Rozwód rodziców partnera. Jak sobie radzic? Jak jemu pomóc? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Rozwód rodziców partnera. Jak sobie radzic? Jak jemu pomóc?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Rozwód rodziców partnera. Jak sobie radzic? Jak jemu pomóc?

Wiążąć się z moim faceten, nie sądziłąm ze rozwód jego rodziców tak wpłynie na nasze życie. Że aż tyle rzeczy będzie uzależnonych od tego.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozwód rodziców partnera. Jak sobie radzic? Jak jemu pomóc?

To są bardzo silne emocje, które teraz będą się przewijać przez Wasze życie, byłam kiedyś z chłopakiem, dawno temu, któremu akurat wtedy psuła się atmosfera w domu, doszło do rozwodu.. starałam się być wsparciem, dla niego i dla jego mamy.. mama to doceniła a on? obrażał ojca, wygadał mi się totalnie, opowiadał jaki on jest i że nigdy by nie chciał być taki jak ojciec i co? BYŁ IDENTYCZNY!  po 1,5 roku związku z nim byłam wrakiem człowieka, on akurat wrodził się w tatusia.. musisz być ostrożna i musisz po prostu BYĆ!

3 Ostatnio edytowany przez Anaa21 (2012-06-05 16:17:15)

Mój chłopak bardzo mało mówi mi właśnie o tych sprawach. Tym trudniej jest mi pomóc mi. Ale tak jak mówisz najważnijsze jest po prostu być.

On mieskza aktulanie jeszcze z ojcem. Matka się wyprowadziła, ale to z nią ma dobry kontakt. Odwiedza ją często, pomaga jej. Od roku chodzenia w jego domu byłam kilka razy. Ojca ne poznałam...a mamę kilka razy z Nim odwiedzałam. Tak samo niedawno poznałam dopiero rodzine ze strony matki, a na poznanie rodziny ojca nie zapowiada sie.

4

Przede wszystkim musisz w takiej sytuacji z nim rozmawiać i być dla niego wsparciem. Pamiętaj, że jako mężczyzna może mniej chętnie otwarcie o tym problemie rozmawiać. Ale to, że nie mówi, nie znaczy, że problemu nie ma. Na pewno odbija się to na jego psychice w jakiś sposób, na pewno otwarta rozmowa by mu pomogła. Teraz będzie musiał sobie pewne sprawy poukładać na nowo, przywyknąć do nowego stanu rzeczy. Najważniejsza będzie rozmowa i Twoje wsparcie smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Rozwód rodziców partnera. Jak sobie radzic? Jak jemu pomóc?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024