Otóż zastanawia mnie pewna sprawa , ostatnio w swoim mieście w pewnej budce kupiłam kurczaka z rożna ,jako że bardzo za nim przepadam,musiałam zmienić miejsce kupna ponieważ w pewnym markecie z którego dotychczas korzystałam zamknęli sprzedaż tego specjału ,a bardzo sobie chwaliłam tamtego kurczaka,był soczysty ,super przyprawiony i świeży .Jednak teraz drugi raz z rzędu dokonałam zakupy właśnie w takowej budce ,kurczak okazał się ponownie mega słony ,nie jadalny .Czy jest to oznaka że ten produkt spożywczy specjalnie jest tak solony bo jest nie pierwszej świeżości i jest to robione w celu zamaskowania feralnego produktu ?Wiem jedno ,więcej tam moja noga nie postanie i teraz mam pewne obiekcje czy jest tak w większości miejsc ,gdzie oszukują i trują konsumenta bez konsekwencji .
2 2012-05-31 13:06:40 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2012-05-31 13:15:32)
Moja mama robiła zawsze kurczaki z rożna ale teraz mamy zepsute rożno. Miałam okazję i kupiłam raz też w takiej owej budce i powiem Wam szczerze nie ma to jak zrobić sobie samemu w domu te kurczaki z tej budki są strasznie wysuszone i tak jak wspomniałaś są przesolone w dodatku nie czuć tych przypraw zwłaszcza czosnku który uwielbiam ale nie ten z proszku.
A ile kosztuje taki sprzęt ,chyba że w piekarniku jest taka pozycja. Oraz kwestia przypraw ,oni używają jakiś specjalnych i nie wiem gdzie można by było takie dostać ,oczywiście najlepiej samemu zrobić ,wtedy wiadomo że kurczak świeży i mamy pewność że nie leży tam nie wiadomo ile i nie jest odgrzewany .
4 2012-05-31 13:19:20 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2012-05-31 13:22:30)
Z piekarnika też mi nie smakuje jedynie taki co można zrobić w woreczku to wtedy zjem . Nie wiem ile może kosztować mama ma jeszcze z Niemiec .
są kuchenki z rożnem,mam taką robiłam kurczaka z rożna chyba raz,nie wyszedł taki jak moja mama dawno temu robiła na rożnie
ale lepszy taki niż kupiony w jakiejś budce czy markecie,osobiście uważam że to co przyprawiane w marketach jest już nie świeże,po
prostu to co nie schodzi,przyprawiają,pakują i na sklep