powinniście zawrzeć taki układ, że tę bolesną przeszłość zostawiacie za sobą, odcinacie ją grubą kreską i nigdy więcej nie będziecie do niej wracać - bo tak naprawdę to przecież niczemu nie służy, a wyłącznie jątrzy ranę, nie pozwalając skupić się na tym, co tu i teraz. Jeśli mąż na to przystanie, to od tej chwili będziesz mogła uważać, że każde zdanie czy uwaga, które pójdą w tamtym kierunku, będą złamaniem danego Ci słowa.

Brzmi banalnie, prawda? Ale uwierz mi, że bardzo w takich sytuacjach pomaga. Od tego momentu mąż wciąż może o tym myśleć, i pewnie będzie, ale nie będzie miał prawa więcej Ci tego wypominać, od tego momentu to będzie tylko i wyłącznie jego problem, z którym to on w swojej głowie będzie się musiał zmierzyć i uporać. Jeśli tak się nie stanie, to będzie można uznać, że to jego wybaczenie było tylko pozorne, żeby nie powiedzieć, że fałszywe.

Dla związku podane przeze mnie rozwiązanie bywa wybawieniem, bo przecież nie można bez końca karać za dany czyn, ani tym bardziej wpędzać w wieczne poczucie winy, tym bardziej, że nawet w prawie mamy coś, co nazywamy odbyciem kary, a potem również zatarciem skazania. Jednym słowem człowiek otrzymuje czystą kartę, która stanowi jego przepustkę w przyszłość, przyszłość bez obciążeń. Ja wiem, że uczucia i emocje rządzą się innymi prawami, ale w tym przypadku zasada powinna być ta sama - o ile rzecz jasna stronie zdradzonej wciąż zależy, aby związek uratować.

32

Podobno faceci nie wybaczają lecz zapominają - coś w tym jest. Musi o tym zapomnieć. Nie ma rady . Powinno mu z czasem przejść.

33

dziękuję za wszystkie odp wiele dla mnie znaczą i potrafią lepiej zrozumieć DZIĘKUJĘ. tym bardziej, że nie mam z kim o tym porozmawiać. a to wszystko co piszecie to tak własnie jest

34

Dalas sie sprowokowac blad niestety.

35

powoli wychodzę na prostą:) wszystko idzie w dobrym kierunku

36

buziaczki_86 napisał/a:

a jeśli chodzi o twoją wypowiedz to się z nią nie zgadzam Kyntia nie zdradziłam swojego męża tylko wtedy  chłopaka, a dowiedział się teraz i było mu przykro.

A to jest tak wielka różnica miedzy -chłopak,mąz?
A gdyby ci mąż powiedział ze przed ślubem Cie np. 2 razy zdradził i powiedziałby,nie zdradziłem Cię jako zonę,ale jako dziewczynę miałoby dla Ciebie to znaczenie?

Postaw się w jego sytuacji bo zaciekle siebie bronisz.

Posty [ 37 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » kłamstwo zawsze wyjdzie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024