dla 50+,które są młode duchem i ciałem-szukają spełnienia i radości - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » dla 50+,które są młode duchem i ciałem-szukają spełnienia i radości

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

1

Temat: dla 50+,które są młode duchem i ciałem-szukają spełnienia i radości

Witam miłe  Panie,
założyłam ten wątek z nadzieją,że znajdą się chętne do dyskusji nt.co zrobić ze swiom monotonnym życiem,aby stało się ciekawsze i spełnione/czyli czas na realizację marzeń,bądż rozwijania ukrytych talentów/.Czekam na chętne do dyskusji i wymianę pomysłów.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dla 50+,które są młode duchem i ciałem-szukają spełnienia i radości

widzę,że zaglądacie,ale nic z tego nie wynika.Może brak odwagi,a może zadowolenie z obecnej egzystencji-jeśli tak,to podzielcie się.

3

Witam Bona.  Zdecydowałam się napisać, bo czuję się o conajmniej 10 wiosenek mniej!  A i wyglądam jeszcze na tyle, co się czuję!  Życie mnie trochę doświadczyło, ale...  aby gorzej nie było. Zdrowie jest, dobry mąż jest, praca jest. A że inne rzeczy do bani, to z tym się poradzi!  Chętnie podyskutuję, zapraszam do rozmowy.

4

Witaj
cieszę się bardzo,że odpisałaś.Poznałam Cię trochę na stonie 50+ i zapamiętałam,ponieważ masz login podobny do mojego imienia/też chciałam być bogną,ale zostałam boną/.Ja też pochodzę z dużego miasta W-wy,mam dobrego/i przystojnego mężą/,dwoje wspaniałych dorosłych dziecia jeszcze nie zamężnych-chociaż córka powoli,ale zabiera  się do tematu.Miałam ochotę pisać na Waszej stronie,ale to chyba nie moje" klimaty",ja wolę bardziej wymienne informacje-konkrety,a kawkę przy okazji

5

dzien dobry BONA
napisz mi jakie interesuja cie klimaty
pozdrawiam

6

witam serdecznie,
moje klimaty to:1. gotowanie /w szczegolności ryby,owoce morza ,pieczone mięsa i niebanalne sałatki/,a co za tym idzie eleganckie podanie potraw
2.projektowanie i urządzanie domów
3.zakładanie ogrodów/ale nie praca w nich/
4.kwiaty-układanie wiązanek i robienie wianków
5.książki w szczególności psychologiczne
6.podróżowanie
to wszystko po części robię,nie mając w tych kierunkach wykształcenia,ot  tak na własny użytek.

7

Witam Panie.Czy można się przyłączyć?

8 Ostatnio edytowany przez bognaboch7 (2012-05-12 20:13:42)

Dobry wieczór! Lepszy byłby ten wieczór nieco cieplejszy, ale to w końcu ogrodnicy. Wiesz Bono, twoje zainteresowania odmienne są od moich,  bo ja np. nie projektuję ogrodów, ale lubię w nich przebywać. Kocham przyrodę i zwierzęta. A moje zainteresowania /i jednocześnie praca/ to  medycyna. Interesuje mnie parapsychologia i książki o "lekkiej" tematyce, tak żeby za bardzo nie trzymały w napięciu. Gotuje /często/ mój małżonek. Lubi to robić i bardzo się z tego cieszę. W tym kierunku zbytnich zdolności nie mam... A on jak najbardziej.   Więc jak odpowiadam ci jako osoba do dyskusji, to będzie mi miło i chętnie z tobą pogawędzę.

9

Witaj Julio! Będzie nam bardzo miło! Pozdrawiam!

10

JULIO WITAMY i zapraszamy.Może parę słow o sobie napiszesz,abyśmy lepiej się poznały.

11

Bogna,
jak najbardziej zapraszam Cię do wszelkiego rodzaju dyskusji,na pewno masz wiele do powiedzenia i przekazania.A o intersujących mnie tematach napisałam,ponieważ prosiła mnie oto Morawa.Nie oznacza to bynajmniej,abyśmy kręciły się wyłącznie wokół nich.

12

Wobec tego jestem otwarta na wiele tematów i cieszę się że sobie pogadamy!

13

Bona co ty piszesz na forum kafejki
ja pytam ciebie o klimaty
tak sie zastanawialam co ci sie unas nie podobalo
odpowiedzialas i tyle mam z toba wspolnego

14

pisałaś o miom wątku w dość moim zdaniem prześmiewczy sposób-pytam się w imię czego to zrobiłaś?Musiałam więc zareagować!Nie tylko Ty chodzisz po całym forum kobiet,więc tym samym niepotrzebnie swoimi wpisami przyklejasz ludziom niepochlebną etykietę.

15

Witaj Bona!  Dzionek dziś pochmurny i chłodny, ale ja już od godz.6.00 go zaczęłam /ranny ptaszek ze mnie!/. Ale za to wieczorem...wstyd powiedzieć o której się kładę! Wkrótce po dobranocce . . .         ha ha!  Dziś wybieram się ze staruszkiem na festyn. Aby nie padało!  Miłej niedzieli ci życzę!

16

Witaj Bogna,
cieszę się bardzo za miłe powitanie,Ciebie rownież ciepło witam w ten nie zaciepły dzień imam nadzieję,że festyn mimo pogody uda się.A przy okazji,jeżeli będziesz chciała pogadać nt.incydentu z wpisem Morawy w kafejce 50+,to chętnie wyjaśnię o co chodziło.Udanego festynu i miłego dnia życzę

17

Witam Panie ponownie. Miało być coś o mnie;
-mieszkam na Jurze w miejscu żródeł rzeki Małej Panwi od 2 lat
-zajmuje się obecnie florystyką na początku z konieczności, a obecnie również przyjemności
-mieszkam przy lesie, chodzę z mężem myśliwym na ambonę i obserwuję przyrodę przez lornekę
-zostałam razem z mężem gospodynią  nowego domu myśliwskiego, który ma być wynajmowany i może będę musiała zabawić się również w catering
- lubię gotować ale chętnie skorzystam z ciekawych przepisów i podpowiedzi kulinarnych
- jestem początkującą ogrodniczką
- interesuje mnie jeszcze wiele innych spraw

18

Witam Panie,
pozwolicie,że na wstępie poruszę kilka tematów.Zasadniczy ,który nie daje mi spokoju to insynuacje i dwuznaczności  nt.mojego wątku i jak się domyślam mojej skromnej osoby -we wpisie nkafejka 50+ .Szybko więc wyjaśniam/a może bardziej-informuję/,ze zarejastrowałam się na forum w 2009 roku-z jednym wpisem,będąc na tzw.zakręcie małżeńskim-nie skorzystałam z niego,a problemy szybko rozwiązaliśmy sami.Powróciłam tu /zapominając w ogóle,że byłam-dopiero rejestrator mi przypomniał/,a że czuję się poniekąd osamotniona,niespełniona zawodowo i poszukująca inspirującego zajęcia/na które teraz mam dużo czasu/-stąd mój wpis w temacie:samotność,jak na razie bez odzewu. Mając więc garstkę zainteresowań poszłam inną drogą,w celu poznania ciekawych ludzi,poszerzenia horyzontów myślowych,etc. i znalazłam się tutaj.
Zatem reasumując:pisząc lub radząc innym/to też robię w innych wątkach/nie oznacza,że mijam sie z prawdą,bądż szukam dowartościowania.Jestem osobą na wskroś dojrzałą,która wiele w życiu doświadczyła /dla przykładu podam,że pochodzę z rodziny patologicznej /,poświęciłam b.wiele lat na terapię,aby wyjść z traumy-przez to straciłam wiele cennych lat,które mogłabym poświęcić na swój rozwój-ale nie żałuję tego,ponieważ los mi to wynagrodził w innej formie i  za to jestem mu wdzięczna.Teraz nadszedł wreszcie czas zająć sobą ,co właśnie staram się czynić-to tyle narazie o mnie.

19

Następny temat do Julii-witam Cię,
cieszy mnie fakt,że obracamy się z podobnych klimatach.Catering fajna rzecz,ale to ciężka odpowiedzialna praca.Sama kiedyś o tym myślałam.Napisz coś więcej na ten temat,chętnie coś podpowiem lub doradzę,jeśli będę umiała.Czy  w Waszym domu chcecie stworzyć agroturystykę i stąd pomysł na wynajem?Florystyka mnie również pociąga i dlatego we wrześniu idę na kurs 1-stopnia..O stworzeniu kwiaciarni nie myślę ,ale chcę się nauczyć  techniki układania bukietów tak na włsny użytek,a jak mi się uda to stworzę stronę internetową z wiankami.Zauważyłam na forum Twój wpis "szukam wspólnika" może mogę w czymś pomóc,ale muszę poznać więcej szcegółów-okey?
pozdrawiam-fajnie jest chyba,być żoną myśliwego.Co?

20

I ostatni temat do Bogny-witam Cię,
Może napiszesz parę słów ,jak i czy ? udał się Wam wczorajszy festyn.Nasza cała rodzina i dwoje znajomych,byliśmy po kościele na sushi w Arkadii.Dlaczego właśnie tam,otóż bywamy w tym  miejscu już parę lat,zaprzyjażniliśmy się z przemiłą obsługą,a w szczególności z paniami/wszystkie trzy Anie/i Rafałem,który robi dla nas specjały wg swojego uznania/On chyba sympatyzuje w naszej córce i stąd te fory/.Jak mam niewiele gości to krzystam z ich usług i jestem bardzo zadowolona.Jak będziesz kiedyś zaniteresowana,to służę pomocą.Z tego co się zorientowałam masz do czyniena z medycyną.Czy możesz mi coś poradzić na temat Flavo-c.Ja to serum o stężeniu 15% stosuję na noc ,na twarz.Na to nakładam Hydrating B,które kupuję w aptece w Niemczech.Rzecz w tym .że co jakiś czas na policzkach,gdzie mam lekko naczyniową skórę, pojawia się zaczerwienienie,ale tylko po uciśnięiu danego punktu palcem.Nie wiem co to oznacza i czy nie robię sobie jakiejś krzywdy.
Interesuję się trochę medycyną estetyczną,a może bardziej śledzę- co się w tym temacie dzieje.Nie jestem jej zakręconą fanką,ale myślę,że w XXI wieku,przy takich możliwościach,trudno się oprzeć pokusie poprawienia sobie w moim wieku urody.Najbardziej jednak przemawiają do mnie zabiegi frxelem,ipl dla mnie za słaby.Stąd pytanie czy może wiesz coś o CO2,bo różnie o  nim piszą,a mnie zależy o fotoodmładzaniu,nie likwidowaniu przebarwień.
pozdrawiam

21

Witaj Bona. Do nieporozumień między tobą a kimś tam na forum nie będę się odnosić. To nie moja sprawa. Festyn był niezły, był kiermasz z różnymi specjałami i występy na estradzie /Park Praski/. Trochę popadało, ale potem wyszło słońce i zrobiło się przyjemniej. Jeśli chodzi o medycynę estetyczną, mało mam z nią do czynienia. Choroby, leki /suplementy diety i pozostałe/, to moja dziedzina. Jeśli chodzi o  twoją cerę, dobrze byś brała jakiś preparat z rutyną, np. rutinoscorbin, żeby wzmocnić naczynia krwionośne. Dobrymi preparatami są kremy firmy "Ziaja", co prawda niedrogie ale skuteczne i nie uczulają. Drogie nie znaczy dobre! A te nazwy co podajesz, są mi nieznane. Nie wpadam tak często na forum, ponieważ obowiązki wzywają /praca i inne najróżniejsze sprawy/. Pozdrawiam i miłego popołudnia!

22

Coś mi podpowiada,że popełniłam jakiś błąd-może zbyt protekcjonalnie zaczęłam ten wątek i tym samym zraziłam potencjalne koleżanki.Wybaczcie!Ja tak samo jak wiele innych kobiet raczkuję po forum,mam wiele potrzeb ,ale i wielkich obaw z tym związanych,Jednak zdobyłam się/chyba z desperacji/na odwagę,aby nawiązać nowe kontakty z ludżmi,a że nie mam innego pomysłu,robię to przez internet,

23

Czaść Bogna,
tak się skupiłam na swoich przemyśleniach,że kompletnie zapomniałam Ci podziękować-co niniejszym czynię.Na pewno skorzystam z Twoich rad.pozdrawiam

24

Witaj Bona! Zgadzam się z twoimi przemyśleniami. Zbyt protekcjonalnie zaczęłaś... Ja odebrałam cię jako osobę mającą o sobie wielkie mniemanie. Wybacz moją szczerość. Pozdrawiam!

25

Witaj Bogna,
dzięki za szczerość.W życiu b.ważne jest być szczerym,gdyż unika się niepotrzebnych problemów,ale z doświadczenia wiem,że niewielu na nią stać.Dobrze jest jak szczerości  towarzyszą też refleksje na swój i innych temat,można wtedy wprowadzić jakieś konstruktywane zmiany.Co do mojej osoby-zobacz jak to pozory mylą,ale rozumiem, że właśnie w taki sposób obcy  ludzie mogą mnie postrzegać.Ja nawet na taką nie wyglądam,a cóz dopiero.....taką być-to zupełnie kłóci się z tym co znajomi o mnie sądzą/nie wspomnę już o rodzinie/.Trudno jest dać się poznać w tak krótkim czasie,tymbardziej,że jak zdążyłam się rozeznać na forum,większość jest b. powściągliwa/i dobrze,mają ku temu swoje powody/.Ja natomiast należę do osób wylewnych ,ale powiedziałabym że nie naiwnnych,więc staram się trzymac pewnych -jak na mój wiek-norm i zasad.Zresztą i tak dość dużo można się o mnie dowiedzieć z innych wątków i porad.Ja być może nie założyłabym tego wątku,ale nie miałam lepszego pomysłu na nawiązanie kontaktu z osobami mojego pokroju,które oprócz wielu dobrodziejstw,mają tak samo problemy jak inni i o tym należy pamiętać.
pozdrawiam i miłego dnia!

26

Julio!
widzę,że zamilkłaś/ może czasu brak?,a może......?/.Odezwij się,proszę.pozdrawiam

27

Witajcie,
nie mam pojęcia o co chodzi,że nie ma zainteresowania moim wątkiem,ale rozumiem-w końcu nic na siłę!.Nie mniej zastanawia mnie fakt iż jest tyle samotnych osób,poszukujących bratniej duszy nawet w necie,a jak jest ku temu sposobność to nikt nie zada sobie nawet trudu ,zeby skorzystać z nadarzającej się okazji /nawet spróbować/.Nie wiem w czym leży przyczyna ,ale wydaje mi się,że może.........zresztą szkoda słów,niech każdy zainteresowany odpowie sobie sam.
pozdrawiam

28

Bona, mądraś kobieta.. smile
chodź do nas, do 40+... w końcu jesteś już po 40-tce big_smile:D
u nas pogadasz na pewno smile:)

29

Witaj Katbe,
wielkie dzięki za zaproszenie na pewno skorzystam,ale mam obawę, czy aby to jest dory pomysł,gdyż ja to już bliżej 60-tki niż 40-stki
pozdrawiam

30

Katbe,
to niesamowite jak swoim zaproszeniem wzbudziłaś we mnie wiarę w ludzi.Jeszcze raz wielkie dzięki.

31

bona napisał/a:

wielkie dzięki za zaproszenie na pewno skorzystam,ale mam obawę, czy aby to jest dory pomysł,gdyż ja to już bliżej 60-tki niż 40-stki

a bardziej odpowiada ci dobry humor i dyskusje o życiu, czy gadanie o chorobach i lekach, jakie kto zażywa? big_smile:D
żartuję oczywiście wink
wchodź śmiało, wystarczy, że podejmiesz jakąś dyskusję i już jesteś "nasza" bez względu na wiek
tam jest też super babka grubo po 40-tce i w niczym jej to ani nam nie przeszkadza smile:)

nie przesadzaj z tym wiekiem....

fajnego dnia!

Witam was jestem Teresa coz po 50 czuje sie juz inaczej choc mam chec zycia i bycia choc troche duchem mloda a to zrobilo dziecko kture z nieba mi spadlo ma 7 lat jest umie 2 lata jestem szczesliwa chocnie pewna losu ale cenie kazdy dzien smiech zabawy z mala i oby to twalo to bede czuc sie potrzebna i mloda duchem

33

Witam po dłuższej przerwie!  A może by tak ożywić ten wątek?  :-)  Co wy na to miłe pięćdziesiątki?   Ja jestem za!  Bo są tu też i podobne wątki dla pań dojrzałych, ale ten  w tytule zaznacza " dla młodych ciałem i duchem". A ja właśnie tak się czuję /wyglądam ponoć też! /. Zapraszam 13-ego, ale nie w piątek, więc może wątek się rozkręci!

34

Witam smile
Ja młoda duchem smile ciałem nie koniecznie,  jednak czas trudno oszukać, ale duch... tak ten jest bardzo młody.

35

Zapomniany wątek? A szkoda!

36

Zapytam Sumerko przewrotnie: a czemu szkoda? smile

37

Zuza33 napisał/a:

Zapytam Sumerko przewrotnie: a czemu szkoda? smile

Tutaj można by było powymieniać się doświadczeniami z różnych dziedzin, nie uważasz tak?

38

Często jest tak ze piszemy, wąek  jest na topie , po czym cos się  zwyczajnie ,  zacina . cisza  albo pojedyncze wpisy .
To zalezy tylko od nas .
Pozdrawiam   i zachęcam .

39

witam,wszystkie Panie,dzisiaj jest 13 i na dodatek piątek.
wydaje mi się,że fajna kafejka może być dla młodych duchem.
Kiedy już dzieci podrosły i żyją własnymi sprawami ,okazuje się ,że tego czasu jest za dużo i nie wiadomo co z nim robić,żeby nie to że muszę wyjść do pracy to czasem w ogóle bym nos z domu nie wychyliła,bo wydaje mi się ,że nie ma po co,ale to chyba ten 13 tak na mnie działa.
Miłego wieczoru życzę smile

40

Witam wszystkich, odnawiając tym samym wątek.
Może znajdą się panie, które są młode duchem i ciałem i chciałyby  o sobie  troszeczkę opowiedzieć?

Też  chodzę zwykle do pracy. Dziś u mnie wspaniała pogoda, niestety dla mnie w niewykorzystana.
Mimo to nie żałuję. Termin urlopu zbliża się nieuchronnie.

Wracając do 13  i piątku nie był dla mnie zbyt szczęśliwy, ale równie dobrze mógł to być inny dzień. Wszak liczby są umowne.

Niedawno dowiedziałam się, jak pewna stateczna  pani na święto urodzinowe zapragnęła uskutecznić skok ze spadochronem. Ciekawa jestem czy uważacie to za fanaberię  czy może spełnienie?

Myślałam, że to świetny pomysł do czasu, jak usłyszałam o katastrofie lotniczej skoczków.

Oglądałam kiedyś film pt. "Restless" o dziewczynie umierającej na nieuleczalną chorobę, której zostało kilka tygodni życia, a rozpoczynającej  naukę  japońskiego. Zadziwiające jak dla mnie.

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » dla 50+,które są młode duchem i ciałem-szukają spełnienia i radości

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024