Jak wykonac taki makijaż - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Jak wykonac taki makijaż

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Jak wykonac taki makijaż

Witam. Od niedawna się maluję, więc jestem trochę słaba w tym temacie. Strasznie podoba mi sie ten makijaż :

http://img25.imageshack.us/img25/5479/z4023293x.th.jpg

W jaki sposób go wykonać? Co potrzeba, by go wykonać? Czy taki makijaż nadaje się do szkoły, czy jest zbyt wyzywający?

Bardzo bym prosiła o szczegółowe informacje, gdyż jestem zielona w temacie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak wykonac taki makijaż

hmmm po pierwsze-ładny makijaż ale też ładne wykonanie photoshopa-wygładzona buzia na maxa-chciałabym taką mieć tongue

po drugie nie wiem czy pomogę w tej kwestii ale spróbuję, może inne forumowiczki będą miały inne pomysły ale ja podam Ci swój-czyli jak ja bym zrobiła sobie taki makijaż tzn napiszę Ci jak ja się maluję:) specjalistka nie jestem ale  postaram się jak tylko mogę smile

przede wszystkim zacznij od dobrania dobrego podkładu- nie wiem jaki masz typ urody, odcień skóry ale podkład to sprawa podstawowa! nie może byż zbyt ciemny bo zrobi Ci z buzi maskę a nie o to chodzi smile czyli podkład w płynie,mus albo jakiś inny rodzaj takiego płynnego, korektor na niedoskonałości. i wtedy pudrem w kamieniu przy użyciu dużego pędzla pudruję buzię żeby zabezpieczyć ją przez błyszczeniem się-delikatnie po całej buzi ale nie na siłę-miękkie ruchy smile jeśli będzie korektor przebijał spod pudru to delikatnie go rozsmaruj-wklep w skorę. na to wszystko innym pędzelkiem nakładam róż do policzków- że mam okrągłą buzię to sama muszę sobie dorabiać kości policzkowe-jeśli wiecie co mam na myśli smile z różem trzeba delikatnie żeby nie było efektu clowna!! jak już mamy buzię w gotowości to trzeba zabrać się za oczy- wydaje mi się że dziewczyna na zdjęciu ma nałozony po prostu na ruchomej powiece jakiś szarawy kolor cieni i tak właśnie nakładasz-na ruchomą powiekę ten szarawy kolor-ale tylko troszkę ciemniejszy od tego spod łuku brwiowego, nastepnie biały bądź totalnie jasny cień pod samą brew i jak już to jest to rozcierasz-delikatnie!!! granicę między nimi, takżeby się lekko zmieszały na tej granicy. w rękę bierzesz kredkę do oczu-czarną albo eye-liner i robisz staranie kreskę na górnej powiece tuż nad linią rzęs-to wymaga wprawy więc uważaj smile pamiętaj że zaczynasz od zewnętrznego kącika oka i dalej do wnętrza a nie na odwrót. i że od zewnętrznej str linia ma być szersza niż od wewnętrznej!! jak już to zrobisz to taką samą kreskę robisz na dolnej powiece też tuż nad linią rzęs-przyjżyj się zdjęciu dokładnie smile po tym wszystkim wytuszuj rzęsy maskarą-najlepiej pogrubiająco-wydłużającą dla lepszego efektu, usta muśnij delikatną szminką bądź błyszczykiem-w naturalnym kolorze by nie odwracać uwagi od makijażu oka smile i gotowe big_smile

mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam i że na coś przydadzą się te moje "wypociny". ciężko tak coś opisać krok po kroku..

a jeśli chodzi o sam makijaż to wydaje mi się że do szkoły wystarczy kredka, tusz i błyszczyk- ten makijaż nie jest jakiś wyzywający ale zwraca uwagę a będąc w szkole lepiej umknąć uwadze nauczycieli!!

poćwicz przed lustrem i napisz jak wyszło smile

pozdrawiam

3

Próbowałam, ale niestety mi to nie wyszło sad czy ma jakieś znaczenie, czy kredka jest miękka czy twarda ?

4 Ostatnio edytowany przez Nysza (2009-03-12 11:48:54)

z całą pewnością twardość kredki ma wpływ - jak będzie twarda to raczej wcześniej łzy Ci polecą niż namalujesz wyraźną kreskę na powiece .. kredka musi być miękka i dokładnie zaostrzona - to podstawa ..

a z kreską na powiece to nie prosta sprawa - nie rezygnuj tylko poćwicz ... troszku cierpliwości i będziesz śmigać sobie kreseczki jak się patrzy smile

5

ja do szkoły : podkład, puder, odrobinka (ale naprawdę odrobinka) rózu, tusz i błyszczy smile

6

ja w ogole sie nie maluje.. nie potrafie.. uzywam tylko musu i tuszu i blyszczyka

7

Co do opisu noelle, to ja dodałabym jeszcze troszkę cienia na dolną powiekę, a kredka pod samą linią rzęs wink

Resztę zrobiłabym tak samo jak napisała.

8

rzeczywiscie piekny makijaz tez sama sprobuje... chociaż jestem w tym naprawde kieepska...

9

próbowałam wykonać taki i niestety coś mi nie wyszło powiedzmy że nie mam talentu
;p albo nie ta karnacja

10

trzeba wielu prób smile ja maluję się jakieś 5 lat a dopiero ostatnio doszłam do jakiejś perfekcji!! choć i mnie coś czasem nie wyjdzie!!!!!!! znajdź chwilkę, nie zniechęcaj się tylko kosmetyki w dłoń i działaj smile

11

Mnie tylko zaciekawił sposób nanoszenia kreski bo od lat robię to od wewnątrz na zewnątrz i co śmieszne ale 2 kosmetyczki u których byłam na studniówkę i na ślub robiły to tak jak ja.

12 Ostatnio edytowany przez noelle87 (2009-03-18 19:16:42)

mi jest tak lepiej jak opisałam smile wiesz, kreseczki każda kobieta musi robić dobrze-ale jak jej jest najlepiej smile i najwygodniej

13

Już myślałam że jakaś odwrócona jestem zwłaszcza że robię kreski na otwartych oczach  big_smile

14 Ostatnio edytowany przez noelle87 (2009-03-18 19:50:14)

nie jestem specjalistką choć wybieram się do szkoły wizażu-wiem że muszę się wszystkiego nauczyc od podstaw.. p.s fenix jak to na otwartych oczach?? ja zawsze to które maluję-zamykam a kontrolę prowadzę drugim okiem smile a jeśli maluję górną powiekę od wewnątrz to wiadomo że wtedy oczka są otwarte smile

p.s do wszystkich miłośniczek makijażu- na youtubie i na snobka pl można znaleźć naprawdę ciekawe rozwiązania- sama z nich korzystam smile

15

Mam nietypową wadę wzroku więc musiałam nauczyć się sobie radzić i maluje oczy na przymrużonym oku, a że zaczęłam wcześnie 14latwięc mam to opanowane do perfekcji big_smile

16

he he big_smile ja zaczęłam w wieku 20 lat big_smile i trudno jest się przyzwyczaić ;p szczególnie ze nie mam żadnej wprawy w malowaniu

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Jak wykonac taki makijaż

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024