Bolesne rozstanie- z nietypowego powodu... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Bolesne rozstanie- z nietypowego powodu...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Bolesne rozstanie- z nietypowego powodu...

Witam.
Pewnie już był podobny temat, ale przyczyny mojego rozstania z chłopakiem są nieco inne niż większości z Was.
A więc zacznę od początku...
Byłam z chłopakiem 2 lata przez ten czas było nam bardzo dobrze, wiadomo jak u większości lepsze i gorsze dni, ale ogólnie układało nam się . On często mi powtarzał, że mnie kocha nad życie i dawał mi to odczuć. Byłam, a raczej nadal jestem szalńczo w Nim zakochana, wszystko bym dla Niego zrobiła. Planowaliśmy wspólną przyszłość często rozmawialiśmy o tym. Pewnego dna okazało się, że mój chłopak okrada moją rodzinę. Na początku szok. Myślałam: przecież to nie możliwe, to nie może  być prawda, jednak fakty mówiły same za siebie. Zostawiłam Go, jednak cały czas zastanawiałam się dlaczego to robił, przecież nie pochodził z biednej rodziny i w ogóle więc to było dla mnie dziwne. Spotkałam się z nim i w końcu mi się przyznał, że narobił sobie strasznych długów i dlatego się posunął do czegoś takiego i przy tym nadal mnie zapewniał o swojej miłości. teraz nie jesteśmy już razem ponad miesiąc, ja nadal myślę o tym wszystkim i o Nim. Nie wiem czy mu wierzyć czy nie. Z jednej strony stoi moja rodzina która o wszystkim wie i nie chce Go widzieć a z drugiej moja pierwsza prawdziwa miłość, którą cały czas kocham. Może gdyby to były początki znajomości to było by mi łatwiej pomyślała bym sobie: jest złodziejem, niech spada, ale tu minęły 2 lata. Jak już wspominałam to moja pierwsza prawdziwa miłość to właśnie z nim tak naprawdę zaczełam poznawać życie. Teraz czuję się oszukana i boję się, ze już nigdy nikomu tak nie zaufam jak jemu o ile uda mi się zaufac jakiemuś mężczyźnie. Jeśli któraś z Was była w podobnej sytuacji to prosze o radę bo nie wiem co mam robić.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bolesne rozstanie- z nietypowego powodu...

Słuchaj nie serca a rozumu. Jeśli okradał rodzinę osoby którą rzekomo kochał z powodu swoich długów, to co to za miłość??? Po ślubie może się okazać, że zabierze Ci mieszkanie, dom, okradnie Cię ze wszystkiego a zostawi Cię z długami. Wtedy nikt już sie z Tobą nie zwiąże bo nie będzie płacił twoich długów. Po ślubie mogą wyjść jeszcze inne ogromne wady...np. będzie Cię katował, chlał, zdradzał itp. Z drugiej strony możesz dalej ufać złodziejowi bez skrupułów. Wiem że go kochasz ale on Ciebie chyba nie...

3

Teraz też już nie wiem czy wierzyć w tą jego miłość. Na początku starał się jakoś utrzymać kontakt ze mną a teraz to już w ogóle nic. Tęsknię za Nim i chyba jak bym Go zobaczyła z inną to by mi serce pękło. Ale faktycznie może mówisz prawdę. Nie wiem sama co robić...

4

Mówię Ci....odpuść sobie. Zapewne jesteś jeszcze młoda i piękna to trafi Ci się o wiele większa miłość. Wiadomo że boli... i będzie boleć przez jakiś czas... ale się zagoi na pewno!
Człowiek jest tak skonstruowany, że będzie cierpiał i nic na to nie poradzisz...tylko czas, czas, czas....wiem bo ja też cierpię ze swoich powodów...ale słucham rozumu:) i wiem że czas wszystko naprawia:)

5

Ale to wszystko jest takie dziwne. Tu mówi, ze kocha a okrada moją rodzinę. Pytałam, Go czy był ze mną dla tych pieniędzy to sie zapierał rękami i nogami, że nie. Wiem, że trudno się przyznać do czegoś takiego ale, i tak już mnie stracił, więc nie wiem co o tym myśleć..

6

Teraz nie masz się co zastanawiać czy Cię kochał czy nie bo to już nie ma znaczenia... jest po jabolach i tyle. tak czy inaczej faktem jest że okradał twoją rodzinę. Jak zrobił coś takiego to zrobi wiele więcej.... Szukaj kolejnej miłości a szybko wyleczysz się z tej:)

7

teraz to jest mi w ogóle ciężko pomyśleć o tym, że mogła bym się z kim innym spotykać. Wiem, ze to głupie, ale ciągle rozpamiętuje to co było, co mogło być itd. Tym bardziej, że wszystkie, moje koleżanki mają chłopaków, a ja zostałam sama jak palec. Nie ma szans, że wyjdę gdzieś do klubu bo One nie mogą, jedynie piwo u którejś w domu. Nawet nie mogę się z Nimi podzielić tym co mnie spotkało, bo już nie chcę mu i sobie robić wstydu...

8

Najważniejsze jest wyjść do ludzi. Nawet zmusić się...bo rozumiem że w takich momentach chciało by się tylko spać i być w samotności...ale nie rób tego. Ludzie leczą.... Nie ważne jak i gdzie aby być z ludźmi, mieć jakieś zajęcie, pracę, hobby...cokolwiek. Porozmawiaj z kimś o tym..jak np tutaj... nie musisz tego wstrzymywać...dziel się uczuciami...płacz...No tak to....co zrobisz... za dwa miesiące będziesz jak nowo narodzona...

9

Dlatego postanowiłam podzielić się moim problemem tu na forum, bo koleżankom to nawet jak bym chciała to i tak nic nie powiem. Nie jestem taką świnią jak On. Z wychodzeniem do ludzi tak jak pisałam, problem. Mam zamknięte grono znajomych i jest trudniej sobie poradzić z tym wszystkim..;/

10

wolverine26 napisał/a:

Słuchaj nie serca a rozumu. Jeśli okradał rodzinę osoby którą rzekomo kochał z powodu swoich długów, to co to za miłość??? Po ślubie może się okazać, że zabierze Ci mieszkanie, dom, okradnie Cię ze wszystkiego a zostawi Cię z długami.

dokładnie.

Widać nie rozróżnia dobra od zła, a to baaaardzo niedobrze. Tego nie da się nauczyć, to kwestia wychowania, to wpajają rodzice, a przynajmniej powinni.

Co do bólu... wiele z nas przeżywa to samo. Znajdziesz tu wsparcie i zrozumienie. I mnóstwo opinii, obiektywnych! Daj sobie czas, a zobaczysz, że na spokojnie ocenisz sytuację inaczej. I Jego! Teraz jeszcze podchodzisz do tego bardzo emocjonalnie, w miarę upływu czasu, zacznie przedzierać się rozsądek. I tego Ci życzę smile Choć droga będzie długa i bolesna, nie ma co się oszukiwać.

11

Wiesz, On ma bardzo normalna rodzinę, chodzą do kościoła co niedzielę, żyją bardzo uczciwie, wiec tym bardziej bylam w szoku, ze On cos takiego zrobił. Gdyby jego rodzice dowiedzieli sie co zrobił to bylo by po nim. Moja rodzina, nadal nie moze w to uwierzyć. Kazdy Go lubił, zawsze był spokojny, mozna bylo z nim normalnie pogadać. Wiec albo na prawde sytuacja Go zmusiła do tego co zrobił, albo świetnie gra.

12

Mój były świetnie grał, a też był taaaki wspaniały, wszyscy go tak bardzo kochaliśmy, ja, moje przyjaciółki, cała rodzina. A gdy odchodził... zobaczyłam kawał skur.... niestety. A może to odejście to była gra? Może powinnam go zacząć usprawiedliwiać? To nawet na monitorze wygląda niedorzecznie. Myślę, że czas Ci wszystko pokaże.

13

Ciężko zapomnieć o kimś kogo się jeszcze kocha, pomimo bólu jaki Tobie sprawił. Czas jest najlepszym lekarstwem.

Powód zapewne jakiś jest, że zrobił  to co zrobił. Jedyne co mi przychodzi na myśl,to że kochał nie Ciebie tylko pieniądze. Czyżby skończył dobrą szkołę aktorską? Możliwe że wszystko było dobrze przez niego przemyślane, typu:  rozkochać w sobie Kobietę, która będzie przymykała oko na to co robię?, przecież wiadomym jest że zakochana Kobieta zniesie wiele

14

Też mi się wydaje, że nie kochał naprawdę Ciebie,a traktował wszystko jako zabawę i łatwy zarobek. Nie wierz w jego słowa.

Anonimowa123 napisał/a:

Wiesz, On ma bardzo normalna rodzinę, chodzą do kościoła co niedzielę, żyją bardzo uczciwie, wiec tym bardziej bylam w szoku, ze On cos takiego zrobił. Gdyby jego rodzice dowiedzieli sie co zrobił to bylo by po nim. Moja rodzina, nadal nie moze w to uwierzyć. Kazdy Go lubił, zawsze był spokojny, mozna bylo z nim normalnie pogadać. Wiec albo na prawde sytuacja Go zmusiła do tego co zrobił, albo świetnie gra.

Według mnie,to nie ma tu sytuacji,która go usprawiedliwia z kradzieży!!!Jesteś za bardzo pobłazliwa dla niego,sorry,ze to powiem ,ale jesteś bardzo naiwna i infantylna.To,ze pochodzi z rodziny,która chodzi do koscioła wcale nie oznacza,że ktos nie kradnie,sami księża daja tu przykład zakłamania tongue .Wogóle zastanawiam się,czemu twoi rodzice nie powiedza jego rodzicom o kradzieży i co masz na mysli,mówiąc "gdyby jego rodzice sie dowiedzieli,byłoby po nim".Jesli wy ukrywacie to dajecie złodziejowi ciche przyzwolenie na kradzież,on nie dostał za to kary,więc zrobi to jeszcze raz innej naiwnej dziewczynie,rodzinie!!!Anonimowa,opamietaj sie,na jakim ty świecie zyjesz.Bujasz w obłokach z motylami w brzuchu...żal...mi Ciebie,dorośnij i zmądrzej.

16

walcząca z wilkami napisał/a:

Jesli wy ukrywacie to dajecie złodziejowi ciche przyzwolenie na kradzież,on nie dostał za to kary,więc zrobi to jeszcze raz innej naiwnej dziewczynie,rodzinie!!!

Niestety się z tym zgadzam, sama jestem przykładem tego, że jeśli człowiek wyrządza drugiemu krzywdę, i nie dostaje za to nauczki ani kary, zrobi to ponownie... ja jestem tym ''ponownie'' i wiesz... to bardzo boli. On może nawet nie ma wyrzutów sumienia, bo nawet nie rozumie że wyrządza krzywdę komuś, a to według mnie jest jeszcze gorsze... nie zdawać sobie nawet sprawy z tego!! Mój były też sobie nie zdaje sprawy z tego, że mnie skrzywdził.

17

Jego rodzice na pewno się o tym dowiedzą, daliśmy mu czas na oddanie tych pieniędzy. Jeśli tego nie zrobi, to się wyda, w sumie odda czy nie to bez znaczenia teraz, i tak prędzej czy później wyjdzie na jaw co zrobił. Ja też już nie mam siły świecić za Niego oczami przed wszystkimi. Czytając to co piszecie coraz bardziej dociera do mnie fakt, ze jest skończonym dupkiem...

18

Osobiscie nienawidze zlodziei.Musisz sama zadac sobie pytanie-czy chce byc okradana?Z tego co piszesz wnioskuje,ze to nie Twoja bajka,ze Ty tego nie akceptujesz.Wiec pozbadz sie zlodzieja ze swojego zycia.Pzdr.

19

zlodzieja juz sie pozbylam ze swojego zycia. Teraz jak na to patrze to sama sie sobie dziwie, ze wogole przez glowe mi przechodzily mysli o powrocie do Niego. Rozmawialam z jego kolega i powiedzialam mu wszystko co mi zrobil i powiedzial, ze jemu tez kiedys pieniadze ginely, ale wogole nie podejrzewal nikogo ze swojego otoczenia, no a teraz sie wydalo. Wychodzi na to, ze zmarnowalam 2 lata dla kompletnego dna spolecznego. Ale coz bylo minelo trzeba zyc dalej.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Bolesne rozstanie- z nietypowego powodu...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024