Wiążąć się z moim faceten, nie sądziłąm ze rozwód jego rodziców tak wpłynie na nasze życie. Że aż tyle rzeczy będzie uzależnonych od tego.
To są bardzo silne emocje, które teraz będą się przewijać przez Wasze życie, byłam kiedyś z chłopakiem, dawno temu, któremu akurat wtedy psuła się atmosfera w domu, doszło do rozwodu.. starałam się być wsparciem, dla niego i dla jego mamy.. mama to doceniła a on? obrażał ojca, wygadał mi się totalnie, opowiadał jaki on jest i że nigdy by nie chciał być taki jak ojciec i co? BYŁ IDENTYCZNY! po 1,5 roku związku z nim byłam wrakiem człowieka, on akurat wrodził się w tatusia.. musisz być ostrożna i musisz po prostu BYĆ!
3 2012-06-05 16:12:31 Ostatnio edytowany przez Anaa21 (2012-06-05 16:17:15)
Mój chłopak bardzo mało mówi mi właśnie o tych sprawach. Tym trudniej jest mi pomóc mi. Ale tak jak mówisz najważnijsze jest po prostu być.
On mieskza aktulanie jeszcze z ojcem. Matka się wyprowadziła, ale to z nią ma dobry kontakt. Odwiedza ją często, pomaga jej. Od roku chodzenia w jego domu byłam kilka razy. Ojca ne poznałam...a mamę kilka razy z Nim odwiedzałam. Tak samo niedawno poznałam dopiero rodzine ze strony matki, a na poznanie rodziny ojca nie zapowiada sie.
Przede wszystkim musisz w takiej sytuacji z nim rozmawiać i być dla niego wsparciem. Pamiętaj, że jako mężczyzna może mniej chętnie otwarcie o tym problemie rozmawiać. Ale to, że nie mówi, nie znaczy, że problemu nie ma. Na pewno odbija się to na jego psychice w jakiś sposób, na pewno otwarta rozmowa by mu pomogła. Teraz będzie musiał sobie pewne sprawy poukładać na nowo, przywyknąć do nowego stanu rzeczy. Najważniejsza będzie rozmowa i Twoje wsparcie ![]()