Przyszły zawód syna ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Przyszły zawód syna ...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Przyszły zawód syna ...

Ostatnio jeden z moich synów( mam ich czworo) postanowił po gimnazjum iść do technikum gastronomicznego na kierunek Technik Hotelarz. Obecnie jest w 2 gimnazjum.
Trochę mam wątpliwości, ponieważ mało wiem o tym kierunku. o pracy po szkole. Czy możecie mi pomóc. Starszy syn, jest przewodnikiem turystycznym i poleca ten kierunek..
Proszę o kilka podpowiedzieć dotyczących tego kierunku. Czy jest dobry dla chłopaka.
Czy może mu się to w trzeciej klasie odmienić - powiem szczerze jeśli syn sobie coś upatrzy to nie zmiłuj. Owszem syn dobrze radzi sobie z językami, geografią, wiec chyba nie powinno być problemów. Syn jest bardzo zainteresowany tym kierunkiem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przyszły zawód syna ...

Takie kierowanie według mnie jest bezsensu, każdy z nas powinien sam odkryć co lubi robić a nie kształcić się bo to modne, przyszłościowe.

3

yadgaa napisał/a:

Takie kierowanie według mnie jest bezsensu, każdy z nas powinien sam odkryć co lubi robić a nie kształcić się bo to modne, przyszłościowe.

No i tu się z Tobą nie zgodzę.Gdyby moja córka chciała zostać przedszkolanką zdecydowanie bym to odradzała.Wiem ile jest bezrobotnych przedszkolanek lub takich,które się przekwalifikowały.Żaden rodzic nie chciałby,żeby jego dziecko start w dorosłe życie zaczęło rejestrując się w Urzędzie Pracy.
Sorki za off:)

4

Zmuszanie nie, ale kierowanie tak, to w końcu dwa zupełnie odmienne pojęcia. Oczywiście, każdy rodzic chce aby jego dziecko skończyło dobrą szkołę i zarabiało pieniądze, było samowystarczalne etc etc etc ... z drugiej strony jak Twój syn w gimnazjum ma jakiś plan to dobrze, większość dzieciaków nawet idąc na maturę ma marne pojęcie o tym co chciałoby robić. Teraz może spróbować go ukierunkować, albo pomóż mu szukać informacji o tym kierunku, o branży, sprawdzić gdzie potem może pracować i jak się zarabia... w necie wszystko da się znaleźć smile

5

Technik-hotelarz to dobry kierunek. smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Przyszły zawód syna ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024