orędzie Pana Jezusa dotyczące aborcji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » orędzie Pana Jezusa dotyczące aborcji

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 129 ]

Temat: orędzie Pana Jezusa dotyczące aborcji

Orędzie z serii ?Ostrzeżenie? przekazywane przez Pana Jezusa wizjonerce z Irlandii dotyczące aborcji

Wezwanie do zaprzestania Mordu/Aborcji

Orędzie nr 27. Otrzymano w czwartek, 16 grudnia 2010 r. o godz. 13:10

Napisz tak moja córko. Śmierć zadawana niewinnym ofiarom jest jednym z najcięższych grzechów, które człowiek jest w stanie wyrządzić swemu bratu. Jest to najbardziej dotkliwy grzech ciała i sprawia mi ogromny ból. Brak poszanowania, który ludzkość wykazuje dziś w stosunku do ludzkiego życia staje się coraz bardziej widoczny. Życie jest cennym darem Boga. Nikt, żaden człowiek nie ma prawa odbierać życia innemu człowiekowi. Nikt nie ma prawa odbierać życia dziecku, które ciągle ma przed sobą swój pierwszy oddech, który nastąpi w momencie narodzin. Ten grzech jest ohydny i niewybaczalny. Wszystkie dusze pochodzą od Mojego
Przedwiecznego Ojca i tworzone są w momencie poczęcia. Małe dzieci, niewinne dusze, są mordowane właśnie przez te, które zostały posłane by je karmić i wychowywać ? przez ich własne matki, które są odpowiedzialne za to, że ich dzieciom odmówiono prawa do tego, by się narodziły. Dlaczego Moje dzieci stoją z boku i nie reagują? W imię wolności te małe aniołki z Królestwa Mojego Ojca
są zabierane z tej ziemi przed wyznaczonym im czasem, mimo że otrzymały swoje miejsce na ziemi jako Boże dzieci. Czy te kobiety nie rozumieją że życie, które tak nisko cenią należy do Boga? Te dzieci cierpią. Gdy są mordowane, doświadczają rozdzierającego bólu. I to jest usprawiedliwiane przez Rządy, całe środowisko
lekarskie i rodziny tych kobiet. Czy nie mają oni wyrzutów sumienia w swoich duszach? Czy nie zdają sobie sprawy z tego, że ich potworny czyn nie rożni sie niczym od tego gdy człowiek zabija drugiego człowieka?
W zasadzie jest to grzech nawet cięższy, gdyż te dzieci sa bezbronne. Te kobiety muszą prosić o litość jeżeli są winne. Lub prosić o Moje prowadzenie jeżeli rozważają dokonanie aborcji. Jakkolwiek by nie było będą sądzone z tego grzechu. Grzechy ciała są najbardziej obraźliwe w oczach Mojego Ojca. Żadne usprawiedliwienie
morderstwa nie będzie przyjęte ani przeze Mnie ani przez Mojego Przedwiecznego Ojca. Zbudźcie się teraz Moje dzieci i zrozumcie ze odbieranie życia zaprowadzi sprawcę do wiecznego ognia piekielnego. Nie będzie powrotu z tej otchłani pełnej demonów. Tych samych demonów, które za sprawą Zwodziciela ? Szatana ? przekonują, że morderstwo, które ona lub on popełniają jest czymś właściwym! Będzie on podstępnie przekonywał matki że na przykład, podejmują ?odpowiednią decyzję?. Używając wszystkich podstępów związanych z ludzkim rozumowaniem, sprawi że taka osoba będzie usprawiedliwiać ten czyn, mimo tego, że jest to niewłaściwe. Będzie używał kłamstwa, które mówi, że mordujący ma swoje prawa. Że musi przede wszystkim zadbać o własny interes. W imię praw człowieka promuje się kłamstwo, tak aby postawa gdzie gloryfikuje się prawa matki i jej wolność do prowadzenia takiego życia jakie ona wybierze była podziwiana. Następnie to kłamstwo przekonuje ją, że zamordowanie swojego własnego dziecka jest rzeczą właściwą i odpowiednią. Proszę zrozumcie, że eskalacja ludobójstwa na świecie została zapowiedziana. Jest to jeden z wielu znaków, które mówią o Końcu Czasów. Zatrzymajcie się teraz wszyscy. Słuchajcie. Morderstwo to bardzo poważne przestępstwo. Kto tego dokona, nie będzie zbawiony. Nie ma powrotu. Ci, którzy popełniliście ten okropny grzech, żałujcie. Proście teraz o wybaczenie. Ja poprzez Moje Miłosierdzie wysłucham waszej modlitwy. Możecie i będziecie zbawieni, jeżeli tylko szczerze żałujecie swojego ciężkiego grzechu. Wysłucham was. Przebaczę wam. Ale czas nie działa na waszą korzyść. Wierzący módlcie się wytrwale za te moje zagubione i oddalone dzieci, które zostały zwiedzione przez Zwodziciela i jego sługi, wśród których panuje hierarchia mocy. One, moje dzieci, potrzebują teraz waszych modlitw. Wszyscy musicie bronić prawa człowieka do życia, które to prawo nie może być zmieniane ludzką ręką w żadnych okolicznościach. Módlcie się do Mnie codziennie. Ofiarujcie jakiekolwiek cierpienie jakie macie za te niewinne ofiary.

Wasz kochający Zbawiciel Jezus Chrystus

źródło:  wpiszcie w google "ostrzeżenie orędzia na czasy ostateczne" tam znajdują się te objawienia

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: orędzie Pana Jezusa dotyczące aborcji

ciekawe, że nie w innych krajach, akurat w Irlandii prawo aborcyjne jest takie jak w Polsce. http://aborcja-2004.w.interia.pl/aborcja_w_europie.htm

3

luk1407 napisał/a:

źródło:  wpiszcie w google "ostrzeżenie orędzia na czasy ostateczne" tam znajdują się te objawienia

O prosze, idziemy z Duchem Czasu. Pan Jezus wlasny blog zalozyl?

4

Najwidoczniej. Nie, ze się śmieję z Jezusa, ale jak w Biblii pisze: Należy badać ducha każdego proroctwa smile  ..... a tych objawień namnożyło się w cholere.

5

Mussuka napisał/a:
luk1407 napisał/a:

O prosze, idziemy z Duchem Czasu. Pan Jezus wlasny blog zalozyl?

Dobre smile

6

Dosadnie te wszystkie teksty o prezerwatywach i aborcji skomentował jeden ksiądz niedawno. "W starym testamencie napisano "Idźcie i rozmnażajcie się." Ale dalej jest napisane: "Aż zaludnicie Ziemię." 7 miliardów to już chyba dosyć?"

7

Ludzie powinni myslec co robia. Nie chca dzieci niech sie wiec zabezpieczaja jak tylko moga. A nie pozniej okazuje sie aborcja itp.

8

Według masonerii ma być 500 mln roboli na usługach "panów". Reszta "bezwartościowych zjadaczy chleba" zostanie wymordowana przy pomocy Tusków, Palikotów, Sarkozy, Merkel, Obam, Putinów, i innych pachołków z pajęczyny władzy. Przy pomocy aborcji, eutanazji, homoseksualizmu, szczepionek, świńskich gryp, GMO, Monsanto, planowanych wojen i zamachów, głodu, "służby zdrowia", pigułek, Coca Coli, napoi energetycznych, aspartamu, ekologii, bezrobocia, biedy, automatyzacji przemysłu, alkoholu, fajek, narkomanii, nowotworów szyjki macicy, płuc, seksizmu, lookizmu, implantów silikonowych, kończąc na zupkach chińskich.

Taki jest plan wojny ostatecznej. Szatan wiele czasu nie ma, kto wie kiedy nastąpi ingerencja sił wyższych.

9

kms33 napisał/a:

lookizmu
.

Co to takiego jest do jasnej ciasnej?? big_smile

No i z calym szacunkiem ale ja swoim zyciem pokieruje jak ja chce. Internet i Wikipedia jest cierpliwy i wszystko przyjmie smile Kazdy polinteligent moze wyslac co chce smile

10

kms33 napisał/a:

Przy pomocy aborcji, eutanazji, homoseksualizmu, szczepionek, świńskich gryp, GMO, Monsanto, planowanych wojen i zamachów, głodu, "służby zdrowia", pigułek, Coca Coli, napoi energetycznych, aspartamu, ekologii, bezrobocia, biedy, automatyzacji przemysłu, alkoholu, fajek, narkomanii, nowotworów szyjki macicy, płuc, seksizmu, lookizmu, implantów silikonowych, kończąc na zupkach chińskich.

Taki jest plan wojny ostatecznej. Szatan wiele czasu nie ma, kto wie kiedy nastąpi ingerencja sił wyższych.

Wybacz ten cytat ale...

- aspartam?
- Coca Cola?
- nowotwory szyjki macicy? < jeśli myślałeś o rozpuście wśród młodych kobiet, bardziej adekwatnym stwierdzeniem jest infekcja HPV niż rak, który z niej wynika smile >
- ekologia?
- no i te nieszczęsne zupki chińskie... wiesz, zdarzyło się że od czasu do czasu korzystałem, chociaż za grzech tego nie uważam.

Podsumowując: bardzo głęboka myśl. Gdybyś mógł bardziej ją rozwinąć podając argumenty "dlaczego", będe zobowiązany. Nigdy bym nie przypuszczał że aspartam i zupki chińskie mają duży związek z osobowym złem...

11

Cadere czepiasz sie big_smile
Zarles zupke? Zarles. big_smile Colawke zapijales? Ano pewnie tak.
Jestes zdominowany przez zlego big_smile

Sorry nie moglam sie powstrzymac big_smile

12

Catwoman napisał/a:

Najwidoczniej. Nie, ze się śmieję z Jezusa, ale jak w Biblii pisze: Należy badać ducha każdego proroctwa smile  ..... a tych objawień namnożyło się w cholere.

Dziwisz się? Jak ja bym witamin nie jadła to pewnie już dawno z 5 wizji bym miała!

13

Sadie :d

Wiesz... żarłem w życiu różne rzeczy... ale złego tam nie dostrzegłem .

najwidoczniej będe zmuszony kropić wodą święconą także i żywność... wink

14

Teo napisał/a:

Dziwisz się? Jak ja bym witamin nie jadła to pewnie już dawno z 5 wizji bym miała!

taaa ...a ja zawsze, po dobrej imprezie mam wizje konca swiata .... myslisz ze moge to spisac?

15

POkolenie funkcjonalnych analfabetów, nie potrafiących analizować otaczającej rzeczywistości. Pokolenie wykształconych którym się wydaje że są mądrzy choć np. całki czy pochodne albo inne hobby "techniczne" czyli rozrywki rozwijające myślenie i wiedzę są im obce.

A więc jedziemy.

Niejaka 31-latka pyta się co to lookizm. Otóż to pojęcie istnieje, weszło niedawno do obiegu. Oznacza dyskryminację ze względu na wygląd. Kiedyś szło się do pracy, wypełniało kwestionariusz, potem była era CV, a teraz CV ze zdjęciem.

Propaganda, TV, media, etc.

Znam parę osób wyglądających według "nomenklatury" "staro" "brzydko" i "głupio" które mają wiedzę 1000x większą niż "laska" albo "koleś w gajerku".

Niestety, gdy będzie ogłoszenie szukamy do pracy (a na rozmowach rekrutacyjnych są głównie psycholożki nauczone przez swoich guru tzw. prawa pierwszego wrażenia) to NIGDY np. 56-letni inżynier czy 48-letni księgowa nie wygra ze swoim vis a vis 20-30 lat młodszym, ze względów "lookizmu".

Psychologia i jej osądy, prawa, wyroki są zatem narzędziem wykluczania społecznego, nie przyjmowania do pracy. I gdzie ma pójść taka osoba jak nie ma z czego żyć ? Idzie raczej do Caritasu czy przytułku.

Aspartam jest słodzikiem powodującym raka, rozmawiałem o tym ostatnio z lekarką.

Coca Cola jak się okazało zarabiała na mordach

http://natemat.pl/4095,fragmenty-dzieci-z-aborcji-w-pepsi-to-wspolczesny-kanibalizm

Bardziej narażone na nowotwory szyjki macicy są kobiety mające dużą ilość partnerów. A więc im więcej partnerów, tym większe ryzyko raka. Przy okazji pigułeczki. A więc propaganda już nie tylko by jak najmniej rodzić, ale by żyć w rozpuście i samemu szybko umrzeć na raka. Jak się prześledzi które koncerny nikotynowe, farmaceutyczne itp są zaangażowane w służbę zła, to wyłania się dopiero "obraz".

Ekologia promuje np. ograniczanie zużycia energii, i limity CO2 czyli ograniczanie produkcji. Ważniejsze od losu tysięcy idących na bruk ludzi jest los żabek i ptaszków. Tak więc ten kto promuje Fałszywy ekologizm uważa ludzi za istoty niższe od zwierząt. A więc Talmud się kłania. Jest mały problem. Z odnawialnych źródeł energii mam 5 w indeksie.

Różnica tylko czy jest to DOBRE korzystanie ze słońca wody geotermii pływów wiatru dla ludzi czy instrumentalne traktowanie tego tematu na usługi ZŁA i przeciw ludziom.

Zupki chińskie. Pomijając glutaminian sodu i inne E. Tanie i oduczające gotowania zup w domu. A że ludzie biedni i zabiegani, więc 4 piecznie upieczone przy jednym ogniu. Biedni więc nie stać ich na drogie coraz droższe warzywa, wodę, gaz, prąd. Zabiegani bo trzeba harować po 12 h żeby jako tako wyżyć. Zatem zamiast zupy, gotowania z mamą, ciotką, babcią, pogłębiania więzi rodzinnych, niszczenie rodziny.

http://www.rp.pl/artykul/800425.html

Koleś dostał Nobla za tzw. mikrokredyt, bo rzekomo swoją dobroczynnością pomaga biednym. Okazało się że jednak jest "troszeczkę" inaczej.

Propaganda typu media, nagrody gazele biznesu, noble, i inne błyskotki często nagradza tych grających w drużynie zła.

Teraz pytanie ile osób otrzymując Dary Ducha Świętego typu Mądrość, Rozum, z nich korzysta, niewielu.

Dali się wysterować przez system zła. Wierzą w to co powie om pudło. Zresztą do Bierzmowania podchodzili jak do zwykłej "imprezki". Kościół, prezenty, brak zatrzymania się i zastanowienia się (sam byłem taki w wieku szczenięcym czyli 14 lat)....

16

Cadere napisał/a:

Sadie :d

Wiesz... żarłem w życiu różne rzeczy... ale złego tam nie dostrzegłem .

najwidoczniej będe zmuszony kropić wodą święconą także i żywność... wink

No to ty nie wiedziales?? big_smile Nie tylko kropic ale i egzorcyzmy popelniac nad swieza bulka big_smile
Dziewczyny ja tez zaczne spisywac wizje....
Zacznijmy od kosciola. Opodatkowac instytucje!!!! big_smile Bog do mnie przyszedl po piatej z kolei kawie....

17

kms33 - dziękuje za komplement. Cieszy mnie, że mogłem poznać fachową opinię eksperta smile

Sadie- z tymi egzorcyzmami nad posiłkiem to ty lepiej nie przesadzaj. Zimnym obiadem nie zaskarbisz sobie męskiego serca ;-)

Dawno nie miałem tak dobrego nastroju jak dziś- chyba zaczne pisać wiersze...

18

Cadere napisał/a:

kms33 - dziękuje za komplement. Cieszy mnie, że mogłem poznać fachową opinię eksperta smile

Sadie- z tymi egzorcyzmami nad posiłkiem to ty lepiej nie przesadzaj. Zimnym obiadem nie zaskarbisz sobie męskiego serca ;-)

Dawno nie miałem tak dobrego nastroju jak dziś- chyba zaczne pisać wiersze...

Kobietom nie wolno odprawiac egzorcyzmow big_smile zapomniales? Wiec to maz by musial odprawiac...

Ty nie wiesze...:Proroctwa!!!! Zjedz zupke chinska i voila big_smile

19

kms33 napisał/a:

Według masonerii ma być 500 mln roboli na usługach "panów". Reszta "bezwartościowych zjadaczy chleba" zostanie wymordowana przy pomocy Tusków, Palikotów, Sarkozy, Merkel, Obam, Putinów, i innych pachołków z pajęczyny władzy.

A Kaczyńskich i Rydzyków nie??

kms33 napisał/a:

Przy pomocy aborcji, eutanazji, homoseksualizmu, szczepionek, świńskich gryp, GMO, Monsanto, planowanych wojen i zamachów, głodu, "służby zdrowia", pigułek, Coca Coli, napoi energetycznych, aspartamu, ekologii, bezrobocia, biedy, automatyzacji przemysłu, alkoholu, fajek, narkomanii, nowotworów szyjki macicy, płuc, seksizmu, lookizmu, implantów silikonowych, kończąc na zupkach chińskich.

Zapomniałes o tamponach higienicznych i podpaskach ze skrzydełkami.

20

Ten się śmieje kto się śmieje ostatni. Na Titanicu też się śmiali i bawili.

21

I czego to dowodzi? Z Tytanica tez sporo osob ocalalo ale w wiekszosci byli to wysoko postawieni bogacze a biednych z klasy 3 niewielu. smile

22

Ja uważam inaczej; że osoba, która ma Boga w sercu (a pokątnie tego dotyczy ten wątek, w końcu odnosi sie do Boga) o co czy coś jest dla niej dobre czy nie, zapyta swojego sumienia. Ale też nie musi się niczego obawiać: ani plagi raków po zupkach chińskich, ani aspartamu- w końcu życie to coś więcej, niż to, tutaj.

23

kms33 napisał/a:

Niejaka 31-latka pyta się co to lookizm. Otóż to pojęcie istnieje, weszło niedawno do obiegu. Oznacza dyskryminację ze względu na wygląd. Kiedyś szło się do pracy, wypełniało kwestionariusz, potem była era CV, a teraz CV ze zdjęciem.

Niestety, gdy będzie ogłoszenie szukamy do pracy (a na rozmowach rekrutacyjnych są głównie psycholożki nauczone przez swoich guru tzw. prawa pierwszego wrażenia) to NIGDY np. 56-letni inżynier czy 48-letni księgowa nie wygra ze swoim vis a vis 20-30 lat młodszym, ze względów "lookizmu".

Ok, tak było zawsze, jest i będzie, ze ludzi najpierw patrzą a potem słuchają. W dobrych, poważanych firmach dział HR pracuje dobrze i ocenia przede wszystkim umiejętności, a dopiero potem wygląd. Jeżeli ktoś ma wysokie kwalifikacje, zdolności i umiejętności to znajdzie pracę na bank. Jak ktoś jest inteligentny to sobie  w każdych warunkach poradzi. Problem mają tylko ci przeciętni co niewiele umieją i niewiele wiedzą, ale to ich problem.

kms33 napisał/a:

Aspartam jest słodzikiem powodującym raka, rozmawiałem o tym ostatnio z lekarką.

To się akurat zgadza, oglądałam na ten temat program naukowy.

kms33 napisał/a:

Teraz pytanie ile osób otrzymując Dary Ducha Świętego typu Mądrość, Rozum, z nich korzysta, niewielu.

O! To o mnie big_smile Ja otrzymałam i korzystam big_smile

Sadie słuszna uwaga z Titanic'iem big_smile Morał z tego taki, że jak jesteś bogaty i dobrze ustawiony to nie dadzą ci utonąć. Biedota i pospólstwo zawsze pierwsza szła na dno.

24

Świat jest Titaniciem. Ma szansę ominąć jeszcze górę lodową.

Jan Jakub Astor IV był pierwszym milionerem w Stanach Zjednoczonych. Pewnie jak kolesie TuSSka pierwszy milion ukradł  :>>

Przy jego zwłokach znaleziono złoty zegarek (przechowywany później przez syna Vincenta niestety nie RostowSSkiego) oraz dużą ilość gotówki. Niewiele mu ona pomogła w chwili sądu ostatecznego.

Chełpił się że to ?statek, którego sam Bóg nie mógłby zatopić". Żona katastrofę przeżyła. 

Kilka pięter niżej w ciasnej kabinie trzeciej klasy spał na wielkiej koi 21-letni Daniel Buckley, ubogi emigrant z Irlandii pragnący wyrwać się z przeklętego świata irlandzkiej nędzy.

?Tu jesteśmy bezpieczniejsi niż w małej łodzi" - zapewniał swoją młodą żonę milioner, pułkownik Astor nie próbując zdobyć miejsca w szalupie. ?Ten statek sam jest jedną wielką szalupą ratunkową, więc nie może zatonąć" ? żartował.   :>>

Daniel został, zalany łzami błagając o litość. Jakaś miłosierna młoda dama owinęła go swoim szalem, aby wyglądał jak kobieta. Była to Madeleine Astor. Dzięki temu wybiegowi młody Irlandczyk odpłynął w szalupie. Gdyby tylko pułkownik Astor to widział, nie uwierzyłby własnym oczom. Oto on, milioner i dżentelmen, musi zostać na pewną śmierć, a jego żona ratuje życie człowiekowi ze społecznych nizin, człowiekowi, którego na dodatek nigdy przedtem nie spotkała.

Woda ma temperaturę poniżej zera, do łodzi ratunkowych jest za daleko, a tam, gdzie przed chwilą było widać pływający pałac, nie ma już nic. :>>

Do rozbitków w szalupach dolatują ?najokropniejsze odgłosy, jakie kiedykolwiek dane było słyszeć zwykłym śmiertelnikom"

Na panią Madeleine Astor czekały w Nowym Jorku dwa samochody, lekarz i pielęgniarka. Daniel Buckley nie miał w Ameryce nikogo, ale cieszył się jak dziecko. Wydostał się z piekła i jako jeden z nielicznych pasażerów trzeciej klasy ? pozostał przy życiu.

Morał z tej bajki ale na faktach  :>> jest taki, że ten co dorobił się milionów na krzywdzie (grzech wołający o pomstę do Nieba) i bluźnił oraz grzeszył pychą zginął w męczarniach. A to i tak pikuś w porównaniu z wieczną męką.

Ciekawe jaki kurs obejmą kapitanowie inżynierii społecznej spod znaku iluminatów, masonerii, po jewroparlamentarzystów, na komoruskim, palikmiocie, narkomanach, dewiantach, mordercach, aborcjonistkach i wyzwolonych feministkach kończąc.  :>

I kto to mówi, zdrowiejący alkoholik i seksoholik.  :>

25

"Niewiele mu ona pomogła w chwili sądu ostatecznego." -był już? chyba przegapiłam!

"Ciekawe jaki kurs obejmą kapitanowie inżynierii społecznej spod znaku iluminatów, masonerii, po jewroparlamentarzystów, na komoruskim, palikmiocie, narkomanach, dewiantach, mordercach, aborcjonistkach i wyzwolonych feministkach kończąc.  :"  niech się już o to głowa nie boli. stań przed lustrem i odpowiedz sobie na to pytanie tylko i wyłącznie odnosząc się do włąsnej osoby.

26

Catwoman, Kochana, no nie karm trolla.

27

"Niewiele mu ona pomogła w chwili sądu ostatecznego." -był już? chyba przegapiłam!

Sądu nie było, ale on (jeśli już jest bo zasłużył) wyje do księżyca. Tam jest pomnożenie bólu zadanego innym razy taka ósemeczka w poziomie. Funkcja y = 1/x zbliża się do wartości 0, ale nigdy jej nie osiągnie. I tam jest tak samo. Nigdy się z tego miejsca nie wyjdzie, nie będzie "dajcie mi ostatnią szansę".

http://rzymskikatolik.blox.pl/2008/04/Ksiadz-ktory-widzial-niebo-pieklo-i.html

Ja stanąłem nie przed lustrem ale przed widokiem siebie w dole grobu.

28

kms33, przestań uprawiać tu politykę pod płaszczykiem głoszenia religijnych nauk.

Wykorzystywanie wiary jest obleśnym, dewiacyjnym sposobem uprawiania polityki

Zostaw kobiece forum i idź lepiej na demonstrację ze swoim miszczuniem politycznym.

29

koma5 napisał/a:

kms33, przestań uprawiać tu politykę pod płaszczykiem głoszenia religijnych nauk.

Wykorzystywanie wiary jest obleśnym, dewiacyjnym sposobem uprawiania polityki

Zostaw kobiece forum i idź lepiej na demonstrację ze swoim miszczuniem politycznym.

w rzeczy samej:)

30

Wyzywano to księży że co mają do gadania na temat rodzenia. Owszem pojęcie o rodzeniu mają niewielkie, ale o życiu dość duże.

A tu nagle odezwała się 50+ która już nie urodzi ale poucza żeby być po stronie tych co skrobią.

Logika rodem z Marleny czyli WUMLu.

31

wnioskuje do MODERATORA o zainteresowanie się efektem trolla TU big_smile

32

kms33 napisał/a:

Wyzywano to księży że co mają do gadania na temat rodzenia. Owszem pojęcie o rodzeniu mają niewielkie, ale o życiu dość duże.

A tu nagle odezwała się 50+ która już nie urodzi ale poucza żeby być po stronie tych co skrobią.

Logika rodem z Marleny czyli WUMLu.

Na temat moich poglądów i zdolności rodzenia z racji wieku nie masz nic do powiedzenia, obleśny klecho.

Powtórzę, bo widzę, że nie czytasz ze zrozumieniem, tylko tak, jak Ci wtłoczono:
podłością i dewiacją moralną jest wykorzystywanie uczuć ludzi wierzących w niecnych celach politycznych.

33

koma5 to TROLL big_smile przestańmy go karmić jak toś zwrócił uwagę, zajmie się innym miejscem bo na tym forum szczerze..... nie widzę dla niego przyszłości. big_smile

34

Kobiety które dokonują aborcji muszą zdawać sobie sprawę z tego że mordują swoje dziecko

to jest żywy człowiek który jest zabijany z najniższych pobudek

Każdy człowiek ma nieśmiertelną duszę którą otrzymuje z chwilą poczęcia, to jest największa zbrodnia ludobójstwa w dzisiejszych czasach na którą jest przyzwolenie społeczne

To jest jeden z najcięższych grzechów, morderstwo

za ten grzech można trafić do piekła

to co jest tolerowane przez te zepsute zdemoralizowane społeczeństwo nie jest tolerowane przez Boga

te kobiety nie zdają sobie sprawy z tego jakiej zbrodni się dopuszczają

35

kms33 napisał/a:

Wiesz co, takich wieszczów jak ty było na przestrzeni wieków wielu. Jak świat światem w każdej epoce narzekano na zgniliznę moralną i zepsucie (burdele mieli kiedyś nawet niektórzy papieże) tylko przyczyny tej zgnilizny podawano różne. Teorie spiskowe też były, są i pewnie będą, bo określony rodzaj ludzi uwielbia snuć takie wizje.  Jak do tej pory żadna z tych teorii się nie ziściła (na szczęście). Radzę zamiast zła szukać wszędzie na około, przyjrzeć się bardziej sobie i uderzyć we własne piersi.  Swoimi idiotyzmami ośmieszasz tylko religię, której i ja jestem wyznawcą.

36

Kizia75 napisał/a:
kms33 napisał/a:

Wiesz co, takich wieszczów jak ty było na przestrzeni wieków wielu. Jak świat światem w każdej epoce narzekano na zgniliznę moralną i zepsucie (burdele mieli kiedyś nawet niektórzy papieże) tylko przyczyny tej zgnilizny podawano różne. Teorie spiskowe też były, są i pewnie będą, bo określony rodzaj ludzi uwielbia snuć takie wizje.  Jak do tej pory żadna z tych teorii się nie ziściła (na szczęście). Radzę zamiast zła szukać wszędzie na około, przyjrzeć się bardziej sobie i uderzyć we własne piersi.  Swoimi idiotyzmami ośmieszasz tylko religię, której i ja jestem wyznawcą.

w rzeczy samej.

37

Ale ja nie zabraniam nikomu się wyskrobać. Tylko lubię pośmiać się z tych co się skrobały a potem wyją do Księżyca why  smile tak samo jak lubię się śmiać z tych co się pigułowały a potem z wysupłanych od rodziny 30.000 wydała na in wiadro i zyskała z tego wielkie G i znów musi wydać  smile  smile

Czas działa na waszą niekorzyść, a nas to ani ziębi ani grzeje. I kto będzie zgrzytał zębami z samotności ? 45-letnia wszystkowiedząca pania Hania.  smile

38

kms33 napisał/a:

Ale ja nie zabraniam nikomu się wyskrobać. Tylko lubię pośmiać się z tych co się skrobały a potem wyją do Księżyca why  smile tak samo jak lubię się śmiać z tych co się pigułowały a potem z wysupłanych od rodziny 30.000 wydała na in wiadro i zyskała z tego wielkie G i znów musi wydać  smile  smile

Czas działa na waszą niekorzyść, a nas to ani ziębi ani grzeje. I kto będzie zgrzytał zębami z samotności ? 45-letnia wszystkowiedząca pania Hania.  smile

Ciemny jesteś jak tabaka w rogu.
I ordynarnie wypowiadasz się o kobietach, które chcą dać zycie i poczuć smak macierzyństwa.
A fe! Jakie to niechrześcijańskie.

Na szczęście kobiety myślą swoje i ciemnocie sie nie poddają.

39

koma5 ......nie karmmy trolla:)

40

to nie jest "skrobanie" tylko morderstwo, nazywajcie rzeczy po imieniu

przez takie zastępcze słowa jak "zabieg" "aborcja" itp. ludzie zapominają że to jest przerwanie czyjegoś życia

41

luk1407 napisał/a:

przez takie zastępcze słowa jak "zabieg" "aborcja" itp. ludzie zapominają że to jest przerwanie czyjegoś życia

to jest Twoje zdanie i masz prawo je mieć, jednak pozwól ludziom mieć zupełnie odmienne zdanie na ten temat.

42 Ostatnio edytowany przez koma5 (2012-05-20 18:23:00)

luk1407 napisał/a:

Ciekawe, dlaczego z taką samą zapalczywością i determinacją przeciwnicy aborcji nie walczą o godne życie dla urodzonych? Dlaczego nie słyszymy o niedożywieniu, niedofinansowaniu, życiu w patologii, domach dziecka, kolejkach do specjalistów, drogich lekach pediatrycznych, pedofilii...itd.

Na takie "morderstwa" żywego, ukształtowanego człowieczka godzicie się??
Tylko ta aborcja, aborcja, aborcja...

Dlaczego w obronie tego życia i godności nie ma miejsca na traktowanie jak człowieka zmarłego dziecka przedwcześnie urodzonego?
Chrzest mu sie nie należy???!! Proszę pochować pod płotem?

To ono nie jest człowiekiem? A komórka jest??

Widzę tu brak szczerości i rozdwojenie jaźni.

43 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2012-05-20 18:39:12)

koma5 w rzeczy samej smile To jest takie fanatyczne myślenie: naróbcie dzieci (najlepiej katolików) a potem oblegajcie opiekę społeczną, przecież ksiądz utrzymywał nie bedzie! wink

44

luk1407 napisał/a:

Również jestem przekonany co do tego że aborcja jest tożsama z morderstwem. Szkoda że w polskim prawie nie istnieje to pojęcie... dlatego ośmieliłbym się napisać, że aborcja jest nie tyle morderstwem co zabójstwem.

Komórka człowiekiem nie jest lecz rozwijająca się zygota jest czymś więcej niż tylko komórką. Szkoda że ten aspekt umknął wielu osobom.

Fanatyzm nigdy nie był domeną pokoju a "robienie" dzieci nie powinno należeć do wyznaczników tego pojęcia. Dla wielu osób dziecko jest jedynie przedmiotem, zachcianką, zabawką, interesem a często niechcianym problemem. Mieszanie sytuacji ekonomicznej wielu ludzi z fanatyzmem jest podobnym wykroczeniem jak argumentacja fałszywych "chrześcijan" którzy bardziej szkodzą innym niż pomagają w zbliżeniu do Boga.

Odnośnie przeciwników aborcji do których i ja należe: proszę nie pisać, że nie zwracamy uwagi na pozostałe problemy ponieważ jest to kłamstwem. Znam mnóstwo osób które udzielają się społecznie, nie wołając o żadne wynagrodzenie. Wielu niesie swoją pomoc innym a dlaczego tak mało o tym się mówi? Być może dlatego że nie jest to argument budzący uwagi tłumu.

45

OK Cadere, masz racje , nie powinno się tego całkowicie mieszac ze względami finansowymi. Nie lubię natomiast dwóch rzeczy: prowokacji i uznania, że "moje myslenie jest jedyne prawdziwe". Sorry, mogę mieć zupełnie inne wyobrażenie życia ludzkiego, może przedstawiać dla mnie inną wartość i skoro taki problem powstaje, a w Polsce jest takich ludzi mnóstwo, uważam, ze aborcja powinna być w 100% legalna, na życzenie. Nie bądźmy hipokrytami!! czym sie różni -jak to nazywasz: CZLOWIEK -który powstał w wyniku gwałtu od tego, który powstał z miłosci lub przynajmniej przez przypadek? Niczym. Ma teoretycznie identyczne prawo by żyć. A jednak z powodu gwałtu czy kazirodztwa czy wad płodu dopuszcza się aborcję w Polsce, co jest hipokryzją.

46

Wybacz ale daleko mi do hipokryzji.

Prowokacja? Nie dostrzegłem jej ani w słowach Luka ani w mojej wypowiedzi.

Widzisz- z tym "uznaniem" o którym piszesz jest tak, że wielu przede mną i wielu w czasach obecnych myślało/myśli podobnie. I ja, posiadam swoje zdanie. Nikomu też, mojego zdania nie narzucam. Nigdy natomiast, nie będe milczeć kiedy ktoś "ZŁO" miesza w kategoriach "DOBRA"= dla mnie, właśnie tutaj pojawia się skrajna dwulicowość. Zło jest Złem- bez względu na fakt czy uśmiercasz zarodek ofiary gwałtu czy też "laski" dla której przyszłe dziecko to efekt uboczny łóżkowych uniesień.

A czym się różni taki człowiek?Pewnie kilka argumentów dociekliwi podadzą. Radzę sie skupić na tym, co łączy oba opisane przez ciebie przypadki. Moim zdaniem- jest to PRAWO do ŻYCIA, którego żaden człowiek nie powinien odbierać.

Jeżeli piszesz o polskim prawie to z całym szacunkiem... nie jest ono moim prawem. Prawo którym ja się kieruje zostało ustanowione przez Boga i jedna z zasad mojego prawa mówi: NIE ZABIJAJ

47 Ostatnio edytowany przez koma5 (2012-05-20 21:45:40)

Cadere, zwróć uwagę, że ja NIGDZIE nie stwierdziłam, że jestem za absolutną aborcją.
Zadziwia mnie jednak fakt, że "człowiekiem" z prawem do chrztu przestaje byc dziecko "niedonoszone".
To wyjątkowo niesmaczna hipokryzja i niekonsekwencja przeciwników aborcji twierdzących, że zygota jest już człowiekiem. Doktrynie kościelnej tutaj się coś wyraźnie pomieszało.

Po drugie - skoro "bóg" - przypuśćmy, że jest - dał ludziom seks i przyjemność z tego płynącą, to dlaczego ludzie mają uprawiać seks tylko dla prokreacji?? Mogą przecież również dla przyjemności i z potrzeby biologicznej.
Powinni więc mieć możliwość zapobiegania niechcianej ciąży. A takiej możliwości im się odmawia, krytykując wszelkie możliwe środki zapobiegawcze.

Po trzecie - skoro dawanie życia w rodzinie jest tak chlubnym powołaniem męża i żony, to dlaczego nie uznaje się zapłodnienia in vitro, skoro nie można dać tego zycia w drodze seksu? Czy ten człowiek to juz nie człowiek, choć sama zygota nim jest???

Po czwarte - niekonsekwencją i głupotą jest narzucanie kobiecie "rodź, nawet jeżeli sama możesz umrzeć". Kto głosicielom tego hasła dał prawo wartościować zycie? Dlaczego zygota jest bardziej człowiekiem, niż chora kobieta, której ciąża może zagrażać zyciu???

Napisałeś "Dla wielu osób dziecko jest jedynie przedmiotem, zachcianką, zabawką, interesem " - i to już jest całkiem głupie, sorry...
Życzę Ci, abyś został ojcem - wtedy zrozumiesz, jaki lapsus powtarzasz...

Na szczęście "świat pójdzie swoją drogą":)

48 Ostatnio edytowany przez Pan Lewski (2012-05-21 23:14:36)

luk1407 napisał/a:

Kobiety które dokonują aborcji muszą zdawać sobie sprawę z tego że mordują swoje dziecko

to jest żywy człowiek który jest zabijany z najniższych pobudek

Tylko przy założeniu że pewna liczba komórek z ludzkim genotypem to człowiek.

luk1407 napisał/a:

Każdy człowiek ma nieśmiertelną duszę którą otrzymuje z chwilą poczęcia, to jest największa zbrodnia ludobójstwa w dzisiejszych czasach na którą jest przyzwolenie społeczne

A gdzie dowody? Nasze państwa nie są teocentryczne więc irracjonalna wiara nie powinna mieć w nich nic do powiedzenia. Zwracam też uwagę że wg. Twojej religii człowiek ma wolną wolę, zakazując aborcji usiłujesz mu ją odebrać i uniemożliwić wybór pomiędzy dobrem ,a złem. I kto tu sprzeciwia się woli Bożej?

luk1407 napisał/a:

za ten grzech można trafić do piekła

Przy założeniu że istnieje coś takiego jak piekło

luk1407 napisał/a:

to co jest tolerowane przez te zepsute zdemoralizowane społeczeństwo nie jest tolerowane przez Boga

A skąd ty taki dobrze poinformowany o tym czego Bóg chce, a czego nie? Może jakby tego nie tolerował to by nam nie pozwolił wynaleźć aborcji?

Cadere napisał/a:

Również jestem przekonany co do tego że aborcja jest tożsama z morderstwem. Szkoda że w polskim prawie nie istnieje to pojęcie... dlatego ośmieliłbym się napisać, że aborcja jest nie tyle morderstwem co zabójstwem.

A skąd to przekonanie i co z tego że ty masz takie przekonanie? To nie rób aborcji, nikt cię do tego nie zmusza.

Cadere napisał/a:

Komórka człowiekiem nie jest lecz rozwijająca się zygota jest czymś więcej niż tylko komórką. Szkoda że ten aspekt umknął wielu osobom.

Komar to też więcej niż tylko komórka. Nie twierdzę że taka zygota jest jak komar, wykazuję ci tylko że masz beznadziejnie słabą linię argumentacji.

Chociaż w sumie to chyba cechą wspólną takiego komara i zygoty oprócz tego że mają pewną liczbę komórek, jest to że nie mają świadomości. Czy człowiek bez świadomości to człowiek? Kwestia kontrowersyjna i głupie jest gadanie o tym że jeżeli pociągnąć tezę zwolenników imperatywu świadomości to można zabijać śpiących bo śpiący po pierwsze też w ograniczonym stopniu dysponuje jakąś świadomością która podejmuje decyzje podczas przeżywania snu czy jest w stanie go wybudzić z powodu bodźca zewnętrznego, a po drugie jego ograniczenie świadomości jest tylko chwilowe. Nie ma natomiast wątpliwości co do tego że bez świadomości nie można nawet zauważyć że się żyje, więc czy się żyje czy jest się zabijanym z perspektywy zainteresowanego jest bez znaczenia.

koma5 napisał/a:
luk1407 napisał/a:

Ciekawe, dlaczego z taką samą zapalczywością i determinacją przeciwnicy aborcji nie walczą o godne życie dla urodzonych? Dlaczego nie słyszymy o niedożywieniu, niedofinansowaniu, życiu w patologii, domach dziecka, kolejkach do specjalistów, drogich lekach pediatrycznych, pedofilii...itd.

Na takie "morderstwa" żywego, ukształtowanego człowieczka godzicie się??
Tylko ta aborcja, aborcja, aborcja...

Dlaczego w obronie tego życia i godności nie ma miejsca na traktowanie jak człowieka zmarłego dziecka przedwcześnie urodzonego?
Chrzest mu sie nie należy???!! Proszę pochować pod płotem?

To ono nie jest człowiekiem? A komórka jest??

Widzę tu brak szczerości i rozdwojenie jaźni.

Cadere napisał/a:

Odnośnie przeciwników aborcji do których i ja należe: proszę nie pisać, że nie zwracamy uwagi na pozostałe problemy ponieważ jest to kłamstwem. Znam mnóstwo osób które udzielają się społecznie, nie wołając o żadne wynagrodzenie. Wielu niesie swoją pomoc innym a dlaczego tak mało o tym się mówi? Być może dlatego że nie jest to argument budzący uwagi tłumu.

Owszem, nie zwracacie bo ciekaw jestem jak wasza pomoc wynagrodzi nerwy rodzicom dzieci ciężko upośledzonych psychicznie albo jak ona zrekompensuje człowiekowi choremu np. na pląsawicę Huntingtona to żę koło trzydziestki będzie musiał umrzeć w męczarniach? Przecież to bestialstwo. W pełni zdrowi ludzie miewają pretensje że żyją bo stres, strach i wszelkie związane z życiem przykrości ich dobijają ,a wy drzecie mordy że aborcja to morderstwo i chcecie jej (na ogół) całkowicie zakazać.

O aborcji powinni się wypowiadać rodzice ciężko upośledzonych psychicznie dzieci, zgwałcone kobiety oraz chorzy na mukowiscytozę, pląsawicę Huntingtona i inne nieuleczalne ale wykrywalne przed urodzeniem choroby, oraz filozofowie-etycy i biologowie oraz psychologowie- czyli ludzie zainteresowani lub znający się na rzeczy. A nie mężczyźni wychowani w wierze , klerycy w celibacie i kobiety po menopauzie które zaczęły robić za świętojebliwe gdy już żaden facet nie chciał z nimi grzeszyć.

49

Pan Lewski no i brawo. gdyby mi się chciało rozpisywac, napisałabym to samo....

50

Pan Lewski flaszka albo dwie dla ciebie big_smile
Ladne podsumowanie tematu.

51

To nie jest "pewna liczba komórek" tylko człowiek który bez ingerencji osoby która go morduje, urodzi się i będzie żył

jak bardzo cenimy swoje życie ?

jaka jest różnica między zabiciem człowieka który się urodził a tym dzieckiem, żadna jedno i drugie to morderstwo

-"bo nie czuje bólu ?" a jak byś ty nie czół bólu to mógłbym Cię zabić ?

- "bo jeszcze sobie nie zdaje ze wszystkiego sprawy, nie myśli jeszcze jak dorosły człowiek?" dziecko dopiero co urodzone też z wielu spraw sobie nie zdaje sprawy

- "bo jakie by on miał życie, źle by mu się żyło, byłby nieszczęśliwy?" - to jest bezczelność w usprawiedliwianiu tego morderstwa, a skat to możesz wiedzieć? jak ciebie wyrzucą z domu na ulice i nie będziesz miała co zjeść to można cię zabić żebyś się nie męczyła ? to jest takie samo podejście

dlaczego ludzie odbierają prawo do życia dziecku poczętemu?

z jednej strony tak troszczą się o swoje życie, a pozbawiają kogoś innego prawa do życia z najniższych pobudek

ta kobieta musi zdawać sobie sprawę że odbiera komuś życie, z najniższych pobudek

- Bóg nas stworzył i dał nam przykazania według których mamy postępować

- jeżeli by ludzie postępowali według nich i najpierw zakładali rodziny a zanim zaczną żyć ze sobą nie było by tego

- według naszej wiary każdy ma nieśmiertelną duszę, od kiedy ją ma jak myślicie ? może od chwili poczęcia ?

wyobraźcie sobie jakie to jest ludobójstwo, ile dzieci codziennie trafia do nieba przez matki które się wcale tym nie przejmują ? jak one będą rozpaczać jak zdadzą sobie sprawę ilu ludzi skrzywdziły, o ile zostaną zbawione

52

O.K. luk1407 zachowaj swoją prawde dla siebie, ja akurat podzielam zdanie Pan Lewski

53

A ja zdecydowanie podzielam opinie Luka smile

koma5: nie jestem ojcem i w związku z tym nie mam dzieci. Czy moją wypowiedź uważasz za "głupią" tylko dlatego? Otóż, nawet gdybym był ojcem to nigdy tego zdania nie zmienie- tego możesz być pewna.

Co do metody in vitro i tzw "dzieci z probówki" (imo skrajnie bezczelne określenie którego użycie powinno być srogo karane) możemy poprowadzić dyskusje. Teraz nie mam zbyt wiele czasu... [sesja]

A świat i owszem idzie swoją drogą. Jest to jednak droga zatracenia. Na szczęście są jeszcze jednostki które walczą o prawdę i dobro.

Pozdrawiam

54

Cadere napisał/a:

A świat i owszem idzie swoją drogą. Jest to jednak droga zatracenia. Na szczęście są jeszcze jednostki które walczą o prawdę i dobro.

Prawde i dobro w ich mniemaniu.

55

A ja nie rozumiem dlaczego luk i Cadere probuja mnie powiedziec ze tylko ich zasady moralne sa dobre? JA nie wierze w boga. Dlaczego mam zyc wedlug zasad z ktorymi sie nie zgadzam? Bo jeden z drugim uwaza ze ma racje? Mamy kasty spoleczne lepsi i lepsiejsi?
Panowie wierzacy wiarzcie sobie ile wlezie i myslcie o aborcji co chcecie. Ale dajcie mnie i Cat prawo do niezaleznego myslenia nawet jesli nie zgadza sie to z waszym. Jesli nawet popelniam grzech, to jest to na moje sumienie a nie na wasze.
Wara od moich przekonan!!

56

to nie ma znaczenia czy wierzysz w Boga czy nie

czym jest dla nas życie ?

To jest największy cud jaki się mógł zdarzyć, a tym bardziej tak powinno być traktowane przez ateistów, bo przecież wierzycie że powstaliśmy z jakiegoś wybuchu miliony lat temu, a teraz możemy siedzieć przed komputerem i rozmawiać

poczęte dziecko to jest kolejna żywa istota w naszym świecie która będzie taka sama jak my, będzie odczuwać emocje takie jak my, może się zakocha, założy rodzinę, będzie mieć przyjaciół, będzie szczęśliwa

będzie chyba że wyrodna matka postanowi je zamordować, dlatego "bo nie chce mieć dziecka" "bo nie jest jeszcze na to gotowa", "bo go nie planowała"

żyjemy w cywilizacji śmierci, gdzie nie ma szacunku do życia na każdym kroku

czy nie uważacie że życie to jest cud bez znaczenia czy jesteśmy wierzący czy nie ?

dlaczego ludzie nie dają szansy żyć innej takiej samej istocie jak my? to jest nowa żywa istota naszym świecie,

szanuj czyjeś życie tak jak troszczysz się o swoje

57

Moze na poczatku zaznacze, ze wypowiadam sie jako zdecydowana przeciwniczka aborcji. Uwazam, ze jest to  duze zlo, ktore nie powinno miec miejsca. Ale nie mam tyle odwagi, ani jako kobieta, ani jako czlowiek, aby stwierdzic z pelna stanowczoscia, ze absolutnie nie ma sytuacji w ktorych aborcja to mniejsze zlo. Sama nie chcialabym nigdy stanac przed sytuacja w ktorej rozwazalabym aborcje. Ale nie recze za siebie czy w przypadku gwaltu, bardzo ciezkiej choroby dziecka, czy zagrozenia wlasnego zycia mialabym tyle odwagi i samozaparcia aby to dziecko chocby tylko urodzic. Serio, nie wiem. I mowie to jako osoba, ktora nie miala sie urodzic - mojej mamie lekarze wrozyli ze mam z cala pewnoscia niewydolnosc niemal kazdego organu, ktory moze byc niewydolny, powazne uszkodzenia neurologiczne, nawet bylo podejrzenie zespolu downa. Moja mama sie zaparla i mnie urodzila - zdrowe, duze, normalnie rozwijajace sie niemowle, a nie "rosline" jak twierdzili lekarze. I znam te historie od lat i juz jako dziewczynka zastanawialam sie czy potrafilabym podjac taka sama decyzje. I dzis - jako dorosla juz kobieta - nadal nie wiem. Mam nadzieje, ze tak, ale naprawde nie wiem i boje sie takiego wyboru. Tak samo nie wiem czy w obronie wlasnej nie bylabym w stanie zabic czlowieka i wieli innych rzeczy nie wiem i nie chce miec tej wiedzy na swoj temat.
Kochani, zazarci przeciwnicy aborcji, serio, kazdy z Was jest tak w 100% pewien, ze jesli stawka byloby duzo wiecej niz "manie racji" na forum, to nie ustapilibyscie ze swojego stanowiska? 
Aborcja to nie jest temat do akademickich czczych debat. Osobiscie wierze, ze za kazda taka decyzja kryje sie jakis maly dramat kobiety. A absolutny zakaz aborcji tylko ten dramat poglebia. Aborcja to nie wyrwanie zeba. Kobiety powinny miec prawo do pelnej informacji na temat tego dzialania, podjecia samodzielnego wyboru i otrzymania wszelkiej pomocy - niezaleznie od decyzji. Pomocy zarowno medycznej, jak i psychologicznej, materialnej i kazdej innej. Zakazanie, czy nakazanie jest pozbawieniem kobiety alternatywy, a to jest o wiele wieksze zlo niz aborcja dokonana z braku wiedzy, desperacji czy leku o przyszlosc swojego dziecka.

58

Bez względu na sytuacje w jakiej jest kobieta, aborcja zawsze będzie zabiciem dziecka, które jest ubrane w słowo "aborcja"

dziecko poczęte nie żyje ? czy to jest żywa istota która się rozwija ? dlaczego się nie używa słowa zabić ? tylko jest zastępowane poprawnym politycznie słowem "aborcja"

w stosunku do owada używa się słowa "zabić" a w stosunku do zabijania nienarodzonego dziecka mówi się "aborcja" dlaczego ? czy to się wam nie wydaje dziwne? trzeba nazywać rzeczy po imieniu

łatwiej podjąć decyzje o zabiciu kogoś jeżeli się używa słów zastępczych "aborcja"

obowiązkiem społeczeństwa powinno być zapewnienie pełnej opieki kobiecie która jest w trudnej sytuacji, a nie namawiać ją jeszcze do zabicia dziecka które jest niczemu nie winne

powinien być większy szacunek do życia w społeczeństwie

aborcja to zawsze zabicie dziecka, może być różnie usprawiedliwiane ale w każdej sytuacji to jest morderstwo

59

luk1407 wg Ciebie.....znowuż smile Wg mnie- nie. I mam prawo się nie zgadzać i powinnam mieć wybór.

60

luk1407 napisał/a:

to nie ma znaczenia czy wierzysz w Boga czy nie

czym jest dla nas życie ?

To jest największy cud jaki się mógł zdarzyć, a tym bardziej tak powinno być traktowane przez ateistów, bo przecież wierzycie że powstaliśmy z jakiegoś wybuchu miliony lat temu, a teraz możemy siedzieć przed komputerem i rozmawiać

poczęte dziecko to jest kolejna żywa istota w naszym świecie która będzie taka sama jak my, będzie odczuwać emocje takie jak my, może się zakocha, założy rodzinę, będzie mieć przyjaciół, będzie szczęśliwa

będzie chyba że wyrodna matka postanowi je zamordować, dlatego "bo nie chce mieć dziecka" "bo nie jest jeszcze na to gotowa", "bo go nie planowała"

żyjemy w cywilizacji śmierci, gdzie nie ma szacunku do życia na każdym kroku

czy nie uważacie że życie to jest cud bez znaczenia czy jesteśmy wierzący czy nie ?

dlaczego ludzie nie dają szansy żyć innej takiej samej istocie jak my? to jest nowa żywa istota naszym świecie,

szanuj czyjeś życie tak jak troszczysz się o swoje

To ma obrzymie znaczenie czy wierze w Boga czy nie. Wiara ksztalci swiatopoglad. Dla ciebie zycie to cud, dla mnie zbior procesow fizykochemicznych, chemicznych i fizycznych. Calkiem powszechny to cud skoro zdarzyl sie juz okolo 7mld razy. Moze pora zrzucic to z piedestalu, co?
Naprawdę chciałabym zrozumieć, o co właściwie ci chodzi. A że nie chodzi o życie, tego jestem pewna.
Paru zaciekłych jego ?obrońców" walczy wbrew faktom i logice, tym gorzej dla tych ostatnich ? zakrzykną. Obrali sobie za oręż kilka zasłyszanych z ambony słów i poszukują sposobów ich wykorzystania, ale nie przyjdzie im do głowy żeby poświęcić trochę czasu na ich weryfikację. Brakuje im też chyba odwagi, aby zdobyć się na refleksję, co dalej z tym obronionym życiem. Życie poczęte ma wielką wartość, ale życie urodzone nie jest już warte, na przykład wydatkowania środków z budżetu państwa na pomoc dla samotnych rodziców, bo to patologia, a na wspieranie patologii w katolickim państwie publicznych pieniędzy nie należy wydawać. Zaszłaś w niechcianą ciążę, tatuś dziecka nie bierze odpowiedzialności? ? musisz urodzić, a jak już urodzisz, zasługujesz na pogardę ? nie licz na czyjąkolwiek pomoc, jesteś przecież wyrzutkiem społeczeństwa. To wcale nie jest mit. Syn koleżanki kilka miesięcy temu przyniósł taką informację ze szkoły. Dowiedział się, że jego (dwuosobowa) rodzina jest patologiczna. Jakie to swojskie, prawda?

Stanowisko Kościoła opiera się na założeniu, że dusza wstępuje w zygotę w momencie jej powstania i od tegoż momentu mamy człowieka. Jest to rozstrzygnięcie podobne do odpowiedzi na pytanie o ilość diabłów mieszczących się na końcu szpilki. Grupa naukowych i społecznych ignorantów przyjęła dla procesu powstawania życia, o którym współcześnie wiemy, że jest ciągły, jeden moment: powstanie zygoty. To tak jakby w dyskusji na temat ?od którego momentu człowiek jest łysy" założyć, że po stracie dziesiątego włosa...
Współcześni duchowni problemy z obszaru mikroświata, które żadne pismo święte nie może i nawet nigdy nie próbowało rozstrzygać, próbują rozwiązywać narzędziami sprzed 2-3 tysięcy lat. Powtórzmy wyraźnie: w rozstrzyganiu dramatów współczesnych kobiet i dziewcząt autorytetem są pasterze zakazujący braciom zabijać swoich współwyznawców i przy okazji wyrzynający nierzadko swoich sąsiadów w pień. To są autorytety dla wielu posłów w XXI wiecznym, polskim parlamencie.

61

i amen! wink

62

Sadie napisał/a:

Stanowisko Kościoła opiera się na założeniu, że dusza wstępuje w zygotę w momencie jej powstania i od tegoż momentu mamy człowieka.

Sadie, posłużyłam się Twoim cytatem, aby zapytać luka 1407:

zamiast powtarzac w kólko zasłyszane na ambonie slogany powiedz, dlaczego kosciół uważa, że zygota ma duszę, a niedonoszone niemowlę - na przykład w wyniku samoistnego poronienia - juz tej duszy nie ma? Dlaczego kosciół takich niedonoszonych dzieci nie chrzci????

Dlaczego każe rodzic kobiecie, której ciąża i poród mogą odebrać życie??

Powtarzam pytanie, na które jeszcze nie raczyłeś odpowiedzieć:
kto kościołowi dał prawo wartościowania ludzi i sądzić, że życie zygoty jest wartościowsze od życia kobiety??

Jeżeli na te pytania nie odpowiesz, będę uważała, że jesteś zwykłym nawiedzonym facetem, który nie wie, co mówi.

63

A pewnie cytuj, cytuj. big_smile

64 Ostatnio edytowany przez luk1407 (2012-05-23 22:23:45)

Sadie napisał/a:

To ma obrzymie znaczenie czy wierze w Boga czy nie. Wiara ksztalci swiatopoglad. Dla ciebie zycie to cud, dla mnie zbior procesow fizykochemicznych, chemicznych i fizycznych. Calkiem powszechny to cud skoro zdarzyl sie juz okolo 7mld razy.

też mówisz o swoim życiu w ten sposób? że jest to tylko zbiór procesów fizykochemicznych i w ten sposób usprawiedliwiasz zabijanie

tak ludziach myśleli tacy zbrodniarze jak Hitler i Stalin, a teraz cierpią męki w piekle

dla mnie ludzkie życie to coś więcej niż tylko "zbiór procesów fizykochemicznych, chemicznych i fizycznych."

to jest przede wszystkim poczęty człowiek, taki sam jak my wszyscy który bez niczyjego ingerowania urodzi się

kobieta przeprowadzająca aborcje podejmuje decyzje czy zabije to dziecko czy pozwoli mu się urodzić, trzeba nazywać rzeczy po imieniu

aborcja nie jest niczym innym jak przerwaniem czyjegoś życia, zabiciem tego dziecka

jak można samemu cieszyć się z życia a jednocześnie komuś odbierać do niego szanse

trzeba pamiętać że my wszyscy żyjemy właśnie od chwili poczęcia

kogo tutaj widzisz ? Takie małe dzieci, które nie są niczego świadome są mordowane
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRUDmwUL8WCOh2RwgmB2ePV8jJ8hQw4jZ7awNzO6ye72bK28LAhlCeYJS80

to że w tym świecie to jest tolerowane, nie znaczy że po śmierci te matki nie będą rozliczane przez Boga za zabójstwa tych dzieci

one wszystkie trafiają do nieba, tysiące dzieci codziennie są zabijane w ten sposób

65

luk1407 ale nadal nie odpowiedziałeś na pytanie koma5

Posty [ 1 do 65 z 129 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » orędzie Pana Jezusa dotyczące aborcji

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024