Ciężkie rozstanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ciężkie rozstanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

1 Ostatnio edytowany przez chłopaczek (2012-04-11 21:35:53)

Temat: Ciężkie rozstanie

Witam dziewczyny i Panie, bo pewnie wieszkość zarejestrowanych to płeć piękna. Przechodząc do rzeczy. Byłem z dziewczyną prawie 2 lata.. Było mi i jej na początku idealnie jak zapewne w każdym związku. Jednak po 11 miesiacach miała zachwiania emocjonalne. Nie wiedziala czy mnie Kocha i czy chce ze mna być. Takie sytuacje powtarzały się kilka razy, aż zerwała ze mną mowiąc, że to nie ma sensu. Ale ja też zauważyłem, że poznała "kolege" jak ona to mowi. Zaczęli się śmiać rozmawiać, mowiła, że on jest podobny do mnie jaki byłem na początku związku. Troche mnie zabolał ten fakt. Poźniej wyszła z nim na spacer i byli ponad 4h, gdzie jak ja chciałem pochodzić z nią to po 1h już było jej nudno. Zabolało mnie to.. Ale nagle przychodzę do niej z kwiatkiem, aby poprawić jej humor, a ona mowi do mnie, że to koniec. Zaczełem cos czuć, że ten chłop coś po prostu spie***ył.. Wkurzyłem się.. Prosiłem ją i błagałem, aby tego nie robić. Mówiłem, że się zmienię, ale ona nic.. I 2 dni po zerwaniu dowiedziałem się [od zajomych potem od niej samej], że ten niby kolega pocałował ją. Wtedy się wnerwiłem, bo zawarliśmy tak jakby układ, że przez miesiąc po zerwaniu nie bd sie odzywać do siebie, bo może potrzebujemy przerwy, aby zateskić [dodam ze uczymy sie w tej samej klasie i poznaliśmy się w niej]. Ale zabolało mnie to bardzo, bo doszedłem do wniosku, że nie wiem czy warto jest to ratować skoro tak to wszyło.. Ale ona się tłumaczyła, że trochę wypiła, że wtedy już nie byliśmy razem i nie wie jak to się stąło.. Nakrzyczałem trochę na nią, a jej tego kolege to nieźle zjechałem.. Miała mi to za złe i też mnie to zabolało, bo zależało jej na kims kogo zna ledwno tydzień niż na mnie.. Oni sobie wyjaśnili, że nie chcą być razem, ale ja jakoś w to nie wierze.. Szczególnie teraz kiedy nie jesteśmy już parą..
Nasz były związek popadał momentami w rutynę, bo spotykaliśmy sie niekiedy codziennie. Teraz wiem, że to był błąd.. Czasami nie dbałem o siebie, nie byłem zabawny, ale chce to zmnienić. W piątek czanę od wyglądu. Kupię jakieś ciuchy, zmienie fryz.. Pokaże jej, że jestem lepszym człowiekiem, który jest silny emocjonalnie, bo przedtem to taki nie byłem.
A teraz pytanie do was kobiety. Czy warto to ratować? Czy jest sens, bo ja ją bardzo Kocham. Znam ją na wylot tak jak ona mnie. Zależy mi na niej pomomo tego co się stało. Większość znajomych mówi olej ją. Nie zasługuje na Ciebie, ale ja chciałbym spróbować jakoś to ratować, bo nie jestem typem człowieka, który wyrzuca coś do kosza jak się psuje.
Aa i miałem jeszcze pomysł na spotkanie po miesiącu przerwy, ale on jest już spalony, bo pod wpływem emocji powiedziałem jej to. A mainowicie, że wieczorkiem zakradnę sie do niej i zostawię list z datą, godziną i miejscem spotkania. I wtedy bd musiał tam czekać w ukryciu i być pewny, że mnie wtedy nie widziała. Ona wtedy powinna krzyczeć moje imie i martwić się o mnie, a ja wtedy bym wyszedł i powiedział: "Cześć jestem xyz. Czy moge Pani w czymś pomóc?", ale ten plan już jest spalony.
Panie pomóżcie, bo wiem co faceci napiszą..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciężkie rozstanie

Pewnie, że jest sens walczyć, jeżeli ją kochasz. Chociaż dziewczyna wygląda na taką co latwo się nudzi i chyba nie do końca zależy jej na poważnym związku, skoro tyle razy nie była pewna uczuć co do Ciebie... ale mimo wszystko byliście razem, więc chyba coś do Ciebie czuła.. Próbuj, może chwilowo zauroczyła się w kimś innym, ale zatęskni za Tobą... Tylko niestety nie mam pewności, czy ona jest warta Twojej miłości, bo jeżeli się kogoś kocha to sie go nie zostawia tyle razy... Ale nie będę oceniać.

3 Ostatnio edytowany przez chłopaczek (2012-04-11 22:23:22)

Znaczy takie rozstanie było raz. W tych zachwianiach emocjonalnych starałem się być miły. Zabierałem na pizze, kupowałem jakiegoś pluszaka lub kwiatka i humor powracał z pięknym smskiem niekiedy wieczorem. Ale też pomóżcie co mam robić, aby nie spaprać tego ratowania.. Bo na dziś dzień to ma mnie dosyć i nie kocha mnie chyba.. Mówi, że chce o tym wszystkim zapomnieć co było.
A i dodam, że jej ten "kolega" wyjeżdża za granicę w wakacje i nie wiadomo kiedy wróci. Boje się też, że on czuje coś do niej, a tego nie mówi. Powiedziałem jej, że jest naiwna i żeby nie spotykała sie z nim. Na koniec powiedziałem delikatnie, że będzie tego żałować i zatęskni za tym co było. Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale wiem że chyba nic innego bym nie mógł zrobić..

PS. temat chyba nie w tym dziale. Przepraszam od razu za to z góry..

Wiesz wiem co przechodzisz. Ale mnie się osobiście wydaje, że ona tak naprawdę sama nie wie, czego chce... Gdyby szczerze ciękochała, nie spotkała by się z kolegą i to na tyle czasu... powiem tobie, że jeśli Ci zależy to wyznaj jej wszystko co myślisz i niech ona prosto w oczy powie Tobie co czuje. wtedy będziesz wiedział na czym stoisz, czy jest szansa ratowac to... bo co to za związek, kiedy ona będzie traktowała Ciebie jak "koło ratunkowe"..? a z innym jej nie wyjdzie, to będzie byc może do Ciebie wracała, bo wie, że kochasz, czekasz, że zależy... Ale przemyśl to. Albo powie Ci prawdę, albo wiesz... Zasługujesz na kobietę, która to odwzajemni. Bo co to za związek, gdy Ty będziesz się angażował w to, a ona będzie znudzona co jakiś czas, i będzie (oby nie) przyprawiac Tobie rogi...? Przemyśl to. Ja jako dziewczyna, nie mogłabym tak postępowac, czy bawic sie kogos uczuciami. 3maj się.;)

5

Moim zdaniem powinieneś dać sobie spokój. Jej na Tobie nie zależy tak wynika z Twojego opisu wedle mojej analizy.
Takie związki gdzie często występują tak duże zachwiania emocjonalne i gdzie właściwie stara się to ratować tylko jedna osoba, maja bardzo małe szanse na szczęśliwe bycie razem, bez cierpienia którejś ze stron.

6 Ostatnio edytowany przez chłopaczek (2012-04-11 23:48:08)

Ja obiecałem sobie, że ona będzie moją ostatnią i tak będzie. Nie chce wiecej związków. Im bardziej byłeś szczęśliwy, tym bardziej to potem boli. Ja już mówiłem jej wszystko prosto w twarz. A ona powiedziała, że na dziś dzień nie chce mnie znać i chce o mnie zapomnieć.. A jak się pytałem czy zaczniemy wszystko od nowa, to powiedziała, że "nie wiem, potrzebuje czasu na przemyślenia". A ona też nie jest taka zła od razu. Przez te 2 lata związku ufałem jej jak nikomu innemu i miałem ku temu powody. Od razu mi mówiła jak jakiś chłop się przystawiał, albo pisal do niej.. A ja typem chłopaka nie jestem który obraca 3-4 panienki na raz, bo napawa mnie to obrzydzeniem.. Chciałem stowrzyć takie ognisko domowe, w którym bd się czuć jak beztroskie gruchające gołabki..

I mimo, że może faktycznie cierpiałem przez te zachwiania, to po powrocie uczicie odczuwałem tą magię.. To coś co ciężko mi opisać. Przed oczami mam jej rysy twarzy. Dosłownie wszystko... I żebym jej nie kochał to dałbym sobie spokój na pewno, ale skoro coś czuje to nie mogę tak.. Nawet nie jestem jeszcze tego świadomy, że to już koniec tego co między nami było... Wiem, że na pewno kontaktu nie chcę z nią zerwać, bo czuje się za nią odpowiedzialny mimo to wszystko, ale teraz chce unikać kontaktów, aby poczuła co to znaczy jak mnie nie ma na wyciągnięcie ręki.

7

Niedawno spotkałem się z nią na pizzy i powiedziała mi to samo co wtedy. Dzisiaj to ja już mam taki metlik, że nie wiem co mam robić i jak próbować to uratować. Help..

8

Witam moim zdaniem należy dać sobie z nią spokój, widać że dziewczyna szybko znalazła nowe zainteresowanie....

9

Hmm tylko, że ona zapiera się nogami i ręcami, aby nie być z nim. Tylko chce koleżeństwa z nim i nic wiecej..

10

Tak kolezenstwa, i po kolezensku sie z Nim calowała ? smile
no zapomnialam, ze to ta współczesna moda na całowanie sie z kolegami ;-)

11 Ostatnio edytowany przez chłopaczek (2012-04-12 19:00:30)

No wiem.. Ta sytuacja mnie dobiła. Ale ona to zrobiła to 2 dni po zerwaniu ze mną.. Ale po zerwaniu zawarliśmy taką umowę, że przez miesiąc z nikim sie nie zadajemy, ale przetestowac się.

Może ktoś z Was miał podobną sytuację? Może też ktoś wie jak zakochać mam ją w spboe. Jak pomóc? Czy po prostu potrzeba dużo czasu, żeby się na kimś przejechała i zobaczyła swój błąd?

12

Moim zdaniem myślisz jeszcze bardzo mało dojrzale podobnie jak i ona. Skoro się rozstajecie lub dajecie sobie czas to jakie możesz jej warunki stawiać że ma się z nikim nie zadawać podobnie ona Tobie. A nawet jeżeli całowała się z jakimś kolesiem dwa dni po rozstaniu to ty nie masz prawa mieć o to pretensji, rozstaliście się i ona ma prawo robić to na co ma ochotę. Ona nie jest Twoją własnością, na siłę nikogo w sobie nie rozkochasz, myślę że to bez sensu. Możesz się o nią starać okazywać jej że Ci na niej zależy ale nic więcej i jeżeli ona nie zechce wrócić niestety ale Ty musisz to uszanować.

13

zadaj sam przed soba pytanie. Czy byla ona naprawde dla Ciebie tak wazna? Czy dzieki Niej czules sie szczesliwy?

14

tak była dla mnie ważna. i jest tego warta. czułem się jak jej mąż dosłowie, a ona była dla mnie żoną. Potrafiliśmy sobie pomagać nawzajem i nie tylko

15

Ile Ona ma lat ? Bo nie moge doczytac tego nigdzie ...

16

Ja mam tyle samo co ona czyli 19 wiosen

17

czyli mloda .. widocznie nie dorosla do powaznego zwiazku wink zauroczyla sie i jej juz przeszlo. Tyle.

18

Ehh tylko mówi i zapiera się nogami, że nie nie, ale gadać z nim to cały czas by chciała..

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ciężkie rozstanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024