Witam. Chciałam się poradzić w pewnej sprawie. Może zacznę od początku. Otóż to pół roku temu poznałam chłopaka przez internet. Od razu przypadliśmy sobie do gustu, zaczęliśmy pisać najpierw na gg całymi dniami później wymieniliśmy się numerami tel. zaczęliśmy pisać, dzwonić do siebie byliśmy w stałym kontakcie przez 24h na dobę. Zresztą nadal jesteśmy. Bardzo mi na nim zależy i wiem że mu na mnie też. Wiem że to może się wydawać śmieszne ponieważ jak dotąd znamy się tylko wirtualnie, ale dawno nie czułam do nikogo tego co do niego czuje.. całymi dniami o nim myślę i nie potrafię przestać. Jest naprawdę cudownym chłopakiem.. Już nie raz prosił mnie o spotkanie, ale ja za każdym razem mu odmawiałam ponieważ boję się tego spotkania.. tego że jak się spotkamy to na żywo coś się może nie spodobać któremuś z nas bo wiadomo że w realu to nie będzie to samo co przez internet.. Że mu się nie spodobam.. Że nie będę taka jaką sobie mnie wyobraża i nie spełnię jego oczekiwań przez co to wszystko co jest między nami się skończy
Bardzo chciałabym się z nim spotkać ale boje się tego co będzie dalej między nami.. Nie wiem co robić.. Obawiam się że jak będę mu tak za każdym razem odmawiać spotkania to w końcu będzie miał tego dość i zerwie ze mną kontakt.. choć i tak już dość długo wytrzymuje.. Bardzo proszę o jakąś radę... ![]()
A co masz do stracenia? nawet jeśli coś nie wyjdzie, to chyba lepiej żałować tego, niż że się nigdy nie zdecydowałaś:) ja swojego namówiłam na spotkanie już po dwóch tygodniach znajomości i nadal jesteśmy razem:)
Trzymam kciuki
dokładnie. spotkaj się z nim. jak tak będziesz tego unikać, to on może zrezygnować. skąd wiesz? może ot ten jedyny ![]()
ja się z moim spotkałam po jakichś 3 tygodniach. i się trzymamy ![]()
spróbuj, bo jak stracisz go przed spotkaniem to będziesz sobie zarzucać, że mogłaś jednak spróbować
Ty polubiłaś jego on Ciebie pomimo tego,że nie spotkaliście się jeszcze. Nie uciekaj przed .... no właśnie ...czym ?:) wyobrażenia są zawsze inne od rzeczywistości, ale myślę, że warto się spotkać.Daj sobie i jemu szansę
Why not ????:) Odwagi !!!
Powtórzę za pozostałymi - spotkaj się z nim.
Jeśli się obawiasz to spotkajcie się w Twoim mieście w południe, umów się do kawiarni - wśród ludzi jest raźniej.. ![]()
Ja też się spotkałam z facetem którego poznałam przez internet, no cóż, było fajnie, ale real rozczarowuje, tak po prostu jest, ale spotkaj się, zawsze warto.
Zgadzam sie z przedmowczyniami
Wiecej odwagi i spotkaj sie z nim ![]()
Ja kiedys mialam na tyle spontaniczna sytuacje, ze spotkalam sie z facetem poznanym w internecie po 2godzinach rozmowy na gg
Bylo na tyle sympatycznie, ze przegadalismy w jego aucie 7godzin!
Co prawda nie stworzylismy zwiazku, ale spotykalismy sie przez dlugi czas...
No coż... Jeśli wolisz żyć złudzeniami i fantazjować sobie to pewnie nikt cię nie namówi. Ale im szybciej się spotkacie tym lepiej. Bo jeśli się okaże, że to nie TO, to przynajmniej nie będziesz marnować życia dla jakichś złudzeń. W realu ludzie są zawsze inni. To tak jakby poznawanie nowej innej osoby. Mimo iż wydaje Ci się że ją znasz, to i tak większość rzeczy będzie nowa. Albo się rozczarujesz, albo oczarujesz. Wybór należy co Ciebie. Ja bym wolała wiedzieć na czym stoję niż mamić się fantazjowaniem.
Spotkajcie się w jakimś publicznym miejscu za dnia, jeśli się boisz niebezpieczeństwa.
Hm. Zasadnicze pytanie tylko: Ile masz lat? A potem drugie: Ile ma on? I nie ma problemu, jeśli Ty masz 25, a on nawet 40. Gorzej, jeśli Ty masz 16, a on 38... A trudno wywnioskować z tego, co piszesz.
Spotkaliśmy się i było cudownie!!
Dzięki za dobre rady. Pozdrawiam!