Jak nie być nachalną i nie stracić szansy na powrót do byłego ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak nie być nachalną i nie stracić szansy na powrót do byłego ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Jak nie być nachalną i nie stracić szansy na powrót do byłego ?

Witam wszystkie NetKobietki smile
Zwracam się do was z problemem, ponieważ sama nie wiem w jaki sposób go rozwiązać.
Może nie tyle, co nie wiem, a nie umiem podjąć dobrej decyzji w tej sprawie.
Otóż ok. 1,5 miesiąca temu rozstałam się z facetem (dam mu imię M.). Miesiące strasznie mi się dłużyły , nie miałam na nic ochoty, po prostu miałam 'mini depresje' (jeśli oczywiście mogę to tak nazwać). Ostatnio M napisał do mnie. Pytał się co tam słychać itp, itd. Pisaliśmy tego dnia ze sobą dosyć długo. Dotarło do mnie, że znów to wraca, znów mnie do niego przyciąga.Następnego dnia był Dzień Kobiet. Gdy się obudziłam czekał na mnie miły sms z życzeniami od niego,a wieczorem kurier przywiózł kwiaty (nie wiem dlaczego sam mi ich nie przywiózł...].Kolejnego dnia zasiedziałam się u koleżanki. M uparł się, że odwiezie mnie do domu. Aby się zrewanżować zaprosiłam go na herbatę. Chociaż było już grubo po północy, nie odmówił. Przegadaliśmy ze sobą ładne pare godzin i dopiero o 4 nad ranem pojechał do domu. Dostałam też zaproszenie do jego siostry.Powiedziałam, że bardzo chętnie (lubię jego siostre, bardzo dobrze się ze sobą dogadujemy).
Mój problem tkwi w tym, że zawsze gdy chce do niego napisać, aby ot tak po prostu popisać to nie dam rady. Czuję się nachalna. Dziś już pisałam do niego raz z rana i czuje, że np jak teraz do niego napiszę to będzie to takie jak bym się pchała i była łatwa. Chcę naprawdę do niego wrócić, bo moje uczucie do niego nie wygasło. Za każdym razem wymyślam jakiś pretekst inny, aby tylko napisać, bo nie wytrzymam jak z nim nie popiszę, lub pogadam chociażby przed snem.

Jaka jest wasza opinia?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak nie być nachalną i nie stracić szansy na powrót do byłego ?

Szkoda że nie witasz netfacetów:P

Sytuacja jest bardzo prosta zarówno Tobie jak facetowi zależy. Kupuje Ci kwiatki. Wpada do Ciebie na herbatę i seksu nie ma?!
To świadczy, że jemu też zależy.
Nigdy się nie jest nachalnym jak jest to drugiej stronie nie przeszkadza. A sądzę że jemu nie przeszkadza. Więc pisz działaj kobieto.

3

Piotrek82 napisał/a:

Sytuacja jest bardzo prosta zarówno Tobie jak facetowi zależy. Kupuje Ci kwiatki. Wpada do Ciebie na herbatę i seksu nie ma?!
Nigdy się nie jest nachalnym jak jest to drugiej stronie nie przeszkadza. A sądzę że jemu nie przeszkadza. Więc pisz działaj kobieto.

No to przepraszam! wink KOREKTA BRZMI : Witam NetKobietki oraz NetFacetów.

Dziękuję za radę. Skoro takie coś napisał mężczyzna to mniej więcej wiem jaka jest jego reakcja smile

4

dayanaaa napisał/a:
Piotrek82 napisał/a:

No to przepraszam! wink KOREKTA BRZMI : Witam NetKobietki oraz NetFacetów.

Dziękuję za radę. Skoro takie coś napisał mężczyzna to mniej więcej wiem jaka jest jego reakcja smile

Nie ma za co
Ciekawi mnie tylko czemu zmarnowałaś taką okazję jak przyjechał do Ciebie. Może jakbyście spędzili wspólnie noc ( seks) to byś nie miała tego dylematu i dzisiaj bylibyście znowu parą.

5

A dlaczego się z nim rozstałaś?
Bo pisałaś, że się rozstałaś, a teraz chciałabyś wrócić - może to rozstanie nie było potrzebne ? smile a może przez to, że odeszłaś zrozumiałaś, że żyć bez niego nie możesz?

Co do pytania - mnie się wydaje, że jeśli nadal Was do siebie ciągnie to możesz spokojnie do niego pisać,przecież sama widzisz, że on też chce tego kontaktu.

6

Ciekawi mnie tylko czemu zmarnowałaś taką okazję jak przyjechał do Ciebie. Może jakbyście spędzili wspólnie noc ( seks) to byś nie miała tego dylematu i dzisiaj bylibyście znowu parą.

Albo mialaby wiekszy dylemat, bo jemu zalezaloby tylko na seksie.

Kochana, mam dla Ciebie dobra wiadomosc - po zachowaniu Twojego bylego widac, ze mu na Tobie zalezy. Gdyby chcial, abys o nim zapomniala, nie sililby sie na te wszystkie gesty majace sprawic Ci radosc. Moze zamiast ciagle do niego pisac, po prostu zapros go do siebie na niezobowiazujaca kolacje, ktora sama przygotujesz? Bedziecie mogli w spokoju porozmawiac i byc moze zblizycie sie do siebie na tyle, ze jednak do siebie wrocicie.

7

Iskra1221 napisał/a:

Albo mialaby wiekszy dylemat, bo jemu zalezaloby tylko na seksie.

Kochana, mam dla Ciebie dobra wiadomosc - po zachowaniu Twojego bylego widac, ze mu na Tobie zalezy. Gdyby chcial, abys o nim zapomniala, nie sililby sie na te wszystkie gesty majace sprawic Ci radosc. Moze zamiast ciagle do niego pisac, po prostu zapros go do siebie na niezobowiazujaca kolacje, ktora sama przygotujesz? Bedziecie mogli w spokoju porozmawiac i byc moze zblizycie sie do siebie na tyle, ze jednak do siebie wrocicie.

Jakby zależało by mu tylko na seksie to w drzwiach się rzucił na nią a nie o 4 rano jakby nigdy nic uciekł nawet bez pocałunku.

Iskra mądrze piszesz na miejscu faceta jakby mi zależało to bym bez wahania się zgodził. Lepiej kuć żelazo póki gorące. Dywagacje na forum są zbyteczne.

8

Piotrek82 napisał/a:

Pogodzenie przez łóżko? Dla mnie to chore. Autorka przecież pisała, że boi się wysyłać co chwilę smsy żeby nie wyjść na nachalną i łatwą, a jakby poszła do łóżka to jaka by była? Rozwiązywanie spraw przez seks, typowe dla faceta.

dayanaaa mnie też wydaje się, że Twój były chciałaby do Ciebie wrócić. Nie rozumiem tylko dlaczego nie porozmawiacie o tym otwarcie. Nie znacie się od wczoraj, przeszliście ze sobą zapewne wiele i takie rozmowy nie powinny być niczym krępującym.

9

margaretka01 napisał/a:
Piotrek82 napisał/a:

Pogodzenie przez łóżko? Dla mnie to chore. Autorka przecież pisała, że boi się wysyłać co chwilę smsy żeby nie wyjść na nachalną i łatwą, a jakby poszła do łóżka to jaka by była? Rozwiązywanie spraw przez seks, typowe dla faceta.
.

Droga margaretko autorka wątku jak i chłopak na pewno doskonale znają swoje ciała, więc ma co zgrywać pruderyjnej.
A seks to nie tylko fizyczne ale też i emocjonalne duchowe doznanie.
No dobra nawet jak nie sam seks to by mogli wtuleni posiedzieć na fotelu, chociaż się pocałować a tu nic.

No ale na pewno dziewczyna już odpowiednio zadziała.

10

Ważne jest dlaczego się rozstaliście i z czyjej inicjatywy.
Pójście z ex do łózka częściej sprawę komplikuje niż rozwiązuje.
Skoro ma z nią miły kontakt, seksik i te sprawy - po co ma z powrotem plątać się w zobowiązania?
Ale to zależy od motywów rozstania.

11

Piotrek82 napisał/a:
margaretka01 napisał/a:
Piotrek82 napisał/a:

.

Droga margaretko autorka wątku jak i chłopak na pewno doskonale znają swoje ciała, więc ma co zgrywać pruderyjnej.
No dobra nawet jak nie sam seks to by mogli wtuleni posiedzieć na fotelu, chociaż się pocałować a tu nic.

Mam partnera, znamy doskonale swoje ciała, a mimo to nie godzimy się przez seks. Łóżko to nie najlepsze miejsce do wyjaśniania tego typu spraw, tym bardziej, że oni się rozstali, a nie tylko pokłócili.

12

margaretka01 napisał/a:
Piotrek82 napisał/a:
margaretka01 napisał/a:

.

Mam partnera, znamy doskonale swoje ciała, a mimo to nie godzimy się przez seks. Łóżko to nie najlepsze miejsce do wyjaśniania tego typu spraw, tym bardziej, że oni się rozstali, a nie tylko pokłócili.

To co powinni teraz pójść do restauracji zjeść obiad za kilkaset złoty i pertraktować warunki porozumienia?

Pogodzenie się przez łóżko ? Czemu nie, niech ten żar co jest znów zapłonie przecież widać ze obojgu im zależy, a łóżko tylko im w tym pomoże...

14

JestemTylkoMezczyzna napisał/a:

Pogodzenie się przez łóżko ? Czemu nie, niech ten żar co jest znów zapłonie przecież widać ze obojgu im zależy, a łóżko tylko im w tym pomoże...

Następny mężczyzna smile Jeśli jest jakaś kobieta, która podziela zdanie mężczyzn wypowiadających się w tym temacie, proszę o zabranie głosu big_smile
Nie wiemy dlaczego ta para się rozstała. Nie lepiej by było najpierw usiąść i porozmawiać, powiedzieć to, co nas boli, czego oczekujemy, dojść do porozumienia, wyjaśnić sprawę rozstania, a później spędzić ze sobą namiętną noc? A co w sytuacji kiedy pójdą do łóżka, a dopiero później zaczną rozmowę, znów się pokłócą i dojdą do wniosku, że jednak rozstanie było by lepsze, bo nie potrafią się dogadać? Ja bym się wtedy bardzo źle czuła. Owszem zdarzyło mi się z moim partnerem pójść do łóżka po kłótni, ale to była zwyczajna sprzeczka o tzw. pierdoły, a nie po rozstaniu.  Po większej kłótni na pewno bym się na to nie zgodziła.

15

Piotrek82 napisał/a:
margaretka01 napisał/a:
Piotrek82 napisał/a:

To co powinni teraz pójść do restauracji zjeść obiad za kilkaset złoty i pertraktować warunki porozumienia?

Nie, chociażby usiąść na sofie, porozmawiać. Nikt tutaj nie pisał o restauracji i wydawaniu pieniędzy na obiad.

16

margaretka01 napisał/a:

Następny mężczyzna smile Jeśli jest jakaś kobieta, która podziela zdanie mężczyzn wypowiadających się w tym temacie, proszę o zabranie głosu big_smile
Nie wiemy dlaczego ta para się rozstała. Nie lepiej by było najpierw usiąść i porozmawiać, powiedzieć to, co nas boli, czego oczekujemy, dojść do porozumienia, wyjaśnić sprawę rozstania, a później spędzić ze sobą namiętną noc? A co w sytuacji kiedy pójdą do łóżka, a dopiero później zaczną rozmowę, znów się pokłócą i dojdą do wniosku, że jednak rozstanie było by lepsze, bo nie potrafią się dogadać? Ja bym się wtedy bardzo źle czuła. Owszem zdarzyło mi się z moim partnerem pójść do łóżka po kłótni, ale to była zwyczajna sprzeczka o tzw. pierdoły, a nie po rozstaniu.  Po większej kłótni na pewno bym się na to nie zgodziła.

Margaretko mała konsumpcja w byłym związku  nie zaszkodzi. Ludzie uprawiają seks z były na zasadzie przyjacielskiego seksu, ba nie raz robią to z nieznajomymi.
Dlaczego nie mieli by robić tego ludzie których ciągnie do siebie?
Piszesz tak jakby dla kobiet seks był katorgą a nie przyjemnością i jakbyście robiły to za karę.

17

Piotrek82 napisał/a:
margaretka01 napisał/a:

Margaretko mała konsumpcja w byłym związku  nie zaszkodzi. Ludzie uprawiają seks z były na zasadzie przyjacielskiego seksu, ba nie raz robią to z nieznajomymi.
Dlaczego nie mieli by robić tego ludzie których ciągnie do siebie?
Piszesz tak jakby dla kobiet seks był katorgą a nie przyjemnością i jakbyście robiły to za karę.

Nie wypowiadam się za wszystkie kobiety, tylko za siebie. Masz rację ludzie uprawiają seks przyjacielski albo z nieznajomymi, ale godzenie się poprzez łóżko wg mnie do niczego dobrego nie prowadzi. Pisałeś, że mała konsumpcja w byłym związku nie zaszkodzi. No właśnie w BYŁYM. Z jakiegoś powodu przecież się rozstali. Zakończenie związku, to koniec wszystkiego. Mogę swojego byłego kochać do szaleństwa, ale seks bez związku nie wchodzi w grę.

18

margaretka01 napisał/a:

Zakończenie związku, to koniec wszystkiego. Mogę swojego byłego kochać do szaleństwa, ale seks bez związku nie wchodzi w grę.

To czego oczekujesz podpisanie umowy na piśmie potwierdzający ich związek.

Dobrze wiesz, że jakby facetowi zależało tylko na seksie to by ściemnił dziewczynę że chce do niej wrócić, a po konsumpcji po angielsku wyszedł by jakby nigdy nic.
A tego nie zrobił a miał dużą okazje. O czymś to świadczy..

19

Nie chodzi o żadną umowę, tylko o poczucie tego, że nie bzykam się z kimś z kim nie jestem.

20 Ostatnio edytowany przez JestemTylkoMezczyzna (2012-03-13 15:06:05)

Co to za różnica, nie jestem a wciąż go pragnę i do niego pisze, więc jest to swego rodzaju miłość na odległość , która trzeba właśnie przybliżyć... A łóżko jest właśnie super okazja do okazania uczuć partnerowi, i to daje do myślenia, wątpię ze jak np. pójdą razem do kina to bedą ze sobą, pójdą jako para przyjaciół i co dalej spacer odprowadza ie do domu i znowu herbatka do 4 rano ??? Proszę cię, może właśnie oni liczą na to aż ta druga strona zrobi ten pierwszy krok.

21

A łóżko jest właśnie super okazja do okazania uczuć partnerowi

Powaliłeś mnie. Nie wiem, która kobieta chciałaby żeby jej partner okazywał jej uczucia przez seks. Łatwiej jest zaciągnąć dziewczynę do łóżka niż porozmawiać na poważny temat. No tak, zapomniałam przecież w życiu najważniejszy jest seks, na nim buduje się związek... Rozmowa jest niepotrzebna, bo po co tracić czas, lepiej od razu przelecieć i po kłopocie... Ile Wy mężczyźni macie lat? Bo widzę, że póki co to dalej myślicie czymś innym niż głową.

no skoro nie potrafia inaczej to może własnie tego im potrzeba ? Ja nic nie mówiłem, że rozmowa jest nie potrzebna ale po bedzie im łatwiej wink

23

A skąd wiadomo, że nie potrafią. Najszybsza droga jest przez łóżko, ale nie powiedziałabym, że najlepsza. Bez rozmowy się nie obejdzie

24

podziwiam kobiety ,ktore chca wracac do bylych ja na szczescie nie mam takich klopotow a,ale wszystkim kobietom i panom chccych wracac do bylych zycze powodzenia

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak nie być nachalną i nie stracić szansy na powrót do byłego ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024