dlaczego nie spędzam majówki z chłopakiem ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dlaczego nie spędzam majówki z chłopakiem ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: dlaczego nie spędzam majówki z chłopakiem ?

Kobietki, proszę spójrzcie na mnie i mój problem krytycznym, obiektywnym okiem.

Mój chłopak zaraz po powrocie z wyjazdu do domu po świętach wielkanocnych oznajmił mi, że planuje zorganizować coś z kuzynem w majówkę. Nie ustalili nic pewnego, przypuszczał że mogą to być góry jak w zeszłym roku (wtedy jeszcze nie byliśmy razem). Zapytał czy jestem chętna. Było mi trochę przykro, bo to ja chciałam z nim coś zaplanować, a nie być tylko uczestnikiem, ale cóż - uprzedził mnie. Zgodziłam się jednak i czekałam na konkretniejsze informacje już bliżej maja.

W ostatnim tygodniu kwietnia pojawiła się opcja, że wybierzemy się gdzieś na dłużej z rowerami z ekipą tego kuzyna. Szczegóły miały być dopracowane, ja czekałam na cały plan, tymczasem pojawiła się jeszcze jedna opcja, którą już nie byłam zachwycona. Miał to być wyjazd z jego rodzicami na wieś.

A na to się nie umawialiśmy... Byłam przygotowana na jakiś luźny wyjazd w gronie rówieśników, a nie grzeczne siedzenie pod okiem rodziców. Przerabialiśmy to w zeszłe wakacje i w Sylwestra. Mój chłopak wie, że nie czuję się swobodnie w kontakcie z jego rodzicami, zwłaszcza z mamą. Zawsze staram się być miła i grzeczna, uważam na słowa i gesty, jednak po świętach i tak dowiedziałam się o pewnym przykrym i niesprawiedliwym fakcie - mama lubi zwalać każdy przejaw złego zachowania mojego chłopaka na mnie. Smutne w tym wszystkim jest też to, że on mnie nie broni, a mnie każe się przyzwyczaić. Ja nie potrafię się z tym pogodzić, zwłaszcza że w takich sytuacjach nie mam jego wsparcia.

Tak więc odmówiłam wyjazdu rodzinnego za powód podając strach przed jego mamą i to, że nie czuję się komfortowo w jej towarzystwie. Oczywiście zrobiłam to najdelikatniej jak potrafiłam, bo nie chciałam żeby poczuł, że odrzucam jego rodzinę. Ufałam, że nie zostawi tak tego, że będzie starał się znaleźć rozwiązanie najlepsze dla wszystkich. Tylko co zrobił mój mężczyzna z tą wiedzą? Ano pojechał sam z rodzicami, bratem i kuzynem wyrozumiale dodając, że nie będzie mnie zmuszał, ale zapraszając gdybym się już "odprzeraziła" (to była jego jedyna odpowiedź na moje obawy, nie mieliśmy możliwości się wtedy widzieć, więc to wszystko w rozmowie przez gg, choć wiem, że z kuzynem wszystko ustalał telefonicznie) Jednym słowem zostawił mnie z moim strachem, samą bez planów. Zrezygnował z mojego towarzystwa, a teraz mi pisze, że mu smutno przez to, że ja wolę ten wolny czas spędzać bez niego. A to ja mam do niego pełno żalu o to, że tak mało się liczy z moją opinią i chyba najmniej zależy mu, żeby zgrać się ze mną...

Powiedzcie mi, czy to ze mną jest coś nie tak, przyjęłam postawę roszczeniową i za dużo wymagam, czy mam prawo do tego, żeby on uwzględnił moje obawy w podejmowaniu takich decyzji? Gdzie dostrzegacie jakiś błąd? Poradźcie coś proszę...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dlaczego nie spędzam majówki z chłopakiem ?

Słuchaj nie wiem ile macie lat i jak długo jesteście razem (a to czasem dośc istotne).
Zakładam więc, że macie więcej niż 16 lat.

Nie, to nie z Tobą jest coś nie tak, nie, nie uważam, żebyś przyjeła postawę roszczeniową.
Oczywiście, że masz prawo wymagac aby Twój chłopak uwzględnił Twoje zdanie w podejmowaniu decyzji.

Moja rada: Porozmawiaj ze swoim chłopakiem osobiście. Wytłumacz mu o co Tobie chodziło (jak będzie potrzeba to daj mu do przeczytania ten post) i zobacz jaka będzie jego reakcja. Jeśli nadal będzie bagatelizował Twoje obawy i nie zacznie się liczyc z Twoim zdaniem, to może warto będzie się zastanowic nad sensem Waszego związku.

3

Moja rada?? uciekaj dziewczyno od mamusinego synka.
Ja miałam tak samo - zerwałam zaręczyny 3 miesiące przed ślubem i do dziś nie żałuję a jego mamusia nadal kieruje życiem ale już tylko jego bo moje jest nareszcie spokojne.

4

Tylko, że słyszałam już opinie, że to nie on zrezygnował z mojego towarzystwa, tylko ja z jego...  I równie dobrze ja mogę być nazwana egoistką.

troublemaker -Dziękuję za mądrą i rzeczową radę. Na pewno o tym porozmawiamy, tylko że teraz nie będziemy się widzieć przez jakiś tydzień, a ja chciałabym się z tym jakoś uporać i odpowiednio nastawić. Tylko, że ten cały żal może przysłaniać mi właściwy obraz sytuacji, bo nie wiem jak ona wygląda z drugiej strony, a sama nie potrafię się wczuć i zrozumieć toku myślenia mojego faceta.

5

nie wiem dokładnie jak wyglądała wcześniejsza propozycja spędzenia razem z rodzicami wakacji, sylwestra a teraz majówki - jeśli tak samo jak tym razem to nie mam żadnych wątpliwości....

6

Katte chciałabym Ci powiedziec jak czuje się w tym momencie Twój chłopak, tak żebyś mogła wejśc w jego buty, ale nie potrafię bo go nie znam, nie wiem jak normalnie wygląda wasz związek i nie wiem jakie on ma relacje z rodzicami. Nie wiem czy to był jednorazowy wyskok czy powtarzało się to wcześniej. jednym słowem oprócz tej sytuacji (opisanej na dodatek jednostronnie) nie wiem dośc dużo by to zrobic.
Uważam, że to nie fair, że najpierw nastawia Cię na jedno a potem robi drugie i wine próbuje zrzuci na Ciebie.

Piszesz, że będziecie się widziec dopiero za tydzień i że chciałabyś się odpowiednio nastawic. Na pewno nie możesz pielęgnowac w sobie tego żalu bo tydzień to na prawdę dużo czasu i może dojśc do tego, że przesadzisz. Może spróbuj "odstawic emocję na boczny tor" i przeanalizowac tą sytuację - w końcu to Ty go znasz i Tobie wyjdzie to najlepiej.

7

Hmm spokojnie. Trochę przesadził, ale pewnie z planów nic nie wyszło i wpadł na zapchaj dziurę. Spróbuj dobrze spędzić ten tzw weekend. Przemyśl nie tylko tę sprawę. A potem porozmawiajcie, bo w związku to partner jest najważniejszy a nie rodzice. Tylko spokojnie, bez oskarżeń, śledztw, pretensji.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dlaczego nie spędzam majówki z chłopakiem ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024