sex znajomość a może coś więcej... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » sex znajomość a może coś więcej...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

Temat: sex znajomość a może coś więcej...

Witajcie :] jestem tu nowa i postanowiłam się przełamać i założyć nowy wątek.

W styczniu poznałam super faceta - przystojny, inteligentny. Właściwie to facet o którym marzyłam od dawna, jednak obawiam się,że interesuje go tylko i wyłącznie seks. Nasze spotkania opierają się wyłącznie na hmmm pieszczotach. Zaczyna mnie uzależniać, dostaję szału na myśl,że mogę go stracić:(  Boję się nawet zapytać czy on coś do mnie czuje, bo obawiam się,że to tylko pociąg fizyczny. Mam 20 lat i nadal jestem dziewicą i przyszedł taki moment,że zastanawiam się czy u się nie oddać... I w związku z tym takie pytanie: czy po miłości typowo fizycznej jest szansa na to,żeby mnie pokochał? Może ktoś był w podobnej sytuacji do mojej i podzieli się ze mną swoimi refleksjami??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: sex znajomość a może coś więcej...

może z nim poprostu szczerze porozmawiaj o tym c jest między wami jak Cie traktuje kim dla niego jestes przyjaciółkoą koleżanką itd

Hmmmmm ale przecież my mamy prawie maj O.o a wy jeszcze się nie kochaliście. Więc jak możesz zarzucać mu zależy mu tylko na seksie czy wszelakich kontaktch fizycznych. Nie wiem ile on ma lat ale jeśli "trzymasz" chłopaka 3 miesiące to chyba znaczy, że poza twoim wyglądem, i chęcią uprawiania seksu jest coś co ciągnie go do ciebie smile A po miłości fizycznej zazwyczaj kocha się bardziej, seks dla pary jest czymś co zbliża. Nie chodzi tu tylko o zaspokojenie potrzeb.

4

Jak chociażby po takim czasie i bez takiego zbliżenia a tylko pieszczoty a nie nalegał to właśnie może czeka na sygnał od Ciebie a może jest granica , której sam nie przekroczy. To chyba plus dla niego, że sam nie nalega. Przed zaplanowanym...porozmawiaj delikatnie z nim o tym czy chce.

5

dzięki przeminęłozwiatrem ;]  może być sporo racji w tym co piszesz ;] może warto zaszaleć ;]

6

Zawsze lepiej powiedzieć, co się myśli. Nigdy nie wyszłam dobrze na ukrywaniu czegokolwiek..

7

pogadaj z nim szczerze co on od ciebie oczekuje a co Ty od niego, hm.

8

przeczytałam Twój post i widzę identyczną moją sytuację, wszystko się zgadza, ze szcegółami, ale powiem Ci ze u mnie trwało to prawie rok!
na początku łudziłam się że może coś do mnie czuje,ale teraz wiem,ze tak nie było, też myślalam czy nie pojsc na całośc,ale dzięki Bogu się opamiętałam i tego nie zrobiłam i to samo radzę Tobie.

cała ta moja sytuacja była największym błędem w zyciu,tez nawet pisałam tutaj o porady i usłyszałam,ze to jest zła kolejnośc,zeby najpierw byl seks a potem ewentualny związek, facet poprzez seks się nie zakocha, teraz ja juz to zrozumialam i chciałabym,żebyś Ty tez otworzyła na to oczy.

najpierw musi byc rozmowa,powazna rozmowa, jezeli ustalicie ze chcecie byc razem to wtedy mysl o seksie.
zabrzmi to banalnie, ale jeżeli będzie odwrotnie to facet poprostu po pierwszym numerku ucieknie,chyba ze dasz sie namowic na stale spotykanie tylko w jednym celu,bo jezeli zależałoby mu na związku z Tobą to nie zaczynałby tylko od pieszczot i od kontaktu cielesnego, bo to znaczy ze chodzi mu o jedno, tam nie ma zadnych glebszych uczuc z jego strony!!!

jeszcze chciałam dopytac jak wyglądają wasze stosunki miedzy spotkaniami: czy on sie ciagle odzywa,pisze,dzwoni,czy tylko wtedy jak chce się spotkac i poprzytulac?

9

Ja jestem w podobnej sytuacji, znaczy się już gorszej ;p też spotykałam się z pewnym chłopakiem ponad 1,5 roku. poszłam z nim na całość licząc na to, że kiedyś będziemy razem... przez ten okres mówił mi cały czas że nie jest gotowy na nowy związek (wcześniej był z dziewczyną 2 lata). Dzisiaj cierpię, staram się go unikać lecz on ciagle o sobie przypomina sad jestem załamana. a wybór należy do Ciebie smile wiem jedno ja zostałam strasznie z manipulowana ;p ahh wspomnę te jego piękne słówka...

10

I dodam że zaczęliśmy kochać się dopiero po roku naszych spotkań.

11

palulina napisał/a:

jeszcze chciałam dopytac jak wyglądają wasze stosunki miedzy spotkaniami: czy on sie ciagle odzywa,pisze,dzwoni,czy tylko wtedy jak chce się spotkac i poprzytulac?

hmm to zależy, on ma bardzo odpowiedzialną pracę (a może tylko mi to wmawia) i nie bardzo ma czas na ciągłe pisane sms'ów, baa nawet na częste spotkania;/ zazwyczaj widujemy się raz na 1,5 tyg... czasem dzwoni, ale głównie po to żeby się umówić... Zapomniałam dodać,że jest 6 lat starszy. Dobija mnie już ta cała sytuacja. Raz już nawet chciałam skończyć to wszystko,bo za bardzo cierpię w tym "związku"  (nie wiem nawet jak to nazwać), ale nie on oczywiście przepraszał itd a ja głupia nie mogłam tym niebieskim oczętom odmówić ;(  I chyba już sama sobie odpowiedziałam na moje pytanie.

12

no właśnie a u nas temat seksu zaczął się już na 3 randce o.O

13

Dziewczyno uciekaj! Do mnie odzywał się codziennie, dzwonił i w ogóle. Spotkania co tydzień, im bardziej się uzależniałam tym on bardziej to wykorzystywał. Nie mowię, że z Tobą tak będzie, ale... Ja do dzisiaj żałuje że go poznałam i nie mogę się pozbierać. A zapowiadało się tak obiecująco...

14

a wiecie co mnie jeszcze w tym wszystkim zastanawia?? Ostatnio jak już poważnie mówiliśmuy na temat seksu to mnie uprzedził,że on nie będzie robił tego w gumce ;/ i ja mam nie brać tabletek.. Przecież to jakieś chore jest ;/

15

Obawiam się że facet nie jest wart Twojego zaangażowania. Przyprzyj go do muru i wyduś z niego czego tak naprawde chce.
I co to wogóle za teksty?

16

poprostu nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam o takich gagatkach...
ewidentnie chłopak chce jednego, jeżeli chcesz stracic z nim dziewictwo to prosze bardzo,ale nie licz na zaangazowanie i wielką miłość, mój tez mówił ze nie ma czasu,ma ciężkie studia, a jak już był w domu( przyjezdzał na weekendy) to wiecznie coś do zrobienia miał, jak się raz czepnęłam ze długo się nie odzywał to się zdziwił ze czas tak szybko zleciał.

Dziewczyno, olej go kompletnie, nawet nie wymuszaj od niego żadnych deklaracji,bo on chce się pobawić i nic więcej.
będzie ciężko,ale lepiej wcześniej niż później,bo bedzie coraz gorzej, trzymam kciuki,ze podejmiesz mądrą decyzje

17

I tak właśnie zrobię, nie ma sensu chyba ciągnąć tego, bo skończy się na tym,że zostanę sama z dzieckiem ;/

18

beatris137 napisał/a:

a wiecie co mnie jeszcze w tym wszystkim zastanawia?? Ostatnio jak już poważnie mówiliśmuy na temat seksu to mnie uprzedził,że on nie będzie robił tego w gumce ;/ i ja mam nie brać tabletek.. Przecież to jakieś chore jest ;/

eee.. to jakiś kretyn ;>
aa powiedział dlaczego niby nee chce tego robić w gumce? ;>

19

beatris137 napisał/a:
palulina napisał/a:

hmm to zależy, on ma bardzo odpowiedzialną pracę (a może tylko mi to wmawia) i nie bardzo ma czas na ciągłe pisane sms'ów, baa nawet na częste spotkania;/ zazwyczaj widujemy się raz na 1,5 tyg... czasem dzwoni, ale głównie po to żeby się umówić... Zapomniałam dodać,że jest 6 lat starszy. Dobija mnie już ta cała sytuacja. Raz już nawet chciałam skończyć to wszystko,bo za bardzo cierpię w tym "związku"  (nie wiem nawet jak to nazwać), ale nie on oczywiście przepraszał itd a ja głupia nie mogłam tym niebieskim oczętom odmówić ;(  I chyba już sama sobie odpowiedziałam na moje pytanie.

Kochana nie posiwecaj mu tego jedynego co masz najcenniejsze.
Jestem troszke starsza i wiem ze zakochany facet zawsze znajdzie czas na napisanie eska ,albo telefon,moze jest zonaty ,sprobuj na spotkaniach romawiac z nim wyczuj go moja droga,spotkania co 1,5 tygodnia nie sa oznaka zakochania w Tobie.
jest lekarzem? ze ma dyzury?,pewnie  jest   swierzym zonkosiem z malutkimm dzieckiem i brakiem czasu ,albo poprostu nie interesujesz go na tyle poprostu pogrywa z Tobom jestes mloda niedoswiadczona ,Radze mu sie przyjrzec

20

beatris137 napisał/a:

no właśnie a u nas temat seksu zaczął się już na 3 randce o.O

Na trzeciej randce to jest mnostwo innych tematow jesli iskrzy!!!!!!!  Kochana wyplacz sie ,i podaruj ten skarb komus kto sobie zasluzy

hmmm nie ma co tu radzić bo ty wiesz jak jest najlepiej. Jeśli chodzi o zabezpieczenia - to zachował się jak dupek ;/ Jeśli chodzi o sex to nie ma reguły. Miałam chłopaka z którym po wielu miesiącach chodzenia, mówienia sobie kocham.... rozstałam się chwile po tym jak się kochaliśmy. Ale miałam/ a właściwie chyba mam ( mamy kryzys) z którym zaczęłam wszystko od tyłu, znajomy znajomych którego widziałm kilka razy w życiu. Spotkaliśmy się na imprezie, od zawsze sie sobie podobaliśmy fizycznie i alkohol... i skończyło się że rano obudziłam się z kacem i chłopakiem o którym prawie nic nie wiedziałam big_smile hehhe a skończyło sie ogromną miłością, szczęściem mimo tego że ostatnio nam się psuje i raczej się rozejdziemy to jesteśly razem 2 lata.

Słuchaj swojego serca i intuicji jeśli masz wątpliwości to może to nie jest "TO" i waro poczekać na kogoś przy kim nie będziesz mieć rozterek tylko sam fakt że jest blisko Ciebie spowoduje że będziesz pragnęła być  z nim blisko i nie będzie miejsca na myślenie a co będzie po tym.

22

ppieguskaa napisał/a:
beatris137 napisał/a:

eee.. to jakiś kretyn ;>
aa powiedział dlaczego niby nee chce tego robić w gumce? ;>

dlatego,że nie lubi i że niby będzie przyjemniej... Tylko chyba tylko jemu ;/

23

ale macie rację, czeka nas poważna rozmowa. Raz już byłam w takim pseudo związku i nie ma sensu powtarzać tego po raz kolejny.

Aż cisną mi się słowa poety : ,,
Kto miłości nie zna, ten żyje szczęśliwy, i noc ma spokojną, i dzień nietęskliwy"

24

dowiedz się o co mu chodzi. jak zapytasz wprost patrz na jego reakcję, jak się zachowa i w ogóle.
pierwszy szok może Ci wiele powiedzieć...
narazie się wstrzymaj z seksem z nim...
co to w ogóle za tekst, że nie chce gumki, a Ty bez tabletek?! zapytaj czy tak bardzo chce mieć z Tobą dziecko....? obawiam się, że chcę "zaruchać" i zwiać
mogę się oczywiście mylić...

25

wiem co czujesz, byłam z bardzo podobnej sytuacji, wręcz identycznej. Chłopak, w którego pokochałam okazał się dupkiem, któremu chodziło tylko o seks... Mój był w tym błąd, bo tak samo jak ty wiedziałam o co mu chodzi... Nie chciałam Go stracić, było mi z nim dobrze dlatego po długich jego staraniach w końcu niestety uległam... Mówię niestety, ponieważ to sprawiło, że po wszystkim straciłam Go. Okazał się draniem mającym jedno na myśli. Teraz gdy jestem bogatsza o nowe doświadczenia wiem jak postąpić następnym razem gdy trafię na takiego - choć mam nadzieję, że nie będzie następnego razu wink tak samo jak Ty byłam dziewicą, tak samo jak Ty wahałam się czy nie oddać mu się - i mam nadzieję, że nie zrobisz mojego błędu - tak, to był błąd, straciłam dziewictwo i co z tego ? Z nieodpowiednią osobą, w nie odpowiednim momencie, a mogłam trzymać je dla naprawdę wartościowej osoby, która kochałaby mnie nie tylko dla seksu wink Nie wiem co zrobisz - wybór należy do Ciebie - zastanów się dobrze...

26

Dziewczyno uciekaj gdzie pieprz rosnie. Nawet nie jestescie razem, on Cie wykozysta i zostawi. Nie oddawaj mu sie, bedziesz tego zalowala. Olej dupka! Wgl co to koles, ze nie chce sie kochac z zabezpieczeniem hmm

27

beatris137 napisał/a:

I w związku z tym takie pytanie: czy po miłości typowo fizycznej jest szansa na to,żeby mnie pokochał?

Czyli, że jak, przez penisa chcesz się dostać do serca mężczyzny? Moim zdaniem to nie jest dobra droga.

beatris137 napisał/a:

Ostatnio jak już poważnie mówiliśmuy na temat seksu to mnie uprzedził,że on nie będzie robił tego w gumce ;/ i ja mam nie brać tabletek..

Ty może mówiłaś poważnie, ale On jak widać chyba mówił niezbyt poważnie. Więc czeka Cię kolejna poważna rozmowa z niepoważnym człowiekiem.
Czasem sobie tak myślę, że kobieca naiwność chyba faktycznie nie ma granic.

28 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-05-01 21:02:33)

Skoro wyczuwasz, że facet spotyka się z Tobą tylko dla seksu, to pewnie tak jest. Gdyby tak nie było, to oprócz Waszych potrzeb zabiegałby o Ciebie i po każdym geście widziałabyś, że mu zależy.
Jeżeli nie szukasz romansu, to odpuść sobie gościa, szczerze radzę. Inaczej będziesz cierpieć. Jeżeli jest nastawiony tylko na seks, to jak będziesz z nim sypiać, to nie sprawi, że zakocha się w Tobie, po prostu będziesz dla niego atrakcyjną dziewczyną, z którą czasem chodzi do łóżka.
Oczywiście, możesz z nim porozmawiać też, zapytać jak traktuje Waszą relację.. ale skoro sama czujesz, że nie tak poważnie jak Ty, to bardzo możliwe, że tak jest.
No i jeszcze nie chce robić tego ani w gumce ani tabletek.. Same żądania. Skoro taki nieodpowiedzialny, to jak zajdziesz w ciąże, to pewnie ucieknie. No i jeszcze tak rzadko się do Ciebie odzywa. Dlatego ja uważam, że raczej zależy mu tylko na seksie. Nie daj się w to wkręcić.

29

Chłopak szuka sobie rozrywki. Ty nie szukasz rozrywki, więc po co Ci on?

Gdy będziesz następnym razem zabierać się do seksu oralnego, mam dla Ciebie idealne rozwiązanie: ugryź go naprawdę mocno i każ mu wypier... ze swojego życia. Zapewniam, że nie będzie protestować i czmychnie, gdzie pieprz rośnie.

30

A tak w ogóle: nie sugeruj się tym, że nie ma stosunku. Są różne preferencje. Jeśli zaspokajasz go w inny sposób, on może się tym zadowalać. A znam facetów, którzy wolą nawet to od klasycznego stosunku.

Seks to nie tylko kopulacja, to też inne czynności, więc jeśli tylko trochę się miziacie, to też ma to na celu wzbudzenie pożądania i osiągnięcie orgazmu.

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » sex znajomość a może coś więcej...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024