Na miłość nigdy nie jest za późno - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Na miłość nigdy nie jest za późno

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Na miłość nigdy nie jest za późno

Oburzamy się, widząc całujące się nastolatki. Jako dorośli dziwimy się, że rodzice ciągle jeszcze uprawiają seks. A kiedy jedno z nich w jesieni życia przeżywa miłość - rwiemy włosy z głowy. Dlaczego?
Gdy ludzie wkraczają w wiek średni, a przytrafia im się miłość, cały świat jest oburzony. Bo w tym wieku miłosne porywy serca - to po prostu nie wypada. Ale zazwyczaj najbardziej oburzone są dorosłe dzieci. No właśnie... Wyobraź sobie, że pewnego dnia twoja mama informuje cię, że w jej życiu pojawił się ktoś ważny. Co ty na to?

Czy pozwolibyscie by np mamie 65letnie po raz drugi stanąć na ślubny kobiercu .........?inaczej czy byliście zadowolenie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Na miłość nigdy nie jest za późno

ja tak. Bo szczęście mojej mamy by było dla mnie najważniejsze !! big_smile była bym mega szczęśliwa że jeszcze na "stare lata" bóg pozwolił jej być tak szczęśliwą smile

3

Szczerze mówiąc, mnie coś takiego wcale nie oburza... doskonale rozumiem, że miłośc można spotkac właściwie w każdym wieku, w mojej rodzinie zdarzały się przypadki, że ktoś żenił się/wychodził za mąż w wieku 60, raz nawet w wieku 90 lat... Wszystko zależy od człowieka. Tak jak już pisałam w moim innym poście, jeden może miec 15 lat i kochac dojrzale, inny może byc staruszkiem i nie potrafic jeszcze pokochac kogoś szczerze i prawdziwie (znam niestety osobiście mężczyzn, którzy zbliżają się do 60 a wciąż zachowują się, jak małolaty, jeśli chodzi o uczucia)...
Irytują mnie natomiast trochę przeciwne stwierdzenia... że "taka młoda, co ona wie o miłości, w tym wieku jeszcze się nie kocha, zmieni jej się jeszcze kilka razy i dopiero za jakiś czas znajdzie mężczyznę,z  którym będzie dzielic resztę życia". Otóż nie. Ludzie różnie pojmują miłośc. Znam pary, które są ze sobą od liceum na przykład -  a teraz są małżeństwami i bardzo dobrze im się układa...
Nie można myślec stereotypowo...

4

Witam wszystkich -Pestka 35 musze ci powiedziec ze moja mama jest w wieku 72 lat i 3 lata temu wyszla uwaga-5 raz za maz .Dziekuje Bogu ze nie mam takiego charakteru .i powiem wam ze nikogo nie pytala .ja nie mam takiego stosunku do facetow bylam w malzenstwie 26 lat czyli do smierci meza i nie wyobrazam sobie zebym kolejny raz miala wyjsc za maz .To nie znaczy ze zamierzam byc sama ale nie wiem czy bym sie chciala wiazac .Powiem ci ze juz czasami myla mi sie te nazwiska mamy.A w tak podeszlym wieku to bym sie nawet bala bo dobrze jest jak zdrowie dopisuje ale co pozniej.........

5

Ja również nie mam nic przeciwko mało tego dała byy mamie w prezencie ślubnym mega pake wiagry co by pan młody podołał nocy poślubnej smile

6

...A gdybym tak weszedł w piżamie do supermarketu, śpiewał sobie jażdżąc rowerem po mieście, rozdawał wszystkie zarobione pieniądze, kochał mojego przyjaciela i dotykał go po pupie - czy to byłoby złe bo inne/nietypowe? Bo nie wypada? Bo tak nie robi większość i to większość decyduje za drugiego jak ma żyć... bla bla bla

...A Ja bym był spełniony, szczęśliwy i wolny.

7

JA uwazam,ze nie ma takich barer wiekowych w ktorych
'nie wypada' sie zakochac.I tak lepiej chyba wyglada,jezeli dwoje,
kochajacych sie,szanujacych staruszkow idzie przez miasto trzymajac sie za rece,
niz jak dwoje 15 latkow wsadzaja sobie jezyki do gardel:D na lawce w parku;)

8

Myślę, że miłość starszych ludzi jest bardziej dojrzała ale i trudniejsza. Osoby w takim wieku mają swoje nawyki i upodobania które trudno z dnia na dzień zmienić. A w małżeństwie trzeba iść bardzo często na kompromis.

9

Przecież to wspaniałe,że nawet starsi ludzie mogą jeszcze być szczęśliwi.Uważam,że wiek nie ma znaczenia aby się kochać.Ale niestety podłość ludzka nie ma granic więc trzeba o czymś mówić,a to że akurat pani x mająca 58 lat nagle ponownie wychodzi za mąż to idealny temat.Wiele osób robi z siebie takich cnotliwych,kulturalnych,moralnych ale jak im się przytrafia ponowne zakochanie to wtedy już nie pamiętają jakie opinie wydawały na taki temat.

10

Miłość ludzi dojrzałych jest piękna,jedyna w swoim rodzaju,bo czysta,bezinteresowna.Widok zakochanych ludzi starszych,trzymających się za ręce,patrzących czule w oczy-to uścisk w sercu.Najpiękniej jest się razem zestarzeć,niestety nie każdemu jest to dane.
Kochajmy się,bez względu na wiek.

11

PESTKA35 napisał/a:

Wyobraź sobie, że pewnego dnia twoja mama informuje cię, że w jej życiu pojawił się ktoś ważny. Co ty na to?

Zaczęłabym jej wybierać suknię ślubną tongue I zaniosła papier rozwodowy do urzędu, żeby mogła wejść na nową drogę życia tongue A tak serio to jest taki ktoś w jej życiu, ale czysto platoniczny... Szkoda, z chęcią bym ją widziała z innym mężczyzną, jakkolwiek to brzmi.Ale na pewno byłaby szczęśliwsza. Wierzę, że nigdy nie jest za późno by uzdrowić swoje życie.

I nie dziwi mnie miłość w żadnym wieku. Bez względu na to ile się ma krzyżyków na karku tak samo ma się serce i jest się zdolnym do miłości, można stracić głowę i być tak samo "głupim" jak nastolatkowie... I nie ma w tym nic złego.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Na miłość nigdy nie jest za późno

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024