czy mam szanse na rozwód z orzeczeniem winy męża? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » czy mam szanse na rozwód z orzeczeniem winy męża?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: czy mam szanse na rozwód z orzeczeniem winy męża?

Witam serdecznie.
3,5 roku temu wyszłam za mąż. Przyłapywałam męża na drobnych kłamstwach, ale ostatnio zaczęły być coraz bardziej podejrzane. Zaczęłam coraz częściej znajdować nowe dowody na jego kłamstwa. Bilety do kina wtedy gdy oświadczył mi że jedzie do szkoły bo ma zjazd i w tym czasie powinien być na zajęciach. Nagle pojawiły się dziwne wyjazdy służbowe niezapowiedziane do późnych godzin nocnych dwa razy nie wrócił do domu na noc. Zaczęły się telefony, smsy, emajle, gg itp. Znajdywałam niektóre z nich gdy pytałam co to to robił mi pranie mózgu że to nie on że on tej dziewczyny nie zna, że to jego kolega to robi na złość. Jednym słowem robił mi pranie mózgu! z jednej strony widziałam, że to nie trzyma się kupy z drugiej zaś chciałam żeby to była prawda. Doprowadziło mnie to do nerwicy bałam się za każdym razem gdy nie odbierał telefony, gdy wracał późno w nocy że był z nią, miałam aż dolegliwości żołądkowe, źle sypiałam, miałam stany lękowe. Gdy znów odkryłam kłamstwa to wybuchła awantura i w końcu powiedział że mnie nie chce i nie kocha i nie chce ratować naszego małżeństwa. Czy to wystarczy by otrzymać rozwód z jego winy czy muszę mieć niezbite dowody na jego zdradę? przeżyłam załamanie nerwowe i obecnie jestem pod opieką psychiatry. Miesiąc czasu nie byłam w stanie chodzić do pracy. On kategorycznie zaprzecza że kogoś ma, a ja rozmawiałam nawet z tą dziewczyną i wiem że mnie wtedy okłamywał i się z nią spotykał. Ona twierdzi że nic między nimi nie było ale kto się do tego przyzna. Czy nie wystarczy że to on mnie nie chce okłamywał mnie doprowadził do choroby by uzyskać rozwód z jego winy. Jedyne jak się tłumaczył to mówił że ja go ograniczam a on sobie tego nie życzy i że go pobiłam!(podczas ostatniej awantury uderzyłam męża)Ale co musi zrobić żona kochającemu mężowi żeby przestał ją kochać? bo na pewno nie wystarczą dwa policzki do tego jeszcze słuszne. Ja go błagałam żeby wrócił, obdarłam się z totalnej godności a on mnie podeptał. Na szczęście nie mam z tym człowiekiem dzieci.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy mam szanse na rozwód z orzeczeniem winy męża?

a możesz napisać w jakim celu chcesz rozwodu z winy męża? Do czego jest Ci to właściwie potrzebne. Z tego co piszesz nie masz żadnych dowodów na jego winę. To że Cię nie kocha, nią nie jest. Na dodatek nie widzę sensu chodzenia po rozprawach i udowadnianie tego. Dlaczego nie możecie się zwyczajnie rozstać? Na rozprawie z orzeczeniem o winie będziesz również potrzebowała świadków, dobrego adwokata. Jesteś pewna że tego chcesz?

3

Odp: czy mam szanse na rozwód z orzeczeniem winy męża?

Rozwód z orzekaniem winy zwykle dość długo trwa i może być nieprzyjemny, ale jak chcesz... Zaświadczenie od lekarza, że problemy z mężem są powodem Twojej choroby może pomóc, ale na zdradę musisz mieć dowody, choćby jakieś konkretne i jednoznaczne smsy czy maile.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » czy mam szanse na rozwód z orzeczeniem winy męża?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024