Tabletki antykoncepcyjne - Naraya. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Tabletki antykoncepcyjne - Naraya.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Tabletki antykoncepcyjne - Naraya.

Witam wink

Od jutra, mam zażywać tabletki Naraya. Nie są to moje pierwsze tabletki, przedtem bralam Sylwie 20 - ok.9 miesiecy. Chcialam zmienic tabletki ponieważ od pewnego czasu, jestem rozdrazniona. Ale to mniej wazne. Zmierzam do tego iż, chcialabym wysluchac waszej opini o tych tabletkach - atutach i wadach. Martwie się co do zmian z cerą lub tyciem. Poprzednie tabletki nic nie zmienily.
Pozdrawiam wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tabletki antykoncepcyjne - Naraya.

Ją brałam takie. Ale tylko 2tygodnie.ogólnie nie są źle. Tylko musiałam ograniczyć palenie bo bolało mnie w klatce piersiowej po tym:(

3

witam
drogie dziewczyny ,kobiety NIE WOLNO BRAĆ PIGUŁEK ANTYKONCEPCYJNYCH
pisze tak nie dlatego ze jestem przeciwnikiem ,ale dlatego ze sama brałam 14 lat zaden lekarz nie ostrzega przed skutkami jakie pojawiają sie po latach w wątrobie zmiany są poważne przez lata nikt ani jeden lekarz nie zainteresował się stanem mojej wątroby ,przypadkiem podczas badań usg znalezino na mojej wątrobie guzy ,przeszłam szereg badań nie określono do końca jakie to zmiany ,może naczyniaki może coś innego do jednej diagnozy są zgodni tabletki antykoncepcyje niszczą wątrobę ,pan doktor z zakładu medycyny nuklearnej w której miałam badania wprost powiedział że skutki uboczne są lekceważone przez ginekologów ,nie mówię już o tym że kobiety z grup ryzyka czyli takie które w rodzinie mają przypadki raka piersi ABSOLUTNIE nie powinny brać pigułek

4

Ja biorę naraye już jakieś 7miesięcy. To moje pierwsze tabletki. Czuję się po nich dobrze, mam ochotę na seks, nie przytyłam i trochę poprawiła mi się cera. Co ciekawe, mój partner stwierdził, źe urosły mi piers,i. Wiec tym bardziej polecam (;
ę

5

Hej dziewczyny,
nie chciałam zaczynać nowego tematu, bo moje pytanie też odnosi się do tabletek Naraya. Pani ginekolog mi je przepisała, jako moje pierwszy środek antykoncepcyjny. Powiedziała, zeby wziąć pierwszą tabletkę pierwszego dnia okresu. W sobotę wieczorem juz niewiarygodnie bolał mnie brzuch i pojawiło krwawienie, więc wzięłam tabletkę, ale w niedzielę nie miałam dalej normalnego okresu, można to co najwyżej nazwać plamieniem. Zalożyłam, ze w tym pierwszym miesiącu będę mieć okres normalnie i teraz nie wiem, czy to ja sie myliłam, czy cos jest nie tak. A poza tym teraz boję się, ze może to jednak nie był okres i nie jestem jeszcze zabezpieczona przed ciążą.

Natomiast, co do moich odczuć względem efektów ubocznych - tabletki biorę o 20 i jakieś 20 min od wzięcia boli mnie trochę brzuch, ale potem przestaje, nie jestem opuchnięta, czyli wnioskuję, ze woda się nie zatrzymuje w moim organiźmie. Ogólnie jest bardzo ok, choć np. wczoraj gotowałam z moim chłopakiem i w pewnym momencie wybuchnęłam płaczem, kompletnie bez powodu, potem nie mogłam przestać i na przemian się śmiałam i ryczałam.

6

Czesc dziewczyny! Mam maly problem jestem po pierwszym opakowaniu tableten Naraya. Sa to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Ostatnia tabletke z pierwszego opakowania przyjelam w poniedzialek (21.07)  wczoraj dostalam miesiaczke i przyjelam 1 tabletke z 2 opakowania. Dzisiaj weszlam na forum zeby poczytac o skutkach ubocznych tych tabletek i jedna z dziewczyn pisala ze 2 opakowanie nalezy zaczac po 7 dniach przerwy. I tu wlasnie moje pytanie skoro wczoraj wzielam ta tabletke to kontynuowac ich branie  czy odczekac do wtorku .

7

Ja zażywam tabletki Naraya od ponad roku.
Nie zauważyłam żadnych negatywnych skutków.
Jedynie mam wiecznie ochotę (co czasem bywa nieznośne wink ) na sex no i piersi mam pełniejsze smile
Żadnych bóli brzucha czy innych nieprzyjemnych skutków ich zażywania nie odczuwam smile

8

Witam. Od tygodnia biorę Narayę, chciałam spytać czy to normalne że piersi przy tych tabletkach bolą, tak jak przed okresem? Poza tym jest wszystko ok, żadnych plamień, mdłości, nic, tylko ten ból piersi. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam smile

Tusiaczek napisał/a:

Witam. Od tygodnia biorę Narayę, chciałam spytać czy to normalne że piersi przy tych tabletkach bolą, tak jak przed okresem? Poza tym jest wszystko ok, żadnych plamień, mdłości, nic, tylko ten ból piersi. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam smile

Brałam. I mnie też bolały piersi. Mnie generalnie te tabletki nie służyły i brałam je tylko kilka miesięcy. Piersi urosły mi o prawie 2 rozmiary i bolały mnie też chyba od tego, że były naprawdę duże jakby napompowane. Przytyłam też i generalnie źle się czułam. Jednak wiem, że każda z nas inaczej reaguje na tabletki. Najważniejsze to trafić na swoje, że tak powiem smile. Mnie Naraya się nie przysłużyła i zmieniłam na inne.

10

Tusiaczek, ja też biorę Naraya od 1,5 roku. Tak, to normalne, że piersi urosły i są troszkę obolałe, ale przyzwyczaisz się z czasem. W większości tabletek anty zwiększaja się piersi, bo zatrzymuje się woda w organizmie. Jeśli poza tym jest oki, to nie zmieniaj smile

11

Dziękuję Wam bardzo. bo już zaczynałam panikować, piersi , zwłaszcza jedną mam twardą i strasznie obolałą. Nie chcę już truć lekarzowi bo biegałam do niego co tydzień i chyba ma mnie dość tongue. Obawiałam się bo przed rozpoczęciem pigułek na USG piersi wyszły mi torbiele i tak , jako panikara zaczęłam łączyć fakty big_smile. Oprócz tych objawów, póki co nie mam żadnych innych, czuję się bardzo dobrze. Czekam na pierwszy okres, bo w sumie zaczęłam brać Narayę żeby pozbyć się bóli które mnie męczyły w trakcie okresu. Dziękuję serdecznie .Pozdrawiam

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Tabletki antykoncepcyjne - Naraya.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024