Czy nasz związek ma sens? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy nasz związek ma sens?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Czy nasz związek ma sens?

Witam wszystkie Kobietki:)
Mam problem i nie wiem co mam zrobić.
Jestem z chłopakiem od 4 lat, początkowo było dobrze oczywiście zdarzały nam się kłótnie... głównie o jego byłą dziewczynę bo mimo że on temu zaprzeczał ja i tak dobrze wiedziałam że on coś do niej czuje ale mimo wszystko byłam z nim bo po prostu zakochałam się w nim jak głupia. Po jakiś 4 miesiącach związku zdradził mnie z nowo poznaną koleżanką... ale po jakimś czasie mu wybaczyłam bo wydawało mi  się że nie potrafię żyć bez niego, zresztą do dziś mi się tak wydaje. Przez kolejne miesiące było w porządku. Problemy zaczęły się wtedy kiedy założył sobie konto na tym "cudownym" facebooku. A ponieważ znałam jego hasło do konta od czasu do czasu tam zaglądałam(on oczywiście nie wie że znam hasło) Bardzo dużo było rozmów z różnymi koleżankami, niby nic tam takiego nie było dopóki nie zobaczyłam rozmowy z przed kilku dni jego ze swoją byłą...Szczerze powiem serce mi mocniej zabiło... Otóż napisał do niej ze między nami już się nie układa i to co się dzieje w naszym związku to jest "meksyk" dokładnie takiego słowa użył. Pisał jej że nie ma tak naprawdę z kim pogadać że nikt go nie rozumie i że ona to jest super dziewczyna i chciałby się z nią zobaczyć, ona do tego wszystkiego dodała że w jej związku też nie jest za kolorowo... w końcu wyszło na tym że się umówili za kilka dni on ma po nią pojechać do szkoły...
A jeszcze dziś mówił mi jak bardzo mnie kocha i w ogóle...:(

Chciałabym z nim o tym porozmawiać ale nie wiem jak mu o tym powiedzieć... co powinnam zrobić? co Wy Kobietki zrobiłybyście na moim miejscu?
Nie chce żeby się dowiedział że przeczytałam ich rozmowę....
Dodam jeszcze że on ma 26 lat (ja 20)

Dawno już bym z nim zerwała ale czuję że nie poradzę sobie bez niego może po prostu  za bardzo się do niego przyzwyczaiłam... trudno mi z nim być ale bez niego też nie było by łatwo:(

Proszę Was poradźcie mi coś bo w głowie mam już taki mętlik że nie potrafię rozsądnie myśleć:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy nasz związek ma sens?

Witaj otoz twoja sytuacja jest jasna, skad znalas jego haslo do facebooka? Widocznie logowal sie na twoim komputerze lub jego wlasnym z ktorego korzystasz i tak zostalo haslo a niekiedy mozesz wytlumaczyc sie mu ze sie nie wylogowal i przez przypadek przeczytalas wiadomosc.Dziewczyno ja na twoim miejscu wyrzucilabym kawe na lawe i powiedzialabym mu o wszystkim a jezeli on ma kontakt na facebooku z nia to i smsowy tez maja tylko mozliwe ze maja ugadane w jakich godzinach moga pisac, najwyrazniej on cie robi w balona zapewnia o uczuciach a lata za była .Wspolczuje ci tej sytuacji naprawde , ja to bym wogole pojechala pod ta szkole i tyle i przylapalabym go na goracym uczynku , zreszta co z niego za facet skoro byli ze soba to po sie rozsawali chyba musiala byc tego jakas przyczyna , co znalazl ciebie jako pocieszycielke.Dziewczyno mowie ci ogarnij ta sprawe jak najszybciej i skoncz z nim zwiazekbo to nie ma sensu. A ty jestes mloda i jeszcze znajdziesz sobie faceta ktory bedzie cie kochal.

3

No niestety nie mogę tak powiedzieć mimo tego że mamy wspólny komputer. Nie loguje się nigdzie z tego komputera, tylko jak jest w domu u siebie, a hasło znam z wcześniejszego konta które miał założone po prostu pod patrzyłam dlatego też trudno mi coś wymyślić co miałoby sens tak na prawdę.
Wiem że jak z nim zerwę to się po prostu załamię. Wiem bo była już taka sytuacja wtedy kiedy mnie zdradził ale jakoś to było bo miałam to szczęście ze była ze mną moja przyjaciółka której teraz najnormalniej w świecie nie ma:(

4

Wart Pac pałaca i pałac Paca.
Oboje nie szanujecie się wzajemnie.
On, bo zdradza Ciebie i obrabia wasz związek na prawo i lewo, nic Tobie o swoich wątpliwościach nie mówiąc.
Ty, nie przestrzegając zasady tajemnicy korespondencji, czyli przeglądając bez jego wiedzy i zgody różne jego elektroniczne listy.
Tkwicie razem, bo żadne z was nie ma na tyle odwagi, by powiedzieć prawdę: "nie widzę sensu tego związku, wzajemnie się ranimy".

Twierdzisz, że nie możesz żyć bez niego.
Na tym forum już jest taki wątek o kobietach, które będąc nieszczęśliwymi w swych związkach tkwią w nich po kilka, kilkanaście czy kilkadziesiąt lat. Masz szansę trafić na ten wątek jako jego uczestniczka.

5

Tak to prawda... to nie w porządku z mojej strony że przeglądam mu wiadomości ale on też nie jest bez winy. Ja po prostu już mu nie ufam i nie wiem czy kiedykolwiek się to zmieni:( Szczerze powiem, dawno dałabym sobie z nim spokój ale nie potrafię, wiem że jeśli się z nim rozstanę to zaraz wrócimy do siebie bo oboje nie wytrzymamy...
Potrzebuję jakiegoś wsparcia a tego teraz nie mam i wiem że jak go nie będzie to mnie samej będzie cholernie ciężko... boję się tego. Proszę was wszystkie o pomoc bo na prawdę nie mam nikogo z kim mogłabym szczerze porozmawiać:(

a jeśli chodzi o wątek o podobnym temacie to przepraszam Was bardzo, musiałam go przeoczyć.

6

real_dreams napisał/a:

(...)a jeśli chodzi o wątek o podobnym temacie to przepraszam Was bardzo, musiałam go przeoczyć.

Nie masz za co przepraszać.
O tym wątku wspomniałam tylko dlatego, że możesz się w nim znaleźć, gdy nie zakończysz tego toksycznego związku. Toksycznego dla każdego z was. Żadne z was nie nie jest uczciwe, żadne nie ufa drugiej osobie. A nie ma udanego związku bez zaufania.

7

Ja bym nie wspominała o swoim odkryciu, a raczej porozmawiała szczerze o związku. Nie musi wiedzieć, że naruszyłaś jego prywatność, poza tym w tej rozmowie ujawnił "tylko", że i dla niego ten związek nie jest spełnieniem marzeń. Oboje jesteście do siebie po prostu przyzwyczajeni, a może raczej uzależnieni od siebie i od wzajemnych animozji. Ani to rozwojowe, ani przyjemne. Jeśli rozstaniecie się bez konkretnego pretekstu, tylko dlatego, że oboje potrzebujecie wyciszenia, złapania dystansu do waszych problemów, jest szansa, że zrozumiecie, jak destrukcyjnie wpływa na was bycie ze sobą.

8

Tak zgadzam się z waszymi wypowiedziami, ale najbardziej boli mnie to że on tego mi po prostu nie powie tylko powtarza ciągle jaki jest ze mną szczęśliwy i jak bardzo mnie kocha a ja wiem że to jest nie prawda i nie wiem jak mu o tym powiedzieć...
Jeśli chodzi o rozmowę na temat naszego związku to raczej jest tak że ja mówię a on słucha nigdy nie potrafi mi odpowiedzieć coś konkretnego dlatego też najczęściej nasza rozmowa kończy się na niczym, wiec jak mam do niego mówić żeby mnie słuchał? Jak mam do niego dotrzeć?

9

real_dreams napisał/a:

(...)jak mam do niego mówić żeby mnie słuchał? Jak mam do niego dotrzeć?

Krótko, bez ozdobników i niepotrzebnych wyrażeń, na temat, bez dygresji, bez podtekstów, bez zmuszania go do domyślania się tego, co naprawdę masz na myśli.

10

Łatwo powiedzieć, ale z nim to nie jest taka prosta sprawa no ale cóż trzeba spróbować,  najwyżej skończy się na niczym jak to zwykle bywa.

A jeśli się nie uda? Czy jedyne sensowne wyjście to zakończyć naszą znajomość? Na samą myśl o tym chce mi się płakać... wiem ze tak wiecznie nie będzie, że z czasem mi przejdzie, ale tak po prostu szkoda mi tych 4 lat spędzonych razem, tych wszystkich chwil...

11

Rozstanie jest ostatnim rozwiązaniem.
Pierwszym jest naprawa związku, wyjaśnienie wątpliwości, obdarzenie szacunkiem, wprowadzenie uczciwości, mówienia wprost, itd.
Tylko czy chcesz pracować nad waszym związkiem? I czy tego samego chce Twój partner?

12

Ja mam takie doświadczenia, że zdrady nie potrafię wybaczyć. Póżniej będzie jeszcze gorzej. Przyzwyczajenie - najgorsza rzecz jaka się może wkraść do związku. Stajesz się niewolnicą niezdrowych i nieprawdziwych uczuć. A te powinny być szczere z obydwu stron.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy nasz związek ma sens?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024