Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2007-08-14 11:36:52

Rihanna29
Niewinne początki

Obfite i bolesne miesiączki

Mam bardzo obfite i bolesne miesiączki. Biorę rózne tam takie leki, ale wolałabym zaufać naturalnym sposobom. Macie jakieś naturalne receptury i sposoby na takie dolegliwości ?

#2 2007-08-14 19:53:21

Krysia46
Zaglądam tu coraz częściej

Re: Obfite i bolesne miesiączki

Polecam coś takiego, potrzebować będziesz : 50 gram ziela tasznika, ziela rdestu ptasiego, ziela rdestu ostrogorzkiego, ziela jemioły, ziela skrzypu polnego, liści pokrzywy, liści melisy, kwiatu nagietka, kłączka pięciornika, korzenia omamu, korzenia waleriany. Łyżkę mieszanki zalać szklanką wrzatku, zostawić pod przykryciem do naciągnięcia na 3 h a następnie przecedzić. Pić dwa razy dziennie podgrzane po szklance przed posiłkiem.

#3 2007-08-14 20:00:23

Rihanna29
Niewinne początki

Dzięki Krysiu smile Wiedzę, że z Ciebie prawdziwa znachorka - na pewno wypróbuje !

#4 2008-07-04 10:35:32

Metody naturalne...
Gość

Próbowałam wszystkiego na bolesne miesiączki: tabletek przeciwbólowych, no spy, jakis ziółek i nic nie pomagało, a do tego miałam bardzo nieregularny cykl. Koszmar!! I u mnie niestety jedynym rozwiązaniem były środki antykoncepcyjne, które mają mi właśnie wyregulować cykl. Dostałam Regulon, po którym krwawienie z odstawienia jest rzeczywiście bardzo regularne i mam nadzieję, że tak będzie też jak je już kiedyś odstawie.

#5 2008-07-04 12:57:56

wiedźmak
Na razie czysta sympatia

ja mam Mirenę, powoli zmniejsza obfitość miesiączek (zresztą takie jest jej działanie lecznicze), ale niestety nie ureguluje mi cykli

#6 2008-07-26 18:05:42

miesiączki
Gość

Ja mam mniej obfite i regularne miesiaczki od kiedy stosuje tabletki Regulon.

#7 2008-08-13 16:57:00

konewko
Niewinne początki

lykac rutinoscorbin, ale zeby nie przesadzic. gdzies o tym slyszalam, czytalam. zmniejsza obfitosc, moge potwierdzic.

#8 2008-08-17 16:49:06

Tabletki anty
Gość

Tabletki anty pomagają. Tabletki ziołowe też. O rutinoscorbinie nie słyszałam. Każdy musi znaleźć coś dla siebie, najlepiej w konsultacji z lekarzem, po zrobionych badaniach.

#9 2008-09-13 10:59:25

PMS
Gość

miesiączki napisał:

Ja mam mniej obfite i regularne miesiaczki od kiedy stosuje tabletki Regulon.

Regulon działa też na PMS. Własnie dlatego zaczęłam go brać, bo już nic innego nie działało, żadne ziołowe tabletki ani nic.

#10 2008-09-28 13:05:36

Okres
Gość

No właśnie tak mi się cos wydawało, ze od kiedy biore tabletki mam mniejsze dolegliwości przed okresem smile

#11 2008-09-29 10:06:25

brysia
100% Netkobieta

u mnie też wystąpił problem po tym jak urodziłam drugie dziecko.rok przed porodem usunęli mi guza jajnika,potem zaszłam w ciążę ,urodziłam bez żadnych problemów,6miesięcy po porodzie dostałam miesiączkę i było ok,teraz minęło 9miesięcy od porodu a ja co drugą miesiączkę mam tak bolesną że nie pomaga mi nic,nie mogę ani chodzić ani leżeć ból jest nie do wytrzymania mam wtedy wrażenie jakby mi ktoś na żywca jajnik wyrywał-i boli mnie ten operowany który podobno jest udrożniony,i miałam nie mieć z nim żadnego problemu.

Świadomość że kocham i jestem kochana pozwala mi cieszyć się z każdego dnia.

Dodaj odpowiedź

Stopka forum